Találatok a következő kifejezésre: Ha fertőzés a vízben, a régi (2 db)

Ha fertőzés van a vízben, a régi halak hogyhogy bírják, ha az újak mindig elpusztulnak? Mit tegyek?

A következ? problémám van akváriumommal:kb 90 literes, sz?r?, tisztítás ok. van benne néhány hal: csigaev?, stendal, hátonúszó harcsa, algaev?k. jól bírják, elég nagyok is már.új halat majd egy éve nem tudok venni, mert pár óra, jobb esetben pár nap alatt meghalnak. vki mondta hogy biztos szétszekálják a nagyobbak az új piciket. ilyet nem látok soha.

Legjobb válasz: Ha tényleg nagyok már a meglévõ halaid akkor ahogy irtad a 90 Literes akvárium nagysága nem elegendõ, hogy új -kisebb halakat tudjál beletenni, valószinû nincs elég búvóhelyük a kisebbeknek. Én már láttam nagyméretû algaevõt este a többieket kergetni.

Ha tényleg nagyok már a meglévõ halaid akkor ahogy irtad a 90 Literes akvárium nagysága nem elegendõ, hogy új -kisebb halakat tudjál beletenni, valószinû nincs elég búvóhelyük a kisebbeknek. Én már láttam nagyméretû algaevõt este a többieket kergetni.
Nem lehet, hogy megfáznak a szállítás közben? Vagy sokkot kapnak, amikor berakod õket az akváriumba. Mindig elõbb zacskóstul kell, betenni, és amikor már átmelegedett a víz, kb fél óra, utána kiengedni a halat. Más ötletem nincs.
szerintem lehet valami baktérium van ott csak a többi jobban bírja nem tom milyen halat vettél de ajálanám a plattit, és a guppit ha ezek is feldobják a talpukat akkor agy be nekik gyógyszert pl . parakilt , vagy metilénkéket esetleg malavizöldet azek olcsók de erõs gyógyszerek ha ezeksem válnak be akkor nincs mit tenni!
Könnyen meglehet hogy a vized kémhatása megváltozott szép lassan. A régi halak alkalmazkodtak hozzá, az újaknak viszont sokkot okoz, és ebbe pusztulnak el. Ellenõrizd a keménységet, és a Ph-t.
Reggel most ki és száritsd meg, nedvesen ne használd, mert sok baj lehet belöle.
a fül nagyon érzékeny fertõzésekre, ezért nem is szabad fülpucoló pálcát napi szinten használni (mosni kell, ugye, khm-khm...) a mosásnak is megvan egy normális módszere. amúgy nedves dolgokat meg NAGYON nem ajánlott a fülbe dugdosni, nem csodálom hogy viszket... bármi gombás penészes szar megmaradhat azon a nedves dugaszon. tényleg inkább vegyél normálisat, bár nem tudom minek neked 17 évesen füldugasz... menj el orvoshoz, lehet le fog b.szni és hülyének is néz minek csináltad ezt, de legalább leszoksz róla...
jah értem, köszi :)
A kérdező hozzászólása: nem
jah és a füldugó neked azért kell hogy ne menjen a füledbe víz??
Köszönöm, azért kérdezem mert nekem hallásproblémám van, a bal fülemre nem hallok jól, és tubust raknak a fülembe már 4 éves korom óta.Most közölték velem hogy meg akarnak mûteni.De már nem is tudjuk hányszor voltam mûtve, kb.5-6szor, és most kezdtem pánikolni, mert azt mondták kinõhetem, , neked is ilyen bajod van?? amúgy most 13 leszek decemberbe
A kérdező hozzászólása: 17 leszek dec.
Kérdezõ, megkérdezhetem, hány éves vagy??
A kérdező hozzászólása: köszönöm
Akkor nem jó a füldugód, másikat kellene venni, ami müködik szárazon is. Esetleg babaolajjal bekenheted, akkor nem szárit és mégis puhább lesz.
A kérdező hozzászólása: de az a baj, hogy szárazon nem jó b etenni kijön a fülembõl.
A kérdező hozzászólása: Mert nem tudok, elaludni. Egy szobában alszom anyukámmal és idegesít.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!