Találatok a következő kifejezésre: Ha felviszem alapozót (2 db)

MIért van az, hogy ha felviszem az alapozót benta szobában még normálisan néz ki de ha kimegyek, a normális fénynél olyan, mintha "poros" lenne az arcom . Főleg a homlokom. (? ! )

Jelenleg avonos alapozót használok. Nem sokára Astor-t fogok venni, attól jobb lesz a hejzet? Hol fed?

Legjobb válasz: Mindig természetes fénynél sminkelj. Ablakhoz közel a legjobb. Kivéve, ha esti rendezvényre mész, ahol végig mesterséges fényben leszel. Lehet, hogy egy drágább alapozótól nem lesz poros az arcod, de ez sem biztos. Nekem Rimmel van, ha vastagon kenem fel, akkor jobban fed, de ugyanúgy poros. Ha meg vékonyan, akkor kicsit jobb a látvány, de azért nem fed úgy, ahogy szeretném. Ez van, nem hibátlan bõrbõl nincs az az alapozó, amelyik hibátlant tud varázsolni.

Mindig természetes fénynél sminkelj. Ablakhoz közel a legjobb. Kivéve, ha esti rendezvényre mész, ahol végig mesterséges fényben leszel. Lehet, hogy egy drágább alapozótól nem lesz poros az arcod, de ez sem biztos. Nekem Rimmel van, ha vastagon kenem fel, akkor jobban fed, de ugyanúgy poros. Ha meg vékonyan, akkor kicsit jobb a látvány, de azért nem fed úgy, ahogy szeretném. Ez van, nem hibátlan bõrbõl nincs az az alapozó, amelyik hibátlant tud varázsolni.
Még azzal csökkentheted a poros hatást, ha nem közvetlen az arcbõrödre teszed, hanem kensz alá valamilyen krémet is. Persze lehet, hogy ezt eddig is megtetted, nem tudom.
A kérdező hozzászólása: Tudom, h ez "nagy bûn" a smikelõk körében, de nem tartom be mindig a hidratálást az alapozás elõtt...Megpróbálom úgy is, hátha sikerül, köszi a választ!
Szerintem is (bár nem derült eddig ki, szóval bocsi ha még is) tegyél folyékony alapozót ne csak porpúdert vagy por állagú alapozót, hogy legyen 'valami' amiben megtapad. :)
Na, meg nem is azért kell az alapozó alá a krém, mert kiszárítja a bõrt az alapozó, valószínûleg nincs ilyen durva hatása, a mai készítmények már nem olyan durvák, mint a régiek, nem teszik tönkre a bõrt. Hanem azért kell alá, mert akkor egyenletesebben el lehet oszlatni a krémes bõrön. Beleolvad a krémes felületbe, ezáltal szépen fed. Kicsit hasonló lesz, mint egy színezett hidratáló krém. Így jobban tapad is, míg a csupasz bõrrõl leperegnek az alapozó porszemcséi.
Amúgy nem is muszáj kimondottan hidratálót felkenned elõtte, csak valamilyen krémet. Én pl. nem is arcra való krémet használok, csak egy egyszerû általános kakaóvajas krémet, amit bárhol lehet használni a testen.

Ha felviszem az alapozót és/vagy púdert az arcomra, akkor az apró szőrszálak nagyon láthatóak lesznek. Ráadásul picit zsíros is a bőröm. Melyik alapozót kellene használnom az én arcomra?

Szerintetek milyen (elérhet? árú) alapozót kellene használnom? El?re is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: köszi a válaszokat :)

A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat :)
Szerintem arra is figyelj oda, hogy mennyi alapozót viszel fel az arcodra. Nekem akkor szokott ilyesmi elõfordulni, ha véletlenül túl sokat kenek magamra. Akkor irány a fürdõ, és kezdem az egészet elõrõl :) (Igen, ügyetlen vagyok, na, ez van.) Azt hiszem, az alapozóra is igaz, hogy a kevesebb néha több.
azt kellene tudni g.milyen a bõrtípusod?ha zsíros, ahogy írtad, akkor arra keress alapozót.a a bõröd színénél eggyel sötétebbet.én most oriflame-s alapozót használok, de menj be egy drogériába.és olvasgasd végig türelmesen a az alapozók hátoldalán h.milyen bõrre van, és próbáld ki a kézfejeden.tapasztalatom szerint a 1000-1500 FT-osak még jobbak is, mint a drágábbak, de azért ne vegyél noname-t, de ne is a legdrágábbat.
Szia! Nem értek egyet az elõttem válaszolóval, mert igenis sokkal jobbak a drága alapozók.Én próbáltam párezer Ft-at is, de nem az igazi, inkább vegyél egyet, de az minõségi legyen.Régebben én is sajnáltam rá a pénzt, de egyszer kaptam ajándékba egy Lancome terméket (Color Fever ajakrúzs) és rájöttem egybõl h mi a különbség!Én nagyon szeretem a Lancome termékeit.Menj el a parfümériába és kérj segítséget, biztos h megtalálod a bõrödnek a legjobbat!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!