Találatok a következő kifejezésre: Ha felviszünk iránytűt az űrbe akkor (2 db)

Ha felviszünk egy iránytűt az űrbe akkor merre fog mutatni?

Legjobb válasz: Amerre a mágneses tér mutat. Vigyél térbeli iránytût, az jobb ott. Ha túl messze mész, akkor viszont az ûrhajó mágneses terét fogja mutatni. Mindig tudod majd, hogy merre vannak a motorok :-)

Amerre a mágneses tér mutat. Vigyél térbeli iránytût, az jobb ott. Ha túl messze mész, akkor viszont az ûrhajó mágneses terét fogja mutatni. Mindig tudod majd, hogy merre vannak a motorok :-)
Amerre a legerõsebb mágneses pólus található. Ha ez a hajó a föld közelében kering, akkor föld felé, ha kint a mélyûrben, akkor a jó isten tudja merre, amerre az elsõ mágnesezhetõ fémtárgy áll éppen.

Ha az űrbe felviszünk egy iránytűt, akkor az milyen irányba mutat?

Egyszer a Brainiacban volt. Kíváncsi lennék rá, aztán lehet, hogy tök egyszer?.

Legjobb válasz: Hova a csudába mutatna? Ha nem kerül be mágneses erõvonalak közé akkor nem áll be semilyen irányba hisz nincs ami beállítsa.

Hova a csudába mutatna? Ha nem kerül be mágneses erõvonalak közé akkor nem áll be semilyen irányba hisz nincs ami beállítsa.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, nem tudtam, hogy már volt ilyen kérdés. Másodiknak, akkor is kell valamerre mutatnia:)
persze mindig mutat valamerre de ha meglököd és elmozdul a tû nem fog visszaállni hanem megáll ott ahol volt ha nincs mágneses tér ami mozgassa
"Másodiknak, akkor is kell valamerre mutatnia:) " Ha nincs elég erõs mágneses tér akkor miért mutatna?
A kérdező hozzászólása: mert ott van a nyíl, az csak áll valamerre, vagy nem? olyan nincs, ha nincs mágneses tér, akkor a mágnesestû is eltûnik.
Mi az, hogy eltûnik? Dehogy tûnik el. Az szépen ott marad a legutolsó helyzetben, ahova beállt. A világûrben (hacsak nem vagy elég közel valami "univerzumbeli mágneses erõvonal-forráshoz", akkor szépen marad a helyén (mivel azon az apró ponton is megjelenik a súrlódási erõ, amely egy helyben tartja). Ha ideális lenne, akkor beállna a rá ható legerõsebb térerõ irányába, akármilyen kis értékû is.
Amerre legerõsebb a mágneses erõ körülötte.
A kérdező hozzászólása: értem, azért írtam hogy eltûnik, mert olyan nincs hogy ne mutatna sehová.. :D köszönöm a válaszokat:)
Akkora magasságban, ahol a Nemzetközi Ûrállomás kering, ott is kimutatható a Föld mágneses tere. Az más kérdés, hogy lehet, hogy eltorzultan és olyan gyengén, hogy nem mutatna sok értelmeset az iránytû... Viszont elég sok kütyü lehet ott, amik jó kis térerõt gerjesztenek, de ha nem közvetlenül mellette van az iránytû, lehet, hogy szintén túlságosan kicsi a mágneses terük, hogy arra álljon be a mutató. De fogalmam sincs. Ki kéne számolni/mérni, hogy mekkora egy iránytû tûjének a tömege, tudni kéne, hogy pontosan milyen anyagból van a tû, mekkora a tömege és mekkora a "csapágysúrlódása" (bár nincs benne csapágy, de érthetõ mit mondok). Aztán ki lehetne számolni és mérni (->mérésnél a Földön bezavar a gravitáció és megnövelheti a súrlódását a mutató felfüggesztési pontjainak!), hogy mekkora térerõsségre mozdul meg a mutató. Majd egy intervallumban meg lehetne határozni a térerõsséget olyan magasságban. Persze ez függ a Földhöz (és a Naphoz) való helyzettõl is, meg a Napszél erõsségétõl is. Meg hogy ez idõben hogy változik. Ahogy az is kérdéses hogy mondjuk az Ûrállomás fedélzetén milyen körülmények vannak... pl. mennyire van leárnyékolva az ûrhajó és a különféle berendezések... a berendezések milyenek, hol vannak, stb... mekkora térerõt gerjesztenek, stb...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!