Találatok a következő kifejezésre: Ha felvettek állami (6 db)

Ha felvettek egy suliba ötödéves OKJ képzésre (első, államilag támogatott), akkor meddig van lehetőségem kiiratkozni a suliból, hogy az állami támogatást egy másik képzésre is igénybe vehessem? Egyáltalán lehetséges?

A kérdés adott. Az adott szakról kiderült egy s más, nem úgy megy, mint eddig, és a tanárok is elég... hogy is mondjam. 1et kivéve az egész suli nem szereti ?ket, nem is tudom miért. Tanárok, akik nem tanítanak semmit. És err?l kezdek megbizonyosodni magam is. De amúgy is másképp alakult a szak, ahogy vártam, szóval... nem szeretném elpazarolni a támogatást ilyenre. Valaki?

Legjobb válasz: Tanulmányi, tanulmányi, tanulmányi Persze a tanárokat ne szidd nekik, de azt megmondhatod, hogy szeretnéd, ha nem veszne kárba az éved. Biztos, hogy meg lehet oldani, õk tudni fogják, hogy.

Tanulmányi, tanulmányi, tanulmányi Persze a tanárokat ne szidd nekik, de azt megmondhatod, hogy szeretnéd, ha nem veszne kárba az éved. Biztos, hogy meg lehet oldani, õk tudni fogják, hogy.
A kérdező hozzászólása: Ez nyilvánvaló, szép is lenne, ha a tanárokat szidva hagynám el az iskolát. :) Azért kérdem, hogy hol az határ, ameddig járhatok, mert van 1-2 óra, ami tetszik, jó alapokat nyújt, mind kézügyességi, mint mûvészi téren (rajzolás, s ezekre szükségem is lenne, legalább egy alapozás legyen meg) és szeretném kihasználni - ha már bejárok -, amíg lehet. De emiatt elveszteni sem akarom a támogatást. Viszont maga a szakma eleve nem túl keresett, (sõt) de a tanítási "intenzivitás" se túl erõs.

Ha engem felvettek államira levelezőn, igazgatásszervezőre, de utána jöttem rá hogy nem elég a pont hanem bementi feltétel is van?

valamilyen tanfolyam, de 2. helyre megjelöltem a fizetős részét is akkor ez ügyben mit tehetek? érvénytelen az egész felvételim, vagy simán átvesznek még költségesre?

Legjobb válasz: Nem tudjuk mi ez a bemeneti feltétel így az egyetemnél kellene érdeklõdni...

Nem tudjuk mi ez a bemeneti feltétel így az egyetemnél kellene érdeklõdni...
Amúgy én is idén felvételzitem és sehol senki nem írja, hogy felvettek, hanem az alábbi szöveg található felvin: Felvételi pontszáma elérte az állami ösztöndíjas képzés ponthatárát. Az SMS szövege pedig így szólt: Nem hivatalos értesítés: elérte a (szak) ponthatárát. Így végképp érthetetlen, hogy mégis miért szeretnéd a felvit vádolni?!
Mégis, milyen tanfolyam kell az igazgatásszervezõire, ami felvételi feltétel?
Mit ordibálsz? olvasd el, a hallgatói jogviszony feltétele a tanfolyam, az a beiratkozással jön létre. Kivágnak majd, mint a macskát. Meg is érdemled, aki nem tud olvasni, maradjon az általánosban. Igazgatásszervezõ, ilyen aggyal, van isten, hogy nem jött össze... nincs szükség a közigben ilyen emberekre.
miért a felvit hibáztatod ha te nézted el? el kellett volna olvasni.
A kérdező hozzászólása: és mit tudok tenni? ez a felvi hibája...esnem kellett volna a 2. jelöltemre egybõl ha ez nem sikerül...
Legkésõbb beiratkozáskor úgyis elkaszálnak, mert nem tudod bemutatni a szükséges papírokat...
A kérdező hozzászólása: NEM ÉRTITEK HOGY SEMMILYEN IGAZOLÁST NEM KÜLDTEM BE A FELVINEK AMI KELLENE HOZZÁ ( A HONLAP SZERINT) DE MÉGIS AZT IRJA HOGY FELVETTEK!
Mert az e-felvi zárva van 24-25-én :-PPP
egyébként miért nem mész fel az e-felvire és nézed meg?
A kérdező hozzászólása: akkor 100 % h felvettek?
Ha bármilyen feltételnek nem felelsz meg az elsõ helyen, oda nem vehettek fel. Mert nyilván kellett igazolás a tanfolyamról, ha nem küldted be, az a jelentkezésed érvénytelenné vált, mintha be sem írtad volna.
nem igaz, oda vesznek fel, ahova megvan a megfelelõ pontszámod, valamint megfelelsz a követelményeknek, tehát ha a harmadik helyre meg van a pontod, és ott nem kérnek semmi extrát, akkor igen, felvettek
NEM! Az elsõ helyre felvesznek de ha a bemeneti követelménynek nem felelsz meg (akármi is legyen az) akkor buktad a felvételit.
A kérdező hozzászólása: tehát akkor igy amit 3. helyre irtam ( másik suli) hiába azt irja felvettek elsõre..ott még kopogtathatok?
ha elolvasod rendesen a felvit, a levelezõ képzésen a költségesnek is ugyanaz a feltétele, mint az államinak, tehát oda is kell a tanfolyam
Úristen...hát ilyen embernek tényleg semmi köze a közigben, tényleg egyre sötétebbek a mai "fiatalok" (akinek nem inge ne vegye magára). szerintem el se menj beiratkozásra, ott úgyis kihajítanak. Szánalom amúgy, felvételizel és akkor még el sem olvasod, hogy mi kell, hova kell, azért a bizonyítványaid másolatát elküldted?:D grat


Ha felvettek nappali (állami fin.) képzésre, akkor át lehet-e menni levelezőre a fősulin csak úgy? Ezt a neten meg tudom-e nézni valahol?

Legjobb válasz: A dékáni hivatalt kell felhívnod, ott meg tudják mondani. Az viszont biztos, hogy az államilag finanszírozott sátuszodat ezzel elveszíted.

A dékáni hivatalt kell felhívnod, ott meg tudják mondani. Az viszont biztos, hogy az államilag finanszírozott sátuszodat ezzel elveszíted.
Ez nem igaz, hogy állami finanszírozott státuszt elveszti. Hiszen levelezõn is van államilag finanszírozott hely. Csak éppen ha azokat betöltötték akkor nem kaphat. Szóval elsõ körben TO-t kérdezzed, hogy kinél és hogyan kell kérvényezni.
Hívd fel a Tanulményi Osztályt. Nélunk pl úgyvn, hogy ha már nappalira vettek fel, akkor az elsõ félévet nappalin kell letenni és a második félévtõl mehet valaki át levelezõre. De biztos iskolája válogatja, úgyhogy inkább telefonálj.

Szerintetek jogosult vagyok igénybe venni az állami támogatást LTP esetén, ha van már régebben volt egy megtakarításom, ami lejárt, felhasználtam és felvettem kamattámogatott ft hitelt rá, amit még jelenleg is fizetek?

Azt tudom, hogy 2 lakástakarék-pénztáram egyszerre nem lehet, mert csak egy után jár állami támogatás. Na de ha már lezártam a lakástakarékpénztáram és most nyitnék másikat, akkor erre kapok állami támogatást, ha az el?z? megtakarításom után igénybe vettem a kamattámogatott hitelrészt és ezt még fizetem?

Legjobb válasz: Igen, jogosult vagy az állami támogatásra. A már lejárt szerzõdésed - ha jól értelek - már hitelszámla, tehát másik megtakarítási (lakás-takarék) számlát bátran köthetsz. Ha van még kérdések ltp-vel kapcsolatban ne kímélj, már 7 éve ezzel foglalkozom.

Igen, jogosult vagy az állami támogatásra. A már lejárt szerzõdésed - ha jól értelek - már hitelszámla, tehát másik megtakarítási (lakás-takarék) számlát bátran köthetsz. Ha van még kérdések ltp-vel kapcsolatban ne kímélj, már 7 éve ezzel foglalkozom.
Ha pl. ma lejár egy megtakarításod, más holnaptól egy új számla égisze alatt jogosult vagy újra az állami támogatásra. Lehet egyébként több szerzõdésed, ha kedvezményezettet adsz meg rajtuk. Kedvezményezett csak egyenesági hozzátartozó lehet.
Akkor ebben az esetben az Utolsótól kérdeznék!:) Lehet több lakástakarékom csak családtag nevén.Ezt késõbb hogyan tudom Én felhasználni?Vagy csak olyan családtag nevére érdemes kötni saját részre ltp-t, akivel együtt fogok élni a lakáscélban?:) Remélem érthetõ a dilemmám.
Ha minden igaz, akkor értem a kérdést. Mivel családon belül (nem háztartáson) a szerzõdések összevonhatók, nem feltétlenül szükséges, hogy olyan személyek legyenek bevonva, akikkel együtt fogsz lakni. De mindenképpen az a legjobb, ha a szerzõdõ te vagy és szerzõdésenként mást adsz meg kedvezményezettnek.
Ilyen esetben (tehát ahogy javasoltad, hogy a szerzõdõ Én legyek) a kedvezményezettnek milyen jogai vannak? Továbbá olyan infód van, hogy LTP kötésénél mennyit keres kb. "rajtam" egy ügyitézõ? Köszönöm!
Ja és egyébként köszönöm, értetted a kérdést!:)
A kedvezményezettnek joga van igénybe venni az állami támogatást, illetve a szerzõdés lejártakor joga van nyilatkozatban lemondani róla a szerzõdõ javára. A személyi bankár rajtad nem keres, hiszen tõled egy fillért sem fogadhat el, (csak a számlanyitási díjat, illetve maximum két havi megtakarítást vehet át elismervény ellenében) az elvégzett munkáért a Fundamenta fizeti.

Ha pótfelvételizek és nem vesznek föl, attól még megmarad az ahova már felvettek alapból? (önköltséges és jó lenne állami)

Legjobb válasz: Ebben sok hiba is van: 1. pótfelvételire csak önköltségesre lehet jelentkezni 2. pótfelvételire csak akkor jelentkezhetsz ha nem vesznek fel egyébként sehova (bár ebbe nem vagyok biztos, mert nem hivatalos helyen olvastam, de 90% hogy így van)

Ebben sok hiba is van: 1. pótfelvételire csak önköltségesre lehet jelentkezni 2. pótfelvételire csak akkor jelentkezhetsz ha nem vesznek fel egyébként sehova (bár ebbe nem vagyok biztos, mert nem hivatalos helyen olvastam, de 90% hogy így van)
Ha most felvettek bárhova, nem pótfelvételizhetsz.
Pótfelvételire csak az jelentkezhet akit a normál eljárásban sehová nem vettek fel, vagy egyáltalán nem jelentkezett a felvételi eljárásra. Így ebbõl te kiestél.
Jól mondják. Pótfelvételizni csak az mehet aki nem jelentkezett eddig vagy nem vették, fel, és nincs már államis, csak önköltséges hely. Valamint ilyenkor már nem minden szak indul, csak azok, amiket rendes eljárásban nem tudtak feltölteni.
Hülyeséget írsz. Pótfelvéteizni nem mehetsz, mivel felvettek a rendes felvételi eljárásban. Ráadásul a pótfelvételin csak önköltséges szakokat hirdetnek meg, szóval az állami eleve nem lehetséges.
Pót felvételizni azok mehetnek akik nem jelentkeztek februárban sehova, abban nem vagyok biztos h azok is jelentkezhetnek akiket idén nem nyertek felvételt sehova... Utána kell nézni... Szóval kedves kérdezõ nálad alapjában véve kiesett ez az alternatíva...
A kérdező hozzászólása: Jó, köszönöm.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!