Találatok a következő kifejezésre: Ha felvesznek adott (6 db)

Ha egy adott szakot 22-en jelöltek meg első helyen, és a szakra 20 a minimum létszám, a keretszám pedig 90, akkor azt a 22 főt valószínűleg felveszik?

Legjobb válasz: Ha mind a 22 ember eléri a ponthatárt, akkor igen, de elég necces a dolog. Én is így vagyok sajna. Elsõ helyen 14 ember és 10 a minimum, viszont elég kevés pontocskáik vannak... Sok sikert!

Ha mind a 22 ember eléri a ponthatárt, akkor igen, de elég necces a dolog. Én is így vagyok sajna. Elsõ helyen 14 ember és 10 a minimum, viszont elég kevés pontocskáik vannak... Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Honnan tudod a pontjaikat?
Regisztráltam a felvi.hu-n. Kell hozzá a felvételi azonosítód. Ha sikerült, találsz egy fórumaim menüpontot baloldalt. Azon belül meg tudod nézni iskola-kar felbontásban a fórumokat, én itt beszélgettem pár emberrel, õk ott írták.

Ha felvesznek egy adott szakra, de én elrontottam a felvételit, egy olyan városba kellene mennem ahova nem akarok, akkor mit lehet tenni? Át lehet jelentkezni már az elején?

Legjobb válasz: én úgy tudom, hogy legalább egy szemesztert meg kell várnod, és lehetõleg minél jobb eredménnyel elvégezned, utána már meg lehet próbálni, és hogyha hasonló kaliberû a két iskola és jók az eredményeid szerintem nem is lesz gond

én úgy tudom, hogy legalább egy szemesztert meg kell várnod, és lehetõleg minél jobb eredménnyel elvégezned, utána már meg lehet próbálni, és hogyha hasonló kaliberû a két iskola és jók az eredményeid szerintem nem is lesz gond

Ha egy egyetem adott szakán összesen a felvehető diákok létszáma 70, és csak 40en jelentkeztek oda, akkor a ponthatártól független felveszik mind a 40 diákot ha azok a minimális ponthatár felett teljesítenek?

Legjobb válasz: Miért nem lehet egyszer és mindenkorra megérteni, hogy a ponthatár nem vmi láthatatlan kéz, vagy vmi istenség, netalántán vmelyik politikus húzza meg, hanem a jelentkezõk alakítják. Ha 40-n jelentkeznek, és úgy döntenek, hogy ennyi emberrel elindítják a szakot, akkor a 40. ember pontszáma lesz a ponthatár. Komolyan kezdem már unni, hogy ezt minden egyes héten háromszor el kell magyarázni. Tudom, azért van ez az oldal, hogy az emberek kérdezzenek, de azért a 100. ugyanolyan kérdés már baromi unalmas. Miért nem lehet a keresõt használni? Vagy legalább elolvasni a felvi.hu-n, hogy hogy alakul ki a ponthatár? Ugyanis ott le van írva.

Miért nem lehet egyszer és mindenkorra megérteni, hogy a ponthatár nem vmi láthatatlan kéz, vagy vmi istenség, netalántán vmelyik politikus húzza meg, hanem a jelentkezõk alakítják. Ha 40-n jelentkeznek, és úgy döntenek, hogy ennyi emberrel elindítják a szakot, akkor a 40. ember pontszáma lesz a ponthatár. Komolyan kezdem már unni, hogy ezt minden egyes héten háromszor el kell magyarázni. Tudom, azért van ez az oldal, hogy az emberek kérdezzenek, de azért a 100. ugyanolyan kérdés már baromi unalmas. Miért nem lehet a keresõt használni? Vagy legalább elolvasni a felvi.hu-n, hogy hogy alakul ki a ponthatár? Ugyanis ott le van írva.
Utolsó: 1. Igen, végigmentem ezen. Csak tudod ha vmiben nem voltam biztos, akkor alapból nem itt informálódtam, hanem hivatalos oldalakon, ugyanis itt az emberek baromi nagy része sem a pontszámítással, sem a ponthatárok meghúzásával nincsen tisztában. 2. Igen, ingerülten válaszoltam, beismerem. Méghozzá azért, mert minden héten van legalább egy ilyen kérdés, de inkább több. Ezért is írtam, hogy lehetne használni a keresõt. 3. Talán kicsit intelligensebb módon folyt volna a vita, ha a kérdezõ sem így reagál. Mondjuk megköszönhette volna a választ (ugyanis a feltett kérdésre igen is választ adtam!), majd hozzátehette volna, hogy válaszolhattam volna kicsit kedvesebben is. De nem, véletlenül sem, hanem elkezd nekem magyarázni, hogy én vagyok a hülye, mert õ nem is arra volt kíváncsi, amit kérdezett. Baromira nem szeretem, ha vki ahelyett, hogy beismeri a tévedését, elkezdi kimagyarázni és a másikat támadni, közben meg csak egyre nevetségesebbé teszi magát.
A kérdező hozzászólása: Én meg baromira nem szeretem, ha ilyen hangvételben beszélnek hozzám:) nem a kisöcséd vagyok, és már elmondtam, hogy nem volt ehhez kapcsolódó kérdés, és itt informálódok , mert máshol nem találtam választ a kérdésemre, de ha neked jó érzés itt vitázni délután, akkor hajrá, egyéni szoc problémád, hogy eleged van az ilyen kérdésekbõl, ha oly bölcs volnál akkor figyelmen kívül hagynád a téged bosszantó dolgokat, nem vitát kezdeményezni egy nyilván nálad fiatalabbal.Ilyen egyszerû, nem tudom te hogy reagálnál, ha kérdeznél valamit, jön egy paraszt és leolt a sárga földig. Ja de tudom hogy reagálnál, ugyanúgy ahogy én mert te is ember vagy :)
Na szerintem ezzel a vitával most kéne leállni! Elsõ válaszoló: szó se róla, valóban kicsit bunkón fejezted ki a válaszod, mert állítólag minden héten van ilyen kérdés. Tévedsz, én még nem találkoztam ilyen jellegû kérdéssel, de lehet hogy ez az én hibám, mert lógok egész nap ezen az oldalon... elsõre világos volt számomra, hogy mi a kérdés lényege, és nekem az is lejött, hogy a kérdezõ valószínûleg tudatában van azzal, hogy hogy vannak a pontszámítások, meg a felvételi ponthatárok. Én sem szeretem, hogy egy héten 20x találkozom ugyanazzal a kérdéssel, de ez épp nem abba a kategóriába tartozik, hiszen elég ritka az, ha egy szakra kevesebben jelentkeznek összesen, mint ahány embert felvesznek. Mindenesetre a válaszodat természetesen köszönöm én is, meg szerintem a kérdezõ is, csak már felhúzta magát azon, hogy milyen stílusban válaszoltál, meg a többi kommentjeid sem épp kedvesek. 2. válaszoló voltam.
Biztos szóvá tenném, hogy lehetne kedvesebb is az illetõ, ez tény. De attól még beismerném, hogy ha vmit hibáztam volna. Sõt, ha választ is kaptam volna a bunkóság mellett, akkor igen is megköszöntem volna.
A kérdező hozzászólása: Teljes szívembõl köszönöm a válaszát kedves elsõ, pozitív építõ kritikáját megfogadom!
Való igaz hogy a kérdezõ válaszolhatott volna normálisabban, de kérdezem én: Az ember vajon hogy válaszol egy olyan kérdésre amiben támadják? Az emberi ösztönök a támadásra védekeznek, illetve visszatámadnak. Én úgy gondolom hogy amilyen az adjon isten olyan a fogadj isten. Ezért is gondolom(és látom) hogy ahogy irtatok egymásnak nem túl barátkozós és nem információ átadásról, hanem inkább hatalmi harcról szólt. Illetve ha nekem problémám van hogy válaszolok nyolcadjára egy kérdésre akkor inkább belinkelem azt ahogy ezt szépen leírják ha én már az idegességtõl nem tudok gondolkodni és normálisan válaszolni.
"jön egy paraszt" Azért ezt is be lehetne fejezni. Mondhatod, hogy paraszt módon viselkedek, meg bunkó vagyok, de azért egy vitából olyat mondani, hogy "paraszt" igen erõs túlzás. Szerintem én sem írtam, hogy mondjuk hülye, idióta vagy nyomorék vagy. Azért ennyit viszont is elvárok.
"meg bunkó vagyok" helyett "bunkó módon viselkedek" Ezzel annyit szerettem volna mondani, hogy egy helyzetben való viselkedés alapján maximum annyit lehet leszûrni, hogy az adott helyzetben milyen az illetõ, de talán jellemrajzot nem nagyon kellene felállítani róla. Én sem állítottam, hogy a kérdezõ egy idióta, csak azt, hogy a kérdést hülyén tette fel.
A kérdező hozzászólása: A köszönet megvolt, kösz a hozzászólásod, sokat segítettél a továbbtanulásom illetõen, nem vagy paraszt , baromi kedves és okos ember vagy, ne aggódj, a többiek se gondolják, hogy paraszt lennél, felesleges ezen fentakadni. További szép délután neked kedves Elsõ.
A kérdező hozzászólása: fennakadni* elnézést még írni se tudok, nem csak fogalmazni nem :P
Értékelem a iróniád. Véletlenül se jusson eszedbe, hogy te sem vagy tökéletes, és viselkedtél legalább akkora paraszt módon, mint én. Véletlenül se keresd magadban a hibát, mert benned nincsen, csak és kizárólag bennem. Neked is igazán szép délutánt! Örülök, hogy válaszolhattam a kérdésedre, nagyon szívesen!
Kedves elsõ válaszoló Az a helyzet hogy nem teljesen nyugodtan és intelligensen írtad le a választ, korod meghazuttolásával. Gondolom te már végig mentél ezen, ugyanolyan hasgörccsel és izgatottsággal hátha valamit nem értettél jól vagy félre informáltak. Szerintem nyilván te is megtennél mindent annak érdekében hogy minnél többet megtudj az adott bizonytalannak tûnõ dologról. Szerintem ez a normális persze lehet velem vitatkozni, bár nem sok értelme van Kedves kérdezõ! Én is érettségizõ diák vagyok úgyhogy ezért írtam neked(a védelmedben)
A kérdező hozzászólása: Idegi gyengeség, nem az én problémám sry :D
1. válaszoló! Szerintem a kérdezõ pontosan tudja, hogy hogy alakulnak a ponthatárok. Éppen azért kérdezte, mert tényleg kicsit fura, hogy akkor gyakorlatilag mindenkit felvesznek, aki eléri a 240 pontot... ezen már én is gondolkodtam, pedig én igazán tisztában vagyok ezekkel a dolgokkal :) Kérdezõ! 40-en jelentkeztek összesen, vagy 40-en jelölték meg elsõ helyen? Mert az sem mind1.
Miért lenne furcsa? Ha annyian jelentkeztek (és mindenki oda is nyerne felvételt, mert azt jelölte elsõnek, vagy elõrébb megjelölt suliba nem jutott be), akkor bizony a minimum lesz a ponthatár! Feltéve ha elindítják a szakot ennyi emberrel.
A kérdező hozzászólása: Kedves elsõ! nagyon jól tudom, mi hogy alakul. Kedves második! köszönöm a válaszodat, erre voltam kíváncsi :)
A kérdező hozzászólása: 2. hoz bocsi lemaradt: összesen 40en jelölték meg, de nem elsõnek
A kérdező hozzászólása: És még 1 dolog kedves Elsõ! Ha ennyire unod a kérdést, miért válaszolsz? ráadásul ilyen formában, ne haragudj, hogy most érettségizek és segítséget kértem :) nem mellesleg, nem találtam ehhez kapcsolódó kérdést.
Már bocs, de az baromira nem az én hibám, hogy a kérdezõ nem tudja normálisan megfogalmazni, hogy mit is akar kérdezni. "akkor a ponthatártól független" Ebbõl a részbõl pedig baromira a jön le, hogy fingja sincs arról, hogy hogy alakul ki a ponthatár. Ha nem erre kíváncsi, akkor fogalmazza meg úgy, hogy érthetõ legyen.
A kérdező hozzászólása: Ó bocsánat Mr. Kedvesség legközelebb odafigyelek :)
Ms. Amúgy elég szánalmas, hogy ahelyett, hogy beismernéd, hogy igen is rosszul fogalmaztad meg a kérdésed, még engem osztasz le. Pontozzál le nyugodtan, attól nem leszel okosabb:DD Mellékesen megjegyzem, hogy választ adtam a kérdésedre, szóval szerintem akár meg is köszönhetnéd.
A kérdező hozzászólása: Ne haragudj már de miért vagy ekkora paraszt? Nem adtál választ a kérdésemre, másnak sikerült megérteni mit szerettem volna kérdezni, neked nem sikerült , itt pattogsz , miután közlöd, hogy unod ezeket a kérdéseket, mi a szarnak írsz ide akkor egyáltalán? Feltûnési viszketegség? vagy mi? Tudom mi alapján történik a ponthatár megállapítása, a kérdésem arra ment ki, hogy tudjam, a régihez közeli ponthatárra számíthatok, vagy a jelenlegi 240 felettire ha kevés a jelentkezõ. Ez egy feltételes kérdés volt, egy szimpla kérdés, te meg agyvérzést kapsz tõle :) bár ki tudja , inkább írkálj csak ;)
A kérdező hozzászólása: Erre egyszerû a válasz, ne próbálj meg segíteni :3
Hát tényleg csak gratulálni tudok akkor. Még mindjárt el is szégyellem magam rögtön, hogy segíteni akartam. Mekkora g.ci vagyok, atyaég. Én szemét...
A kérdező hozzászólása: Egy szóval se mondtam hogy hibátlan vagyok ;D

Adott egy házaspár, ahol a feleség felvesz egy kölcsönt, de a férje nevét használja, de a férj nem tud róla és 2 évvel később kap egy felszólító levelet, hogy fizessen! Milyen következménye lehet, ha kiderül a feleség okiratot hamisított?

A férj biztos benne,hogy nem vette fel a kölcsönt és nem írt alá semmit! A feleség ennél a banknál is dolgozott!

Legjobb válasz: Ez okirathamisítás, ami bûncselekmény. Ellenben jó hír a férjnek, hogy a törvény szerint a hitel ügyintézõnek kötelessége ellenõrizni az aláíró személyazonosságát! Ezt nyilván nem tette meg. Egy grafológiai vizsgálat simán kimutatja, hogy az aláírás nem a férfié és a hitelszerzõdés innentõl kezdve semmis oszt' kész. A bank majd kinyomozza, hogy ki és mit hamisított, az legyen az õ dolguk.

Ez okirathamisítás, ami bûncselekmény. Ellenben jó hír a férjnek, hogy a törvény szerint a hitel ügyintézõnek kötelessége ellenõrizni az aláíró személyazonosságát! Ezt nyilván nem tette meg. Egy grafológiai vizsgálat simán kimutatja, hogy az aláírás nem a férfié és a hitelszerzõdés innentõl kezdve semmis oszt' kész. A bank majd kinyomozza, hogy ki és mit hamisított, az legyen az õ dolguk.
És még a munkahelyérõl is kirúgják.
Börtönbüntetés, esetleg felfüggesztett.
Az senkinek nem tûnt fel, hogy a feleség annál a banknál dolgozott, ahol a hitelfelvétel történt? Így az aláírást el tudta susmákolni.
A kérdező hozzászólása: 07:34! Ezt nem én követtem el, hanem az élettársam volt felesége! Szerdán kapott egy felszólító levelet 200 ezer ft-ról, hogy fizessen, de azt se tudta, hogy mirõl van szó, így felhívtuk a providentet és mondták, hogy 2011-ben lett felvéve 80ezer, ami nem lett fizetve, csak egyszer, mégpedig ez év áprilisában és ott történt a befizetés, ahol lakott ezelõtt, viszont az élettársam már tavaly május óta elköltözött onnan. Ma hívták újra és mondták, hogy gyakran elõfordul ez náluk, valószínûleg pénzbüntetést kapnak és ki lesznek rugva, ha 100%-ra bebizonyosodik a dolog, márpedig csak a volt feleség lehetett(amúgyis jártas az a család hamisításban)
Ez csalás, úgy emlékszem a magánokirat-hamisítást külön nem büntetik, az beleolvas a csalásba. A bíróság valószínûleg felfüggesztett szabadságvesztésre ítélné.
Ezt nem tudhatod, lehetett bûntársa például.
12:44! A bankos ügyintézõ tuti saras, mert egy férfi nevében vett fel egy nõ hitelt, és rég rossz, ha ezt csak személyibõl tudja ellenõrizni.
Hitel felvételéhez szükséges az ember aláírása. Aki pedig más helyett ír alá, az okiratot hamisít.
Sajnos úgy tudom ennek azért van egy elévülési ideje. De ha jól emlékszem még idõben van és nem 2 év, hanem több az évülési idõ.
Ez csalás, okirat hamisítás. Valószínûleg ülni fogsz, de ha szerencséd van megúszod felfüggesztettel.
A kérdező hozzászólása: Tegnap, ahogy telefonáltak a providentõl, mondták, hogy írjunk egy levelet Pestre és utaána is járnak a dolognak. Még azt hozzáteszem, hogy az élettársamnak kapnia kellett volna leveleket, fizetési felszólítást, de semmit nem kapott, csak most, hogy az is kiderült a volt feleségnek OTP-t is fizetnie kell.

Ha nappali költségtérítéses szakra jelentkezem ahol a minimum ponthatár 240 és nekem pl:250 pontom van akkor jó eséllyel felvesznek az adott szakra?

Nézegettem a felvi.hu-n és láttam hogy tavaly pl: költségtérítéses-re jelentkeztek 25-en abból 2-t nem vettek fel. Ez lehet azért mert nem érték el a minimum pontot?Érettségivel k.b. 270 pontot sikerül összeszedni, de ez csak a minimum

Legjobb válasz: valószínû, hogy emelkedni fog a ponthatár (merth idén már 500 pontos a rendszer), úgyh jó eséllyel nem. de ez tökre függ attól, h mi ez a szak és idén hányan jelentkeznek

valószínû, hogy emelkedni fog a ponthatár (merth idén már 500 pontos a rendszer), úgyh jó eséllyel nem. de ez tökre függ attól, h mi ez a szak és idén hányan jelentkeznek
Nem értek el 240 pontot? Az én érettségim se lett egy nagy szám, de azért szerintem 280-at komolyabb erõfeszítések nélkül is el lehet érni, nem? Mindenesetre jelöld be azért, veszteni nem vesztesz semmit, , , csak" a 9000 forintos jelentkezési díjat. Amúgy megnövelhetik a pontokat, akárcsak 1, de akár 10 ponttal is. Ha egyszer csak 20 ponttal megemelik, akkor abban már az van, hogy a kormány szerint legyen mindenki inkább szakmunkás, merthogy , , arra van most szükség."
Egyáltalán nem biztos a bekerülés. Ha 240 a ponthatár és neked 250 pontod van 70 embert vesznek fel a szakra és nekik magasabb pontszámuk volt, mint neked, akkor bizony te kiesel. Érdemes bõven 320 pont fölé célozni. Meg szaktól is függ, most hogy fizetõs lesz sok képzés szerintem így is a sláger szakok 400 fölött lesznek.
Abból meg elég nagy közfelháborodás lenne, ezt max pár év múlva fogják eljátszani, de nem idén.
Azt is érdemes még figyelembe venni, hogy nem a bekerülés a nehéz, hanem a bennmaradás. Ez igaz a legtöbb felsõoktatási intézményre. Hiába csúszol be a ponthatáron, ha utána sorban elbukod a tárgyakat. (Illetve remélem valami "baj"/saját hülyeség miatt lett csak ennyi a pontod és nem ez volt a max ami sikerült/sikerül.)
A benn maradásról annyit, hogy piszok könnyû megcsúszni, ha valamibõl megbuksz és nincs keresztfélév akkor 1 év plusz, fõleg ha még rá is épül valami arra a tárgyra. Aztán most akarnak valami olyat, hogy ha kicsúszol, akkor már egybõl fizetni kell. Jelenleg úgy van hogy félévek száma +2, tehát most ha 7 féléves a képzésed, akkor 9-et fizet az állam.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!