Találatok a következő kifejezésre: Ha felveszem bioszt (3 db)

Ha felveszem a bioszt faktnak, mert nagyon szeretem, akkor milyen szakmám lehet biosszal?

meg talán matek... segítsetek kérlek el?re is köszönöm

Legjobb válasz: pl. optometrikus /látszerész/

pl. optometrikus /látszerész/
Biológus, mindenféle erdész, vadász, agrármérnök.Az orvosin is várnának ezzel.
Anyám kémia-bioszszakon végzett, most laboráns...de lehet belõled biológus, vagy ha megszerzed a tanári diplomát biosztanár...
Javaslom szerezd meg vagy kérd kölcsön a 2009-es Felsõoktatási Felvételi Tájékoztatót. Abban le van írva milyen szakokhoz jó a biosz.

Tényleg igaz, ha valaki bizonyos tanulmányi versenyeket megnyer, akkor egyes egyetemekre felveszik az embert? (pl. : biosz verseny országos első, akkor felvehetik az orvosira? )

Az egyik ismerősöm mesélte, de nem hittem el neki... Ti tudtok erről valamit?

Legjobb válasz: Régen valóban így volt, talán egyes helyeken ma is. Az viszont biztos, hogy szakmába vágó versenyeken országos helyezésért pluszpontokat lehet kapni. Ez amúgy logikus, ha felvesznek 300 embert, miért pont azt ne vegyék fel, aki amúgy a korosztályában a legjobb? Vagy ha nem is a legjobb, mert mondjuk nem megy mindenki versenyezni, aki megnyer egy országos versenyt, arról bõven feltételezhetõ, hogy benne van a 300 legjobban.

Régen valóban így volt, talán egyes helyeken ma is. Az viszont biztos, hogy szakmába vágó versenyeken országos helyezésért pluszpontokat lehet kapni. Ez amúgy logikus, ha felvesznek 300 embert, miért pont azt ne vegyék fel, aki amúgy a korosztályában a legjobb? Vagy ha nem is a legjobb, mert mondjuk nem megy mindenki versenyezni, aki megnyer egy országos versenyt, arról bõven feltételezhetõ, hogy benne van a 300 legjobban.
Régen így volt, ma már csak pluszpont jár az OKTV elsõ nem tudom hány helyezettjének.
Szerintem simán, de azért a matek ne legyen kettes! :)
Hát nézd meg a tavalyi ponthatárokat, és számold ki, hogy kb mennyit tudsz összeszedni...
szerintem nyomj mellé egy kémia érettségit is. nagy hasznát fogod venni az egyetemen.
A kérdező hozzászólása: Csak az a baj, h elég rossz vok kémiából, és csak rosszul sikerülne! Inkább egy erõs emelt biosz nem?:$:D
Szia felvettek? én is ide akarok majd menni pont ugyan ezzel a problémával..:D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!