Találatok a következő kifejezésre: Ha felteszek kérdést, miért nem marad (2 db)

Ha felteszek egy kérdést, miért nem marad úgy?

Többször is felfigyeltem rá, hogy amikor visszatérek a kérdésemhez, az máshogy van megfogalmazva. (de a kérdés lényegében ugyanaz marad) Ki csinálja ezt és miért?

Legjobb válasz: A leggyakoribb hiba a kérdés kiírók részérõl, hogy a kérdés leírásába nem írják bele a kérdés lényegét! Ha egy másik felhasználó áttekinti listaszerûen a kérdéseket, és csak kérdések egy-két szavas címeit látja, az rendkívül zavaró tud lenni. Tehát a kérdésben legyen már benne a lényege annak, hogy mire keresi a választ a felhasználó. Másrészt vannak olyan kérdések, amik beszélgetõsre vannak megfogalmazva, de valójában konkrét kérdésre keresik a választ. Ezeket a moderátorok kijavítják olyanra, hogy utóbbin legyen a lényeg a kérdésben. Szóval a moderátorok csinálják.

A leggyakoribb hiba a kérdés kiírók részérõl, hogy a kérdés leírásába nem írják bele a kérdés lényegét! Ha egy másik felhasználó áttekinti listaszerûen a kérdéseket, és csak kérdések egy-két szavas címeit látja, az rendkívül zavaró tud lenni. Tehát a kérdésben legyen már benne a lényege annak, hogy mire keresi a választ a felhasználó. Másrészt vannak olyan kérdések, amik beszélgetõsre vannak megfogalmazva, de valójában konkrét kérdésre keresik a választ. Ezeket a moderátorok kijavítják olyanra, hogy utóbbin legyen a lényeg a kérdésben. Szóval a moderátorok csinálják.

Miért van az, hogy ha feltesznek egy kérdést (bárki) akkor a végén már nem a kérdésre írnak válaszokat, hanem veszekedés, lebecsülés, kötözködés, és a lekicsinylés megy?

Legjobb válasz: Bár ez nem általános, de tényleg zavaróan sok esetben van így. Alapvetõen az elégtelen moderálás következménye. Akik nem önkéntes szabálykövetõk, azokkal szemben szükség lenne a következetes, szigorú moderálásra. Sokszor már a kérdés moderálásával elkerülhetõ lenne, hiszen sok a véleményrõl érdeklõdõ kérdés, ez az oldal GYIK ajánlásai szerint helytelen. Utána pedig a további szabályok betartatására lenne szükség: „ne Offolj!”, „Ne a válaszokra válaszolj!” stb.

Bár ez nem általános, de tényleg zavaróan sok esetben van így. Alapvetõen az elégtelen moderálás következménye. Akik nem önkéntes szabálykövetõk, azokkal szemben szükség lenne a következetes, szigorú moderálásra. Sokszor már a kérdés moderálásával elkerülhetõ lenne, hiszen sok a véleményrõl érdeklõdõ kérdés, ez az oldal GYIK ajánlásai szerint helytelen. Utána pedig a további szabályok betartatására lenne szükség: „ne Offolj!”, „Ne a válaszokra válaszolj!” stb.
Ilyen az emberi viselkedés. Kicsinyes, veszekedésre hajlamos, önmagából kiinduló, sértõdékeny. Sokakban a vélemény különbség felfoghatatlan és személyes támadásnak vélik, amibõl az "üss vagy fuss" reakciót követõen születnek a legszebb példái annak, amit a viták alaphibáiként tanítanak iskolákban. A különbség a netes beszélgetések és a valóság között, hogy társaságban megtanultunk viselkedni, de neten kijöhet mindenkibõl az állat és egy félreértés eloszlatására nem a visszakérdezés, hanem a visszakézbõl érkezõ egyenes támadás kap teret. Ennek az érdekes viselkedési formának kutatásáról több cikk és doktori disszertáció is jelent már meg. Az egyik ilyen cikk a viselkedési formák és azok lehetséges magyarázatáról szólnak. Ezt átdobom pm-ben magyar fordításban, mert ide kommentnek hosszú lenne. Aztán a nethuszárok egy új mûfaját képezik azok, akik már nem is képesek a valóságban sem viselkedni: [link] Velük találkozni felér egy standup comedy-vel.
Mert sok a hülye bizonyos kategóriában.. De nem kell álszenteskedni, az esetek 80 % -ban mindenki visszaír , ha kötözködést indítanak felé.
fogadok mindjárt itt is ez lessz :)
A kérdező hozzászólása: ja tuti az lesz a vége a második válaszolónak mi abban a támadás, hogy például felteszem azt a kérdést, hogy hol lehet olyan sport lovat venni ami 150-es akadály felett kiválóan versenyzik? a vége már az lett, hogy "fogadni mernék, még csak képernyõrõl láttál lovat", mikor én senkit nem sértegettem, és majdnem 1 éve lovagolok (nem nekem kell a ló) :(
ja , kérdezõ te is a lovaskategóriában vagy? Ott szinte csak gyökerek vannak .... én csak válaszolni járok oda, kérdést ne tegyél fel, úgyse tudják megválaszolni érdemben.
A kérdező hozzászólása: hát igen :/ én szerintem azt fogom csinálni, hogy 10-nél több választ nem is fogok várni, mert úgyis már csak mindenbe belekötnek, hogy így a jó lovas meg úgy, szerintem õk nem értenek hozzá, mert nem tudnak a kérdésre válaszolni :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!