Találatok a következő kifejezésre: Ha felteszek kérdést, miért (45 db)

Ha felteszek egy kérdést, miért nem marad úgy?

Többször is felfigyeltem rá, hogy amikor visszatérek a kérdésemhez, az máshogy van megfogalmazva. (de a kérdés lényegében ugyanaz marad) Ki csinálja ezt és miért?

Legjobb válasz: A leggyakoribb hiba a kérdés kiírók részérõl, hogy a kérdés leírásába nem írják bele a kérdés lényegét! Ha egy másik felhasználó áttekinti listaszerûen a kérdéseket, és csak kérdések egy-két szavas címeit látja, az rendkívül zavaró tud lenni. Tehát a kérdésben legyen már benne a lényege annak, hogy mire keresi a választ a felhasználó. Másrészt vannak olyan kérdések, amik beszélgetõsre vannak megfogalmazva, de valójában konkrét kérdésre keresik a választ. Ezeket a moderátorok kijavítják olyanra, hogy utóbbin legyen a lényeg a kérdésben. Szóval a moderátorok csinálják.

A leggyakoribb hiba a kérdés kiírók részérõl, hogy a kérdés leírásába nem írják bele a kérdés lényegét! Ha egy másik felhasználó áttekinti listaszerûen a kérdéseket, és csak kérdések egy-két szavas címeit látja, az rendkívül zavaró tud lenni. Tehát a kérdésben legyen már benne a lényege annak, hogy mire keresi a választ a felhasználó. Másrészt vannak olyan kérdések, amik beszélgetõsre vannak megfogalmazva, de valójában konkrét kérdésre keresik a választ. Ezeket a moderátorok kijavítják olyanra, hogy utóbbin legyen a lényeg a kérdésben. Szóval a moderátorok csinálják.

Ha valaki itt fel tesz egy (ilyen témába vágó kérdést) - Miért nem "értékeli" a rá adott válaszokat? - Ha tanácsokat kap, miért nem reagál rá? (Csak feltesz egy kérdést, aztán annyi? )

Ezenfelül találkozom olyannal is, hogy választól függetlenül mindenki ugyanarra van "lepontozva", vagy az egyiket pontozza, a másikat nem.Szerintem akkor nem lenne érdemes pontozni , ha valaki nagyon rossz választ ír , de arra is megvan a megfelel? ikon.A "félig -meddig" hasznos is egy megfelel? pontozási lehet?sség...Természetesen , aki nem ismer magára , annak nem szól ez a kérdés. Csak kicsit furi a dolog...

Legjobb válasz: Nagyon szomoru,hogy ilyen dolgokon agyaltok s hulye pi..zatok az embereket szerintem nem a pontozas a forum lenyege s ha ti pontversenyezni akartok kell nyitni egy masik forumot.Ez a kerdesek kozpontu nem a pontozase.

Nagyon szomoru, hogy ilyen dolgokon agyaltok s hulye pi..zatok az embereket szerintem nem a pontozas a forum lenyege s ha ti pontversenyezni akartok kell nyitni egy masik forumot.Ez a kerdesek kozpontu nem a pontozase.
Utolsó válaszadóval teljesen egyetértek. Én sem igazán foglalkozom a %-kal, de épp pár percel ezelõtt olvastam egy kérdést, hogy : Milyen nevet adtok a kislányotoknak? Nagyon sok válasz érkezett, de 55-79% között volt az összes pontozása. Nem értem, hogy mi alapján!
Szia! Engem se erdekelne a pontozgatas, de amikor valaszolok arra a kerdesre pl:Hogy hivjak a gyerekeiteket? vagy Milyen lany es fiu nev tetszik nektek? Akarhanyszor valaszolok mindig le vagyok pontozva, de nem csak en, mindenki, 100%-os valaszt meg nem lattam. Na azert ezt bunkosagnak, butasagnak es taplo viselkedesnek tartom. Amugy ha kerddest irok ki akkor mindenkit ertekelek, hiszen tenyleg vettek a faratsagot es foglalkoztak a kerdesemmel, problemammal.
Elsõ vagyok. Hidd el, nem a pontozás miatt vagyok itt! Én pont hogy nem azok közé tartozom, akik pontozgatnak. És képzeld, téged én nem pontoztalak le és senki mást sem pontoztam itt. Nagyon ritkán pontozok, de a saját kérdéseimben mindig! Nem pontozlak le csak azért, mert más a véleményed! Sokan vannak itt, akik csak a pontozás miatt vannak, õk nekik nem számít, hogy lefele vagy felfele. És sokan vannak úgy, hogy bár a válasz jó, rendben van, de nem egyezik vele a véleménye, lepontozza! (pl neki nem tetszik az a név, ami a másiknak) Nekem viszont igenis jelent valamit az, hogy szívesen segítek másoknak! Szívesen nézek a neten utána dolgoknak (nem a pontok miatt!!!), és ezek után lefele pontoznak. Szerintem semmi értelme a pontozósdinak! Én enélkül is szívesen válaszolgatok!
Most húztam fel magam azon, hogy abszolút normális választ adtam és a kérdésre válaszoltam és mégis lepontoztak. Hülye idióta pi..ák, akik olyanokat pontoznak le, amikkel semmi baj nincs. Ez van. Olcsó játék hülye gyerekeknek!
Hmmm... Ezt már sokszor olvastam, de õszintén megmondva, én nem is értem, hogy minek kell pontozgatni. Mióta én regisztráltam, azóta összesen 4 kérdést írtam ki és jópárra írtam meg a tapasztalatomat. De én nem figyelem, hogy ki mit pontoz. A kérdésekre érkezõ válaszokat, amiket én írok ki, azt mindig hasznosnak értékelem, mert mindenképp hasznosak, akár negatív, akár pozitív értelemben. Hát ez van. Én nem foglalkoznék a helyedben sem a pontozásokkal. Itt (szerintem) a tapasztalatcsere a lényeg, de ezt nem mindenki veszi komolyan.
Szia!Szed én miért vagyok 80%ra értékelve? Nem azért, mert trágár vagyok, vagy gyülöletet keltek, hanem mert próbálok objektíven válaszolni, és nem azt írni, amit a kérdezõ látni/hallani szeretne.. Én már nem foglalkozok ezzel..
Utolsó válaszom a 15.35-ösnek szólt leginkább!
Igen, nem a pontozáõs a lényeg, és köszi jól vagyok, hülye p.csa sem vagyok, DE!Én is próbálpk pozitív, értékelhetõ válaszokat adni, és látod... Élõ példa erre ez a link, amit a kedves hozzászóló közzé tett.Nem értem, h ezt miért kellett lepontozni! Ilyenkor ez az ember igazságérzetét bántja, hogy jót írt, csak valakinek nem tettszett, se lepontozta. A pontokról/százalékokról még annyit, hogy ha valaki ír ki egy kérdést, amire én szeretnék válaszolni a 80%-ommal, akkor vagy egybõl le vagyok pontozva, mivel "csak" 80%os vagyok, vagy fenntartásokkal fogadják, mivel nem vagyok 100%-os. Õszintén!Te is inkább egy 100%választ adó válaszán gondolkozol el, hogy: hm...jót írt, köszi a tanácsot...és nem egy kissebb %-út..
A kérdező hozzászólása: Aki azt írja, hogy 80%-on van és kevésbé "hihetõek" az õ válaszai (még akkor is ha tegyük fel pont a közepébe talál), mint egy 100%-osé;teljesen igaza van. És gyerekes leszek bibi , de akit nem érdekel hogy pontozzák-e vagy sem , 95%-on van. Ettõl függetlenül mindenkinek építem egy kicsit az önbizalmát :) Hacsak nem "átértelmezi" a kérdést. A link nadon jó akkor is:) )
Én a %-ot sosem figyelem, mivel tudom, h vannak olyan "kedves" emberek, akik azon élik ki magukat, h a teljesen hasznos válaszokat poénból lehúzzák. (Az enyémet is.) Aztán vannak olyanok, akik kiírnak egy kérdést, amire eldöntendõ a válasz. Ha nem azt írod, ami az õ véleménye is, lepontoz.(pl Tetszik-e a ... fiú/lánynév?) És nem utsó sorban vannak azok, akik tanácsot kérnek, leírod a veled történteket, erre lepontoznak! Ja, el ne felejtsem a kedvencemet: "Hogy hívják a gyerekeiteket?" Könyörgöm, mi a nem hasznos a gyerekem nevében?! Én ha kérdést írok ki, minden választ hasznosnak ítélek, bmi legyen is az (kiv. ha sértõ, bunkó megjegyzés), és ha más ember kérdésénél számomra hasznos választ találok, azt is értékelem. Ha nem hasznos, inkább nem jelölök semmit. Kivétel, ha telefonról vagyok, mert a telefon vmiért nem regisztrálja az ujjacskára kattintást.
Szia! Én néha szoktam értékelni a válaszokat, de nem mindig. Hogy miért? Mert felteszek egy választ, visszaírnak rá és ha elolvasom néhány mondattal megköszönöm, értékelem, visszakérdezek, stb. A válasz érdekel és nem pontozgatok, mert pl. nekem is tök mindegy, ki hány pontot ad a válaszomért, itt inkább a tapasztalatcsere a lényeg. Viszont mindig írok vissza valamit a válaszadóknak, mert fontos, hogy vették a fáradtságot és foglalkoztak a kérdésemmel.
A kérdező hozzászólása: Meg egyébként nem is csak a százalék. Feltesz egy kérdést , válaszolok, és jól esne ha visszapötyögne valamit, vagy értékelne is...Természetesen ez az egész csak elvi kérdés nálam. Aki érti, érti ; aki nem nem.
A kérdező hozzászólása: Jó dolgokat írtok:) Ez a link hatalmas! :) ) Ez azért elárul valamit... Igen , a pontozással én se foglalkoznék annyit csak itt ez a százalék. Pozitív válaszokat próbálok adni, és napról napra megy le a százalékom. Oké , jó ez itt nem a való élet , nem fogok emiatt szívinfarktusban elhalálozni , csak azért hogy itt írogatok úgy egy kicsit örülnék, ha legalább ez stagnálna.... :) ))
Sziasztok! Engem sem érdekel a pontozás, nem is nézem nagyon. De ha felteszek egy kérdést, mindig reagálok a válaszokra, ha mást nem , annyit biztosan, hogy köszönöm. És szinte mindig max. pontot adok a nekem válaszolóknak, már csak köszönetképpen is :-) Én örülök az õszinte, többféle válasznak, hiszen ha mindenki ugyanazt írja, attól nem feltétlenül leszek okosabb.
Sziasztok, Nem régen regisztráltam az oldalra és nagyon jó ötletnek találtam, mert hasznos válaszokkal és kérdésekkel lehet találkozni.Szerintem mindenkinek ez kellene legyen az érdeke.Nagyon rosszul esett, hogy ebben a témakörben terhesség, teherbeesés)lepontoztak, pedig õszintén próbáltam segíteni...Nem riogattam senkit, vagy nem ámítottam senkit.... Én ezért vagyok 89%-os.....mit lehet lepontozni azon, hogy mozog-e a babám, vagy sem?Vagy, hogy algopyrint veszek be ha fáj a fejem???(22 hetes km.)Érthetetlen hü.....e játéka ez valakinek.Már azon is gondolkodtam, hogy lehet én vagyok túl érzékeny...:-( Na mond1.Ne aggódjatok!!!Szerintem Ti MIND NAGYON JÓK VAGYTOK!!!!!! Üdv.
ez vicces, törölték a kérdést... annyi volt a lényeg, hogy van egy olyan képszerkesztõ program, ahol fellinkelsz magadról, és a párodról egy képet, és kikalkulálja, hogy hogyan "nézhet ki" majd a születendõ gyermeketek. A link jó volt, csak nem magyar volt, ezést sok hozzászoló nem értette, hogy kell belépni, képet feltölteni, stb, és mind le voltak pontozva 40-50%ra...

Miért baj az, ha felteszek újból egy olyan kérdést, amire nem érkezett válasz?

Ha figyelmesen elolvassa a moderátor a kérdést, akkor láthatná, hogy csak annyi a hasonlóság, hogy ugyanarról a kórházról kérdezek, de mást!!!

Legjobb válasz: Azért, mert nyilván azért nem érkezett rá válasz, mert senki sem tudott választ adni rá. Ez nem valószínû, hogy változik azzal, hogy újra kiírod a kérdést. Másrészt a kérdések örök idõkre az oldalon maradnak, így még bármikor van rá esély, hogy válasz érkezzen rá. Jelöld be, hogy e-mail értesítést kérsz a válaszról, és ha ilyen történik, értesíteni fogunk. Másrészt személy szerint a kérdés kiírójának: Több MÁV kórházas kérdés is van, és mindegyik a tapasztalatokat firtatja, ha beírod a keresõbe, hogy "MÁV kórház" megtalálhatod õket. Te már 2 újabb ilyet próbáltál nyitni, nem igazán volt különbség a régi és az általad kiírt kérdések között.

Azért, mert nyilván azért nem érkezett rá válasz, mert senki sem tudott választ adni rá. Ez nem valószínû, hogy változik azzal, hogy újra kiírod a kérdést. Másrészt a kérdések örök idõkre az oldalon maradnak, így még bármikor van rá esély, hogy válasz érkezzen rá. Jelöld be, hogy e-mail értesítést kérsz a válaszról, és ha ilyen történik, értesíteni fogunk. Másrészt személy szerint a kérdés kiírójának: Több MÁV kórházas kérdés is van, és mindegyik a tapasztalatokat firtatja, ha beírod a keresõbe, hogy "MÁV kórház" megtalálhatod õket. Te már 2 újabb ilyet próbáltál nyitni, nem igazán volt különbség a régi és az általad kiírt kérdések között.

Miért van az, hogy ha felteszek egy hasznosabb kérdést (munka, nyelvkönyv, nyelvtanulás), arra alig jönnek válaszok, de ha valaki ír, hogy 16 évesen terhes, akkor percenként írogatnak hozzá?

Sziasztok! Komolyan érdekelne erre a válasz! Nem egyszer volt, hogy szükségem lett volna a hasznos válaszokra, tanácsra egy-egy témánál, de olyankor alig szólal meg valaki. Ha bezzeg valaki teherbe esik, megcsalja a párját stb.. akkor képesek a hozzászólók összeveszni egymással, s órákat itt gépezni, hogy a maguk igazát hajtsák. Ennyire ezek a dolgok lettek fontosak?

Legjobb válasz: Talán azért, mert ha komolyabb kérdést teszel fel, arra csak egy kisebb réteg tud válaszolni, aki ért hozzá... ám egy ilyen terhes/megcsalás/stb kérdésre bárki válaszolhat ízlése szerint...

Talán azért, mert ha komolyabb kérdést teszel fel, arra csak egy kisebb réteg tud válaszolni, aki ért hozzá... ám egy ilyen terhes/megcsalás/stb kérdésre bárki válaszolhat ízlése szerint...
Mert a Barátok Közt nagyon rövid ideig tart, és ki kell tölteni a két rész közti ûrt :D
Az elsonek van igaza. Meg szerinted ez az az oldal ahova az ertelmisegiek kremje jar?raadasul pont a csaladi kapcsolatokba, ahol a legtobb idiota van szinte?
Az elsõnek részben igaza van. Meg ugyebár vannak kategóriák amelyek népszerûbbek.
ne a családi, hanem a tudomány rovatba írd.
Jaja. Elsõnek igaza van. Az értelmes kérdésekre értelmes válasz kéne, de az meg itt korlátozottan elérhetõ. Egyszerûbb és gyorsabb mentális kielégülést jelent a GYK közönségének ha az abortuszról, a fingásról, a megszakított közösülésrõl vagy vallási meggyõzõdésbõl vitatkozhatnak, magukat erkölcsi gyõztesként ünnepelve. A GYK kiválóan tükrözi országunk lakóinak szellemi képességeit.
A kérdező hozzászólása: 5-ös:nem ebbe a kategóriába írtam ki a nyelvtanulás/könyvek stb. kérdésem, csak feltûnt hogy azok panganak a válaszoktól. Eszembejutott, hogy így írom ki a kérdést: 12 éves vagyok, lefeküdtem a barátommal, aki 48 éves, ráadásul apám munkatársa. Attól félünk, hogy teherbe ejtett. Tudnátok ajánlani valami angol könyvet, felsõfokú nyelvvizsgához?

Miért van az, hogy ha valaki feltesz egy kérdést, miért kell tukmálni a menhelyi kutyákat?

Nemrég feltettem egy kérdést,hogy melyik kennelt válasszam és kaptam olyan kommentet is, hogy miért nem menhelyr? veszek, mert a TK csak egy papír meg a menhelyen is van fajta tiszta.Az ilyenekb?l már elegem van, hogy nem lehet kérdést feltenni anélkül, hogy ne tukmálják a menhelyi kutyákat.Tényleg jó érzés megmenteni egy életet, de ha én a TK-sat választom akkor miért kell oda kommentelni, hogy vegyek menhelyr?l pedig nekem van egy személyes döntésem.

Legjobb válasz: Attól, hogy sokan arra akarnak rávenni, hogy életet ments, neked nem kötelességed menhelyit magadhoz venni, és nem is kell foglalkoznod az ilyen válaszokkal. Onnan veszel kutyád, ahonnan és amilyet akarsz. Õk csak azért írják hátha...ettõl még nem akarnak rosszat, és ha téged ez idegesít.. Hát nagyobb bajod ne legyen.

Attól, hogy sokan arra akarnak rávenni, hogy életet ments, neked nem kötelességed menhelyit magadhoz venni, és nem is kell foglalkoznod az ilyen válaszokkal. Onnan veszel kutyád, ahonnan és amilyet akarsz. Õk csak azért írják hátha...ettõl még nem akarnak rosszat, és ha téged ez idegesít.. Hát nagyobb bajod ne legyen.
Csak azért írják, mert ha azt kérnék tõlem, hogy jellemezzem a mai M.o.-ot, az jutna elsõre eszembe, hogy sok az állatkínzás és teli vannak a menhelyek. Szerintem ezzel más is így van, ezért próbálják rávenni az embert, hogy legalább egyszer az életbe legyen jószívû, és mentsen meg egy életet. De az maximálisan a Te döntésed, hogy végül mit cselekszel. Ha felelõs tenyésztõtõl veszel kutyát, az sem bûn, sõt ma már az is jótettnek számít, mert legalább nem szaporítónál akarsz venni egészségtelen környezetbõl genetikai betegségek sokaságát magában hordozó, szûretlen, TK, tenyésszemle eredmény nélküli szülõktõl olcsó, 10-30 ezer Ft-os kutyát. Érdemes megfontolni a menhelyet is, de tenyésztõtõl venni fajtatiszta kutyát is jó. Te döntheted el, Neked mi a jobb. Mert a menhelynek bár sok elõnye van, de hátránya is (pl. nem tudod milyen érzelmi csomaggal érkezik a kutya, ha kölyök és nem tudod milyen keverék, akkor azt se tudod mekkorára nõ...), ugyanez a helyzet a tenyésztõtõl vett kutyának is. Mindegyiknek van jó- és rossz oldala.
Azért tukmálja mindenkinek a menhelyes kutyákat, mert olyan sokan vannak, hogy abból lehetetlen nem megtalálni a megfelelõt. Tk-s kutyát szerintem az vásároljon, aki kiállítási karrierrõl álmodik, teljesen belezúgott egy fajtába vagy nincs még egy fajta ami tudná maradéktalanul teljesíteni elvárásait. Az igazán komoly döntés megingathatatlan szerintem. Felhúztad magadat a megjegyzéseken, az azt jelzi valahol egyetértesz velük.
A kérdező hozzászólása: Nem húzom fel magam csak nem értem miért kell mindig tukmálni

Miért van az, hogy ha felteszek egy kérdést, nagyon sokszor kénytelen vagyok átfogalmazni, holott az logikus, és lényegretörő, ám mégse tetszik valamiért a rendszernek?

Ráadásul érthetetlen, amikor "elmagyarázza" a sz?r?, hogy miért is van gond a kérdéssel. Pl. ilyesmi, hogy: "nyílván nem arra vagy kíváncsi, hogy más tudja e a választ, hanem arra, hogy mi válasz a kérdésre. Légyszíves, fogalmazd át a kérdést" Hát, köszike, tényleg. Ilyenkor elönt a düh, hogy mi bajod van? ebb?l egyáltalán nem derül ki, mi a probéma.

Legjobb válasz: én abba szoktam belefutni, hogy megírom röviden lényegretörõen a kérdést, majd a rendszer nem enged hozzá magyarázatot írni, mert ne a magyarázatban kérdezzek...

én abba szoktam belefutni, hogy megírom röviden lényegretörõen a kérdést, majd a rendszer nem enged hozzá magyarázatot írni, mert ne a magyarázatban kérdezzek...
amennyiben felnõtt nõ vagy, feltünhetne hogy minden ember egy számító, önorientált ajjadék. ha ebbõl indulsz ki, sokkal egyszszerûbben megérted a dolgok mûködését. [f816a0b97b7ea8f73d61ba72082b7ed6]
"nyílván nem arra vagy kíváncsi, hogy más tudja e a választ, hanem arra, hogy mi válasz a kérdésre. Légyszíves, fogalmazd át a kérdést" Nekem még sohasem írt ki ilyet! Ebbõl az derül ki, hogy nem így kell kérdezni: Tudja-e valaki, hogy... Mert arra válaszolhatnám, hogy: Igen én tudom. Nem dühöngeni kellene, hanem gondolkodni. Miért kell a hülyeségnek mindenhova befolynia? "Két dolog végtelen, az univerzum és az emberi hülyeség... bár az elõbbi nem biztos" Ezt Albert Einstein mondta.
Nekem nem engedett olyan kérdést kiírni, hogy "Kinek mi a véleménye, tapasztalata..." azt írta vissza a rendszer, hogy nyilván nem a véleményekre hanem tényekre vagyok kiváncsi... no comment.... de igen én a véleményekre vagyok kiváncsi!!! Arra nem lehetek? És az is értelmesebb kérdés volt, mint, hogy "húzzak-e a banánra óvszert..." Kéne csinálni egy ilyen oldalt felnött embereknek és a gyerekeknek... Aki erre a kérdésekre nem tudja a választ miért szexel? nyilván nem elég érett még a dologhoz... Vagy ha csak azért kérdez ilyeneket, mert milyen jó poén... akkor meg inkább fogja vissza magát. Találjon jobb játékot.
Nekem is írt ki ilyen üzenetet, és nálam is egy elég fontos, terhességgel kapcsolatos kérdésemnél. Ugyanígy az volt a hibaüzenet lényege, hogy ne eldöntendõ kérdés legyen. Még véletlenül sem az volt, végig kitûnõ voltam nyelvtanból, hadd tudjam már eldönteni. És a kérdésírás elõtt feltüntetett összes kritériumnak is megfelelt a kérdés. Aztán amikor már 3 napja ötvenszer próbálkoztam, átfogalmaztam, lerövidítettem, stb, stb, írtam a szerkesztõknek, bemásolva az állítólag hibás kérdésemet, majd visszaírtak, hogy javították a hibát, mostmár feltehetem a kérdést.
A kérdező hozzászólása: Köszi a véleményeket. Az elsõ válaszolónak üzenem, hogy szomorú élete lehet, ha kizárólag aljadékokkal, önzõ dögökkel verte meg idáig a sors. Én mivel találkoztam már kedves, õszinte emberi lényekkel is hála Istennek, nem ezen hozzáállás jegyében próbálom megérteni a dolgok mûködését, és szörnyen sajnálom, ha neki ez a mérce. Mellesleg meg vmit nagyon félreértett, én a hülyeség brutális méretû térhódítását fájlalom ezen az oldalon (is), és ezzel összefüggésben azt, hogy ezen az oldalon nincs igazságos szelekció a kérdések közt. De arctalanul könnyû kötekedni, nem igaz, kedves Elsõ? Kellemes Ünnepeket

Miért van az, hogy ha felteszek egy kérdést, elég gyakran olyan kioktató választ kapok, hogy "Leesett volna az ujjadról a gyűrű, ha begépeled a keresőbe, hogy ----?

Néha nagyon durva megjegyzéseket is, máskor egy hivatkozást illesztenek be, hasonló tartalmú, szinte mindig kioktató szöveg kíséretében.

Legjobb válasz: Néha tényleg könnyebb lenne begépelni a keresõbe azt a kulcsszót, és 10 perc alatt meglelni a választ. Fõleg azért, mert néhányan ugyanezt csinálják, amikor válaszolnak neked... Nem szokták szeretni, ha valaki elárasztja a témaköröket, fõleg amikor ezerszer lerágott csontokat kérdeznek meg újra. Egyébként nem kell komolyan venni, senki sem haragszik egy "tudatlanul feltett" kérdésért.

Tessék, ezt írtam be: Autó fenntartási költségei, http://autosuli.hu/fenntartas A magyar nyelvben nincs olyan kifejezés, hogy Vidám Park, maximum vidámpark, így nem csoda, hogy nincs találat. Itt egy szótár: http://szotar.sztaki.hu/
Kérdeztem már olyat, ami számomra is ciki volt.. GYIK pontozás hogy mûködik.. Leírtam, kezdõ vagyok, illene tudnom, de szeretném ha válaszolnának.. Kedvesen kérdeztem, mindenki úgy is válaszolt.... Nem bunkóztak le, nem mondták, minek ül az ilyen elõtte..stb. Tehát: nem mindegy, hogy kérdezünk... Ha valaki úgy kezdi: hülye anyám (de sokan vannak) arra nem is válaszolok..Bunkón feltett kérdésnél nem alacsonyodom la a kérdezõ szintjére... Mert aki ilyen jelzõvel illeti az anyját, annak bármit írhatsz, Téged is lehülyéz...
Néha tényleg könnyebb lenne begépelni a keresõbe azt a kulcsszót, és 10 perc alatt meglelni a választ. Fõleg azért, mert néhányan ugyanezt csinálják, amikor válaszolnak neked... Nem szokták szeretni, ha valaki elárasztja a témaköröket, fõleg amikor ezerszer lerágott csontokat kérdeznek meg újra. Egyébként nem kell komolyan venni, senki sem haragszik egy "tudatlanul feltett" kérdésért.
"és 10 perc alatt meglelni a választ" Sok kérdésnel 1-2 perc. :) Amúgy én is türelmesen le szoktam írni a választ, akármilyen szokatlan a kérdés. Például a "Miért kék az ég" kérdésre is írtam már választ, szerintem ezekkel semmi gond. (Feltéve hogy nem 158-szor teszik fel ugyanazt.)
A kérdező hozzászólása: 11:04-nek: Pontosan errõl van szó! - Pl. Nincs autóm, de szeretném megtudni, hogy ha veszek, annak fenntartása az üzemanyagon kívül milyen költségekkel jár. Erre nem ad választ sem a Google, sem a Wikipedia. - pl. Van-e Dublinban Vidám Park? Ez egy olyan kérdés, amit csak az ott élõk tudnak megválaszolni, ugyanis a „Vidám Park” speciálisan magyar kifejezés. A keresõbe beírva nem jön ki semmi, ahhoz azt kellene tudni, hogy angol nyelvterületen milyen elnevezései vannak az ilyen parkoknak, mert ez nem nyelvtudás kérdése! 11:23-as hozzászólásodra: Te vagy a ritka kivétel, köszönöm) Kedves 11:04-es! Te ezeket tudod fejbõl vagy pl. az elsõ kérdésemre tudsz adni egy linket, ahol mindez összefoglalóan megtalálható? Errõl nem tudom, hogy lerágott csont lenne-e, mert ezt csak fiktív példának találtam ki, a másodikat valóban feltettem, és nem kioktató, de nevetséges választ kaptam. Úgy látszik rossz idõben tettem fel a kérdésemet – Nem azok olvassák éppen, akik értik, mit kifogásolok -, s pont olyanokra gondoltam, mint 10:57-11:01-es és a 10:59-es kedves válaszadók! Fõleg az elsõ válaszra hadd írjam le: Ne nevettesd ki magadat!
Az általad példaként felhozott kérdésekre lehet normálisan válaszolni. Viszont rengeteg az olyan kérdés, melyet tényleg egyszerûen be lehet írni google-ba és ott a válsz, pl ha kíváncsi vagyok valamilyen menetrendre arra egybõl kidobja a céloldalt. Aztán vannak azok a kérdések, amik heti szinten folyamat visszatérnek pl lovaknál, hogy mennyibe kerül egy ló havi eltartása, illetve kajánál a jó palacsinta fortélya. Ezek hetente 3-4x tuti elõkerülnek, pedig ha valaki használná a keresõt megtalálná a választ. Azért bunkók az emberek, mert a gyakori válaszadók már unják, hogy 100x megválaszolják ugyanazt a kérdést, inkább felhívják a figyelmet a keresõ használatára (igaz van, aki ezt bunkón teszi).
Én azokra sem erõltetem a választ, ahol a kérdésben csupa nagybetûvel szerepel, hogy FONTOS, SÜRGÕS, SOS, MOST KÉNE, stb. Meg azokra sem, ahol csak annyi van, hogy "Mi van akkor... többi lent".
Az autó fenntartás meg a vidámpark is szerintem teljesen normális kérdések, nem mindig egyszerû utánanézni. (Elvileg a vidámpark: amusement park, vagy theme park, de így sem sikerült nekem most hirtelen.)
lehet Te a kivetel vagy , na igen a kioktatas itt elkezdodott, en mar tettem fel par kerdeseket de sosem kaptam kioktato valaszt:) egyebkent sokan itt elik ki magukat a nevtelenseg moge bujva.Dem ok se gondoljak komolyan , igazandibol a hulye kerdeseken nevetni kell, reagali is idopocsekolas, szal folosleges a kioktatas.:)
Aha, tehát nem merted megkérdezni senkitõl pl. mit jelent angolul az "éhinség" szó és megnézni sem merted a szótárban, mert... ?
Hát igen, jó lenne tudni, mi volt a kérdésed, mert attól függ a magyarázat is. Van, mikor tényleg nincshol utánanézni, vagy ellentmondó infók vannak a neten, de sok az olyan kérdés is, ami tulajdonképpen kérés, hogy mások nézzenek utána egy adatnak a kérdezõ helyett. (Pl. mennyi egy vonatjegy Budapesttõl Pécsig.)
nem ám megharagudni érte, de általában a hü....kérdésekre, hü...válaszok is jönnek, mert ha valaki világosan , értelmesen kérdez arra nem szoktak baromságokat válaszolni,
Ezek szerint sok olyan kérdést teszel fel, amire tényleg egyszerûen meg lehet találni a választ. Azt nem hiszem, hogy pl. nem MERIK megnézni egyesek az árfolyamot, hanem itt kérdezik meg, mennyit ér egy dollár, vagy nem TUDJÁK beírni a keresõbe, hogy hogy van angolul a "szék"...
Mert nem filozofikus beállítottságúak az emberek és szeretnek ugatni, meg kötekedni.Ha szeretnének filozofálni, akkor így válaszolnának:lehet, hogy ez van, de mégsem....

Miért van az, hogy itt ha feltesz valaki egy kérdést, vagy baromságokat írnak, vagy hiába várja a választ, nem kap rá? Főleg a szerelem témakörben. Akkor minek ez az oldal?

Legjobb válasz: Baromságok vonzzák az embereket, nincs annál jobb, mint a másik kárán nevetni. A "nem kap választ rá" dologra nem tudok mit szólni, én nem vagyok lelkisegély-szolgálat, hogy tizenéves hülyegyerekek apró-cseprõ szerelmi bajait intézzem, amit valószínûleg úgy sem fogadnak meg. Sokan mások is így lehetnek ezzel. De sokszor igazából azt várja, hogy osszák a véleményét. Ha nem így történik, lepontoz(nak). Mert ellenszegültél. Lehet ez is egyfajta feszültséglevezetés, nem tudom.

Baromságok vonzzák az embereket, nincs annál jobb, mint a másik kárán nevetni. A "nem kap választ rá" dologra nem tudok mit szólni, én nem vagyok lelkisegély-szolgálat, hogy tizenéves hülyegyerekek apró-cseprõ szerelmi bajait intézzem, amit valószínûleg úgy sem fogadnak meg. Sokan mások is így lehetnek ezzel. De sokszor igazából azt várja, hogy osszák a véleményét. Ha nem így történik, lepontoz(nak). Mert ellenszegültél. Lehet ez is egyfajta feszültséglevezetés, nem tudom.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Ez hasznos és értelmes válasz volt. Abban igazad van, hogy sok az idióta kérdés, sokszor unalomból is írnak ki hülyeségeket.
Az internet anonimitásának köszönhetõen az "embereket" nem zavartatja, hogy másokat megsért, kifiguráz vagy kigúnyol. Akik nagy baromságokat írogatnak a kérdésekre azoknak manapság semmi sem szent. A való életben nincs semmi életük. Semmi szociális kapcsolatuk nincs a való világban. Vannak akik ezen élik ki magukat.
Tény, hogy idõnként a nagy baromság kérdésekért én is harapok, így elõfordul, hogy muszáj beoltanom. Most akkor nekem sincs szociális, rendes életem? :)

Ha felteszek egy kérdést a vallásosoknak, miért csinálják azt hogy teljesen másról beszélnek?

Például megkérdezem Isten miért gonosz, erre azt válaszolják hogy Jézus alámerített pár embert. Ti is észrevettétek hogy nem a kérdésre válaszolnak? Olyan mintha fújnának egy betanult szöveget.

Legjobb válasz: :DD hát nem tudom,de én is tapasztaltam már! :D

:DD hát nem tudom, de én is tapasztaltam már! :D
Ezért ezt cáfolnám. A jehovisták számtalanszor kitérõválaszokat adnak. Megkérdezed, hogy mibõl lesz a cserebogár, õk elmesélik neked a Micimackót.
"Az irodalomban elsõként azonosítottunk komplex, endogén és exogén kémiai érzékenységû GM idegsejteket a nukleusz akkumbenszben, a mediodorzális prefrontális és az orbitofrontális kéregben, s igazoltuk e kemoszenzoros neuronok jelentõségét a homeosztázis fenntartásában"
Ha kõkemény ateista vagy és szeretsz szórakozni, csináld a következõket. Kérd meg a vallásos és/vagy hívõ barátodat, hogy magyarázza el neked, mi a Szentlélek. Vagy kérdezd meg tõle, hogy az Ószövetség vérgõzõs, tömegmészáros istene vajon ugyanaz a jóságos, megértõ kaporszakállú bácsi, akihez manapság imádkoznak? Én remekül szórakoztam, mert 180 fokban eltérõ válaszokat kaptam több, vallását gyakorló embertõl :) De ne jehovistával próbálkozz, mert azok elképesztõen felkészült ügynökök, mindenre van azonnali, kidolgozott válaszuk :)
Szerintem térj meg és olvasd a Bibliát..tudod van egy csodálatos dolog..úgy hívják Megváltás, amelyet Jézus hozott el. Egyszerû..befogadod õt és utána már érzed, hogy megérintett. ...amúgy mi is volt a kérdés??
Én is vallásos vagyok, de szerintem Isten nem gonosz. Mire alapozod az állításodat? Akik itt szoktak válaszolni, azok többsége nem vallásos, hanem Jehova vagy Hitgyülis. Õk a betanult szövegeket alkalmazzák mindenre.
Be vannak szívva xD Kérdezd meg tõlük mennyi 1+1 és bevezetnek az atomfizika rejtelmeibe és komoly algoritmusok használatával kiszámolják neked a világvégét XD
xD
ne érts félre kedves #18, de pont ez az. már ítélet hangzik el a kérdezõ fölött, hogy rossz az istenképe. miért lenne rossz? õ így látja. miért nem lehet ezt elfogadni? azt természetesen megértem, hogy meg akarod mutatni, hogy isten valójában nem gonosz és még az is lehet, hogy ezt õ is így fogja majd látni. de pont ez az amit mostanában látok a vallásos emberek között, hogy acsarogva mutogatnak, bélyegeznek, most nem réd gondolok itt elsõ sorban. jézus ezt tette volna?
Mert vagy nem tudják rá a választ, vagy tudják rá, csak az nem õket igazolja.
Nem inkább te próbálod ezt bemagyarázni? Hisz akármit is mondanánk, ti nem hívõ emberek azt úgysm fogadnátok el. Így hiába tépjük a szánkat. Ha valóban érdekel, fogadd el amit mondunk, ha pedig csak vitázni akarsz akkor azt mással is megteheted. Mondok egy példát: miért kék az ég? A fehér napfény a szivárvány színeibõl áll. A fény kék része különösen nagy energiájú, ezért a gázmolekulákat a többi színnél nagyobb rezgésre készteti, így a kék jobban „felerõsödik“, mint a többi. A Holdnak nincs ilyen atmoszférjáa, ezért az ég onnan nézve fekete. Nos vitatkozhatsz ezzel is a végtelenségig ez akkor is így van. Ugyan ez a helyzet Istennel és a hívõkkel is. Ha tényleg érdekel, megkérdezed és elfogadod a választ, vagy vitázhatsz is de akkor nem jutsz sehova.Remélem értehetõ volt.
Bár a wiki is mást ír, de én úgy tudtam, hogy a kék szín a nitrogén miatt van a levegõben. Lehet, hogy tévedés...
tzolko! Megbocsátható a szárított bazsalikom, de csak azzal a feltétellel, ha meghallgatsz egy imát! http://www.youtube.com/watch?v=llH8a2nGqjk
Azért, mert a kérdésekre legtöbbször azért nem tudják a választ, mert az alapokkal sincsenek tisztában. Ezért rendbetesszük az alapokat, és abban reménykedünk, hogy ebbõl levonja a konklúziót. Reméljük, ha elmagyarázzuk a másodfokú egyenlet megoldóképletét, meg tudja majd oldani a másodfokú egyenletet (csak egy példa).
Szia ! Az elsõ probléma az, hogy neked van egy rossz Istenképed mert Isten nem gonosz. Egyébként ha ezt a kérdést tetted fel erre valóban nem az a válasz de linkeld be mi volt a kérdésed és mit válaszoltak rá.
Addig kóstolgattam a paradicsomsalit, míg el nem fogyott. Az ebéd mindjárt kész és saláta meg nincs. Felteszem tehát a kérdést, - a poklot vajh Isten teremtette? - Õszintén remélem, jön egy tipp, a kígyóuborkára...
Kedves Pietrosol! Eddig ez az elsõ értelmes válasz, amit vallásos írt. Sajnos csak szárított bazsalikomom volt, de mentával együtt. Javítani szerettem volna és impulzívan kb. 1 deci vörösbort loccsantottam rá. Mozarella sincs a háznál, hát brie sajtott kockáztam hozzá. Király az eredmény, elronthatatlan. Kérlek, ne gondold, hogy vallási szakadár vagyok, csak a lehetõségeimhez mérve tudtam a paradicsomsaláta filozófiáját fejleszteni. Ne tarts eretneknek, mert elismerem, a recipéd kiváló lehet. :)
Szia! Paradicsomsaláta Hozzávalók:3 nagy paradicsom(kockára vágva), 2-3 bazsalikomlevél(apróra vágva), 2 egész mozzarella(felkockázva), egy gerezd fokhagyma, bors, só! Egészségedre!
Sok az értelmes válasz, amikkel egyetértek. Ha nem akarsz egy vitában alulmaradni, taktikusan másra lehet terelni a szót. Egyébként a jelenség máshol is megmutatkozik, gyakori eset, hogy két ember beszélgetése során elhangzanak komoly érvek, jól felépített, kimunkált beszédek, de a másikról mindez lepereg, véleménycsere nem történik sajnos. Mindketten továbbmennek, anélkül, hogy a másik álláspontjából egy fikarcnyit is magukévá tennének. Mit vársz akkor egy teljesen irracionális kérdésben, a vallásban hívõktõl, akiknek alapvetõ hozzáállásuk, hogy hisznek. Ha ezt tekintjük, világos, hogy a feltett kérdés kapcsán nekik az jutott az eszükbe, mert a valódi kérdést eszük ágában sincs mérlegelni.
Azért mert sok kérdés olyan, hogy nem tudják a választ, de ezt nem akarják kimondani, pedig nincs ebben semmi elítélendõ. Amikor megtorpannak, akkor vagy makacsul ragaszkodnak az állításaikhoz és félrebeszélnek, oda nem illõ idézeteket másolnak be, jobb esetben arra hivatkoznak, hogy Isten jó és mint ilyen bizonyára jó oka volt ezt-vagy azt tenni, bármennyire borzalmas cselekedetrõl legyen is szó. Van még egy jó kis kibújó, ez pedig a képletes értelmezés. Ezt sokszor bevetik, ha nem tudják a választ, van, hogy ugyanazt a kérdést egyesek valósnak, mások képletesnek tartják, ráadásul nem is ugyanúgy értelmezik. Lényegét tekintve viszont megegyezik az álláspontjuk, mármint, hogy Isten jóságos és igazságos, amit tett, annak jó oka volt, csak mi nem tudjuk értelmezni a Bibliát és felületesen ismerjük. Hát röviden ennyi. Természetesen nem minden vallásos ember ilyen, de itt az oldalon a többségükre jellemzõ ez. Az is igaz viszont, hogy nálunk az "ellentábornál" sem jobb a helyzet.:D
Össze van zavarodva az agyuk, nem is érdemes belemenni semmibe velük.
A kérdező hozzászólása: Na errõl beszélek...
Na és van definíciü? X=Isten 1=van 2=nincs a=Biblia b=ateizmus c=? Így gondoltad?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!