Találatok a következő kifejezésre: Ha felteszek kérdést, miért (48 db)

Ha felteszek egy kérdést, miért nem marad úgy?

Többször is felfigyeltem rá, hogy amikor visszatérek a kérdésemhez, az máshogy van megfogalmazva. (de a kérdés lényegében ugyanaz marad) Ki csinálja ezt és miért?

Legjobb válasz: A leggyakoribb hiba a kérdés kiírók részérõl, hogy a kérdés leírásába nem írják bele a kérdés lényegét! Ha egy másik felhasználó áttekinti listaszerûen a kérdéseket, és csak kérdések egy-két szavas címeit látja, az rendkívül zavaró tud lenni. Tehát a kérdésben legyen már benne a lényege annak, hogy mire keresi a választ a felhasználó. Másrészt vannak olyan kérdések, amik beszélgetõsre vannak megfogalmazva, de valójában konkrét kérdésre keresik a választ. Ezeket a moderátorok kijavítják olyanra, hogy utóbbin legyen a lényeg a kérdésben. Szóval a moderátorok csinálják.

A leggyakoribb hiba a kérdés kiírók részérõl, hogy a kérdés leírásába nem írják bele a kérdés lényegét! Ha egy másik felhasználó áttekinti listaszerûen a kérdéseket, és csak kérdések egy-két szavas címeit látja, az rendkívül zavaró tud lenni. Tehát a kérdésben legyen már benne a lényege annak, hogy mire keresi a választ a felhasználó. Másrészt vannak olyan kérdések, amik beszélgetõsre vannak megfogalmazva, de valójában konkrét kérdésre keresik a választ. Ezeket a moderátorok kijavítják olyanra, hogy utóbbin legyen a lényeg a kérdésben. Szóval a moderátorok csinálják.

Ha valaki itt fel tesz egy (ilyen témába vágó kérdést) - Miért nem "értékeli" a rá adott válaszokat? - Ha tanácsokat kap, miért nem reagál rá? (Csak feltesz egy kérdést, aztán annyi? )

Ezenfelül találkozom olyannal is, hogy választól függetlenül mindenki ugyanarra van "lepontozva", vagy az egyiket pontozza, a másikat nem.Szerintem akkor nem lenne érdemes pontozni , ha valaki nagyon rossz választ ír , de arra is megvan a megfelel? ikon.A "félig -meddig" hasznos is egy megfelel? pontozási lehet?sség...Természetesen , aki nem ismer magára , annak nem szól ez a kérdés. Csak kicsit furi a dolog...

Legjobb válasz: Nagyon szomoru,hogy ilyen dolgokon agyaltok s hulye pi..zatok az embereket szerintem nem a pontozas a forum lenyege s ha ti pontversenyezni akartok kell nyitni egy masik forumot.Ez a kerdesek kozpontu nem a pontozase.

Nagyon szomoru, hogy ilyen dolgokon agyaltok s hulye pi..zatok az embereket szerintem nem a pontozas a forum lenyege s ha ti pontversenyezni akartok kell nyitni egy masik forumot.Ez a kerdesek kozpontu nem a pontozase.
Utolsó válaszadóval teljesen egyetértek. Én sem igazán foglalkozom a %-kal, de épp pár percel ezelõtt olvastam egy kérdést, hogy : Milyen nevet adtok a kislányotoknak? Nagyon sok válasz érkezett, de 55-79% között volt az összes pontozása. Nem értem, hogy mi alapján!
Szia! Engem se erdekelne a pontozgatas, de amikor valaszolok arra a kerdesre pl:Hogy hivjak a gyerekeiteket? vagy Milyen lany es fiu nev tetszik nektek? Akarhanyszor valaszolok mindig le vagyok pontozva, de nem csak en, mindenki, 100%-os valaszt meg nem lattam. Na azert ezt bunkosagnak, butasagnak es taplo viselkedesnek tartom. Amugy ha kerddest irok ki akkor mindenkit ertekelek, hiszen tenyleg vettek a faratsagot es foglalkoztak a kerdesemmel, problemammal.
Elsõ vagyok. Hidd el, nem a pontozás miatt vagyok itt! Én pont hogy nem azok közé tartozom, akik pontozgatnak. És képzeld, téged én nem pontoztalak le és senki mást sem pontoztam itt. Nagyon ritkán pontozok, de a saját kérdéseimben mindig! Nem pontozlak le csak azért, mert más a véleményed! Sokan vannak itt, akik csak a pontozás miatt vannak, õk nekik nem számít, hogy lefele vagy felfele. És sokan vannak úgy, hogy bár a válasz jó, rendben van, de nem egyezik vele a véleménye, lepontozza! (pl neki nem tetszik az a név, ami a másiknak) Nekem viszont igenis jelent valamit az, hogy szívesen segítek másoknak! Szívesen nézek a neten utána dolgoknak (nem a pontok miatt!!!), és ezek után lefele pontoznak. Szerintem semmi értelme a pontozósdinak! Én enélkül is szívesen válaszolgatok!
Most húztam fel magam azon, hogy abszolút normális választ adtam és a kérdésre válaszoltam és mégis lepontoztak. Hülye idióta pi..ák, akik olyanokat pontoznak le, amikkel semmi baj nincs. Ez van. Olcsó játék hülye gyerekeknek!
Hmmm... Ezt már sokszor olvastam, de õszintén megmondva, én nem is értem, hogy minek kell pontozgatni. Mióta én regisztráltam, azóta összesen 4 kérdést írtam ki és jópárra írtam meg a tapasztalatomat. De én nem figyelem, hogy ki mit pontoz. A kérdésekre érkezõ válaszokat, amiket én írok ki, azt mindig hasznosnak értékelem, mert mindenképp hasznosak, akár negatív, akár pozitív értelemben. Hát ez van. Én nem foglalkoznék a helyedben sem a pontozásokkal. Itt (szerintem) a tapasztalatcsere a lényeg, de ezt nem mindenki veszi komolyan.
Szia!Szed én miért vagyok 80%ra értékelve? Nem azért, mert trágár vagyok, vagy gyülöletet keltek, hanem mert próbálok objektíven válaszolni, és nem azt írni, amit a kérdezõ látni/hallani szeretne.. Én már nem foglalkozok ezzel..
Utolsó válaszom a 15.35-ösnek szólt leginkább!
Igen, nem a pontozáõs a lényeg, és köszi jól vagyok, hülye p.csa sem vagyok, DE!Én is próbálpk pozitív, értékelhetõ válaszokat adni, és látod... Élõ példa erre ez a link, amit a kedves hozzászóló közzé tett.Nem értem, h ezt miért kellett lepontozni! Ilyenkor ez az ember igazságérzetét bántja, hogy jót írt, csak valakinek nem tettszett, se lepontozta. A pontokról/százalékokról még annyit, hogy ha valaki ír ki egy kérdést, amire én szeretnék válaszolni a 80%-ommal, akkor vagy egybõl le vagyok pontozva, mivel "csak" 80%os vagyok, vagy fenntartásokkal fogadják, mivel nem vagyok 100%-os. Õszintén!Te is inkább egy 100%választ adó válaszán gondolkozol el, hogy: hm...jót írt, köszi a tanácsot...és nem egy kissebb %-út..
A kérdező hozzászólása: Aki azt írja, hogy 80%-on van és kevésbé "hihetõek" az õ válaszai (még akkor is ha tegyük fel pont a közepébe talál), mint egy 100%-osé;teljesen igaza van. És gyerekes leszek bibi , de akit nem érdekel hogy pontozzák-e vagy sem , 95%-on van. Ettõl függetlenül mindenkinek építem egy kicsit az önbizalmát :) Hacsak nem "átértelmezi" a kérdést. A link nadon jó akkor is:) )
Én a %-ot sosem figyelem, mivel tudom, h vannak olyan "kedves" emberek, akik azon élik ki magukat, h a teljesen hasznos válaszokat poénból lehúzzák. (Az enyémet is.) Aztán vannak olyanok, akik kiírnak egy kérdést, amire eldöntendõ a válasz. Ha nem azt írod, ami az õ véleménye is, lepontoz.(pl Tetszik-e a ... fiú/lánynév?) És nem utsó sorban vannak azok, akik tanácsot kérnek, leírod a veled történteket, erre lepontoznak! Ja, el ne felejtsem a kedvencemet: "Hogy hívják a gyerekeiteket?" Könyörgöm, mi a nem hasznos a gyerekem nevében?! Én ha kérdést írok ki, minden választ hasznosnak ítélek, bmi legyen is az (kiv. ha sértõ, bunkó megjegyzés), és ha más ember kérdésénél számomra hasznos választ találok, azt is értékelem. Ha nem hasznos, inkább nem jelölök semmit. Kivétel, ha telefonról vagyok, mert a telefon vmiért nem regisztrálja az ujjacskára kattintást.
Szia! Én néha szoktam értékelni a válaszokat, de nem mindig. Hogy miért? Mert felteszek egy választ, visszaírnak rá és ha elolvasom néhány mondattal megköszönöm, értékelem, visszakérdezek, stb. A válasz érdekel és nem pontozgatok, mert pl. nekem is tök mindegy, ki hány pontot ad a válaszomért, itt inkább a tapasztalatcsere a lényeg. Viszont mindig írok vissza valamit a válaszadóknak, mert fontos, hogy vették a fáradtságot és foglalkoztak a kérdésemmel.
A kérdező hozzászólása: Meg egyébként nem is csak a százalék. Feltesz egy kérdést , válaszolok, és jól esne ha visszapötyögne valamit, vagy értékelne is...Természetesen ez az egész csak elvi kérdés nálam. Aki érti, érti ; aki nem nem.
A kérdező hozzászólása: Jó dolgokat írtok:) Ez a link hatalmas! :) ) Ez azért elárul valamit... Igen , a pontozással én se foglalkoznék annyit csak itt ez a százalék. Pozitív válaszokat próbálok adni, és napról napra megy le a százalékom. Oké , jó ez itt nem a való élet , nem fogok emiatt szívinfarktusban elhalálozni , csak azért hogy itt írogatok úgy egy kicsit örülnék, ha legalább ez stagnálna.... :) ))
Sziasztok! Engem sem érdekel a pontozás, nem is nézem nagyon. De ha felteszek egy kérdést, mindig reagálok a válaszokra, ha mást nem , annyit biztosan, hogy köszönöm. És szinte mindig max. pontot adok a nekem válaszolóknak, már csak köszönetképpen is :-) Én örülök az õszinte, többféle válasznak, hiszen ha mindenki ugyanazt írja, attól nem feltétlenül leszek okosabb.
Sziasztok, Nem régen regisztráltam az oldalra és nagyon jó ötletnek találtam, mert hasznos válaszokkal és kérdésekkel lehet találkozni.Szerintem mindenkinek ez kellene legyen az érdeke.Nagyon rosszul esett, hogy ebben a témakörben terhesség, teherbeesés)lepontoztak, pedig õszintén próbáltam segíteni...Nem riogattam senkit, vagy nem ámítottam senkit.... Én ezért vagyok 89%-os.....mit lehet lepontozni azon, hogy mozog-e a babám, vagy sem?Vagy, hogy algopyrint veszek be ha fáj a fejem???(22 hetes km.)Érthetetlen hü.....e játéka ez valakinek.Már azon is gondolkodtam, hogy lehet én vagyok túl érzékeny...:-( Na mond1.Ne aggódjatok!!!Szerintem Ti MIND NAGYON JÓK VAGYTOK!!!!!! Üdv.
ez vicces, törölték a kérdést... annyi volt a lényeg, hogy van egy olyan képszerkesztõ program, ahol fellinkelsz magadról, és a párodról egy képet, és kikalkulálja, hogy hogyan "nézhet ki" majd a születendõ gyermeketek. A link jó volt, csak nem magyar volt, ezést sok hozzászoló nem értette, hogy kell belépni, képet feltölteni, stb, és mind le voltak pontozva 40-50%ra...

Miért baj az, ha felteszek újból egy olyan kérdést, amire nem érkezett válasz?

Ha figyelmesen elolvassa a moderátor a kérdést, akkor láthatná, hogy csak annyi a hasonlóság, hogy ugyanarról a kórházról kérdezek, de mást!!!

Legjobb válasz: Azért, mert nyilván azért nem érkezett rá válasz, mert senki sem tudott választ adni rá. Ez nem valószínû, hogy változik azzal, hogy újra kiírod a kérdést. Másrészt a kérdések örök idõkre az oldalon maradnak, így még bármikor van rá esély, hogy válasz érkezzen rá. Jelöld be, hogy e-mail értesítést kérsz a válaszról, és ha ilyen történik, értesíteni fogunk. Másrészt személy szerint a kérdés kiírójának: Több MÁV kórházas kérdés is van, és mindegyik a tapasztalatokat firtatja, ha beírod a keresõbe, hogy "MÁV kórház" megtalálhatod õket. Te már 2 újabb ilyet próbáltál nyitni, nem igazán volt különbség a régi és az általad kiírt kérdések között.

Azért, mert nyilván azért nem érkezett rá válasz, mert senki sem tudott választ adni rá. Ez nem valószínû, hogy változik azzal, hogy újra kiírod a kérdést. Másrészt a kérdések örök idõkre az oldalon maradnak, így még bármikor van rá esély, hogy válasz érkezzen rá. Jelöld be, hogy e-mail értesítést kérsz a válaszról, és ha ilyen történik, értesíteni fogunk. Másrészt személy szerint a kérdés kiírójának: Több MÁV kórházas kérdés is van, és mindegyik a tapasztalatokat firtatja, ha beírod a keresõbe, hogy "MÁV kórház" megtalálhatod õket. Te már 2 újabb ilyet próbáltál nyitni, nem igazán volt különbség a régi és az általad kiírt kérdések között.

Miért van az, hogy ha feltesznek egy kérdést (bárki) akkor a végén már nem a kérdésre írnak válaszokat, hanem veszekedés, lebecsülés, kötözködés, és a lekicsinylés megy?

Legjobb válasz: Bár ez nem általános, de tényleg zavaróan sok esetben van így. Alapvetõen az elégtelen moderálás következménye. Akik nem önkéntes szabálykövetõk, azokkal szemben szükség lenne a következetes, szigorú moderálásra. Sokszor már a kérdés moderálásával elkerülhetõ lenne, hiszen sok a véleményrõl érdeklõdõ kérdés, ez az oldal GYIK ajánlásai szerint helytelen. Utána pedig a további szabályok betartatására lenne szükség: „ne Offolj!”, „Ne a válaszokra válaszolj!” stb.

Bár ez nem általános, de tényleg zavaróan sok esetben van így. Alapvetõen az elégtelen moderálás következménye. Akik nem önkéntes szabálykövetõk, azokkal szemben szükség lenne a következetes, szigorú moderálásra. Sokszor már a kérdés moderálásával elkerülhetõ lenne, hiszen sok a véleményrõl érdeklõdõ kérdés, ez az oldal GYIK ajánlásai szerint helytelen. Utána pedig a további szabályok betartatására lenne szükség: „ne Offolj!”, „Ne a válaszokra válaszolj!” stb.
Ilyen az emberi viselkedés. Kicsinyes, veszekedésre hajlamos, önmagából kiinduló, sértõdékeny. Sokakban a vélemény különbség felfoghatatlan és személyes támadásnak vélik, amibõl az "üss vagy fuss" reakciót követõen születnek a legszebb példái annak, amit a viták alaphibáiként tanítanak iskolákban. A különbség a netes beszélgetések és a valóság között, hogy társaságban megtanultunk viselkedni, de neten kijöhet mindenkibõl az állat és egy félreértés eloszlatására nem a visszakérdezés, hanem a visszakézbõl érkezõ egyenes támadás kap teret. Ennek az érdekes viselkedési formának kutatásáról több cikk és doktori disszertáció is jelent már meg. Az egyik ilyen cikk a viselkedési formák és azok lehetséges magyarázatáról szólnak. Ezt átdobom pm-ben magyar fordításban, mert ide kommentnek hosszú lenne. Aztán a nethuszárok egy új mûfaját képezik azok, akik már nem is képesek a valóságban sem viselkedni: [link] Velük találkozni felér egy standup comedy-vel.
Mert sok a hülye bizonyos kategóriában.. De nem kell álszenteskedni, az esetek 80 % -ban mindenki visszaír , ha kötözködést indítanak felé.
fogadok mindjárt itt is ez lessz :)
A kérdező hozzászólása: ja tuti az lesz a vége a második válaszolónak mi abban a támadás, hogy például felteszem azt a kérdést, hogy hol lehet olyan sport lovat venni ami 150-es akadály felett kiválóan versenyzik? a vége már az lett, hogy "fogadni mernék, még csak képernyõrõl láttál lovat", mikor én senkit nem sértegettem, és majdnem 1 éve lovagolok (nem nekem kell a ló) :(
ja , kérdezõ te is a lovaskategóriában vagy? Ott szinte csak gyökerek vannak .... én csak válaszolni járok oda, kérdést ne tegyél fel, úgyse tudják megválaszolni érdemben.
A kérdező hozzászólása: hát igen :/ én szerintem azt fogom csinálni, hogy 10-nél több választ nem is fogok várni, mert úgyis már csak mindenbe belekötnek, hogy így a jó lovas meg úgy, szerintem õk nem értenek hozzá, mert nem tudnak a kérdésre válaszolni :)

Miért van az, hogy ha felteszek egy hasznosabb kérdést (munka, nyelvkönyv, nyelvtanulás), arra alig jönnek válaszok, de ha valaki ír, hogy 16 évesen terhes, akkor percenként írogatnak hozzá?

Sziasztok! Komolyan érdekelne erre a válasz! Nem egyszer volt, hogy szükségem lett volna a hasznos válaszokra, tanácsra egy-egy témánál, de olyankor alig szólal meg valaki. Ha bezzeg valaki teherbe esik, megcsalja a párját stb.. akkor képesek a hozzászólók összeveszni egymással, s órákat itt gépezni, hogy a maguk igazát hajtsák. Ennyire ezek a dolgok lettek fontosak?

Legjobb válasz: Talán azért, mert ha komolyabb kérdést teszel fel, arra csak egy kisebb réteg tud válaszolni, aki ért hozzá... ám egy ilyen terhes/megcsalás/stb kérdésre bárki válaszolhat ízlése szerint...

Talán azért, mert ha komolyabb kérdést teszel fel, arra csak egy kisebb réteg tud válaszolni, aki ért hozzá... ám egy ilyen terhes/megcsalás/stb kérdésre bárki válaszolhat ízlése szerint...
Mert a Barátok Közt nagyon rövid ideig tart, és ki kell tölteni a két rész közti ûrt :D
Az elsonek van igaza. Meg szerinted ez az az oldal ahova az ertelmisegiek kremje jar?raadasul pont a csaladi kapcsolatokba, ahol a legtobb idiota van szinte?
Az elsõnek részben igaza van. Meg ugyebár vannak kategóriák amelyek népszerûbbek.
ne a családi, hanem a tudomány rovatba írd.
Jaja. Elsõnek igaza van. Az értelmes kérdésekre értelmes válasz kéne, de az meg itt korlátozottan elérhetõ. Egyszerûbb és gyorsabb mentális kielégülést jelent a GYK közönségének ha az abortuszról, a fingásról, a megszakított közösülésrõl vagy vallási meggyõzõdésbõl vitatkozhatnak, magukat erkölcsi gyõztesként ünnepelve. A GYK kiválóan tükrözi országunk lakóinak szellemi képességeit.
A kérdező hozzászólása: 5-ös:nem ebbe a kategóriába írtam ki a nyelvtanulás/könyvek stb. kérdésem, csak feltûnt hogy azok panganak a válaszoktól. Eszembejutott, hogy így írom ki a kérdést: 12 éves vagyok, lefeküdtem a barátommal, aki 48 éves, ráadásul apám munkatársa. Attól félünk, hogy teherbe ejtett. Tudnátok ajánlani valami angol könyvet, felsõfokú nyelvvizsgához?
Ez a kérdéstõl függ..
Azért, mert ez GyiK. Ezt itt meg kell szokni.:D
Talán azért nem válaszol senki, mert csak a fõoldalon levõket nézik meg.Mihelyst valaki új kérdést tesz fel abban a kategóriában, a tiéd lekerül a fõoldalról, vagyis nem látják.
Így akkor jár az ember, ha hülyeséget kérdez, vagy valami olyasmit, amihez nem ért senki azok közül, akik olvasták a kérdést.
Mivel nem vagyunk a csicskásaid, ha olyan a kérdés, amire élõ ember nem tudja a választ fejbõl, csak kikeresni, akkor nekünk se kisebb fáradság, mint neked, tehát bejön a "csináld magad" elv.
Szarok a kérdéseid. Túl speciális dolgokat kerdezel, vagy túl sokat írsz, ömlengõsen.

Miért van az, hogy ha felteszek egy kérdést, nagyon sokszor kénytelen vagyok átfogalmazni, holott az logikus, és lényegretörő, ám mégse tetszik valamiért a rendszernek?

Ráadásul érthetetlen, amikor "elmagyarázza" a sz?r?, hogy miért is van gond a kérdéssel. Pl. ilyesmi, hogy: "nyílván nem arra vagy kíváncsi, hogy más tudja e a választ, hanem arra, hogy mi válasz a kérdésre. Légyszíves, fogalmazd át a kérdést" Hát, köszike, tényleg. Ilyenkor elönt a düh, hogy mi bajod van? ebb?l egyáltalán nem derül ki, mi a probéma.

Legjobb válasz: én abba szoktam belefutni, hogy megírom röviden lényegretörõen a kérdést, majd a rendszer nem enged hozzá magyarázatot írni, mert ne a magyarázatban kérdezzek...

én abba szoktam belefutni, hogy megírom röviden lényegretörõen a kérdést, majd a rendszer nem enged hozzá magyarázatot írni, mert ne a magyarázatban kérdezzek...
amennyiben felnõtt nõ vagy, feltünhetne hogy minden ember egy számító, önorientált ajjadék. ha ebbõl indulsz ki, sokkal egyszszerûbben megérted a dolgok mûködését. [f816a0b97b7ea8f73d61ba72082b7ed6]
"nyílván nem arra vagy kíváncsi, hogy más tudja e a választ, hanem arra, hogy mi válasz a kérdésre. Légyszíves, fogalmazd át a kérdést" Nekem még sohasem írt ki ilyet! Ebbõl az derül ki, hogy nem így kell kérdezni: Tudja-e valaki, hogy... Mert arra válaszolhatnám, hogy: Igen én tudom. Nem dühöngeni kellene, hanem gondolkodni. Miért kell a hülyeségnek mindenhova befolynia? "Két dolog végtelen, az univerzum és az emberi hülyeség... bár az elõbbi nem biztos" Ezt Albert Einstein mondta.
Nekem nem engedett olyan kérdést kiírni, hogy "Kinek mi a véleménye, tapasztalata..." azt írta vissza a rendszer, hogy nyilván nem a véleményekre hanem tényekre vagyok kiváncsi... no comment.... de igen én a véleményekre vagyok kiváncsi!!! Arra nem lehetek? És az is értelmesebb kérdés volt, mint, hogy "húzzak-e a banánra óvszert..." Kéne csinálni egy ilyen oldalt felnött embereknek és a gyerekeknek... Aki erre a kérdésekre nem tudja a választ miért szexel? nyilván nem elég érett még a dologhoz... Vagy ha csak azért kérdez ilyeneket, mert milyen jó poén... akkor meg inkább fogja vissza magát. Találjon jobb játékot.
Nekem is írt ki ilyen üzenetet, és nálam is egy elég fontos, terhességgel kapcsolatos kérdésemnél. Ugyanígy az volt a hibaüzenet lényege, hogy ne eldöntendõ kérdés legyen. Még véletlenül sem az volt, végig kitûnõ voltam nyelvtanból, hadd tudjam már eldönteni. És a kérdésírás elõtt feltüntetett összes kritériumnak is megfelelt a kérdés. Aztán amikor már 3 napja ötvenszer próbálkoztam, átfogalmaztam, lerövidítettem, stb, stb, írtam a szerkesztõknek, bemásolva az állítólag hibás kérdésemet, majd visszaírtak, hogy javították a hibát, mostmár feltehetem a kérdést.
A kérdező hozzászólása: Köszi a véleményeket. Az elsõ válaszolónak üzenem, hogy szomorú élete lehet, ha kizárólag aljadékokkal, önzõ dögökkel verte meg idáig a sors. Én mivel találkoztam már kedves, õszinte emberi lényekkel is hála Istennek, nem ezen hozzáállás jegyében próbálom megérteni a dolgok mûködését, és szörnyen sajnálom, ha neki ez a mérce. Mellesleg meg vmit nagyon félreértett, én a hülyeség brutális méretû térhódítását fájlalom ezen az oldalon (is), és ezzel összefüggésben azt, hogy ezen az oldalon nincs igazságos szelekció a kérdések közt. De arctalanul könnyû kötekedni, nem igaz, kedves Elsõ? Kellemes Ünnepeket

Miért van az, hogy ha valaki feltesz egy kérdést, miért kell tukmálni a menhelyi kutyákat?

Nemrég feltettem egy kérdést,hogy melyik kennelt válasszam és kaptam olyan kommentet is, hogy miért nem menhelyr? veszek, mert a TK csak egy papír meg a menhelyen is van fajta tiszta.Az ilyenekb?l már elegem van, hogy nem lehet kérdést feltenni anélkül, hogy ne tukmálják a menhelyi kutyákat.Tényleg jó érzés megmenteni egy életet, de ha én a TK-sat választom akkor miért kell oda kommentelni, hogy vegyek menhelyr?l pedig nekem van egy személyes döntésem.

Legjobb válasz: Attól, hogy sokan arra akarnak rávenni, hogy életet ments, neked nem kötelességed menhelyit magadhoz venni, és nem is kell foglalkoznod az ilyen válaszokkal. Onnan veszel kutyád, ahonnan és amilyet akarsz. Õk csak azért írják hátha...ettõl még nem akarnak rosszat, és ha téged ez idegesít.. Hát nagyobb bajod ne legyen.

Attól, hogy sokan arra akarnak rávenni, hogy életet ments, neked nem kötelességed menhelyit magadhoz venni, és nem is kell foglalkoznod az ilyen válaszokkal. Onnan veszel kutyád, ahonnan és amilyet akarsz. Õk csak azért írják hátha...ettõl még nem akarnak rosszat, és ha téged ez idegesít.. Hát nagyobb bajod ne legyen.
Csak azért írják, mert ha azt kérnék tõlem, hogy jellemezzem a mai M.o.-ot, az jutna elsõre eszembe, hogy sok az állatkínzás és teli vannak a menhelyek. Szerintem ezzel más is így van, ezért próbálják rávenni az embert, hogy legalább egyszer az életbe legyen jószívû, és mentsen meg egy életet. De az maximálisan a Te döntésed, hogy végül mit cselekszel. Ha felelõs tenyésztõtõl veszel kutyát, az sem bûn, sõt ma már az is jótettnek számít, mert legalább nem szaporítónál akarsz venni egészségtelen környezetbõl genetikai betegségek sokaságát magában hordozó, szûretlen, TK, tenyésszemle eredmény nélküli szülõktõl olcsó, 10-30 ezer Ft-os kutyát. Érdemes megfontolni a menhelyet is, de tenyésztõtõl venni fajtatiszta kutyát is jó. Te döntheted el, Neked mi a jobb. Mert a menhelynek bár sok elõnye van, de hátránya is (pl. nem tudod milyen érzelmi csomaggal érkezik a kutya, ha kölyök és nem tudod milyen keverék, akkor azt se tudod mekkorára nõ...), ugyanez a helyzet a tenyésztõtõl vett kutyának is. Mindegyiknek van jó- és rossz oldala.
Azért tukmálja mindenkinek a menhelyes kutyákat, mert olyan sokan vannak, hogy abból lehetetlen nem megtalálni a megfelelõt. Tk-s kutyát szerintem az vásároljon, aki kiállítási karrierrõl álmodik, teljesen belezúgott egy fajtába vagy nincs még egy fajta ami tudná maradéktalanul teljesíteni elvárásait. Az igazán komoly döntés megingathatatlan szerintem. Felhúztad magadat a megjegyzéseken, az azt jelzi valahol egyetértesz velük.
A kérdező hozzászólása: Nem húzom fel magam csak nem értem miért kell mindig tukmálni

Miért van az, hogy itt ha feltesz valaki egy kérdést, vagy baromságokat írnak, vagy hiába várja a választ, nem kap rá? Főleg a szerelem témakörben. Akkor minek ez az oldal?

Legjobb válasz: Baromságok vonzzák az embereket, nincs annál jobb, mint a másik kárán nevetni. A "nem kap választ rá" dologra nem tudok mit szólni, én nem vagyok lelkisegély-szolgálat, hogy tizenéves hülyegyerekek apró-cseprõ szerelmi bajait intézzem, amit valószínûleg úgy sem fogadnak meg. Sokan mások is így lehetnek ezzel. De sokszor igazából azt várja, hogy osszák a véleményét. Ha nem így történik, lepontoz(nak). Mert ellenszegültél. Lehet ez is egyfajta feszültséglevezetés, nem tudom.

Baromságok vonzzák az embereket, nincs annál jobb, mint a másik kárán nevetni. A "nem kap választ rá" dologra nem tudok mit szólni, én nem vagyok lelkisegély-szolgálat, hogy tizenéves hülyegyerekek apró-cseprõ szerelmi bajait intézzem, amit valószínûleg úgy sem fogadnak meg. Sokan mások is így lehetnek ezzel. De sokszor igazából azt várja, hogy osszák a véleményét. Ha nem így történik, lepontoz(nak). Mert ellenszegültél. Lehet ez is egyfajta feszültséglevezetés, nem tudom.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Ez hasznos és értelmes válasz volt. Abban igazad van, hogy sok az idióta kérdés, sokszor unalomból is írnak ki hülyeségeket.
Az internet anonimitásának köszönhetõen az "embereket" nem zavartatja, hogy másokat megsért, kifiguráz vagy kigúnyol. Akik nagy baromságokat írogatnak a kérdésekre azoknak manapság semmi sem szent. A való életben nincs semmi életük. Semmi szociális kapcsolatuk nincs a való világban. Vannak akik ezen élik ki magukat.
Tény, hogy idõnként a nagy baromság kérdésekért én is harapok, így elõfordul, hogy muszáj beoltanom. Most akkor nekem sincs szociális, rendes életem? :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!