Találatok a következő kifejezésre: Ha felteszek kérdést, (92 db)

Ha felteszek egy kérdést, miért nem marad úgy?

Többször is felfigyeltem rá, hogy amikor visszatérek a kérdésemhez, az máshogy van megfogalmazva. (de a kérdés lényegében ugyanaz marad) Ki csinálja ezt és miért?

Legjobb válasz: A leggyakoribb hiba a kérdés kiírók részérõl, hogy a kérdés leírásába nem írják bele a kérdés lényegét! Ha egy másik felhasználó áttekinti listaszerûen a kérdéseket, és csak kérdések egy-két szavas címeit látja, az rendkívül zavaró tud lenni. Tehát a kérdésben legyen már benne a lényege annak, hogy mire keresi a választ a felhasználó. Másrészt vannak olyan kérdések, amik beszélgetõsre vannak megfogalmazva, de valójában konkrét kérdésre keresik a választ. Ezeket a moderátorok kijavítják olyanra, hogy utóbbin legyen a lényeg a kérdésben. Szóval a moderátorok csinálják.

A leggyakoribb hiba a kérdés kiírók részérõl, hogy a kérdés leírásába nem írják bele a kérdés lényegét! Ha egy másik felhasználó áttekinti listaszerûen a kérdéseket, és csak kérdések egy-két szavas címeit látja, az rendkívül zavaró tud lenni. Tehát a kérdésben legyen már benne a lényege annak, hogy mire keresi a választ a felhasználó. Másrészt vannak olyan kérdések, amik beszélgetõsre vannak megfogalmazva, de valójában konkrét kérdésre keresik a választ. Ezeket a moderátorok kijavítják olyanra, hogy utóbbin legyen a lényeg a kérdésben. Szóval a moderátorok csinálják.

"Több ellentmondás van a kérdéseidben. Valósat írj. " Ha felteszek egy kérdést, ami nem velem esett meg, hanem ismerősömmel, de ő nem tudja megkérdezni, akkor az már nem is valós?

Legjobb válasz: Errõl még nem is hallottam. Mármint, hogy ha ellenkezik a korábbi kérdéseiddel, akkor törlik. És akik többen használnak egy felhasználót? Ha egy kérdésen belül voltak az ellentmondások, úgy jogos. Ha mondjuk tíz különbözõ kérdés átlagolva, akkor nem értem. Én is sokat változtatok a valóságon, hogy ne ismerjenek fel. Még az igazi keresztnevemet sem szoktam elárulni válaszban, se azt, hogy hol lakom.

Egy másik felhasználómat azért tiltották kb 3 éve, mert az egyik kérdésnél azt írtam, hogy 17 éves vagyok, míg a másiknál azt, hogy 18. 2 kérdésrõl van szó.
Ez egy anonim oldal. Nem kötelezõ megadni semmilyen adatot. Ha nagyon muszáj, akkor annyit írsz, hogy 18 év alatti vagy fölötti vagy, vagy két érték közöttit. Így nem kell egyszer ilyen, egyszer olyan adatra hivatkozni. Vagy azt írod, hogy fõvárosban élsz, megyeszékhelyen, vagy kis-nagyvárosban, vidéken, és akkor nem kell kiírni még azt sem hogy melyik megyében vagy konkrétan hol. A személyes és egyedi esetek leírása persze hordozhat magában olyan információt, ami alapján valaki felismerhet valakit, de akkor vagy megpróbálsz minél kevesebb szubjektív elemet beírni, vagy elhagyod a személyes szálat, és úgy írod le, mintha két idegennel történne és külsõ szemlélõ lennél. Annak viszont nincs értelme, hogy váltogasd a korodat vagy nemedet, vagy egyéb adatokat direkt. Nem csoda hogy kitiltanak, te sem nagyon hallgatnál olyan emberre, akinél nem tudod eldönteni, hogy melyik információi valósak.
Errõl még nem is hallottam. Mármint, hogy ha ellenkezik a korábbi kérdéseiddel, akkor törlik. És akik többen használnak egy felhasználót? Ha egy kérdésen belül voltak az ellentmondások, úgy jogos. Ha mondjuk tíz különbözõ kérdés átlagolva, akkor nem értem. Én is sokat változtatok a valóságon, hogy ne ismerjenek fel. Még az igazi keresztnevemet sem szoktam elárulni válaszban, se azt, hogy hol lakom.
Hú, ez ijesztõ. :D Én is mindig más adatot adok meg, hogy ne ismerjenek fel. azt hittem, hogy ez az oldal ezért van....
Ha hülyeséget írsz, akkor igen.
Írd le E/1-ben a történetet, és értelmesen, összefüggõen, abba nem lehet belekötni. Erre nem gondoltál?
hát itt tényleg törölnek.
mi is használjuk vagy 4en ezt az accot, nem értem.
A kérdező hozzászólása: Igen, ilyen nálam is volt már. Abszolút szubjektív a dolog.
A kérdező hozzászólása: De, pont erre gondoltam. Leírtam E/1 személyben, de a korábbi kérdéseimmel összevetve volt némi ellentmondás. Nyilván, hiszen nem rólam szólt a kérdés, néha pedig a saját kérdéseimben is változtatok adatokat, hogy ne lehessen egyértelmûen visszavezetni hozzám. És így törölték is. Nyilván ha védeni akarom a magánéletem, akkor nincs jogom itt kérdezni.
tényleg nem értem, mi vesz rá egy eleinte jó oldalt, hogy a saját elveinek ellentmondjon. sajnos lehet hogy politikai nyomás. itt már bármi elképzelhetõ
na errõl beszéltem én is, jó, hogy valaki megérti. de sajnos az emberek többsége nem megértõ, mert ha az lenne bárit megkérdezhetnék bármirõl az utcán is...

Miért baj az, ha felteszek újból egy olyan kérdést, amire nem érkezett válasz?

Ha figyelmesen elolvassa a moderátor a kérdést, akkor láthatná, hogy csak annyi a hasonlóság, hogy ugyanarról a kórházról kérdezek, de mást!!!

Legjobb válasz: Azért, mert nyilván azért nem érkezett rá válasz, mert senki sem tudott választ adni rá. Ez nem valószínû, hogy változik azzal, hogy újra kiírod a kérdést. Másrészt a kérdések örök idõkre az oldalon maradnak, így még bármikor van rá esély, hogy válasz érkezzen rá. Jelöld be, hogy e-mail értesítést kérsz a válaszról, és ha ilyen történik, értesíteni fogunk. Másrészt személy szerint a kérdés kiírójának: Több MÁV kórházas kérdés is van, és mindegyik a tapasztalatokat firtatja, ha beírod a keresõbe, hogy "MÁV kórház" megtalálhatod õket. Te már 2 újabb ilyet próbáltál nyitni, nem igazán volt különbség a régi és az általad kiírt kérdések között.

Azért, mert nyilván azért nem érkezett rá válasz, mert senki sem tudott választ adni rá. Ez nem valószínû, hogy változik azzal, hogy újra kiírod a kérdést. Másrészt a kérdések örök idõkre az oldalon maradnak, így még bármikor van rá esély, hogy válasz érkezzen rá. Jelöld be, hogy e-mail értesítést kérsz a válaszról, és ha ilyen történik, értesíteni fogunk. Másrészt személy szerint a kérdés kiírójának: Több MÁV kórházas kérdés is van, és mindegyik a tapasztalatokat firtatja, ha beírod a keresõbe, hogy "MÁV kórház" megtalálhatod õket. Te már 2 újabb ilyet próbáltál nyitni, nem igazán volt különbség a régi és az általad kiírt kérdések között.


Csak nekem szúrt szemet ez az ellentmondás? Az oldal címe gyakorikérdések, viszont mindenkit zavar, ha egy kérdést (hasonló kérdést) többször (gyakran) feltesznek. Tehát nem gyakori kérdésekről szól az oldal, hanem egyedi kérdésekről.

Legjobb válasz: Õszinte legyek engem sem zavar, ha sokszor teszik fel ugyanazt a kérdést. Sõt nem is értem, hogy miért baj, ha a gyakori kérdések oldalon gyakran elhangzik a ciki-e x évesen szûznek lenni, terhes vagyok-e, mit szóltok x névhez kérdések. Csak mondom megkérdezem, hogy más mit gondol az oldal nevérõl és a mostanság megfigyelhetõ "felháborodási hullámról".

A kérdező hozzászólása: Õszinte legyek engem sem zavar, ha sokszor teszik fel ugyanazt a kérdést. Sõt nem is értem, hogy miért baj, ha a gyakori kérdések oldalon gyakran elhangzik a ciki-e x évesen szûznek lenni, terhes vagyok-e, mit szóltok x névhez kérdések. Csak mondom megkérdezem, hogy más mit gondol az oldal nevérõl és a mostanság megfigyelhetõ "felháborodási hullámról".
Igen! Nagyon is egyet értek veled! Nagyon rosszul mûködik ez a weboldal! Meg annyira zavar, hogy szabályok között kell megírni egy kérdést, aztán addig csavarni, amíg értelmetlen nem lesz, de persze helyesírásilag, meg a gyakorikérdések.hu szerint tökéletes! Meg mindig engem találnak meg, az én valódi kérdéseimet törlik, mert állítólag szabálysértõ, nekem írkálnak hülyeségeket! Ez nagyon idegesítõ! Igazad van!
Nekem is törölgetnek, mert szerintük nem valós egy kérdés. Nem tudom ezt mire alapozzák. Mi jogon jelentik ki, hogy ez vagy az nem történhet meg valakivel. Örüljenek, ha velük nem történik meg, attól az élet még produkálhat hihetetlennek tûnõ helyzeteket.
erre én is gondoltam. viszont többször elõfordult, h az általam feltenni kívánt kérdést valóban megtaláltam...
Jó, hogy mondod nekem még eszembe sem jutott ez, pedig én mindenbe belekötök! Te miben látod a megoldást? :D
Ez jó! Ez valahogy nekem sem jutott még eszembe! Mondjuk engem nem zavar, ha ugyan az a kérdés van feltéve, ami pl pár héttel ezelõtt. Létezik a keresõ, én is használom. Viszont megesik hogy a kérdezõ nem figyelmetlenségbõl teszi fel újra ugyan azt a kérdést, hanem mert mondjuk nem talált az elõzõekben megfelelõ választ! Engem ez nem zavar. Amire nem óhajtok válaszolni, tovább lapozom.
Szerintem elõbb keressen az illetõ, és ha nem talál, vagy nem elégedett, akkor kérdezzen (de akkor ezt jelezze is).

Miért van az, hogy ha felteszek egy hasznosabb kérdést (munka, nyelvkönyv, nyelvtanulás), arra alig jönnek válaszok, de ha valaki ír, hogy 16 évesen terhes, akkor percenként írogatnak hozzá?

Sziasztok! Komolyan érdekelne erre a válasz! Nem egyszer volt, hogy szükségem lett volna a hasznos válaszokra, tanácsra egy-egy témánál, de olyankor alig szólal meg valaki. Ha bezzeg valaki teherbe esik, megcsalja a párját stb.. akkor képesek a hozzászólók összeveszni egymással, s órákat itt gépezni, hogy a maguk igazát hajtsák. Ennyire ezek a dolgok lettek fontosak?

Legjobb válasz: Talán azért, mert ha komolyabb kérdést teszel fel, arra csak egy kisebb réteg tud válaszolni, aki ért hozzá... ám egy ilyen terhes/megcsalás/stb kérdésre bárki válaszolhat ízlése szerint...

Talán azért, mert ha komolyabb kérdést teszel fel, arra csak egy kisebb réteg tud válaszolni, aki ért hozzá... ám egy ilyen terhes/megcsalás/stb kérdésre bárki válaszolhat ízlése szerint...
Mert a Barátok Közt nagyon rövid ideig tart, és ki kell tölteni a két rész közti ûrt :D
Az elsonek van igaza. Meg szerinted ez az az oldal ahova az ertelmisegiek kremje jar?raadasul pont a csaladi kapcsolatokba, ahol a legtobb idiota van szinte?
Az elsõnek részben igaza van. Meg ugyebár vannak kategóriák amelyek népszerûbbek.
ne a családi, hanem a tudomány rovatba írd.
Jaja. Elsõnek igaza van. Az értelmes kérdésekre értelmes válasz kéne, de az meg itt korlátozottan elérhetõ. Egyszerûbb és gyorsabb mentális kielégülést jelent a GYK közönségének ha az abortuszról, a fingásról, a megszakított közösülésrõl vagy vallási meggyõzõdésbõl vitatkozhatnak, magukat erkölcsi gyõztesként ünnepelve. A GYK kiválóan tükrözi országunk lakóinak szellemi képességeit.
A kérdező hozzászólása: 5-ös:nem ebbe a kategóriába írtam ki a nyelvtanulás/könyvek stb. kérdésem, csak feltûnt hogy azok panganak a válaszoktól. Eszembejutott, hogy így írom ki a kérdést: 12 éves vagyok, lefeküdtem a barátommal, aki 48 éves, ráadásul apám munkatársa. Attól félünk, hogy teherbe ejtett. Tudnátok ajánlani valami angol könyvet, felsõfokú nyelvvizsgához?

Vannak olyan kérdések, amiket ha felteszek magamnak rájövök, hogy mit érzek valaki iránt?

Most nem kell olyanokat írni,hogy kamu kérdés,...NEM AZ!Nem tudomh,ogy mi érzek iránta,és rászeretnék jönni,de nem igazán tudom,hogy hogyan kéne rá jönnöm..légyszi értelmes válaszokat...ja és mielõtt írnátok hogy 13 éves vagy...17/L

Legjobb válasz: Ha már egy ilyen kérdés megfogalmazódik benned akkor érzel.

Ha már egy ilyen kérdés megfogalmazódik benned akkor érzel.
Kérdezd meg magadtól, hogy hiányozna-e ha soha többé nem beszélnétek? Kibírnád-e? És ne egy napra alapozz, hanem többre. Vagy hasonlítsd össze másokkal, hogy mások iránt hogy érzel és iránta ez mélyebb vagy lazább.
Bár az #1.-nek igaza van, de az sem mindegy, hogy mit érzel. Mert ha csak hezitálgatsz, meditálgatsz a dolgon, akkor eléggé bizonytalan vagy, és könnyen lehet, hogy max. barátság, amit érzel a másik iránt, és semmi komoly. Ha igazán mély érzelmeid lennének, akkor igyekeznél minél szorosabbra fonni köztetek a köteléket, és minél közelebb tudni magadhoz, és nem lamentálgatnál. Persze ez idõvel is kialakulhat, viszont ha belátható idõn belül nem történik meg köztetek, akkor vszeg sohase fog.
Sajnos én is megkapom ezt rendszeresen.Nem is merek már kérdéseket feltenni.
mert lehet hogy az az 1-két válasz helyes, igaz.. aki meg trollkodik azt meg sokan megszólják
Ja, ez nagyon idegsítõ tud lenni. Felteszek egy kérdést, nagy szükségem lenne a válaszokra, de nem ír senki. Persze az értelmetlen hülye kérédsekre meg özönlenek a válaszok.
A kérdező hozzászólása: Hát igen, hülye kérdésre hülye választ adni bárki tud....

A fokuszbanano.hu honlapon, ha felteszek egy kérdést egy orvosnak, de nem engedem, hogy megjelenjen az oldalon, akkor hol fogom látni, ha válaszolnak nekem?

A regisztrációnál megadott E-mail címemre? Vagy az oldalon? Mert elküldtem a kérdést, azt írták, hogy felvették az adatbázisba. De most nem látom sehol, még a saját oldalamon se. Most regisztráltam, eddig nem ismertem az oldalt.

Legjobb válasz: Késõbb jelenik meg a kérdésed az oldalon, várni kell. De úgy emlékszem, kapsz email-értesítést a postafiókodba, hogy válaszod érkezett.

Késõbb jelenik meg a kérdésed az oldalon, várni kell. De úgy emlékszem, kapsz email-értesítést a postafiókodba, hogy válaszod érkezett.
Ja, bocs, ha nem publikus, akkor gondolom csak a postafiókodban lesz a válasz.
A kérdező hozzászólása: köszike:)
A kérdező hozzászólása: Annyit szeretnék még kérdezni, hogy kb. mennyi idõ múlva szoktak válaszolni? Bejelöltem, hogy sürgõs.

Regisztráltam másik e-mail cimmel is, és ha felteszek egy kérdést az egyikröl, majd belépek a másikkal és arról is kérdeznék, azt irja ki, hogy nem tehetek fel kérdést, mert ebben az órában már tettem fel. Ez hogy van? Hiszen másikkal léptem be!

Legjobb válasz: Ja, de az IP címed ugyan az. Én másik mail-címmel másik géprõl sem tudtam, mert ugyan azt a netet használom mindegyik gépen, elosztva. IP cím a turpisság XD

Ja, de az IP címed ugyan az. Én másik mail-címmel másik géprõl sem tudtam, mert ugyan azt a netet használom mindegyik gépen, elosztva. IP cím a turpisság XD
A kérdező hozzászólása: Ohhh! Hát ez nem szép dolog... :/ Köszi, hogy segitettél, már szétvetett az ideg! =)
Én ugyanarról a géprõl két percen belül tudtam, úgy, hogy az egyiket firefoxból a másikat internetexplorerbõl kérdeztem. Hogy miért, ne kérdezd, de mûködik.
02:18 Valószínûleg az egyiknél be van állítva egy proxy.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!