Találatok a következő kifejezésre: Ha felmentést egy (12 db)

Ha tesin egy ket harom lany nem tesizik akkor menstrualnak? Nincs olyan alkalom hogy egy-ketto lany nem ulne a padon. Mert felmentest kerbek, de a fiuknak nincs felmentes:s

Legjobb válasz: Valószínûleg igen, ha tudnád hogy tud az fájni, nem nyígnál, hogy neked nincs felmentés.

Valószínûleg igen, ha tudnád hogy tud az fájni, nem nyígnál, hogy neked nincs felmentés.
Figyi! Egyszer éld åt, hogy görcsölsz és vérzel mint egy disznó:-D gyanitom utåna tesiznél inkåbb egész nap.
Hoppá itt valaki svéd :D
Elég sokszor ültem én már a pason tesin, de kb az esetek 98%-ában nem menstruáltam épp..Csak nem volt kedvem átöltözni, vagy cuccom nem volt, vagy olyat csináltunk amihez nem volt kedvem stb..
4-es válaszoló esete a legelterjedtebb, velem is így volt.
2 hétig egyfolytában kevés lánynak szokott lenni, nálunk érdekes mód ez szokott lenni nagyátlagban a másik 2 héten meg elfelejtik hoznia cuccokat, utolsó órákban meg csinálják a felméréseket a jegyért. :D
MAx. 1-2 hétre.
1 hónap kb
A kérdező hozzászólása: A pihentetésre kaptam 4 hetest. Azt az 1 hetet kicsit kevésnek érzem egy mûtét utánra, vagy ez reális?
10 nap múlva volt nekem esedékes a varratszedés. Kicsit sokalltam, [email protected]án bele is nõtt már cérna... De 2 hét mindenképp pihentetni kell.
szerintem 3-4 hét

A mostani érettségi szabályok szerint, ha van egy középfokú nyelvvizsgám és megyek érettségizni-javítóra-, kapok-e felmentést belőle/hogy nem kell vizsgáznom/ és az érettségin milyen érdemjegynek felel meg?

Legjobb válasz: A nyelvvizsga (legalábbis 2006 vagy mennyi utáni) egyáltalán nem váltja ki az érettségit. Viszont 60% vagy feletti emelt érettségire kapsz egy középfokú nyelvvizsgát.

A nyelvvizsga (legalábbis 2006 vagy mennyi utáni) egyáltalán nem váltja ki az érettségit. Viszont 60% vagy feletti emelt érettségire kapsz egy középfokú nyelvvizsgát.
Egyáltalán nem számít a nyelvvizsga. Kár is volt letenni, hiszen az emelt szintû érettségivel ugyanúgy nyelvvizsgát kapsz, csak ingyen.
Így igaz, a nyelvvizsga nem váltja ki az érettségit, ha emelt szinten csinálod akkor kapsz hozzá nyelvvizsgát. De ne parázz, ha már van nyelvvizsgád akkor az érettségi is menni fog, nem nehéz. Legbénább haverom is megcsinálta pedig semmit nem tudott idegen nyelvbõl.
Hát azért hallod, egy középszintû nyelvvizsgát fényévekkel könnyebb letenni, mint egy emelt érettségit 60% felett...

Kérhetek e úgy automatikusan felmentést egy szakról, ha abból már megvan a modulzáróm+vizsgám, ámde nem végeztem el a teljes szakot amin tanultam?

Vendéglátó szmenedzseren tanultam, 1,5 év után otthagytam...most kereskedelmire járok, de a modulok szinte ugyanazok.

Legjobb válasz: Nem tudom, mit értesz automatikus alatt, de én úgy tudom, az elején kell kérned. A TO-n megmondják pontosan.

Nem tudom, mit értesz automatikus alatt, de én úgy tudom, az elején kell kérned. A TO-n megmondják pontosan.
Nem hogy csak kérhetsz, de ez szinte egyenesen ajánlott, sõt, kötelezõ!!! :-)

Ha felmentést kaptam egy tantárgyból (nem kellett belőle vizsgáznom), attól még kaphatok ösztöndíjat?

Egyetemre járok, és már korábban tanultam egy tantárgyat egy f?iskolán, azt beszámították, így nem kellett vizsgáznom, hanem autómatikusan megkaptam a jegyet. Nappalis, államira járok.

Legjobb válasz: Nálunk nem számolják bele az ösztöndíj mutatóba.(szemét húzás is lenne azokkal szemben,akik meg 2*annyi órára járnak,kétszer annyi beadandóval,kétszer annyi zh-val.)Így lett olyan,akinek 0,valamennyit hoztak ki,mert alig volt 2-3 órája hetente.

Nálunk nem számolják bele az ösztöndíj mutatóba.(szemét húzás is lenne azokkal szemben, akik meg 2*annyi órára járnak, kétszer annyi beadandóval, kétszer annyi zh-val.)Így lett olyan, akinek 0, valamennyit hoztak ki, mert alig volt 2-3 órája hetente.
Az ösztöndíj megítélésénél az átlag számít. Márpedig az adott tantárgyra kaptál érdemjegyet, melyet a mentesítõ határozatban közöltek veled, illetve az indexedbe, neptunba bevezették, indexbe a mentesülés tényét bejegyezték. Vagyis az adott tárgy érdemjegye olyan, mintha vizsgáztál volna. Az is része lesz az ösztöndíj megállapításához szükséges átlagnak, vagyis az nem számít, hogy vizsgamentességet kaptál. Tehát fogsz ösztöndíjat kapni, ha megfelelsz a folyósítás követelményeinek.
nálunk beszámították:) ) És miért lenne szemétség?? Egyszer már megtanulta és le is vizsgázott belõle.. EZ ÍGY korrekt
kérhetõ felmentés, igen. és megis szokták adni, ha ugyanaz a tárgy.

Mennyire pecsételi meg az életemet, ha egy felmentés miatt nem érettségizek matekból?

Legjobb válasz: Hát ha nem matekkal foglalkozó egyetemre mész, akkor nem mindegy?

Hát ha nem matekkal foglalkozó egyetemre mész, akkor nem mindegy?
A kérdező hozzászólása: Jogos. Lehet, hogy megpróbálom, de nekem aztán olyan hiába magyarázzák a matekot, mint egy melegnek, hogy dögös a csaj. Én azt nem fogom megérteni. És amúgy munkáltatásnál szokták ezt nézni? Amúgy köszönöm a válaszokat!
Nézd, hogy mennyire tudnád megtanulni a matekot - érettségitõl függetlenül - az abszolút tõled függ és egyedül Te tudhatod. Viszont, ha 0 matek tudással akarsz olyan szakra menni, ahol az alapozó tárgyak egyike maga a matematika, hát az elég meredek. Én pl azt sem feltételeztem volna magamról (más sem) 4 éve, hogy képes lennék középszinten megírni egy kémia érettségit, idén viszont simán elmentem emeltre és jól sikerült. Meg kell próbálni, ha kell többször is. Nyilván nem véletlenül vagy felmentve (bár manapság nagyon sokan kapnak indokolatlanul felmentést), de ha úgy érzed, hogy esetleg meg tudnád csinálni, akkor hajrá.
A kérdező hozzászólása: Ez így érthetõ. De gondolom, ha megbukok érettségin vagy kettes lesz, akkor sincs több esélyem, nem?
Matek tudás nélkül ne akarj biosz szakra menni, nem csak a kutyusok lelki világát tanítják ott, hanem tömény sejtbiológiát, biokémiát, alapozó tárgyak között van matematika, kémiához meg elengedhetetlen a számolás. Felejtsd el. Hogy mennyire pecsételi meg? Ezek szerint mégis csak. Az összes természettudományos szakot felejtsd el és még annál is többet. Barátnõm pszichológiát tanul, neki is volt matekos tárgya statisztika vagy milyen néven. Én orvosira járok, kémiához itt is kell számolni, igaz nem nehezek, de 0 matek tudással nem fog menni. Õszintén szólva javarészt csak bölcsész szakokat tudnék mondani, ahova egyáltalán nem kell matek, ráadásul ott sem mind... sajnálatos módon a matek majdnem mindenhová kell :(
Színészetnél biztosan nem. Biológiánál már szerintem (fõleg fõiskolai/egyetemi szinten( azért már van bõven matek is.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Biológiából vagy színészetbõl gondolkodtam a fõiskolán/egyetemen. Munkáltatásnál ezek szerint akkor ezzel nem lesz baj?
Azért arra készülj fel, hogy sok olyan szakon is, amin elsõ ránézésre nem is gondolná az ember, van valami matekos jellegû tárgy, pl. közgáz, és ott azért gondban lehetsz.
Engem is felmentettek. Annyira pecsételte meg az életemet, hogy kaptam rá pluszpontot felvételinél. Matektudás nélkül is lehet egyetemre menni, nyilván akkor nem mérnöknek mész.
Ha nem mész egyetemre akkor nem igazán.
természettudományi karra semmiképp se akarj menni.

A jövőben valamilyen felmentést fogok kapni matekból. Kéttannyelvű gimibe járok. Van egy olyan törvény, hogy 3 tantárgyat angolul kell tanulni. Ha felmentenek, akkor én ezt a követelményt nem fogom teljesíteni. Kirakhatnak?

Hamarosan papírom lesz róla, hogy diszkalkuliás vagyok. Kéttannyelv? gimibe járok. A matekot is angolul tanulom. Van olyan törvény, hogy a ezekben a sulikban 3 tantárgyat angolul kell tanulni. Ha engem felmentenek matekból, akkor csak 2 tantárgyat fogok tanulni. Emiatt ki akarnak rakni a suliból. Mit lehetne tenni, hogy maradhassak?

Legjobb válasz: Keress másik sulit ahova átvesznek! Ha ilyen genyák akkor nem maradnék

Keress másik sulit ahova átvesznek! Ha ilyen genyák akkor nem maradnék
Sajnos igazuk van. 26/1997. (VII. 10.) MKM rendelet szerint. (a két tanítási nyelvû iskolai oktatás irányelvének kiadásáról) "évfolyamonként legalább három tantárgyat célnyelven tanul" Akkor maradhatsz ha megoldható a sulidban, h másik tárgyat tanulj a matek helyett angolul. Ha nem, akkor menned kell..
De eddig "ment" a matek? Minek kell hogy felmentsenek (ha azzal neked csak "ártanak")
A kérdező hozzászólása: Eddig sem ment.

Hol érdemes Budapesten a mérlegképes könyvelőit elvégezni? Ha van már egy pénzügyi főiskolám, akkor kaphatok valamiből felmentést?

Legjobb válasz: Kérdéseidet pontosan megválaszolják a felnõttoktatási központok, melyek az interneten gombnyomással elérhetõk. Ilyen pl. az OKTAV, Trenex, de csak azért nem sorolok másokat (nagyon igazságtalan módon), mert nem ismerem õket. Ha budapesti vagy, könnyû a helyzeted, mert a Metropol valamennyi számának hátsó belsõ oldalán fel vannak sorolva a legelérhetõbb aktuális képzési formák.

Kérdéseidet pontosan megválaszolják a felnõttoktatási központok, melyek az interneten gombnyomással elérhetõk. Ilyen pl. az OKTAV, Trenex, de csak azért nem sorolok másokat (nagyon igazságtalan módon), mert nem ismerem õket. Ha budapesti vagy, könnyû a helyzeted, mert a Metropol valamennyi számának hátsó belsõ oldalán fel vannak sorolva a legelérhetõbb aktuális képzési formák.
El fogja fogadni. Remélem, azért nincs nagy bajod...!?
Egy órára valószínûleg elfogadja, de sürgõsen el kell intézni (illetve már kellett volna intézni) az orvossal. Ha ez még több hétig elhúzódik, azt addig nem fogja elfogadni. Mi bajod van?
ha a múlt évben is felvoltál mentve akkor valószínûleg elfogadja, de szerintem addig is legalább háziorvostól kéne felmentést kérned mert a tanár nem köteles elfogadni a szülõi igazolást és nemis nagyon szokták
Dehogynem fogadják el... Ha bemész órára ruhában, kezedben a szüleid által írt, és aláírt papírral/ellenörzõvel, ami egy óráról szól, nincs olyan nevelõ aki ne fogadná el!
Én pedagógus vagyok. Ha egy diák ezzel elém áll, természetesen elfogadom. Szép is lenne, ha nem tenném. A te tanárod is el fogja fogadni.
Hát a mi tanárunk nem fogadja el.. :/ Menstruációs görcsöd van? Menj el nõgyógyászhoz.. Azt elfogadja. Semmilyen szülõit nem. Remélem azért a tiéd nem ilyen kõszívû.
A kérdező hozzászólása: Egymás után két tesim van.Erre a 2 órára szeretném hogy elfogadja. Magas a vérnyomásom.Általánosban már volt hogy felvoltam mentve orvosilag. Meg gyógytesire kell majd járnom sulin kívûl.Az ortopédushoz elkell menni, de itt ahol lakom ritkán van.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!