Találatok a következő kifejezésre: Ha feladok csomagot a (43 db)

Milyen hátránya származhat akár a feladónak, akár a vevőnek, ha postai utánvétellel ad fel/vesz át (gyerekruha) csomagot?

Legjobb válasz: A postai utánvét egy marhaság!!! A vevõ semmilyen módon nincs védve! Nem tudsz valódi adatokat az eladóról! Bármi kamu lehet. Az eladó feladja a csomagot, így kezében van a bizonyíték, hogy feladta az árut. De mi van, ha egy téglát tesz bele, vagy újságpapírt??? Nem bonthatod ki a postás elõtt. Ha elõre utalsz tudod bizonyítani, hogy elutaltad, tudsz nevet, számlaszámot. S az eladó csak akkor tudja bizonyítani, hogy feladta a csomagot, ha tényleg feladta. Nekünk webáruházunk van, sose küldünk utánvéttel. Nem utaztatok senki kedvéért sem dupla áron csomagot!

A postai utánvét egy marhaság!!! A vevõ semmilyen módon nincs védve! Nem tudsz valódi adatokat az eladóról! Bármi kamu lehet. Az eladó feladja a csomagot, így kezében van a bizonyíték, hogy feladta az árut. De mi van, ha egy téglát tesz bele, vagy újságpapírt??? Nem bonthatod ki a postás elõtt. Ha elõre utalsz tudod bizonyítani, hogy elutaltad, tudsz nevet, számlaszámot. S az eladó csak akkor tudja bizonyítani, hogy feladta a csomagot, ha tényleg feladta. Nekünk webáruházunk van, sose küldünk utánvéttel. Nem utaztatok senki kedvéért sem dupla áron csomagot!
Postai utánvétel soha nem postáz. Küldje el a pénz és te feladod ajánlva 2 nap múlva meg is érkezik és biztonságos.
a feladónak annyi, hogy a vevõ nem veszi át, a visszapostát neki kell állni.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek. Még valami?
Vatera és társai sem garancia, ha reklamáció van, mailben küldik az ÁFSZ odavágó passzusát, de személyre szabottan nem intézkednek. Ha károd van, akkor rendõrséghez fordulhatsz csak, vagy hagyod a fenébe.
a visszaposta kb 1200 Ft sima csomagként attól függ milyen fórumon történik az adásvétel a vatera/tesz vesz esetében soha nem vállalok utánvétet(elõre kell fizetni)
Olyan oldalon kell vásárolni ami ellenõrzõt, vatera, tesz-vesz, meska. https://www.posta.hu/static/internet/download/2013_tarifatab..
A kérdező hozzászólása: A visszapostázás kb. milyen összeg lehet 3-4 kg-os csomagnál? Ha meg a másik oldalt nézem, akkor mi van, ha feladja a vevõ a pénzt, és nem megy az áru? Mit tud akkor tenni a vevõ?
Feladni kicsit macerásabb, mint egy sima csomagot.De vevõként biztonságosabb, hogy megkapod az árut.Viszont drágább is.Én csak így vásárolok.Ismerõsöm viszont sok dolgot ad el, és õ is ragaszkodik mindig az utánvéthez.
A kérdező hozzászólása: 7-es Válaszoló: ha megkapta a pénzt az eladó, akkor is küldhet újságpapírt vagy téglát, nemcsak utánvétnél. Akkor ez most miért jobb?

Ha csomagot küldök valakinek a postán, annak az árát ki fizeti ki? A feladó, vagy a címzett?

Legjobb válasz: Ha símán küldöd, akkor a feladó fizet. Ha utánvéttel, akkor is a feladó kifizeti, majd amikor átveszik, akkor visszakapja a pénzt a postástól.

Ha símán küldöd, akkor a feladó fizet. Ha utánvéttel, akkor is a feladó kifizeti, majd amikor átveszik, akkor visszakapja a pénzt a postástól.

Ha délután feladok egy csomagot a postán elsöbbségiben, másnap megérkezik?

Legjobb válasz: Nekem volt olyan hogy s csomagot feladták egyik nap reggel és következõ nap reggel már meg is kaptam :) Normál csomag, semmi extra szolgáltatással. És ráadásul az ország másik végébõl.

Nekem volt olyan hogy s csomagot feladták egyik nap reggel és következõ nap reggel már meg is kaptam :) Normál csomag, semmi extra szolgáltatással. És ráadásul az ország másik végébõl.
Ha nem nagy méretû a csomag, akkor feladhatod levélként is (elsõbbségivel is), de csak akkor érkezik meg másnap, ha DÉLELÕTT adod fel, mert a begyûjtést 12-14 óráig végzik az adott postákon! Utána még az éjszakai belföldi járatos nagyteherautók elvihetik a nagyobb városokba, ahol másnap délelõtt kézbesítik!
A csomag nem lehet elsõbbségi. Lehet belföldi csomag, vagy idõgarantált. Ha belföldi a csomag, akkor 3 napon belül kell nagy valószínüséggel megérkezni, ha idõgarantált, akkor annyi idõ alatt amilyen garanciát kért a feladó. Itt van 2 és 1 nap is.
Elég sok csomagot feladtam az utóbbi 4 évben és szinte mindegyik megérkezik másnapra! Az elsõbbségi csak egy vakítás, a sima levelek is átérnek másnapra! (A postajáratok zárás után járnak - legalábbis felénk Pest megyében - aztán este Budaörsön leválogatják, majd még az éjszaka el is indulnak teríteni. Így ér oda mindenhová a levél vagy a csomag másnapra.)
A 2. válasz egy óriási nagy baromság! Akár délelõtt akár délután adod fel az elsõbbségi leveled/idõgar.csomagod azt másnap kézbesítik.A gyûjtõjárat MINDEN postára záróra után érkezik és a logisztikai központokban éjjel dolgozzák fel a küldeményeket hogy másnap hajnalban kiszállíthassák a kézbesítõ postáknak.Egyes postákon (Budapesten és nagyobb vidéki postákon) végeznek "elõszállítást"-vagyis kisebb autókkal begyûjtik az addig felvett anyagot (fõleg az elsõbbségit) hogy elõbb megkezdhessék a központban a napi anyag feldolgozását de a "nagykocsi" ezekre a postákra is zárás után érkezik.


Ha feladok postán egy csomagot (ajánlottan) és nem veszik át, visszajön, de ha én sem veszem át akkor újra elküldik? Meddig "pattoghat" a csomag?

Legjobb válasz: Mondjuk biztos akadhat olyan, hogy ha valami olyan csomagot kell megsemmisíteni, aminek a tartalma érdekli az ott dolgozókat, akkor csak papíron történik a megsemmisítés. :)

Mondjuk biztos akadhat olyan, hogy ha valami olyan csomagot kell megsemmisíteni, aminek a tartalma érdekli az ott dolgozókat, akkor csak papíron történik a megsemmisítés. :)
semeddig nem pattog:) ha elviszi a postás a címre, ahova küldted és nem veszi át ott senki, hagynak egy kis cetlit, hogy a postára menjen be és vegye át a csomagot. mi pont így jártunk múltkor, hogy nem voltunk otthon, mikor hoztak, és be kellett vinnünk ezt a cetlit, hogy átvehessük:)
A kérdező hozzászólása: Én is tudom hogy adnak cetlit, a kérdés arra vonatkozott hogy HA NEM VESZIK ÁT. Várakoznak x napot ha akkor sem akkor visszaküldik a feladónak, de ha õ sem veszi át?
Ha a visszaküldött csomagot a feladó sem veszi át, akkor bizonyos idõ múlva megsemmisítik. Ennek a posta weblapján nézhetsz utána.
Az ilyen küldeményeket "szaknyelven" mi postások sem-sem küldeménynek hívjuk.Bekerülnek az Országos Logisztikai Központba Budaörsre és ha egyik fél sem jelentkezik érte egy bizonyos idõ után megsemmisítik.

Ha feladok ajánlottan egy csomagot/borítékot, de a címzett nem veszi át X napon belül akkor visszaküldik?

És ha igen, akkor nekem kell kifizetni a visszaszállítási költséget? Kb. mennyit kérnek ezért?

Legjobb válasz: visszaküldik a feladónak. de azért már nem kell fizetni

visszaküldik a feladónak. de azért már nem kell fizetni
Ajánlottan levelet szoktak feladni. Nem kell személyesen átvennie a címzettnek, egy pár éve már bedobhatják a postaládájába is.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!

Ha feladok egy csomagot Posta pontra, a vevõ milyen adatait kell leírnom a csomagra?

Neve elég, + a Postának a címe? vagy a vevõ más adata is kell?

Legjobb válasz: Név és email-cím kell, amin értesítik, ha mehet érte.

Név és email-cím kell, amin értesítik, ha mehet érte.

Mennyibe kerül egy 780 dkgos csomag küldése utánvételesen? és ha feladom utánvételesen akkor kell a postán nekem fizetnem?

Legjobb válasz: 780 dkg-os csomag = 7,80 kg A postaköltsége házhoz kézbesítéssel 2 napos idõgaranciával, max 20.000 ft készpénzes utánvétellel: 2290Ft Ha te semmit nem akarsz fizetni, csak a címzett, akkor az még + 925 ft ("címzett fizet" szolgáltatás)

780 dkg-os csomag = 7, 80 kg A postaköltsége házhoz kézbesítéssel 2 napos idõgaranciával, max 20.000 ft készpénzes utánvétellel: 2290Ft Ha te semmit nem akarsz fizetni, csak a címzett, akkor az még + 925 ft ("címzett fizet" szolgáltatás)
A kérdező hozzászólása: köszönöm

Borítékra vagyis inkább csomagra (puffasztott boríték), melyik oldalra kel írni a feladó és a címzettet? Bal felül és jobb alulra milyen formában? Ja és a borítékot lefordítva a szája jobb oldalt kell tartani ha jól tudom.

Legjobb válasz: A nagyméretû buborékos borítékot pont ugyanúgy kell megcímezni, mint egy normál méretû borítékot : - Középre írom a Címzett nevét - Jobbra alulra írom a várost, utcát, házszámot, irányítószámot - balra felülre írom a Feladó nevét, címét A boríték nyílása balra kerül, ezt alaposan leragasztom (celluxal is) és többnyire még kapcsokkal is lezárom...

A nagyméretû buborékos borítékot pont ugyanúgy kell megcímezni, mint egy normál méretû borítékot : - Középre írom a Címzett nevét - Jobbra alulra írom a várost, utcát, házszámot, irányítószámot - balra felülre írom a Feladó nevét, címét A boríték nyílása balra kerül, ezt alaposan leragasztom (celluxal is) és többnyire még kapcsokkal is lezárom...
A kérdező hozzászólása: Én ma adtam fel, azt mondta a postát hogy jó. Bal oldalt felülre a feladót, jobb oldalt alulra a címzettet. Ezek szerint akkor csak nem jól csináltuk, vagy van ezek szerint több féle módszer is?
http://posta.hu//kepek/upload/2009-03/Helyes%20c%C3%ADmz%C3%.. Itt megtalálod a posta címzésre vonatkozó elõírásait. Ha postán mindent rendben találtak akkor biztos jó volt a címzés is.
A kérdező hozzászólása: Megnézem, köszönöm szépen!

Ha utánvételes csomagot, várok és nem vagyok itthon, de a postaládáig eltud menni a postás, akkor visszaküldi a feladónak a csomagot, vagy bedob valami levelet?

Legjobb válasz: Bedob egy levelet a postaládádba. Ha szerencséd van, akkor még aznap megpróbálja újra kézbesíteni egy késõbbi idõpontban, ha nincs, akkor lehet, hogy be kell menned érte a postára. Nem tudom, hogy mennyi ideig tartogatják meg neked, de nem lehet a végtelenségig húzni, mert visszaküldik.

Bedob egy levelet a postaládádba. Ha szerencséd van, akkor még aznap megpróbálja újra kézbesíteni egy késõbbi idõpontban, ha nincs, akkor lehet, hogy be kell menned érte a postára. Nem tudom, hogy mennyi ideig tartogatják meg neked, de nem lehet a végtelenségig húzni, mert visszaküldik.
A kérdező hozzászólása: Szóval semmiképp nem küldik vissza ha elér a postaládáig ugye? Csak mert hétköznap dolgozom, viszont változó idõbe vagyok itthon, és nem biztos hogy pont akkor amikor jön a postás.
De, ha elér a postaládádig, simán visszaküldik, ha nem veszed át X napig. Talán ez egy hét, ebben nem vagyok biztos. Papírt mindenképp dobnak be a postaládádba, azt figyeld, rajta lesz minden infó.
A kérdező hozzászólása: Tehát ha aznap jön a postás, és nem vagyok otthon, akkor hagy ott egy papírt amivel másnap érte tudok menni?
Igen, harmadszor is leírom, hogy ha nem talál otthon senkit, akkor a postaládába bedob egy papírt. Sosem kaptál még levelet, amikor nem voltál otthon?
A kérdező hozzászólása: Nem még nem :D És nem szeretnék úgy járni mint múltkor, hogy nem jutott be a postaládáig és inkább visszaküldte...
A kérdező hozzászólása: Csak persze akkor nem én kaptam a levelet hanem anyám...

Ha postán csomagot akarok feladni hogyan hova írjam vagy ragasszam a címzett és feladó adatait?

Legjobb válasz: Valamelyik oldalára. Nem nagyon lényeges, mert úgyis van hozzá szelvény.

Valamelyik oldalára. Nem nagyon lényeges, mert úgyis van hozzá szelvény.
A csomagot is ugyanúgy kell megcímezni mint a borítékot. Ha színes a csomagoló és nem látszik az írás akkor meg ragassz oda egy papírdarabot arra írd fel a dolgokat
Igen, kb. ugyanúgy, mint a levelet. Bal felsõ sarokba megy a feladó, középre-jobbra meg a címzett!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!