Találatok a következő kifejezésre: Ha fel fázva és (18 db)

6 hónapja szültem egy gyönyörü kis fiut és a problémám hogy folyamatosan pisilnem kell fél másodpercenként szint, és olyan mint ha nyomnom kellene voltam dokinál szerinte nem vagyok fel fázva semmi! Tudnátok valami házi praktikát adni?

Legjobb válasz: szülés után elõfordul, hogy a méh-szalagok kinyúlva maradnak. El kellene menned nõgyógyászhoz, hogy vizsgáljon meg, mert ez a méh elõre esésébõl adódik, nyomja a hólyagodat. Ezt fel szokták varrni, mert ha így marad, járhatsz pelenkával

szülés után elõfordul, hogy a méh-szalagok kinyúlva maradnak. El kellene menned nõgyógyászhoz, hogy vizsgáljon meg, mert ez a méh elõre esésébõl adódik, nyomja a hólyagodat. Ezt fel szokták varrni, mert ha így marad, járhatsz pelenkával
A kérdező hozzászólása: Ez nem hangzik jol! De voltam vele orvosbál és nem mondtak semmit!
Az nem azt jelenti, hogy nincs ilyen bajod, én keresnék másik orvost. Elhiheted nekem, 3 gyereket szültem, és a szülõ nõk között, fõleg, ha elsõ és 25-nél idõsebb korban szül, elõfordul ilyen probléma. De van amikor fiatalnál is
A kérdező hozzászólása: Köszönöm keresni fogok másik orvost, de az a baj hogy nagyon nehezen tudom a 6 hónapos fiamat ithol hagyni addig valamilyen házi praktikád nincs véletlen ??

Ha fel vagyok fázva és szeretkezem a barátommal (óvszer nélkül) akkor elkaphatja?

Legjobb válasz: Igen, sõt még ha használtok óvszert, akkor is elkaphatja.

Igen, sõt még ha használtok óvszert, akkor is elkaphatja.
Olyan fájdalmaid lesznek utána, h. lekaparod a falat! Inkább cickafark teába üljél, vagy menj orvoshoz, mert ha gyulladás is van, csak antibiotikummal fogsz meggyógyulni!
A barátodnak nem lehet baja, neked viszont rosszabbodhat az állapotod. Én nem ajánlom.
Felfázásnak a húgyúti fertõzéseket nevezik. Nem ajánlott, könnyen új baktériumokat juttathat be. Amíg nem rendezõdött a fertõzés, addig inkább ne.
Mi a különbség?
A kérdező hozzászólása: Én felfázásról beszélek, nem megfázásról :) Mindenesetre köszönöm a válaszokat.
Ha kívánod, nem értem miért kéne mellõzni. A megfázás azért nem ebola. Elkapja, mivel gondolom nem csak azok a részeitek érnének össze, amiknél az óvszer megtartja a kvázi biztonságos távolságot. Az pedig hogy elkapja-e, avagy sem, inkább annak a kérdése, hogy mennyire erõs az ellenálló képessége. Mármint a baktériumokkal, vírusokkal szemben. Neked nyilván nem tud ellenállni, ha tudna, az más jellegû probléma lenne.
Ilyenkor célszerû mellõzni a szexet.
A kérdező hozzászólása: Óvszerrel? hogy hogy?
Mit értesz felfázás alatt? Gennyes, kicsurgó folyadékot? Akkor inkább ne. Bár a náthát a barátod nem fogja elkapni. Hacsak a puncid nem tüsszög rá.

Mikor kezdett el nőni, puffadni a méhetek? ( láthatóan ) Mikor kezdett el feszülni a melletek? Ha beteg a nő vagy ha fel van fázva nehezebben esik teherbe?

Még nem teszteltem, még várok, de ezekre kíváncsi vagyok :) Köszönöm el?re is :)

Legjobb válasz: Bocs a nyelvtani hibákért...nem olvastam át!

Az elõzõ válaszolóval abban nem értek egyet, ha valaki beteg, akkor nehezen esik teherbe. Mi úgy próbálkoztunk elsõnek, hogy nagyon meg voltam fázva, köhögéscsillapítókat, stb szedtem. Eléggé beteg voltam a próbálkozásunk napján. Azért is arra tettük, mert igazából jövõre terveztük az igazi próbálkozásokat, s mivel nem bántuk volna, ha hamarabb jön, úgy voltunk vele, megpróbáljuk. Hát elsõre, így betegen összejött. Most január végére várjuk, hogy megszülessen a kisfiúnk. Nekem eleinte az volt furcsa, hogy a menses napja elõtt pár nappal megjön érzésem volt, s iszonyatosan feszült a mellem, ami nem volt rám jellemzõ. Megnõtt az étvágyam is, s elég gyakran jártam wc-re. Majd a várt napja után pár nappal erõs pozitívat teszteltem. A pocakra nem emlékszem, nem nézegettem, mivel hiába sovány testalkatú vagyok, kis hasam mindig volt. De kb. a 12-14 hét között kezdhetett el nõni.
Bocs a nyelvtani hibákért...nem olvastam át!
elöz vagyok, 20 hetesen kezdett látszani a pocim
19 hetes vagyok es mar elegge latszik.
Szia! Nekem a teszt elõtt kezdett el nagyon fájni a mellem, ekkor lett gyanús a dolog, mert nekem mensi elõtt sosem fáj...Haspuffadás úgy nagyjából 7-8-9-10. héten volt, amikor azt hittem, hogy nõ már a pocim, de ez szépen le is ment. Most vagyok 17+1, már látszik azért, elkezdett gömbölyödni:D És jó kemény a poci, nem olyan mint a zsírocskák a hasin;) A picike a 15. hét végén, 16. hét elején kezdett el egyértelmû jeleket adni magáról, azóta is mocorog, de a hangulatától függ, tegnap pl, kétszer pár pillanatig éreztem, de mikor 4D-n voltunk egész nap meg sem állt...remélem ma is éppen aktívabb napját fogja élni, nagyon szeretem mikor mocorog:D Akkor olyan valóságosnak tûnik, hogy tényleg itt van velünk:)
nekem az 4. hétben már kezdett szûk lenni a rendes nadrágom. az 5. héttõl elõvettem a régi terhesgatyáimat. nagyon felpuffadtam. most kb. 1 hete ljjebb ment (most vagyok a 7. hétben). néha nagyon erõs hányingerem van, fõleg étkezés után, és vannak ételek amik kifejezetten undorítanak. az elsõ terhességemnél csak kb. a 12. hétben kellett terhesnadrágra váltani, egész nap émelyegtem, de csak gyengén, ételundorom nem volt. a cicim egyiknél se dagadt meg és nem is fájt. akkor is és most is fáradékony voltam az elején, de most valamivel kevésbé (ami jó, nehéz lenne egész nap aludni egy 2 éves mellett). :) ))
Az 5-ik hétben vagyok, és 3 napja fáj iszonyatosan a cicim, ha bármi hozzáér, be tudnék pisilni.
Az 5. héten csináltam tesztet, mert gyanúsan feszült a mellem, be is igazolódott, hogy babát várok. A méhemet már ki tudtam tapintani 12 hetesen, de ha nem elsõ baba, akkor szerintem érezhetõen kitapintani a 13-14.hét körül fogod. Én most vagyok 14 hetes és már picit látszik is a poci, ráadásul a hétvégén már éreztem is valamit belülrõl :-)
nekem nem igazán feszült a mellem, picit érzékenyebb de más semmi 23 hetes vagyok
Szia! Gondolom ha valaki beteg nehezebben esik teherbe...felfázás sok minden függvénye, de biztos nem segít... Az én mellem már jóval a teszt elõtt feszült...szerintem a beágyazódás pillanatában kezdõdött...az elsõ hónapban azt hittem leszakadnak...fájt megérintenem is õket..ekkor jócskán meg is nõtt...a méretük azóta is akkora... A méhem mozgolódni a 12.héten kezdõdött, és most kezdett el látszani egy egészen picike pocak (16 hét).

Ha a férfi fel van fázva és úgy esik teherbe a nő, akkor az milyen következményekkel jár a babára nézve?

(letelt a tiltott id?m :))

Legjobb válasz: sztem semmilye káros következménye nem lesz a babára nézve!

sztem semmilye káros következménye nem lesz a babára nézve!
Biztos. Ha te vagy felfázva, az jár kockázattal. A férfié nulla.
A kérdező hozzászólása: köszönöm ez biztos?
A kérdező hozzászólása: köszi

Ha fel vagyok fazva (a hasamnal) es folyik a sarga valadek, szabad szeretkeznem?

Legjobb válasz: nem ajánlatos, inább fordulj orvoshoz mert komoly következményei is lehetnek. A szex is csak ronthat rajta.

nem ajánlatos, inább fordulj orvoshoz mert komoly következményei is lehetnek. A szex is csak ronthat rajta.
Nem igazán jó ötlet. Gyulladásban van a hüvelyed, amit ronthat a sex, ráadásul a partneredet is megfertõzheted.
Ez nem AIDS .. :D
Hát, ha közben átültetik a gyulladt veséjét a kanba...
aztak*va xddddd hát tudtommal nem szex útján terjed, szóval nem :D
Amit felfázásnak neveznek, az sokminden lehet.A gáttájékról a szex által besodort kórokozóktól kezdve a "majdnem" vagy a hagyományos értelemben is nemi betegségeknek vett dolgokig. Ha az a kérdés, hogy elkaphatod-e akkor talán már tapasztalsz is valamit? Nos igen, a nõi húgyutak annnyira közel vágzõdnek a hüvelybemenethez, hogy az egyiket érintõ fertõzéskor a másikban se lehet bízni. Együtt kezeltessétek magatokat. Az urológiára nem kell beutaló.
bocsánat! végzõdnek :)
A felfázást elkapni? Azigen. Melyik tanyáról szalajtottak édesjányom hogy ilyen irgalmatlan állatságokat feltételezel errõl az életnek nevezett csodálatos dologról? Egyébként a kérdésre válaszolva: nem kaphatja el -.-
az lehet, hogy neki nem lessz baja de téged visszafertõzhet, nem tanácsos olyankor szexelni!
Hatoskának szeretettel, négyestõl: Amit felfázásnak hívnak, az hólyaghurut és a gyulladást többnyire bacik okozzák, amiknek a vándorlását talán a hideg (felfázás) de többnyire szoros alsónemû és leginkább helyi macera = szex elõsegítik. Hogy ezek a csillós bacik mekkora utat meg tudnak tenni egy kis segítséggel arról be tudna néhány koszos kézzel hokizó fiúcska számolni aki mellékhere gyulladást szerzett ily módon. Ajánlom megtekintésre az a-ha oldal szexuálhigéne fejezetét.

Ha a múlt hónapban fel voltam fázva, és az előtt 2hónappal is akkor ebben a hónapban próbálkozhatunk a babával?

28-30 naposak, mikor felfáztam 35 és 39. napra jött meg. vagy ezt a hónapot még kihagyjuk? lehet nem jön össze vagy lehet belőle valami baj?

Legjobb válasz: Probálkozni lehet.Szedtél eros gyogyszereket?

Probálkozni lehet.Szedtél eros gyogyszereket?
A kérdező hozzászólása: semmit nem szedtem, nem is szoktam, fájdalomcsillapitot régen de mivel nem ér semmit már azt se, jó citromos csipketeát ittam.
Én azt hallottam, hogy a felfázást hormonzavar is okozhatja, így szerintem érdemes lenne ennek utánajárnod egy endokrinológusnál, mert az zavarhatja a teherbeesést, ráadásul, ha visszatér nálad akkor egy akutt dologról van szó, aminek csak a tüneteit kezelted idáig, érdemes megkeresni ilyenkor a probléma okát! De egyet kell értenem az elõzõekkkel:) Próbálkozni mindig lehet, ráadásul en a helyedben egy sanszot se hagynák ki, mi van ha most jön össze:)
Nagy az Isten állatkertje!
gyógyuljál inkább ne keféljél...
A kérdező hozzászólása: Talan picit meg vagyok fazva. Utanna ereztem, hogy valami felfazas lehet a dologba, mert csip a vizeles, stb.. De ezt csak utanna vettem eszre..
Orvos látott már? A vizelet ha csíp nem túl kellemes...
A kérdező hozzászólása: Nem, mert mondom csak egy picit folyik az orrom es kesz. Csak szex utan folyamatosan ereztem hogy vizelnem kell illetve csipet. Pedig nem fordult meg ilyen elo. :/ Illetve nagyon hamar megvolt, es szinte eszre se vettem. :O
Még mindig csak az orvost tudom ajánlani...nem ciki hozzájuk fordulni! Remélem rendbe jössz hamarosan! :)
A kérdező hozzászólása: El fogok menni, ha a helyzet nem valtozik. Kosz a tanacsot! :)
Csíp a vizelet ? ( ez tuti nem felfázás ) De azért szexelj , ha a csajnak is csípi talán rájössz mi lehet a baj .Javaslom ne várd meg a csaj apját .
A kérdező hozzászólása: Azt mondta a doki, hogy nem kell felni. Adott gyogyszert es kesz. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!