Találatok a következő kifejezésre: Ha fel fázva (55 db)

6 hónapja szültem egy gyönyörü kis fiut és a problémám hogy folyamatosan pisilnem kell fél másodpercenként szint, és olyan mint ha nyomnom kellene voltam dokinál szerinte nem vagyok fel fázva semmi! Tudnátok valami házi praktikát adni?

Legjobb válasz: szülés után elõfordul, hogy a méh-szalagok kinyúlva maradnak. El kellene menned nõgyógyászhoz, hogy vizsgáljon meg, mert ez a méh elõre esésébõl adódik, nyomja a hólyagodat. Ezt fel szokták varrni, mert ha így marad, járhatsz pelenkával

szülés után elõfordul, hogy a méh-szalagok kinyúlva maradnak. El kellene menned nõgyógyászhoz, hogy vizsgáljon meg, mert ez a méh elõre esésébõl adódik, nyomja a hólyagodat. Ezt fel szokták varrni, mert ha így marad, járhatsz pelenkával
A kérdező hozzászólása: Ez nem hangzik jol! De voltam vele orvosbál és nem mondtak semmit!
Az nem azt jelenti, hogy nincs ilyen bajod, én keresnék másik orvost. Elhiheted nekem, 3 gyereket szültem, és a szülõ nõk között, fõleg, ha elsõ és 25-nél idõsebb korban szül, elõfordul ilyen probléma. De van amikor fiatalnál is
A kérdező hozzászólása: Köszönöm keresni fogok másik orvost, de az a baj hogy nagyon nehezen tudom a 6 hónapos fiamat ithol hagyni addig valamilyen házi praktikád nincs véletlen ??

9 hetes 6 napos terhes vagyok. Néha, de inkább reggelente fáj a derekam, folyásom nincs, de a bugyim mégis kellemetlen illatú, ha fel lennék fázva vagy vmi annak más is lenne a tünete? Mitől lehet ez a tünet?

Legjobb válasz: Lehet, hogy van egy kis gombás fertõzésed. Keresd fel a nõgyógyászt, aki megnéz, és ha jónak látja, ír fel valamit. Nekem Canesten kúpot kellett használnom hasonló helyzetben.

Lehet, hogy van egy kis gombás fertõzésed. Keresd fel a nõgyógyászt, aki megnéz, és ha jónak látja, ír fel valamit. Nekem Canesten kúpot kellett használnom hasonló helyzetben.

Mit kell tenni, ha fel vagyok fázva?

Kamillás ül?fürd?t csinálok, de kiváncsi vagyok, hogy van-e más megoldás. Nagyon súlyos már szerintem, mert már vérzem is.

Legjobb válasz: Mindenképpen menj el orvoshoz, õ tud rá szerintem valami jó megoldást. Lehet a veséddel van gond, de ha nagyon felfázol akkor petefészek- vagy vesemedencegyulladásod is lehet. Ebben a hûvösben pedig jól öltözz fel és ne legyen ki a derekad!!!!

Mindenképpen menj el orvoshoz, õ tud rá szerintem valami jó megoldást. Lehet a veséddel van gond, de ha nagyon felfázol akkor petefészek- vagy vesemedencegyulladásod is lehet. Ebben a hûvösben pedig jól öltözz fel és ne legyen ki a derekad!!!!
A cickafarkfû tea is hatásos szokott lenni.DE!!!Nem mindig jó az ülõfürdõ, fõleg ha erõs gyulladásod van. Ha véreset pisilsz, akkor meg tényleg doki, mert én hülye anno nem mentem, és 3 hónapig szenvedtem vele, mire ráment a vesémre, kórházba kerültem, és 3 hét alatt kikúráltak. És szenvedtem, mint a kutya. Azóta ha egy pici jelét is érzem a felfázásnak(bár most már óvatosabb vagyok), egybõl meleg, de nem forró ülõfürdõ, majd "bundabugyi hónaljig". De ez csak a kezdeti stádiumban hat, és mindig segít!
Mindenképpen keress fel egy orvost. Erre antibiotikumot szoktak adni. Addig is a kamillás ülöfürdõ /ami nem forró/ jót tehet.
Azonnal igyál meg 1 liter ásványvizet, vagy gyógyteát, és még a nap folyamán további 1-2 litert! Sokat fogsz tõle pisilni, de ez átmossa a húgyutakat, és megakadályozza, hogy a baktériumok fejjussanak a vesére, ami már nagyon súlyos állapot lenne. _ Még ma menj el dokihoz, aki felír antibiotikumot, vagy valami enyhébb szert.
Mindenképp menj orvoshoz, mert egyébként nagyon komoly szövõdmények léphetnek fel, amik a késõbbiekben dialízishez is vezethetnek!!!

Ha fel vagyok fázva, de antibiotikumot szedek már, lefekhetek a barátommal?

Természetesen óvszert használnánk, nagyjából már tünetmentes is vagyok. A gyógyszer szájon át szedhető. A kérdés azért lenne fontos mert elég ritkán látjuk egymást, szóval ritkán van lehetőségünk akármire is. Szóval, lehetne valami következménye a dolognak vagy ez nem zavar bele? Csak normális válaszokat kérek! Köszi :3

Legjobb válasz: Ha már nem csíp pisilésnél, akkor igen, mert az azt jelenti, hogy már elmúlt a gyulladás... De vigyázzatok, ha fáj, hagyjátok abba... És kevés puszi, vagy nyálcsere, nehogy a srác is lebetegedjen, a gumi meg ilyen esetben szinte kötelezõ... :)

Ha már nem csíp pisilésnél, akkor igen, mert az azt jelenti, hogy már elmúlt a gyulladás... De vigyázzatok, ha fáj, hagyjátok abba... És kevés puszi, vagy nyálcsere, nehogy a srác is lebetegedjen, a gumi meg ilyen esetben szinte kötelezõ... :)
Szerintem addig ne, mert eléggé kellemetlen tud az így lenni. A múltkor én is felfáztam, és az orvos azt javasolta, hogy inkább addig ne legyen köztünk semmi a barátommal.

Ha fel vagyok fázva és szeretkezem a barátommal (óvszer nélkül) akkor elkaphatja?

Legjobb válasz: Igen, sõt még ha használtok óvszert, akkor is elkaphatja.

Igen, sõt még ha használtok óvszert, akkor is elkaphatja.
Olyan fájdalmaid lesznek utána, h. lekaparod a falat! Inkább cickafark teába üljél, vagy menj orvoshoz, mert ha gyulladás is van, csak antibiotikummal fogsz meggyógyulni!
A barátodnak nem lehet baja, neked viszont rosszabbodhat az állapotod. Én nem ajánlom.
Felfázásnak a húgyúti fertõzéseket nevezik. Nem ajánlott, könnyen új baktériumokat juttathat be. Amíg nem rendezõdött a fertõzés, addig inkább ne.
Mi a különbség?
A kérdező hozzászólása: Én felfázásról beszélek, nem megfázásról :) Mindenesetre köszönöm a válaszokat.
Ha kívánod, nem értem miért kéne mellõzni. A megfázás azért nem ebola. Elkapja, mivel gondolom nem csak azok a részeitek érnének össze, amiknél az óvszer megtartja a kvázi biztonságos távolságot. Az pedig hogy elkapja-e, avagy sem, inkább annak a kérdése, hogy mennyire erõs az ellenálló képessége. Mármint a baktériumokkal, vírusokkal szemben. Neked nyilván nem tud ellenállni, ha tudna, az más jellegû probléma lenne.
Ilyenkor célszerû mellõzni a szexet.
A kérdező hozzászólása: Óvszerrel? hogy hogy?
Mit értesz felfázás alatt? Gennyes, kicsurgó folyadékot? Akkor inkább ne. Bár a náthát a barátod nem fogja elkapni. Hacsak a puncid nem tüsszög rá.

Ha fel vagyok fázva (csípő vizelés, stb. ), ez hogyan befolyásolhatja a nemi életet ez idő alatt? Lehet vagy nem? 21/L

Legjobb válasz: Úgy, hogy megfertõzheted a partneredet is. A csípõs vizeletben baktériumok, és genny is elõfordulhat. Persze ezt csak orvos állapíthatja meg, ha viszel vizeletet.

Úgy, hogy megfertõzheted a partneredet is. A csípõs vizeletben baktériumok, és genny is elõfordulhat. Persze ezt csak orvos állapíthatja meg, ha viszel vizeletet.

Mikor kezdett el nőni, puffadni a méhetek? ( láthatóan ) Mikor kezdett el feszülni a melletek? Ha beteg a nő vagy ha fel van fázva nehezebben esik teherbe?

Még nem teszteltem, még várok, de ezekre kíváncsi vagyok :) Köszönöm el?re is :)

Legjobb válasz: Bocs a nyelvtani hibákért...nem olvastam át!

Az elõzõ válaszolóval abban nem értek egyet, ha valaki beteg, akkor nehezen esik teherbe. Mi úgy próbálkoztunk elsõnek, hogy nagyon meg voltam fázva, köhögéscsillapítókat, stb szedtem. Eléggé beteg voltam a próbálkozásunk napján. Azért is arra tettük, mert igazából jövõre terveztük az igazi próbálkozásokat, s mivel nem bántuk volna, ha hamarabb jön, úgy voltunk vele, megpróbáljuk. Hát elsõre, így betegen összejött. Most január végére várjuk, hogy megszülessen a kisfiúnk. Nekem eleinte az volt furcsa, hogy a menses napja elõtt pár nappal megjön érzésem volt, s iszonyatosan feszült a mellem, ami nem volt rám jellemzõ. Megnõtt az étvágyam is, s elég gyakran jártam wc-re. Majd a várt napja után pár nappal erõs pozitívat teszteltem. A pocakra nem emlékszem, nem nézegettem, mivel hiába sovány testalkatú vagyok, kis hasam mindig volt. De kb. a 12-14 hét között kezdhetett el nõni.
Bocs a nyelvtani hibákért...nem olvastam át!
elöz vagyok, 20 hetesen kezdett látszani a pocim
19 hetes vagyok es mar elegge latszik.
Szia! Nekem a teszt elõtt kezdett el nagyon fájni a mellem, ekkor lett gyanús a dolog, mert nekem mensi elõtt sosem fáj...Haspuffadás úgy nagyjából 7-8-9-10. héten volt, amikor azt hittem, hogy nõ már a pocim, de ez szépen le is ment. Most vagyok 17+1, már látszik azért, elkezdett gömbölyödni:D És jó kemény a poci, nem olyan mint a zsírocskák a hasin;) A picike a 15. hét végén, 16. hét elején kezdett el egyértelmû jeleket adni magáról, azóta is mocorog, de a hangulatától függ, tegnap pl, kétszer pár pillanatig éreztem, de mikor 4D-n voltunk egész nap meg sem állt...remélem ma is éppen aktívabb napját fogja élni, nagyon szeretem mikor mocorog:D Akkor olyan valóságosnak tûnik, hogy tényleg itt van velünk:)
nekem az 4. hétben már kezdett szûk lenni a rendes nadrágom. az 5. héttõl elõvettem a régi terhesgatyáimat. nagyon felpuffadtam. most kb. 1 hete ljjebb ment (most vagyok a 7. hétben). néha nagyon erõs hányingerem van, fõleg étkezés után, és vannak ételek amik kifejezetten undorítanak. az elsõ terhességemnél csak kb. a 12. hétben kellett terhesnadrágra váltani, egész nap émelyegtem, de csak gyengén, ételundorom nem volt. a cicim egyiknél se dagadt meg és nem is fájt. akkor is és most is fáradékony voltam az elején, de most valamivel kevésbé (ami jó, nehéz lenne egész nap aludni egy 2 éves mellett). :) ))
Az 5-ik hétben vagyok, és 3 napja fáj iszonyatosan a cicim, ha bármi hozzáér, be tudnék pisilni.
Az 5. héten csináltam tesztet, mert gyanúsan feszült a mellem, be is igazolódott, hogy babát várok. A méhemet már ki tudtam tapintani 12 hetesen, de ha nem elsõ baba, akkor szerintem érezhetõen kitapintani a 13-14.hét körül fogod. Én most vagyok 14 hetes és már picit látszik is a poci, ráadásul a hétvégén már éreztem is valamit belülrõl :-)
nekem nem igazán feszült a mellem, picit érzékenyebb de más semmi 23 hetes vagyok
Szia! Gondolom ha valaki beteg nehezebben esik teherbe...felfázás sok minden függvénye, de biztos nem segít... Az én mellem már jóval a teszt elõtt feszült...szerintem a beágyazódás pillanatában kezdõdött...az elsõ hónapban azt hittem leszakadnak...fájt megérintenem is õket..ekkor jócskán meg is nõtt...a méretük azóta is akkora... A méhem mozgolódni a 12.héten kezdõdött, és most kezdett el látszani egy egészen picike pocak (16 hét).

Ha fel vagyok fázva akkor ebben a hónapban inkább ne is próbálkozzunk?

Úgy értem lehet valami baja a babának így?

Legjobb válasz: Nyugodtan próbálkozzatok, a picit ez nem érinti/érintené. Második babámmal antibiotikumot szedtem, amikor fogant, egy éves múlt, kutya baja... :o) Ha erõs és életképes, akkor megfogan és be is ágyazódik. Jól kitalálta ezt a természet... Hajrá!

Nyugodtan próbálkozzatok, a picit ez nem érinti/érintené. Második babámmal antibiotikumot szedtem, amikor fogant, egy éves múlt, kutya baja... :o) Ha erõs és életképes, akkor megfogan és be is ágyazódik. Jól kitalálta ezt a természet... Hajrá!

Ha fel vagyok fázva, akkor lehet próbálkozni a babóval?

Legjobb válasz: Szia! Szerintem elõbb gyógyulj ki belõle. Ha nem olyan vészes, akkor egy 1 hetes gyógyszer kúra kihoz belõle, jobb egészségesen várni a babát, mert a terhesség közben szedett gyógyszer nem tesz jót a picinek, inkább most gyógyulj meg ,hogy késõbb teljesen egészségesen várhasd a kicsit, valamint a felfázás, attól függ persze mennyire súlyos, vetéléshez is vezethet. HA még, most nem olyan durva a felfázás, pár nap alatt kiírtják a bacikat belõled. Mert ezek a bacik megtámadhatják a megtermékenyült petesejtet is és az pedig fejlõdési rendellenességet okozhat. GYÓGYULJ MEG!!! És mihamarabbi babázást neked!!!

Szia! Szerintem elõbb gyógyulj ki belõle. Ha nem olyan vészes, akkor egy 1 hetes gyógyszer kúra kihoz belõle, jobb egészségesen várni a babát, mert a terhesség közben szedett gyógyszer nem tesz jót a picinek, inkább most gyógyulj meg , hogy késõbb teljesen egészségesen várhasd a kicsit, valamint a felfázás, attól függ persze mennyire súlyos, vetéléshez is vezethet. HA még, most nem olyan durva a felfázás, pár nap alatt kiírtják a bacikat belõled. Mert ezek a bacik megtámadhatják a megtermékenyült petesejtet is és az pedig fejlõdési rendellenességet okozhat. GYÓGYULJ MEG!!! És mihamarabbi babázást neked!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, akkor azt hiszem ezt a hónapot kihagyjuk.
Hát nem tudom, de nekem eleve fájt az egész belsõ rendszer, amikor felfáztam, nem is tudtam még, hogy fel vagyok fázva, de az együttlétkor elõtte való napokon nagyon szúrt valami az alhasban. Aztán jött a véres-gennyes pisi egy pár nap múlva, és az antibiotikum-kúra, amely elõtt a doki elsõ kérdése az volt, hogy nem terhes, ugye?? Nem érdemes kockáztatni, jól teszed, hogy halasztod a programot...:)

Ha valakinek hüvelygombája van, vagy ha fel van fázva, akkor ezektől késhet a menstruációja?

Legjobb válasz: Felfázástól igen, hüvelygombától közvetlen nem, inkább a gombaellenes krémek, tabletták késleltetik.., hogy ne fertõzõdj vissza.

Felfázástól igen, hüvelygombától közvetlen nem, inkább a gombaellenes krémek, tabletták késleltetik.., hogy ne fertõzõdj vissza.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!