Találatok a következő kifejezésre: Ha fekszek, ülök, és (20 db)

Ha fekszek az ágyban vagy ha csak ülök és utána felállok gyakran elkezdek szédülni elkezd zsibbadni a lában és a kezem és elhomályosul a látásom is. Mitõl van ez? (15/L)

185 cm magas vagyok sokan mondták hogy összefügg ezzel és egysze már össze is este emiatt.

Legjobb válasz: Ellenõrizd a vérnyomásod.

Ellenõrizd a vérnyomásod.

Nem mászik és nem is ült fel még egyedül 7.5hós kisfiam! Már nagyon félek hogy baj van vele! Ha fekszik és nyujtom az ujjam megfogja és felhuzza magát! Én csinálok vmit rosszul? Vagy mi történik?

kúszni kúszik kb.3 hete

Legjobb válasz: Az én kislányom 10 hónaposan ült fel egyedül, 11 hónaposan kezdett el mászni 15 hónaposan pedig menni, nem kell mindent olyan hamar csinálniuk... ja és nem is kúszott soha, nincs semmi gond vele, már úgy fut 17 hónaposan hogy alíg birom utolérni néha:)

Semmi gond! Ugyanennyi idõs babám és már én is tûkön ülve vártam, hogy mikor történik már valami. Majdnem két hónapja "kutyázik", de azon kívül Õ csak hátrafelé kúszott, egészen a mai napig. Ma észrevett valamit, amit minden áron meg akart szerezni (a valami eddig is ott volt, csak épp mostanáig nem keltette fel a figyelmét) és érdekes módon rögtön tudott mászni, teljesen magabiztosan! Fél órával késõbb elhülve vettem észre, hogy ül, azelõtt õ is csak úgy ült fel hasizomból, ahogy a tiéd. Szóval semmi vész, egyszercsak úgy gondolják és akkor csinálnak mindent, de ha még egy hónap múlva csinálja csak akkor sincs semmi probléma!
Mindkét gyerekem 8 hónaposan, 2-3 hét leforgása alatt tanult meg egyedül felülni, felállni és mászni. A kisebbik most 12 hónapos, és 11 hónapos kora óta sétál is, már széltében-hosszában bejárja a házat, de mellette mászik is, mint a gép, lépcsõn felfelé, lefelé, ágyra, székre fel-le. Épp tegnap volt itt a védõnéni, és nagyon megdícsérte, milyen jó mozgású. Úgyhogy egyáltalán nem vagytok elmaradva!!!!
Az én kislányom 10 hónaposan ült fel egyedül, 11 hónaposan kezdett el mászni 15 hónaposan pedig menni, nem kell mindent olyan hamar csinálniuk... ja és nem is kúszott soha, nincs semmi gond vele, már úgy fut 17 hónaposan hogy alíg birom utolérni néha:)
Kislányom 9 hós, szépen forog, kúszik , feltérdel, de nem mászik négykézláb és magától nem ül fel, bár kicsit meg tud ülni, de egyáltalán nem stabilan. A védõnõ szerint tökéletesen fejlõdik, semmit sem szabad siettetni. Ja, és azt is mondta, minél tovább marad föld közelben, annál jobb, ráér még a nagyobb dolgokkal.
Egyáltalán nem kell még ezeket a dolgokat csinálnia. Az én 10 hónaposom sem mászik még és csak 1 hónapja ül fel. Persze vannak szuper babák, akik már 6 hónaposan felállnak, de azért ilyenkor még az is nagy teljesítmény ha támaszték nélkül ül. Az enyém ezt is csak 8 hónaposan csinálta. Nem kellaggódni, inkább nézz utána, hogy mit mikor csinálnak a babák. És akkor nem fogsz feleslegesen aggódni.
Az én fiam 8, 5 hónapos, és még õ sem mászik, és nem hogy egyedül nem ül fel, ha esetleg én próbálnám ültetni, akkor is eldõl... Szerintem nincs semmi baja a babádnak. Legalábbis a mi védõnõnk szerint az én fiam teljesen jól fejlõdik!
utolsó vagyok: ne csinálj semmit, amivel fejleszteni próbálod, egyelõre a világon semmi szükség rá! Azzal, hogy felhúzod ülésbe, nem fog hamarabb megtanulni ülni, mert nem ezzel a technikával tanulnak egyedül felülni a babák, hanem majd amikor már négykézláb állnak, melléülnek a lábuknak, késõbb a kéztámaszt is elengedik. Vagy hátraülnek a sarkukra. Egyszóval semmit ne csinálj! Legyen jó nagy tere mozogni, a többit bízd rá!
így van, ahogy utolsó mondja, izomból nem tud felülni, elõbb a kúszás, mászás, állás és csak a végén az ülés, mert vagy állóhelyzetbõl teszi le magát vagy négykézláb helyzetbõl löki hátra magát. Próbálgass kicsit úgy felülni, ahogy gondolod, hogy kéne neki. Jót tesz egy felnõttnek, de egy baba nem így csinálja. Szerintem is jól fejlõdik.
Nyugi, ha kúszik már, akkor biztos nincs semmi gond! 1 éves kisfiam is csak 8-9 hónaposan ült fel és kezdett el mászni 1-2 hét leforgása alatt, utána nem sokkal kapaszkodva fel is állt. Viszont még nem áll egyedül és ebbõl kifolyólag nem is jár még. A nagy fiam 4 éves, õ már 6, 5 hósan felült, felállt, mászott, 10, 5 hónaposan elindult. Szóval nagyon eltérõen fejlõdnek a gyerekek :)
http://www.youtube.com/watch?v=nRME1hQuvws&feature=related Nagyon jó mozgásfejlesztõ videó.
20:45-ös vagyok, ezt a cikket ma kaptam http://www.kismamablog.hu/babazas/mozgasfejlodes/a-csecsemo-..
nem hiszem hogy gond lenne, fõled ha már kuszik, az is nehéz mozdulat.Ha aggódsz, vidd el egy gyógytornászhoz, õ megnézi az izmait, kötöttek e vagy nem, igy legalább megnyugszol.De a babák nem egyformán fejlõdnek, ne aggódj.
Kislányom 12 hónapos 1 hete ült fel magától, most kezd el mászni próbálni több kevesebb sikerrel. Nincs semmi szervi baja/neurológus mondta/.
Lassan 7 hónapos a lányom, nem forog egyik irányba sem, nem kúszik, viszont szépen ül. Gyerekorvos elküldött gyógytornára, mivel kéne már forogni. Gyógytornász azt mondta, kicsit hypotóniás, de semmi komoly baj nincs. Mutatott gyakorlatokat, azt itthon csináljuk, hetente megnézi és kész. Azt mondta vannak mászós és vannak ülõs babák. A miénk is fog mindent csinálni, csak késõbb. Szerintem Te se aggódj. Nincs semmi gond.
az történik, hogy siettetnéd a dolgokat, nyugi, semmirõl sincs lekésve.
Tényleg ne aggódj, az én lányom sem mászott és nem is ült fel egyedül ennyi idõsen. 10, 5 hósan kezdett el mászni és 8 hós kora után ült fel önállóan. Majd csinálja elõbb utóbb van még ideje bõven.


Miért van az hogy ha rendesek állok vagy ülök akkor normálisan tudom a számon a levegőt venni, viszont ha lefekszek akkor kicsit hörgök de csak én hallom. Ja és néha így fel tudom köhögni. De csak akkor van ez ha fekszek. Ugye semmi komoly?

Legjobb válasz: Elõször is: szájon át nem veszünk levegõt. A száj evésre, ivásra, beszédre, puszi adásra és esetleg hányásra való. Vagys levegõt cal orron át szabadna venni. Hanyat feküdni a legegészségtelenebb. Feküdj oldalra, vagy hasra és próbáld ki az alábbi dolgot: este lefekvéskor tegyél az orrodba két-két 6x6-os gézlapot glacsinná gyúrva é ragaszd be a szádat. Valami baj már van a tüeteid alapján. Dohányzol? Esetleg asztmás, vag allergiás vagy. Amit ajánlottam, mindkét esetben csökkenti a tüneteidet /köhögés, hörgés/.

Elõször is: szájon át nem veszünk levegõt. A száj evésre, ivásra, beszédre, puszi adásra és esetleg hányásra való. Vagys levegõt cal orron át szabadna venni. Hanyat feküdni a legegészségtelenebb. Feküdj oldalra, vagy hasra és próbáld ki az alábbi dolgot: este lefekvéskor tegyél az orrodba két-két 6x6-os gézlapot glacsinná gyúrva é ragaszd be a szádat. Valami baj már van a tüeteid alapján. Dohányzol? Esetleg asztmás, vag allergiás vagy. Amit ajánlottam, mindkét esetben csökkenti a tüneteidet /köhögés, hörgés/.
"csak orron át"
A kérdező hozzászólása: 14 vok szal nem dohányzok :DD õõõ asztma nincs de allergia az van
Na, itt van az eb elhantolva! Szóval allergiás vagy. Az is egyfajata tüdõbetegség, bármily meglepõ is. Ugyanaz a légzéstechnika vonatkozik rá, mint az alábbi link alatt megemlített asztmára. Tehát amiket leírtam, próbáld betartani, hogy javuljon az állapototd. Kicsi, 4-5 éves gyermekek sikerrel alkalmazzák ezt a technikát http://www.kristalyakademia.hu/meghokkento_cikkek/az_asztma_..

91kg vagyok/187 cm 17/F és az a problémám hogy ha állok vagy ha fekszek akkor szinte abszolut nincs hasam, viszont ha ülök akkor még van. Ez miért van? Mit lehetne tenni ellene?

Nem hiszem h hirtelen fogytam le, nemtudom pontosan h mennyi id? alatt fogytam le de vtak megállások is, szóval nem hiszem h ez lenne a gond. El?re is köszönöm!

Legjobb válasz: ez mindenkinek ilyen... a barátom 185/68, és még neki is olyan, szóval nem sok mindent lehet vele kezdeni.

ez mindenkinek ilyen... a barátom 185/68, és még neki is olyan, szóval nem sok mindent lehet vele kezdeni.
Nekem is így van, igyál sok vizet, az hatásos.

35 hetes vagyok. A hasam aljába furcs izomlázszerű, nyilalló fájdalom van ha megyek, ha egyik oldalról a másikra fordulok, stb, és akkor be is keményedik. Csak akkor nem ha fekszem vagy ha ülök. Mitől lehet ez?

Legjobb válasz: szia,én is 35 hetes vagyok,és nekem is vannak ezek a tüneteim.Vszinü ez azért van mert a babónak már kicsi a hely meg a szervezet készülödik a szülésre,és mivel egyre lejjebb kerül a babóca igy ilyen érzetet kelt.Kónnyö szülést neked!

szia, én is 35 hetes vagyok, és nekem is vannak ezek a tüneteim.Vszinü ez azért van mert a babónak már kicsi a hely meg a szervezet készülödik a szülésre, és mivel egyre lejjebb kerül a babóca igy ilyen érzetet kelt.Kónnyö szülést neked!
A kérdező hozzászólása: * És ha...
Inkább löttyedt lesz, és a medencéd elõre dõl, amitõl a hasad kidomborodik, a hátad meg görbe lesz, a mellkasod meg beesik. Legalábbis velem ez történt a sok (nagyon-nagyon sok) üléstõl. Itt van pár gyakorlat a "kijavítására": http://inhumanexperiment.blogspot.hu/2009/11/5-simple-exerci..

12 hetes a fiam ha fekszem és a térdem felhuzom és oda ültetem állandoan fel ül magátol baj ez?

üfi pozicioba állandoan a lábán áll és fesziti ám

Legjobb válasz: Mi is 12 hetesek vunk és fiam van nekem is. Ugyanez a helyzet, nekem már ülne, ha engednénk. Állandóan nekem is húzza fel magát. Azt mondják, olyan 4 hónaposan már ülhetnek, nem?

Mi is 12 hetesek vunk és fiam van nekem is. Ugyanez a helyzet, nekem már ülne, ha engednénk. Állandóan nekem is húzza fel magát. Azt mondják, olyan 4 hónaposan már ülhetnek, nem?
Az én 4 hós nagylányom is folyton ezt mûveli de igazából nem szabad még nekik ülni. a fejtartásuk még nem az igazi, néha ugye kilengenek, mivel még nem derékból tartják meg. Néha egy kis idõ így nem káros de nem szabad sokat megengedni mert megterheli a gerincet. Én azt olvastam, majd ha már segítség nélkül tudnak felülni, az az igazi.
A lányom most 9 hetes, de legalább 2 hete õ is állandóan állna, ha hagynám. Mindent sokkal hamarabb csinál, olyan dolgokat mûvel, hogy a védõnõ is kinevetett, hogy biztos nem, meg csak beképzelem, aztán mikor a saját szemével látta, hogy a 3 hetes gyerek átfordul, aki 38.hétre született, akkor nagyot nézett. Olyan érzésem van, mintha már utálna feküdni, és ezért akarna állandóan magasról nézelõdni. Csúcs a csaj
A kérdező hozzászólása: hát nem tudom én is szeretném tudni ha tudja valaki irja meg
A kérdező hozzászólása: aha értem de van olyan idõszak hogy másképp nem lehet vele birni csak akkor nem ordit ha igy van.

Ha fekszek, vagy ülök, és felállok, akkor mindig elkezdek szédülni, és egy pár másodpercig megsem tudok mozdulni. Ez mitől lehet. Lehet pl. attól, hogy magas vagyok, vagy miért van ez?

Legjobb válasz: Ez inkább alacsony vérnyomás lesz, az szokott szédülést okozni, ha hirtelen feláll az ember. Javaslom menj el dokihoz.

Ez inkább alacsony vérnyomás lesz, az szokott szédülést okozni, ha hirtelen feláll az ember. Javaslom menj el dokihoz.
Igen alacsony vérnyomás.Orvoshoz meg hiába mész el sajnos nem tud semmitsem tenni.Nekem tartósan alacsony a vérnyomásom néha el is szoktam ájulni hiába mondtam az orvosnak azt mondta hogy nem tud semmitsem tenni nincs rá gyógyszer csak igyam a zöld teát meg sportoljak.
Verszegeny vagy, lehet.
Kicsi vernyomas vagy verszegenyseg, de altalaban a vernyomas szokott a ludas lenni.Nekem is kicsi...es is szoktam szedulni nekem a doki vitaminkurat irt ki es jobb lett...
Abban is lehet valami, hogy magas vagy, lassabban ér fel a vér a fejedbe.
probald jutalom falattal magadhoz szoktatni mert lehet nem igazan ismeri a hangod irj ram privàtba ha gondolod segithetek
A behívás alapszabályai: - sose kergesd a kutyát ha meg akarod fogni - ha nem jön oda, akkor az ellenkezõ irányba kezdj el futni - ha elengeded akkor ne csak a séta végén tedd rá a pórázt hanem közben is sokszor hívd be, tedd rá, majd engedd el - ha csak a végén fogod meg, könnyen kialakul h akkor nem megy oda hozzád, mert tudni fogja h akkor van vége a sétának - sokszor játssz olyat vele (csakis biztonságos helyen (lehetõleg nem elkerítetten) - pl. erdõ, mezõ, hatalmas park ahol nincsenek autók), h amíg õ mást csinál elbújsz -> a kutyában minél fiatalabb korban el kell kezdeni tudatosítani, h neki kell vigyáznia arra h el ne hagyjon téged és nem te vigyázol rá. - szintén sokszor csináld séta közben, h hívod a nevén, amikor látod h felvette veled a kontaktot, elkezdesz rohanni a másik irányba és közben hívod majd iszonyatosan megdicséred - legyen egy konkrét parancs a behívásra és az ne a neve legyen! Ez olyan parancs amire azonnal, hezitálás nélkül jönnie kell! - ha nem jön, akkor SOSE hívd többször, menj oda és fogd meg! Ha kell akkor ilyen esetben - amikor látod rajta h nem akar odajönni és a megfogásból is kergetõzés lenne, tereld el a figyelmét. Mondd neki "figyel, figyel" (nem árt ha ismeri ezt a vezényszót :o)), majd kapjon egy teljesen ellentétes parancsot pl. "ül", "fekszik" bármi - amit tud a kutya és szeret. Amikor ezt végrehajtotta odamész hozzá megdicséred. Majd pórázra veszed, tesztek néhány lépést. Leülteted, elengeded és pár másodperc múlva azonnal behívod. Nagy dicséret és újra mehet játszani. - olyan helyzetben sose add ki a behívás parancsot amikor nem vagy benne biztos, h végre tudod hajtatni a kutyával - pl. heves játékban van más kutyákkal - ha mégis hívod és nem jön, akkor csak azt erõsíted benne, h "anya hívhat, akár többször is, nem kell mennem ha nem akarok" Nagyjából ennyi. És tanulja meg, neki kell vigyáznia arra h te ne veszítsd el!
A kérdező hozzászólása: Köszi az információkat ha kipróbáltam akkor írok hogy mi a helyzet.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!