Találatok a következő kifejezésre: Ha fekszek, ülök, (46 db)

6 hetes vagyok, 1 hete ha sokat ülök, akkor begörcsöl a hasam. Napi 8 órát dolgozok, irodában. Lehet, hogy nem kellene? Ha fekszek vagy sétálok, akkor semmi gondom. Lehet, veszélyeztetett terhes leszek? Csüt. Megyek dokihoz

Legjobb válasz: Szia! Én ugyanígy vagyok! Szerdán leszek 6 hetes és én is a napi 8 órát szinte végigülöm. Pont ma vettem észre, hogy ha egyhuzamban többet ülök, akkor elkezd szurkálni a jobb oldalam, sok pici éles szúrásokat érzek. Nagyon kellemetlen és félelmetes is! Én holnap megyek dokihoz, ha gondolod, majd megírom mit mondott nekem ezzel kapcsolatban!? Boldog babavárást! :)

Szia! Én ugyanígy vagyok! Szerdán leszek 6 hetes és én is a napi 8 órát szinte végigülöm. Pont ma vettem észre, hogy ha egyhuzamban többet ülök, akkor elkezd szurkálni a jobb oldalam, sok pici éles szúrásokat érzek. Nagyon kellemetlen és félelmetes is! Én holnap megyek dokihoz, ha gondolod, majd megírom mit mondott nekem ezzel kapcsolatban!? Boldog babavárást! :)
Szia! A görcsölések lehetnek az üléstõl. Lehet, hogy nyomod a hasad, a babát szerintem még nem nagyon nyomhatod, mert ahhoz pici. Az biztos, hogy amennyit csak bírsz, annyit mozogj. Ha érzed, hogy már sok, akkor állj fel, sétálj egy kicsit, simogasd a pocit. Otthon is próbálj meg többet mozogni, sétálni. Én 22 hetes vagyok, én is napi 8 órát ülök a munkahelyen. A szurkálás azért van, mert nõ a baba, feszül a méh. Nem hinném, hogy ettõl veszélyeztetett terhes leszel. Viszont az ülõ munkának egy baja van (bár nálad még nem, de majd pár hónap múlva), iszonyúan bedagad az ember lába a nap végére. Én sem hittem volna, hogy az üléstõl, de hétvégén egyáltalán nincs ilyen panaszom, úgyhogy valószínûleg az üléstõl van. Egy a lényeg: minél többet mozogni (de csak addig, amíg neked jól esik), sok gyümit, zöldséget, vitamint enni, és nem lesz panaszod!!! Boldog babavárást!

Nem mászik és nem is ült fel még egyedül 7.5hós kisfiam! Már nagyon félek hogy baj van vele! Ha fekszik és nyujtom az ujjam megfogja és felhuzza magát! Én csinálok vmit rosszul? Vagy mi történik?

kúszni kúszik kb.3 hete

Legjobb válasz: Az én kislányom 10 hónaposan ült fel egyedül, 11 hónaposan kezdett el mászni 15 hónaposan pedig menni, nem kell mindent olyan hamar csinálniuk... ja és nem is kúszott soha, nincs semmi gond vele, már úgy fut 17 hónaposan hogy alíg birom utolérni néha:)

Semmi gond! Ugyanennyi idõs babám és már én is tûkön ülve vártam, hogy mikor történik már valami. Majdnem két hónapja "kutyázik", de azon kívül Õ csak hátrafelé kúszott, egészen a mai napig. Ma észrevett valamit, amit minden áron meg akart szerezni (a valami eddig is ott volt, csak épp mostanáig nem keltette fel a figyelmét) és érdekes módon rögtön tudott mászni, teljesen magabiztosan! Fél órával késõbb elhülve vettem észre, hogy ül, azelõtt õ is csak úgy ült fel hasizomból, ahogy a tiéd. Szóval semmi vész, egyszercsak úgy gondolják és akkor csinálnak mindent, de ha még egy hónap múlva csinálja csak akkor sincs semmi probléma!
Mindkét gyerekem 8 hónaposan, 2-3 hét leforgása alatt tanult meg egyedül felülni, felállni és mászni. A kisebbik most 12 hónapos, és 11 hónapos kora óta sétál is, már széltében-hosszában bejárja a házat, de mellette mászik is, mint a gép, lépcsõn felfelé, lefelé, ágyra, székre fel-le. Épp tegnap volt itt a védõnéni, és nagyon megdícsérte, milyen jó mozgású. Úgyhogy egyáltalán nem vagytok elmaradva!!!!
Az én kislányom 10 hónaposan ült fel egyedül, 11 hónaposan kezdett el mászni 15 hónaposan pedig menni, nem kell mindent olyan hamar csinálniuk... ja és nem is kúszott soha, nincs semmi gond vele, már úgy fut 17 hónaposan hogy alíg birom utolérni néha:)
Kislányom 9 hós, szépen forog, kúszik , feltérdel, de nem mászik négykézláb és magától nem ül fel, bár kicsit meg tud ülni, de egyáltalán nem stabilan. A védõnõ szerint tökéletesen fejlõdik, semmit sem szabad siettetni. Ja, és azt is mondta, minél tovább marad föld közelben, annál jobb, ráér még a nagyobb dolgokkal.
Egyáltalán nem kell még ezeket a dolgokat csinálnia. Az én 10 hónaposom sem mászik még és csak 1 hónapja ül fel. Persze vannak szuper babák, akik már 6 hónaposan felállnak, de azért ilyenkor még az is nagy teljesítmény ha támaszték nélkül ül. Az enyém ezt is csak 8 hónaposan csinálta. Nem kellaggódni, inkább nézz utána, hogy mit mikor csinálnak a babák. És akkor nem fogsz feleslegesen aggódni.
Az én fiam 8, 5 hónapos, és még õ sem mászik, és nem hogy egyedül nem ül fel, ha esetleg én próbálnám ültetni, akkor is eldõl... Szerintem nincs semmi baja a babádnak. Legalábbis a mi védõnõnk szerint az én fiam teljesen jól fejlõdik!
utolsó vagyok: ne csinálj semmit, amivel fejleszteni próbálod, egyelõre a világon semmi szükség rá! Azzal, hogy felhúzod ülésbe, nem fog hamarabb megtanulni ülni, mert nem ezzel a technikával tanulnak egyedül felülni a babák, hanem majd amikor már négykézláb állnak, melléülnek a lábuknak, késõbb a kéztámaszt is elengedik. Vagy hátraülnek a sarkukra. Egyszóval semmit ne csinálj! Legyen jó nagy tere mozogni, a többit bízd rá!
így van, ahogy utolsó mondja, izomból nem tud felülni, elõbb a kúszás, mászás, állás és csak a végén az ülés, mert vagy állóhelyzetbõl teszi le magát vagy négykézláb helyzetbõl löki hátra magát. Próbálgass kicsit úgy felülni, ahogy gondolod, hogy kéne neki. Jót tesz egy felnõttnek, de egy baba nem így csinálja. Szerintem is jól fejlõdik.
Nyugi, ha kúszik már, akkor biztos nincs semmi gond! 1 éves kisfiam is csak 8-9 hónaposan ült fel és kezdett el mászni 1-2 hét leforgása alatt, utána nem sokkal kapaszkodva fel is állt. Viszont még nem áll egyedül és ebbõl kifolyólag nem is jár még. A nagy fiam 4 éves, õ már 6, 5 hósan felült, felállt, mászott, 10, 5 hónaposan elindult. Szóval nagyon eltérõen fejlõdnek a gyerekek :)
http://www.youtube.com/watch?v=nRME1hQuvws&feature=related Nagyon jó mozgásfejlesztõ videó.
20:45-ös vagyok, ezt a cikket ma kaptam http://www.kismamablog.hu/babazas/mozgasfejlodes/a-csecsemo-..
nem hiszem hogy gond lenne, fõled ha már kuszik, az is nehéz mozdulat.Ha aggódsz, vidd el egy gyógytornászhoz, õ megnézi az izmait, kötöttek e vagy nem, igy legalább megnyugszol.De a babák nem egyformán fejlõdnek, ne aggódj.
Kislányom 12 hónapos 1 hete ült fel magától, most kezd el mászni próbálni több kevesebb sikerrel. Nincs semmi szervi baja/neurológus mondta/.
Lassan 7 hónapos a lányom, nem forog egyik irányba sem, nem kúszik, viszont szépen ül. Gyerekorvos elküldött gyógytornára, mivel kéne már forogni. Gyógytornász azt mondta, kicsit hypotóniás, de semmi komoly baj nincs. Mutatott gyakorlatokat, azt itthon csináljuk, hetente megnézi és kész. Azt mondta vannak mászós és vannak ülõs babák. A miénk is fog mindent csinálni, csak késõbb. Szerintem Te se aggódj. Nincs semmi gond.
az történik, hogy siettetnéd a dolgokat, nyugi, semmirõl sincs lekésve.
Tényleg ne aggódj, az én lányom sem mászott és nem is ült fel egyedül ennyi idõsen. 10, 5 hósan kezdett el mászni és 8 hós kora után ült fel önállóan. Majd csinálja elõbb utóbb van még ideje bõven.

35 hetes vagyok. A hasam aljába furcs izomlázszerű, nyilalló fájdalom van ha megyek, ha egyik oldalról a másikra fordulok, stb, és akkor be is keményedik. Csak akkor nem ha fekszem vagy ha ülök. Mitől lehet ez?

Legjobb válasz: szia,én is 35 hetes vagyok,és nekem is vannak ezek a tüneteim.Vszinü ez azért van mert a babónak már kicsi a hely meg a szervezet készülödik a szülésre,és mivel egyre lejjebb kerül a babóca igy ilyen érzetet kelt.Kónnyö szülést neked!

szia, én is 35 hetes vagyok, és nekem is vannak ezek a tüneteim.Vszinü ez azért van mert a babónak már kicsi a hely meg a szervezet készülödik a szülésre, és mivel egyre lejjebb kerül a babóca igy ilyen érzetet kelt.Kónnyö szülést neked!

37 hetes leszek pénteken. Normális ha úgy érzem hogy alul kiszakad mindenem? Tehát a hüvelyem rettentően fáj ha járok, ha ülök, ha fekszek.

Egész éjszaka nem alszom mert ha fordulok még jobban fáj. Tegnap óta ennyire durva. Ez azt jelenti hogy hoy ez már így marad a végéig vagy azt hogy közel a szülés?

Legjobb válasz: Szia! Én tegnap óta érzem ugyanezt plusz még annyi hogy nagyon feszül a hasam alja!Pénteken töltöm a 38. hetet és tegnap nekem is azt mondták hogy ezek bizony jósló fájások.A védõnõ szerint jó lenne ha még egy hetet kibírnék de az nst szerint pedig minden tökéletes.Lehet meg sem lesz a kiírt idõ pontra.Hát majd a kisfiam eldönti mikor szeretne kibújni :-) Kitartás! Már nem sok van hátra és a kezünkben tarthatjuk a kisbabánkat! Könnyû szülést kívánok!

Szia! Én tegnap óta érzem ugyanezt plusz még annyi hogy nagyon feszül a hasam alja!Pénteken töltöm a 38. hetet és tegnap nekem is azt mondták hogy ezek bizony jósló fájások.A védõnõ szerint jó lenne ha még egy hetet kibírnék de az nst szerint pedig minden tökéletes.Lehet meg sem lesz a kiírt idõ pontra.Hát majd a kisfiam eldönti mikor szeretne kibújni :-) Kitartás! Már nem sok van hátra és a kezünkben tarthatjuk a kisbabánkat! Könnyû szülést kívánok!
A kérdező hozzászólása: Talán segítek valakinek aki ugyanígy járt. Az orvos azt mondta nayon lent van a babóm és valószínû 2 héten belül már a karomban tarthatom a babámat.

Ma voltam 41 hetes. Csak akkor fáj a hasam, ha mozgok, de akkor nagyon. Ha ülök elviselhető, ha fekszem, nem fáj. Ez normális? Megindul így a szülés?

Holna megyek még utoljára vizsgálatra, kedden megindítják, ha addig nem bújik ki. Éjjel nagyon híg folyásom van, 2X kellett betétet cserélnem, de állítólag nem magzatvíz szivárog a doki szerint. Ma ha fennt voltam, iszonyatos görcseim voltak, muszály volt leülnöm. Ha ülök, elmúlik, ha fekszem akkor is. De ha csak kimegyek a konyhába inni, alig bírok visszajönni , úgy fáj a hasam. Olyan mensi szer?, pár percig tartó intenzív görcs. Lesz ebb?l valami? Mivel nem rendszeres a fájás...Örülnk, ha már kibújna...Tudom, sétállnom kéne, de állatira fáj akkor, és folyamatosan, nem áll be egy mondjuk 20 vagy 10 perces fájás...

Legjobb válasz: Van olyan, hogy fájásgyengeség. Hogy pontosan mit takar, azt hosszú lenne elmondani, de az biztos, hogy ilyen, mint amit leírtál. És a szüléshez tartozik. Tehát hívd a dokidat és indulj a kórházba! Ne várj tovább, mert ha tényleg az, aminek tûnik, akkor orvosnak kell látnia, burkot repeszteni, vagy valami módon begyorsítani a szülést. Nem írtad, mennyi ideje görcsölsz, de a 41. héten már elõfordulhat, hogy annyira ki van tágulva a méhed, hogy nem képes rendes szülési összehúzódásokra. (Nálam is ez volt, 6 nappal hordtam túl a fiamat, és a doki folyamatos szívhangellenõrzés mellett felgyorsította a szülést.) (Ha a dokid azt mondta, hogy el fgo múlni, akkor talán kérdezz meg egy másik dokit is, anehogx

Van olyan, hogy fájásgyengeség. Hogy pontosan mit takar, azt hosszú lenne elmondani, de az biztos, hogy ilyen, mint amit leírtál. És a szüléshez tartozik. Tehát hívd a dokidat és indulj a kórházba! Ne várj tovább, mert ha tényleg az, aminek tûnik, akkor orvosnak kell látnia, burkot repeszteni, vagy valami módon begyorsítani a szülést. Nem írtad, mennyi ideje görcsölsz, de a 41. héten már elõfordulhat, hogy annyira ki van tágulva a méhed, hogy nem képes rendes szülési összehúzódásokra. (Nálam is ez volt, 6 nappal hordtam túl a fiamat, és a doki folyamatos szívhangellenõrzés mellett felgyorsította a szülést.) (Ha a dokid azt mondta, hogy el fgo múlni, akkor talán kérdezz meg egy másik dokit is, anehogx
...bocsi.. szóval nehogy baja legyen a picidnak az elhúzódó szülés miatt!
Nem lehet, hogy bekeményedtél? feküdj kicsit és vegyél be magnéziumot.
22 hetes terhes vagyok az elsõ babámmal. Nekem is vannak hasonló tüneteim, sõt, néha még fekve is keménynek, feszesnek érzem a pocim. Nekem ilyenkor az segít, ha felhúzott lábakkal, a hátamat kényelmesen alátámasztva lefekszem és Magnerotot veszek be. Ha teheted, pihenj sokat. Ha legközelebb mész az orvoshoz vagy védõnõhöz, említsd meg nekik, szerintem meg fognak nyugtatni.
Nem szeretik a babák a frontot és a szelet sem. Nekem is ma többet húzódik a hasam próbálok pihenni és magnézium!
Én reggel óta vagyok rosszul, keményedés és erõtlenség... Melegfront. Már készültem rá :/ :) Az elsõ terhesség alatt a hidegfront viselt meg, nekem a védõnõm mondta, hogy figyeljem azt, hogy mikor milyen front van és "feltudok" elõre készülni, mielõtt be pánikolok, hogy baj van.
A kérdező hozzászólása: Egyébként eddig is aktív volt a babám, de ma olyan intenzíven rugdos, hogy szinte már picit kellemetlen. Lehet összefüggés a kettõ dolog között? Elsõ babám lesz és nem nagyon tudom, hogy mi a természetes és mi nem.
A kérdező hozzászólása: 3x2 Magne B6-ot szedek. A doki régebben ezt ajánlotta. Kedden megyek hozzá uh vizsgálatra. Szerintetek várjak addig, vagy szóljak neki, hogy ez a problémám?
ilyen keményedésekre inkább Magnerotot szedj(3*1), vagy tökmindegy hogy mit de kb. 1500mg magnézium legyen a szervezetedben. A sok keményedés nem jó.
Mennyi magnéziumot szedsz? Ilyenkor nekem a nõgyógyászom 3x2 magne b6-ot mondott (az addigi 3x1 helyett.) Nem lesz semmi gond, nyugi! Pihenj sokat.
A kérdező hozzászólása: Akkor szerintetek nincs baj, csak nõ a babám és a méhem, emiatt lehetett?
Lehet, hogy a front miatt volt, tegnap nekem is nagyon feszült az egész.
A kérdező hozzászólása: Szedek magnéziumot. Éjjel is mikor feküdtem jó volt, de amint felkeltem kimenni pisilni rögtön feszes lett az egész.
Szerintem.nõl a méhed.De jobban jársz ha lefekszel pihizel.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Tegnap voltam dokinál, õ is azt mondta, hogy a front miatt lehetett, megvizsgált és teljesen zárt a méhszájam, úgyhogy nem kell aggódnom. Azt tanácsolta, hogy frontos idõben még többet pihenjek.

Mi ez? Ha fekszem, rémesen fáj hasam-derekam, de ha ülök, elmúlik.

Jósló lenne? 38 h km

Legjobb válasz: nyom valamit a baba. Nekem fektemben hányingerem volt mindig és a vérnyomásom leesett 80/50-re. A védõnõ sosem tudott megvizsgálni, 8 hónaposan saroktól sarokig hánytam egy fogorvosi rendelõt.

nyom valamit a baba. Nekem fektemben hányingerem volt mindig és a vérnyomásom leesett 80/50-re. A védõnõ sosem tudott megvizsgálni, 8 hónaposan saroktól sarokig hánytam egy fogorvosi rendelõt.
A kérdező hozzászólása: Jósló lett belõle, majd fájás, estére pedig kicsi leányka... :)
Nahát, ki gondolta volna... Én nem is hallottam még hogy valakinek így kezdõdne. Na de amint látjuk, az anyai megérzés csalhatatlan :D!!!!!! Gratulálok hozzá :) ! Minden rendben ment? Könnyû volt a szülés? mekkora? Biztosan egészséges, ugye?!
A kérdező hozzászólása: hajnalban kezdõdtek ezek a fura fájások. délután rendszeres 5 percesek lettek, de rövidek- tehát csak jóslók. este 7 kor lettek igazi 5 percesek. burokrepesztés után 20 perccel már a kezemben tarthattam a babámat... :) szóval gyors volt, kívülállók könnyûnek találták. teljesen egészséges nagy baba: 3760 g, 60 cm. köszönjük a gratulációt!
..... Én ezt nem értem.... Én 10 órát szültem!!!!!! hogy a viharba történik a válogatás, én is 20 perceset akarok!!!!!! :) )) Gratulálok a babához :) ! Látom azt is, hamar regenerálódtál :D!
A kérdező hozzászólása: :) Aranyos vagy! Elõtte két nappal kezdtem el szedni a homeopátiás bogyókat, és naponta 2 csészével ittam a málnalevélteát, amire enyhe menstruációs görccsel reagált a szervezetem. de amúgyis 2 héttel nagyobb volt mindig is a babám. Próbáld ki, szerintem megéri, nálam bejöttt... :) Meg szerintem az is számított a jó-gyors tágulásban, hogy tök nyugodt voltam, második szülésem volt ugyanabban a kórházban, ugyanazzal az orvossal, kb. tudtam, hogy mire számíthatok...szóval a pszichés dolgok rengeteget számítanak. mikorra vagy kiírva?
Ne is mondd én még szülés közben is szedtem azokat a nyavalás bogyókat, hogy a rosseb egye meg õket :) !! A malnalevel tea ott volt meg a korhazban is..... Nem lehet, hogy nem a nyugodtság, hanem a "második" szülés volt a csodaszer nálad :D??
A kérdező hozzászólása: * És ha...
Inkább löttyedt lesz, és a medencéd elõre dõl, amitõl a hasad kidomborodik, a hátad meg görbe lesz, a mellkasod meg beesik. Legalábbis velem ez történt a sok (nagyon-nagyon sok) üléstõl. Itt van pár gyakorlat a "kijavítására": http://inhumanexperiment.blogspot.hu/2009/11/5-simple-exerci..

Miért van az hogy ha rendesek állok vagy ülök akkor normálisan tudom a számon a levegőt venni, viszont ha lefekszek akkor kicsit hörgök de csak én hallom. Ja és néha így fel tudom köhögni. De csak akkor van ez ha fekszek. Ugye semmi komoly?

Legjobb válasz: Elõször is: szájon át nem veszünk levegõt. A száj evésre, ivásra, beszédre, puszi adásra és esetleg hányásra való. Vagys levegõt cal orron át szabadna venni. Hanyat feküdni a legegészségtelenebb. Feküdj oldalra, vagy hasra és próbáld ki az alábbi dolgot: este lefekvéskor tegyél az orrodba két-két 6x6-os gézlapot glacsinná gyúrva é ragaszd be a szádat. Valami baj már van a tüeteid alapján. Dohányzol? Esetleg asztmás, vag allergiás vagy. Amit ajánlottam, mindkét esetben csökkenti a tüneteidet /köhögés, hörgés/.

Elõször is: szájon át nem veszünk levegõt. A száj evésre, ivásra, beszédre, puszi adásra és esetleg hányásra való. Vagys levegõt cal orron át szabadna venni. Hanyat feküdni a legegészségtelenebb. Feküdj oldalra, vagy hasra és próbáld ki az alábbi dolgot: este lefekvéskor tegyél az orrodba két-két 6x6-os gézlapot glacsinná gyúrva é ragaszd be a szádat. Valami baj már van a tüeteid alapján. Dohányzol? Esetleg asztmás, vag allergiás vagy. Amit ajánlottam, mindkét esetben csökkenti a tüneteidet /köhögés, hörgés/.
"csak orron át"
A kérdező hozzászólása: 14 vok szal nem dohányzok :DD õõõ asztma nincs de allergia az van
Na, itt van az eb elhantolva! Szóval allergiás vagy. Az is egyfajata tüdõbetegség, bármily meglepõ is. Ugyanaz a légzéstechnika vonatkozik rá, mint az alábbi link alatt megemlített asztmára. Tehát amiket leírtam, próbáld betartani, hogy javuljon az állapototd. Kicsi, 4-5 éves gyermekek sikerrel alkalmazzák ezt a technikát http://www.kristalyakademia.hu/meghokkento_cikkek/az_asztma_..

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!