Találatok a következő kifejezésre: Ha fejvégű baba, (9 db)

Ha keresztben fekszik a baba, az kényelmetlenebb az anyukának, mint egy fejvégű baba? Nemrég voltunk 4D-n, ott mondták, hogy azért is fájhat a hasam, mert kényelmetlenül fekszik a baba. Keresztbe-, harántbafekvő babák anyukái, ti mit éreztek?

Legjobb válasz: Már a 3. babám harántfekvéses. Tapasztalatom szerint egyrészt könnyebb, hiszen nem nyomja annyira a szegycsontodat, levegõt is jobban kapsz, másrészt oldalirányban jobban feszít, kevéssé tudsz oldalt feküdni kényelmesen.

Már a 3. babám harántfekvéses. Tapasztalatom szerint egyrészt könnyebb, hiszen nem nyomja annyira a szegycsontodat, levegõt is jobban kapsz, másrészt oldalirányban jobban feszít, kevéssé tudsz oldalt feküdni kényelmesen.
Nekem kényelmetlenebb volt mikor harántfekvésben volt meg az is kényelmetlen volt mikor csücsült odabent mert akkor lefele rugdosott.....a legkényelmesebb a fejvégû fekvés volt.
A harmadik babámat várom 6 éven belül. Az elsõ kezdetektõl fejvégû volt. A második medencevégû a 37.hétig, most a harmadik totál harántban fekszik hónapok óta szinte... Hát ez valahogy nagyon kényelmetlen. Mivel keresztben van így a gyomromat meg a tüdõmet már most felnyomja pedig még csak 34 hetes vagyok, alig kapok levegõt plusz a kis lába meg a keze is a bordám alatt kaparász illetve befelé. Mondjuk annyiból jó hogy nem nyomja a húgyhólyagomat és nem kell 10 percenként pisilnem, mint a fejvégûen fekvõ babánál anno. De oldalt nem kényelmes aludni fõleg jobb oldalt nem, pedig háton lassan meg levegõt nem kapok, szóval õszintén örülnék ha megfordulna lefelé végre.
Nekem 27. hétig harántfekvéses volt a kisfiam de utána befordult és azóta sokkal kényelmetlenebb. Most sokszor lefelé bokszol és feszíti magát. Néha sikerül úgy nyomakodnia, hogy a hüvelyeben érzek erõs szurkálást, máskor meg folyamatosan pisilnem kell. Amíg keresztben feküdt ilyenek nem voltak... 30+3hkm
Uh nélkül lehet tudni, hogy hogyan fekszik a baba? Ezen töröm a fejem napok óta. Néhány napja érzem a baba mozgását és mindig a bal oldalamon érzem a rúgásást. Ebbõl arra gondoltam, hogy talán keresztben fekszik.Lehetséges? Bár holnap megyünk uh-ra, majd megkérdezem ott is.

Ha a baba fejvégű, vagy ha faros nehezedik nagyobb nyomás oda lentre?

32 hetes vagyok.

Legjobb válasz: szerintem a babóca fejecskéje nyom. Vigyázzrá nagyon!! :) gyors szülést kívánok! 18 hónapos baba édesanyja

szerintem a babóca fejecskéje nyom. Vigyázzrá nagyon!! :) gyors szülést kívánok! 18 hónapos baba édesanyja
Szia! Nekem csak farfekvéses babám volt, és nála nem azt éreztem mint te, hanem rugdalta a húgyhólyagomat.Plusz ha kinyomta magát, frankón lehetett látni, hogy a kis feje fent van.
fejvégû! nekem is ott csuklik és fejvégû! 34hkm

18 hetes uh-n akkor is meg tudják mondani a baba nemét, ha fejvégű fekvésben van?

Lehet idióta a kérdésem, de ugye a fejvég? fekvés azt jelenti, hogy a baba feje van a hüvely felé. Állítólag a 18 hetes uh-t hüvelyi uh-al végzik. Ha így van hogy fogják meglátni , hogy van-e fütyi vagy nincs? :)

Legjobb válasz: szia! Én úgy tudom , hüvelyit 12. hétig néznek , utána hastapogatós:) De a baba fekvése miatt teljesen mellékes, ha épp úgy fordult b, attól meg tudják nézni , hogy kuki e vagy más?:) De ez a "fejvégû fekvés" érdekes... 18. héten még egy csomó helye van , úgy a 30-32. hétig. Szerintem annyit fog õkegyelme még mozogni, forgolódni ott bent , hogy ihaj!:) 35 hetes kismami

szia! Én úgy tudom , hüvelyit 12. hétig néznek , utána hastapogatós:) De a baba fekvése miatt teljesen mellékes, ha épp úgy fordult b, attól meg tudják nézni , hogy kuki e vagy más?:) De ez a "fejvégû fekvés" érdekes... 18. héten még egy csomó helye van , úgy a 30-32. hétig. Szerintem annyit fog õkegyelme még mozogni, forgolódni ott bent , hogy ihaj!:) 35 hetes kismami
Szia!Nekem végig minden uh-n fejvégû fekvésû volt a lányom (mára 4 éves)és most a fiam is (akivel 36+3 hetesek vagyunk)16 hetes uh-n megmondták mindkét gyermek nemét.Az független, hogy milyen fekvésü (fej, vagy far)A lényeg, hogy kifelé forduljon, vagy olyan pózban amelyben meg lehet állapítani!Minden jót!
Az már hasi uh lesz. Nekem végig fejvégû volt a babám, mégse tudták megmondani egyszer sem, hogy fiú vagy lány, mert mindig eldugta eltakarta magát. Egyszer rátippeltek a 27.héten, hogy lány. Végül tényleg az lett :) Remélem neked szerencséd lesz, és megmutatja magát a babád!! Drukk :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Már nagyon várom, hogy menjek! Remélem megmutatja magát! :) :) :) Na meg, hogy vásároljak neki! :) :) :) Kellemes babavárást mindenkinek!


Ha fejvégű a baba, hol és milyen jellegű mozgásokat végez?

36 hetes kismama vagyok. 32. heti UH-n fejvég? volt a babám. Mindig félek, hogy visszafordult, mert megváltozott a mozgása.

Legjobb válasz: Nekem az elsõ babám szinte végig keresztben feküdt. Akkor a jobb oldalon volt a feje, kb. a vakbélnél, és a baloldalon éreztem a kis lábait matatni. Egyik éjjel megfordult. Onnan kezdve a köldököm vagy még inkább a gyomrom környékén éreztem az apró lábakat mozogni. Szerintem ne foglalkozz ezzel, hiszen majd egy hónap van még a szülésig. Emlékszem, én is 30 hetesen ezen paráztam, mert a harántfekvésû baba automatikusan császárt jelent. De a dokim mondta, akár a szülés elõtt 1-2 nappal megfordulhat, csak az számít hogy a szülés beindultakor hogyan fekszik a babó. Mivel a tiéd már most fejtartásban van, kicsi az esélye hogy elforduljon.

Nekem az elsõ babám szinte végig keresztben feküdt. Akkor a jobb oldalon volt a feje, kb. a vakbélnél, és a baloldalon éreztem a kis lábait matatni. Egyik éjjel megfordult. Onnan kezdve a köldököm vagy még inkább a gyomrom környékén éreztem az apró lábakat mozogni. Szerintem ne foglalkozz ezzel, hiszen majd egy hónap van még a szülésig. Emlékszem, én is 30 hetesen ezen paráztam, mert a harántfekvésû baba automatikusan császárt jelent. De a dokim mondta, akár a szülés elõtt 1-2 nappal megfordulhat, csak az számít hogy a szülés beindultakor hogyan fekszik a babó. Mivel a tiéd már most fejtartásban van, kicsi az esélye hogy elforduljon.
Én éreztem, és ha ott a szívhang, akkor fejvégû. :)
A kérdező hozzászólása: hú de jó.. hétfõn megyek szívhanghallgatásra és azért vagyok kíváncsi. 24 hetes vagyok
Igen, fejvégû! Voltunk 4d-s uh-n, így tudom milyen hol van, elmagyarázta a doki. Üdv, 37hkm.
Nekem is ott találták meg a szívhangot, mégis faros volt a lányom...
32 hetes vagyok, de nekem még össze vissza forgolódik. Akár hányszor megyek vizsgálatra, mindig más pózban van a kis úrfi. Már éppen kezdek aggódni, hogy nem fog befordulni, mert a fejvégû póz az egyetlen, amit még nem produkált.
27 hetes vagyok, a sima uh-on mindig fejvégü volt a bébink, aztán most voltunk 4d-n és ott elmagyarázták hogy ilyenkor még van helye a babának össze-vissza forgolódni, a mi lányunk a felvétel alatt is körbe fordult :)

Létezik, hogy a baba megfordul fejvégűnek de aztán visszafordul farfekvésesnek? Vagy ha egyszer megfordult, akkor már úgy is marad.35 hetes vagyok.

Legjobb válasz: sajna visszafordulhat,vagy keresztbe.. de ha visszafordul,próbált befordítani: állj négykézláb,picit nyisd szét a lábaid,a fejedet meg hajtsd a karjaidra,és kicsit himbáld a csípõd.. ez egy õsi természetes mód, általában segít

sajna visszafordulhat, vagy keresztbe.. de ha visszafordul, próbált befordítani: állj négykézláb, picit nyisd szét a lábaid, a fejedet meg hajtsd a karjaidra, és kicsit himbáld a csípõd.. ez egy õsi természetes mód, általában segít
kedves második: csak akkor nem fordul már meg ha a feje beékelõdött, ha csak fejen van az nem garancia sajna
Nekem a 36 hetes sztk-s uh-n faros volt, másnap mentem a dokimhoz megnézte õ is akkor meg kp végû volt. Aztán végül is a szülõágyon elfordult haránt, így császáros lett mert rosszul lett.De nálunk a faros baba nem jelent feltétlen császárt.Nekem a középsõ is 37 hetesen fordult meg.
Nem fordul meg, ha már fejvégünek befordult, akkor fejvégü lesz egész a szülésig
A kérdező hozzászólása: Mi van akkor, ha most éppen fejvégû és a 4kézlábas módszerrel arra ösztönzöm, hogy forgolódjon? Vagy nem fog azért ennyire forgolódni? Elég mozgékony, izgága baba.

Ha már fejvégűbe fordul a baba a 3. trimeszterben, hol érzed kapirgálni és hol érzed azt, amikor kinyomja magát?

Legjobb válasz: Általában a bal oldalt nyomja ki magát, és a bordáimnál motoszkál a lábával!Lenn nem érzem olyan sûrûn! A bal oldalamon szokta a kis lábát kinyomkodni! Valamint, sokszor a köldököm felett is érzem! :) 40+1 hkm

Általában a bal oldalt nyomja ki magát, és a bordáimnál motoszkál a lábával!Lenn nem érzem olyan sûrûn! A bal oldalamon szokta a kis lábát kinyomkodni! Valamint, sokszor a köldököm felett is érzem! :) 40+1 hkm
Én abból tudtam, hogy megfordult, hogy lent éreztem kevesebbszer, fönt a bordáim felé pedig többször a mocorgását! Arra gondoltam a lábával csak többet rúg! :D A fölsõ mocorgása intenzívebb is volt, mint a lenti. Plusz a védõnõ lent találta meg a szívhangját! :) Most már egyértelmûen fönt nyomja ki magát, egészen a gyomromnál! :) 33hkm
Nekem változó hol érzem jobban. Van hogy lent, egészen a szeméremcsontom felett, máskor pedig fent, a köldököm felett. Kinyomni csak felül nyomja ki magát, a köldökömtõl picit balra. 35 hkm

Ha a 22. heti UH-s papíron az van, hogy a baba fejvégű fekvésben van, akkor mennyi esély van rá, hogy így is marad?

Ez már az a "befordult" állapot aminek 3-4 héttel szülés el?tt kell megtörténnie?

Legjobb válasz: Idézek: "Mire felállsz a géptõl már fejjel felfele van" :)

Idézek: "Mire felállsz a géptõl már fejjel felfele van" :)
22. hetesen még sok helye van, így simán foroghat össze-vissza. Egyébként az ritka, hogy nem fordul be szülésre, úgyhogy ezen ne aggódj. :) Ahogy nõnek, nehezül a fejük, a gravitáció húzza lefele, ezért van, hogy a babák 90 %-a befordul szülésre és ha már egyszer fejjel lefele van, akkor nehezebb nekik visszafordulni. Boldog babavárást!
50 %. De komolyan. 22. héten még elég helye van forgolódni. Általában a 28-30. hétre szokták mondani, hogy ha befordult úgy is marad, de persze bármi megtörténhet. Van, akinek csak utolsó héten fordul be.
A kérdező hozzászólása: Azért tartok ettõl annyira egyébként, mert annak idején a kishúgom nem fordult be semmikor és anyukám rettenetes kínok között lábbal szülte meg tesómat! Úgyhogy azok után reménykedem csak és parázok attól, hogy nekem nem kell azt átélnem, amit neki. Köszi a válaszokat! :)
A lányom a 39. héten lett faros... Nem engedték, hogy hüvelyi úton szüljek, császár lett. Elsõ babásoknál nem igazán szoktak kockáztatni egy faros szülést hüvelyi úton.
én is 22 hetes vagyok, egy kisebb probléma miatt a 19. 20. és 21. héten is uh-ztak, egyszer haránt volt, egyszer valamilyen fura alakban keresztbe és egyszer fejvégûen. Még össze-vissza ficánkol ilyenkor.
A kérdező hozzászólása: Köszi, igen én is gondolom, hogy még ugye rengeteg helye van ficánkolni odabent... De gondolom tudja õ is melyik a helyes "út" :D Remélem minden rendben lesz! :) Eléggé aggódós vagyok. :D :) Utolsó kommentelõ.. ez tetszett. :) Köszi
Igen, tudja a baba mi a "dolga", ne aggódj! :-) Így a 22. héten még az orvosok sem foglalkoznak vele egyébként, hogy most milyen fekvésben van a baba, mert most még tényleg mindegy. Majd a 30. hét után kezdik el jobban nézni.

HA jobbra fent a bordámnál érzek sok "rugdosó" mozgást, akkor már fejvégű a baba?

A legtöbbször ott érzem a bordám alatt az er?teljes mozgást. Gondolom a lábaival rugdoshat. Ez jelentheti azt,hogy már befordult fejvég?re? 29 hetes vagyok, a 25 hetesen még medence vég? volt és máshogy is éreztem a mozgását. Csütörtökön megyek uh-ra, remélem fejes már.. Köszi,ha írtok.

Legjobb válasz: még csak 29 hetes vagy, megfordulhat még háromszor is

még csak 29 hetes vagy, megfordulhat még háromszor is
honnan tudod, hogy nem "repdesõ" mozgás? a feje egy kis tojás. pröbáld meg kitapogatni, hogy fent vagy lent van.
A kérdező hozzászólása: Képtelen vagyok megállapítani, hol mije lehet.. Itt egy dudor-ott egy dudor...A köldökömnél is kidudorít valamit mindig, általában jobb oldalt. Na de akkor majd csütörtökön kiderül.
Nagy pukli a hát, kis pukli a popó, tojás a buksi, kis (esetleg "recés") gömböcske a pracli.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!