Találatok a következő kifejezésre: Ha fehér van, (524 db)

Mit jelent ha feherje van a vizeletembe?

Legjobb válasz: fertõzésed/gyulladásod van

fertõzésed/gyulladásod van
A fokozott fehérjeürítés a vesebetegségek egyik leggyakoribb jele. Ilyenkor a vizeletbe vagy azért kerül több fehérje, mert a veseboholy membránja károsodik, és több fehérjét ereszt át, így a szûrlet fehérjetartalma meghaladja a vesecsatornák visszaszívó képességét, vagy pedig a vesecsatornák károsodnak, és nem tudják visszaszívni a fehérjéket. Daganatok is termelhetnek jellegzetes fehérjéket, melyek megjelennek a vizeletben. Ezen kívül láz, fizikai terhelés, alsó húgyúti fertõzés, szívbetegség is járhat emelkedett vizelet fehérje értékkel.
A kérdező hozzászólása: s lehet a mellekhatasa hogy faj a hasam?
Igen, lehet.
Orvosi oldalról másolom ide és BESZAROK, hogy van aki szerint ez nem jó... Aki lepontoz és olyan k-u-r-v-a okos, írja már le, hogy mi nem igaz ebbõl?!
Milyen fehérje? Ha az üledékben sok a fvs, akkor felfázás. Vizelet tenyésztés jön szóba, antibiotikum kezelés ha szignifikáns a baci. Ha a T-vizben a Viz.fehérje jelzett, akkor kell nephrológusnál vizsgálatokat kérni, mert ez utalhat vesebetegségre.

Mit jelent az, ha fehérje van a vizeletemben?

Voltam a háziorvosomnál, és mondtam neki,hogy fáj a hasam alja, és megnézte az asszisztense a vizeletemet, és azt mondta, fehérje van benne, két kereszt.

Legjobb válasz: Elolvastam annak a por antibiotikumnak a betegtájékoztatást, hüvelyi fertõzések kezelésére van. Legutóbb augusztusban voltam vérvételen, nézte az orvos ujra az eredményeket, és sorolta fel,hogy a vesefunkciók rendben vannak...

A kérdező hozzászólása: Elolvastam annak a por antibiotikumnak a betegtájékoztatást, hüvelyi fertõzések kezelésére van. Legutóbb augusztusban voltam vérvételen, nézte az orvos ujra az eredményeket, és sorolta fel, hogy a vesefunkciók rendben vannak...
genny
csak azért, mert emberek olyat irnak be amit biztosra tudok hogy nem...azért pofázok bele...mert az antibiotikum nem vesekõre van...azé
Valami most mégsincs rendben.
"nem vagyok benne 100% de biztos nem genny és nem vesekõ...és nem só meg ilyenek..." Ha nem vagy benne biztos, akkor minek pofázol? http://www.50plusz.hu/services/labor/body/24_oras_vizelet_fe..
az "elõzõ" nem a felfázósnak szólt:D
el ne hidd már amit a sok barom ideir... kérdezd meg az orvost...vagy akárkit én ugy tudom hogy a fehérjeszint akkor emelkedig a vizeletben ha bakteriális fertõzésed van... erre jó az antibiotikum... nem vagyok benne 100% de biztos nem genny és nem vesekõ...és nem só meg ilyenek...
felfáztál!!!!
túl sok sót fogyasztas és vesekövedvan.
Valószínûleg egy enyhébb felfázás, a tüneteid is ráillenek.

Ha fehérje van a vizeletben azt lájuk mi is vagy csak ha megvizsgálják?

Legjobb válasz: Szia, szerintem mi nem látjuk. :) miért?

Szia, szerintem mi nem látjuk. :) miért?
A kérdező hozzászólása: Mert amikor ma a wc-n voltam ilyen pici fehér/áttetszõ darabot láttam benne. Mostanság mindig megnézem pisilés után mert nézem a nyákdugó nem távozik-e. 37+4 hetes km
Szia! Sajna csak laborban tudják megállapítani, vagy a védõnõ a vizelet stixel... Amit te látsz, az nem fehérje, hanem egy kis hüvelyváladék. 19 hós anyuka 35 hetes km
A kérdező hozzászólása: Köszi

Az igaz, hogy ha fehérje van a vizeletben okozhat egyértelmű pozitív tesztet?

Legjobb válasz: Nem. A teszt a Hcg hormon jelenlététõl lesz pozitív. Ezt okozhatja a terhesség, illetve különbözõ daganatos megbetegedések is.

Nem. A teszt a Hcg hormon jelenlététõl lesz pozitív. Ezt okozhatja a terhesség, illetve különbözõ daganatos megbetegedések is.
Kizárólag a vizeletteszt lesz pozitív a fehérjétõl. A terhességi teszt nem fehérjét mér, hanem hormont, ahogy az elsõ is írta.
Én terhes vagyok és nincs fehérje a vizeletemben.

A nőknek folyamatosan van fehér folyásuk? Vagy ha folyamatosan van akkor az már gond, vmi betegség (gomba stb) jele?

Legjobb válasz: Hát ha nem túl sok, nem viszket nem büdös, nem sárga vagy zöld színû, hanem fehér, akkor nem kóros. Sokminden befolyásolja a folyást, pl. élettani hatások (fáradtság, idegesség) vagy valamiféle betegség (fertõzések). A normális folyás fehér és szagtalan. Nekem is volt egy olyan idõszakom, mikor folyamatosan folyásom volt, és nem volt semmiféle fertõzésem.

Hát ha nem túl sok, nem viszket nem büdös, nem sárga vagy zöld színû, hanem fehér, akkor nem kóros. Sokminden befolyásolja a folyást, pl. élettani hatások (fáradtság, idegesség) vagy valamiféle betegség (fertõzések). A normális folyás fehér és szagtalan. Nekem is volt egy olyan idõszakom, mikor folyamatosan folyásom volt, és nem volt semmiféle fertõzésem.
nekem mindig van fehér folyásom és sztem ez normális. ha sárga vagy viszket, ég, vagy szaga van akkor van már gond.
akkor sztem az normális
A kérdező hozzászólása: Nincs szaga és nem is viszket, csak folyamatosan minden nap folyik

Úgy hallottam, hogy a Hold felszíne olyan fekete, mint a szén, csak azért látjuk fehérnek, mert a Nap annyira rásüt. Ha fehér lenne a Hold felszíne, akkor mennyire lenne világos éjjel, amikor telihold van?

Legjobb válasz: Helló, ahogy az elõzõ válaszoló mondta, a Hold felszíne nem fekete, hanem szürke. Én azt hallottam, "ha a Hold felszínét bevonnánk a legfeketébb bársonnyal, akkor is úgy világítana éjfélkor az égen, mint egy ezüsttallér." Ennek pedig az az oka, hogy az emberi szem a fényerõ változását nagyjából logaritmikus skálán érzékeli, ezért egy százszor kisebb teljesítményû fényforrás fényét nem századrésznyinek, hanem annál erõsebbnek, mondjuk kb. negyedakkorának érzékeli. Éppen ezért, ha a Hold felszíne teljesen fehér lenne, a kb. 3-szoros teljesítmény növekedést nem sokkal látnánk fényesebbnek.

Helló, ahogy az elõzõ válaszoló mondta, a Hold felszíne nem fekete, hanem szürke. Én azt hallottam, "ha a Hold felszínét bevonnánk a legfeketébb bársonnyal, akkor is úgy világítana éjfélkor az égen, mint egy ezüsttallér." Ennek pedig az az oka, hogy az emberi szem a fényerõ változását nagyjából logaritmikus skálán érzékeli, ezért egy százszor kisebb teljesítményû fényforrás fényét nem századrésznyinek, hanem annál erõsebbnek, mondjuk kb. negyedakkorának érzékeli. Éppen ezért, ha a Hold felszíne teljesen fehér lenne, a kb. 3-szoros teljesítmény növekedést nem sokkal látnánk fényesebbnek.
Igen, szokták a Hold fényvisszaverõ képességét (albedoját) hasonlítgatni ehhez ahhoz. Én barna bársonnyal olvastam valahol. A Hold kb. 7%-ot ver vissza a rá esõ napfénybõl. (a Föld 39%-ot). http://hu.wikipedia.org/wiki/Albed%C3%B3 dellfil
Rosszul tudta, akitõl hallottad. A Hold felszínén lévõ pornak hasonló a színe a földi földutak porához!
Eleve nem értem a kérdés logikáját: "a Hold felszíne ... fekete..., csak azért fehér mert a Nap annyira rásüt." Bármely tárgy színét az határozza meg, hogy milyen színû fényt ver vissza, ill. a tökéletesen fekete nem ver vissza semmit, a fehér meg mindent. A fényerõnek itt nincs szerepe.

A fehér folyásnak fehér szinünek kell lennie? Mert azt halottam ha fehér akkor lehet, hogy betegség jele ezért nincs szine a fehérfolyásnak. Akkor ez hogy van?

minden nap elég sok fehér folyásom van. elég bö és fehér.nem turos jellegü, vuiszketni nem szokott.gombám van? vagy vmi fertözésem? vagy ez normális?

Legjobb válasz: Ha nagyon sok folyik,akkor az nem feltétlen normális!Akár viszket akár nem!Menj el dokihoz és nézesd meg,nehogy rosszabbá váljon a helyzet!

Ha nagyon sok folyik, akkor az nem feltétlen normális!Akár viszket akár nem!Menj el dokihoz és nézesd meg, nehogy rosszabbá váljon a helyzet!
ezért mondják azt hogy a nõk állatok
mi az hogy lapát fogadat??? ilyen nevû fog nincs.
mindegy melyik fogrol van szo, a kompozit (feher) tomes ingyenes. ha azt mondja, hogy fizetni kell erte, hazudnak

Ha fehér tüllös ruhám van és a mell alatti részen egy élénk, kék öv, akkor milyen fajta, színű cipőt vegyek hozzá?

Legjobb válasz: A ruha stílusától is függ... mondjuk ruhához én mindenképpen valami elegánsabb cipõt vennék fel, tehát nem edzõcipõt, hacsak nem ilyen punk-rock-princess stílust szeretnél :). Sztem a nõiesebb balerinacipõktõl a csinosabb középmagas sarkú cipõkön át a magassarkúig minden mehet hozzá. Színekben attól függ, mennyire szeretnék színes lenni. Ha nem akarsz túl sok színt belevinni, akkor a szürke, fekete, fehér, ezüst, az övvel megegyezõ színû kék vagy egy nude cipõ a legjobb megoldás... és olyanod jó is, ha van, fõleg a fekete vagy a nude, mert azokat kb. bármihez fel lehet venni. De ha szeretnél színeset, akkor bármilyen egyszínû, pl. piros, narancssárga, sárga, rózsaszín - bármi, ami nem üti az öv kékjét.

A ruha stílusától is függ... mondjuk ruhához én mindenképpen valami elegánsabb cipõt vennék fel, tehát nem edzõcipõt, hacsak nem ilyen punk-rock-princess stílust szeretnél :) . Sztem a nõiesebb balerinacipõktõl a csinosabb középmagas sarkú cipõkön át a magassarkúig minden mehet hozzá. Színekben attól függ, mennyire szeretnék színes lenni. Ha nem akarsz túl sok színt belevinni, akkor a szürke, fekete, fehér, ezüst, az övvel megegyezõ színû kék vagy egy nude cipõ a legjobb megoldás... és olyanod jó is, ha van, fõleg a fekete vagy a nude, mert azokat kb. bármihez fel lehet venni. De ha szeretnél színeset, akkor bármilyen egyszínû, pl. piros, narancssárga, sárga, rózsaszín - bármi, ami nem üti az öv kékjét.
A kérdező hozzászólása: köszi

Mi a különbség a tejsavó és a tejsavó fehérje között? Ha egyáltalán van valami különbség.

Legjobb válasz: Hát... Kb mikor szétválasztod a tojást, marad a fehérje, az gyakorlatilag tiszta fehérje. Na ott is kivonják... Bocs, ez így hülyén hangzik tudom, de nem tudom másképp leírni...

Hát... Kb mikor szétválasztod a tojást, marad a fehérje, az gyakorlatilag tiszta fehérje. Na ott is kivonják... Bocs, ez így hülyén hangzik tudom, de nem tudom másképp leírni...
Atejsavó egy folyadék, a tejsavó-fehérje meg ugyanaz kiszáritva.
Mikroszûréssel kivonják a tejsavóból a fehérjét, így koncentráltabban tudod csak a fehérjét fogyasztani, nem kell mellé egy csomó vizet is meginni. Én szeretem a savót is a savanykás íze miatt.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi a válaszokat!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!