Találatok a következő kifejezésre: Ha fehér eszek, (61 db)

Ha fehérje szegényen étkezek és minimalis szénhidrátot eszek és futok akkor nem tudok izmot építeni a futassal ugye?

2. kérdésem tudok fogyni azért ? tehát kaloriadecifitben is vagyok persze meg normalisan eszek én csak kevés fehérjét.

Legjobb válasz: A futással nem lehet izmot építeni. Ha fehérjeszegényen étkezel és a ch-t is nagyon lecsökkented, akkor fogyni fogsz, de elsõsorban izomból. Tehát vékony leszel, de "puha", igazi skinny fat. Inkább csináld ésszel és legyél formás. fehérje 2xttkg ch 1.5xttkg zsír 0.5xttkg Heti 2 kardio és 3 súlyzós edzés.

A futással nem lehet izmot építeni. Ha fehérjeszegényen étkezel és a ch-t is nagyon lecsökkented, akkor fogyni fogsz, de elsõsorban izomból. Tehát vékony leszel, de "puha", igazi skinny fat. Inkább csináld ésszel és legyél formás. fehérje 2xttkg ch 1.5xttkg zsír 0.5xttkg Heti 2 kardio és 3 súlyzós edzés.
A kalóriadeficit eleve nem az izomépítés irányába hat, bármennyi fehérjét is eszel. Kivételesen, kezdõként edzve még mehet, de amúgy ellentétes vele, az izomépítéshez kalóriatöbblet kell normál esetben. Az egy dolog, hogy nem építesz izmot, de ne akard õket elsorvasztani. A legfontosabbakhoz még ragaszkodik a test, de a többi lemegy fehérjeszegény kalóriadeficites étkezés esetén... A testnek szüksége van fehérjére, a szükséges mennyiséget meg kell adnod neki, ha azt akarod, hogy rendesen mûködjön.

JÓ ez így? Edzés után eszek tojást, rizst meg egy kis fehér húst de este felé ha megéhezem eszek egy banánt vagy cseresznyét az nem baj?

Hozzáteszem nem szedek semmit még fehérjét se.

Legjobb válasz: Szálkásításnál óvatosan a gyümölcsökkel. A tojásban, húsban is van fehérje, tehát hiába gondolod, hogy nem eszel fehérjét. Értem, hogy tápkiegre gondoltál, de azzal nem teszel jobbat magadnak, ha azt nem használod. Az is csak kaja.

Szálkásításnál óvatosan a gyümölcsökkel. A tojásban, húsban is van fehérje, tehát hiába gondolod, hogy nem eszel fehérjét. Értem, hogy tápkiegre gondoltál, de azzal nem teszel jobbat magadnak, ha azt nem használod. Az is csak kaja.
A kérdező hozzászólása: Nem szálkásítok
ok, csak leírtam, ha ez lenne.

Egyszerre mennyi fehérjét szabad enni? Gondolok arra pl h ha 100grizst eszek 200g csirkemellel akk az 46g fehérje a csirkemellből és kb 16g rizsből egyszerre az jó? Nem sok?

hallotam olyat h 30g-nál több fehérjét nem szabad enni akk ez igaz vagy nem?

Legjobb válasz: Ja belehalsz. Am viccet félretéve. hogyha már ezt a kérdést ide testépítéshez írtad gondolom köze van hozzá. Testsúlykilógrammonként 2-3 gramm fehérjére van szüksége a szervezetednek edzés idõszak alatt. BAjod nem lesz a fehérjétõl max kikakilod. 62 gramm fehérje meg akkor lenne elég hogyha minimum 31 kiló vagy amit kétlek. Még kevés is.

Ja belehalsz. Am viccet félretéve. hogyha már ezt a kérdést ide testépítéshez írtad gondolom köze van hozzá. Testsúlykilógrammonként 2-3 gramm fehérjére van szüksége a szervezetednek edzés idõszak alatt. BAjod nem lesz a fehérjétõl max kikakilod. 62 gramm fehérje meg akkor lenne elég hogyha minimum 31 kiló vagy amit kétlek. Még kevés is.
A kérdező hozzászólása: rosszul tettem fel a kérdést 1 étkezésre gondoltam a kérdésembe és a rizst elírtam mert 100g olyan 7-9g van de a kérdésen nem változtat
régen terjedt ilyen hogy csak 30g-ot tud megemészteni az ember egyszerre de ez nem igaz, ne foglalkozz ilyenekkel.
Felszívódik az 50g is mivel fokozatosan bomlik le a kaja órák alatt, nem hirtelen.


Ha edzek akkor ha fehér rizst eszek az jó vagy inkább barna rizs?

Legjobb válasz: Az is jó. De ettõl még nincs rendben az étrended, ki kell számolni, hogy meglegyen a napi 2g x ttkg fehérje és a kb 5-6g x ttkg ch.

Az is jó. De ettõl még nincs rendben az étrended, ki kell számolni, hogy meglegyen a napi 2g x ttkg fehérje és a kb 5-6g x ttkg ch.
Fehéret inkább csak edzés után, mert gyors felszívódású.Edzésen kívül meg barnát.így praktikusabb, egészségesebb.
Jaj már megint ez az egészséges nem egészséges. Sokat sportoltam de nem ezen múlik.Edzés elõtt ne edd magad halálra és utána sem.Persze nyilván én vagyok a régimódi
Ja, + a fehér rizst sem magában esszük, hanem zöldséggel és hússal, ami lassítja a felszívódást.
100%-ban biztos voltam benne, hogy valami baj lesz azzal, amit írok:) Nem is a "testépítés" kategória lenne enélkül. Montez, akkor te egyed úgy.De eheted fehér kenyérrel is, annak a felszívódását is lassítja a hús+zöldség...Az egészségére mindenki úgy és olyan mértékben figyel, ahogy akar.
kicsit félreértetted, én nem támadtalak, csak leírtam kiegészítésnek, ismeretterjesztésnek. Nem kell kiakadni és mindenben rosszindulatot keresni.

Ha fehér kenyér helyett abonett extrudált gulénmentes vagy rozsos kenyeret eszek attól fogyni fogok?

Legjobb válasz: hátha megeszel 20 abonett kenyeret, akkor nem ja és a rozsos kenyér ugyanannyi kalória mint a fehér, csak egészségesebb mert lassú felszívódású..:D szóval nem feltétlenül, a többitõl függ

hátha megeszel 20 abonett kenyeret, akkor nem ja és a rozsos kenyér ugyanannyi kalória mint a fehér, csak egészségesebb mert lassú felszívódású..:D szóval nem feltétlenül, a többitõl függ
A kérdező hozzászólása: max 8 azt bírok megenni
8x16...végülis:d
A kérdező hozzászólása: az nem sok vagy az szerinted?
ennyitõl nem fogsz fogyni....
SPORTOLJ MELLÉ! sokat segít.... legtöbbet! FUSS míg bírsz!
Én az abonettet nem javaslom, mert nem laksz jól tõle, éhezni meg nem tesz jót fogyókúra alatt sem és ha meg megeszel egy csomót, hogy jól lakj, akkor meg több kalóriánál tartasz, mintha megennél rendesen egy szelet kenyeret.
én mikor egy idõben abonettel helyettesítettem minden kenyérfélét (más tésztaféléket sem ettem!) akkor fogytam, látványosan

Szerintetek hogy ha nem eszek több fehér kenyeret, semmi édesség meg semmi tésztafélék meg hasonló hizlaló kajákat nem eszek akkor letudok valamennyit fogyni?

és persze sétálok mellette L/17

Legjobb válasz: Az is lehet, hogy csak megtartod a súlyodta. De szerintem midnenképp fog látszani a változás, és te is jobban fogod érezni magad.

Az is lehet, hogy csak megtartod a súlyodta. De szerintem midnenképp fog látszani a változás, és te is jobban fogod érezni magad.
Én úgy fogytam le, hogy közben néha ettem fehérkenyeret is meg csokit is , igaz jóval kevesebbet mint elõtte.
ne sétálj hanem fuss!!!
Ami nálunk bevált: Egyél mindent úgy, ahogy eddig, csak fehér kenyér helyett barnát, hús helyett pedig halat. Lassan, de lemegy néhány kiló. És egyetértek az elõttem szólóval, fuss inkább, az hatásosabb, ha pedig panelban laksz, akkor lift helyett lépcsõzz.
Sétálni nem elég! Fuss vagy biciklizz!

Ha sokat eszek, de megvan a kellő mennyiségű fehérje, (Viszont sok a CH, és a zsír) okozhatja hogy nem fejlődök kb semmit?

Úgy 2 hónapja edzek, súlyzózás, stb, kajálást durván megnöveltem, úgy napi 4000-5000kcal-t eszek egy nap, (70 kilógramm vagyok) korábban 3000körül ettem, de semmit nem fejlődtem. Nem mondhatni prímának az étrendem, azt eszek amit lehet. gyerek vagyok nincs beleszólásom nagyon a kajálásba, de igyekszem, és még sem. Ötlet hogy mit kellene javítani? (18/f, 180cm, 70gm, egyáltalán nem zsíros alkat (kb 7%-os testzsír százalékkal bírok, feltűnne ha híznék, de még azt sem tudok)

Legjobb válasz: Túl sokat edzel egy izomra (heti 1x csapj oda neki keményen)+ láb!ha lábazol tömeges leszel :D(nem vicc..azt kihagyni bûn!)

Túl sokat edzel egy izomra (heti 1x csapj oda neki keményen)+ láb!ha lábazol tömeges leszel :D(nem vicc..azt kihagyni bûn!)
Kell , hogy fejlõdj !
Utolsó "válaszoló": Elõbb tanulj meg írni, aztán tegyél ilyen olcsó oltási kísérletet. Lehet írni mi a kivetni valód.
A kérdező hozzászólása: Heti 1x súlyós kemény, felsõféltekre, 1x inkább tolódzkodásos, húzódzkodásos, fekvõtámaszos, felüléses, törzsemeléses, és egy nap kis lábazás (Nem annyira nagy súlyokkal) még belefér? A célom hogy ne látszódjon nagyon hogy a combom elüt a többitõl. Széles derék nélkül megvagyok.. :D Csak nem akarom hogy a kerékpározás elhúzza a normát.
Nagy JózsefTamás inkább maratál volna csöndben!
A kérdező hozzászólása: Továbbá, nem csak súlyzóval dolgozok, fegyencedzésbõl is akad bõven amit alkalmazok egyidõben. Lehet hogy nem jól cisnálom?
A kérdező hozzászólása: Fõként felsõtestre, azon belül is vállra, karra, hátra, mellre edzek. Mellette kerékpározást kezdem a szezonnal, alapozva, nem olyan vészesen. Heti 3x edzek súlyzósan, 2 féle képpen, tehát egyik alkalommal xy részeket, másikkal za részeket, majd újra xy. Lehet hogy ezzel van a baj?
A kérdező hozzászólása: Hát ez az, hogy nem elsõ osztályú kaják. Elég extomorf vagyok szerencsére, de passz. Csinálom, lehet hogy veni kellene valami 5 kilós fehérjét olcsóér, és akkor kicsit lehetne javítani a kajálás részen.
Csak az a nem mind1, hogy milyen minõségû ételekkel viszed be a kalóriát.
A telített zsír a ch-t a zsírraktárba irányíthatja, de csak a TELÍTETT, a telítetlen (olajos magvak, omega3, halolaj, lenmagolaj, tökmagolaj stb.) azok jók, nem hízlalnak, fogyasztani kell! Csak az a bökkenõ hogyha a ch-k a zsírraktárba mennének, akkor híznál. Lehet extrém ektomorf vagy.
Lényegtelen hogy elgépeltem, nagy baromság amit írsz.

Ha fehér kenyér helyett csak teljes kiőrlésűt és abonettet eszem, fogyok?

Legjobb válasz: Nem. A kenyérben mi van? Keményítõ. Az abonettben? Keményítõ. Ugyan az a kettõ, csak ezt sokan nem tudják. Illetve van egy apró hazugság, az abonett puffasztott, és ezért esetleg kevesebbet eszel belõle. Na most ha kevesebbet eszel, akkor valamennyi "fogyást", legalább látszólag csokitortával is el lehet érni. Az elkövetkezõ 50 évben ajánlom kipróbálni az igazi emberi táplálkozást. Zöldségekkel, töltelék kaják nélkül. Húsokat, zöldségeket fogyasztva. Ilyen abonett vagy bármilyen divatbutaság igazából csak hátráltatja az anyagcserénket, fölösleges szénhidráttal terheli a testünket. Tulajdonképpen ennyi erõvel egy kevés hamburgert is lehetne enni.

Nem. A kenyérben mi van? Keményítõ. Az abonettben? Keményítõ. Ugyan az a kettõ, csak ezt sokan nem tudják. Illetve van egy apró hazugság, az abonett puffasztott, és ezért esetleg kevesebbet eszel belõle. Na most ha kevesebbet eszel, akkor valamennyi "fogyást", legalább látszólag csokitortával is el lehet érni. Az elkövetkezõ 50 évben ajánlom kipróbálni az igazi emberi táplálkozást. Zöldségekkel, töltelék kaják nélkül. Húsokat, zöldségeket fogyasztva. Ilyen abonett vagy bármilyen divatbutaság igazából csak hátráltatja az anyagcserénket, fölösleges szénhidráttal terheli a testünket. Tulajdonképpen ennyi erõvel egy kevés hamburgert is lehetne enni.
Több kalóriát használsz el mint amennyit beviszel = fogyás. Ennek semmi köze ahhoz, hogy abonettet vagy bármi mást eszel! Nyilván nem mindegy, hogy izomból van zsírból fogysz, ez a mozgásmennyiségtõl meg attól függ, hogy pontosan hogyan tevõdik össze az a kalóriamennyiség. Itt már számít, hogy abonett vagy kenyér. Én már csak azért sem vagyok abonett-párti, mert a fogyni nem kúraszerûen kell, hanem életmódváltással. Ki kell alakítanod egy egészséges étrendet, amit akkor is megtarthatsz, ha már lefogytál - nyilván valamivel több kalóriát vihetsz majd be. Én nem igazán tudnám az abonettet az egyészséges étrendbe beilleszteni (a teljes kiõrlésû kenyérrõl már lehet szó). De ez önmagában nem elég, a mennyiséget is csökkenteni kell.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! De összességében elmondható, hogy a teljes kiõrlésû egészségesebb, mint a fehér, vagy ez is csak egy mítosz?
Nem mítosz, azért egészségesebb, mert magasabb a rosttartalma és így jobban pörgeti az anyagcserét. A gyors anyagcsere fontos ahhoz, hogy vékony legyen az ember. Tudod mi pörgeti fel legjobban és mi égeti a legtöbb kalóriát? Az izomtat fenntartása. Megoldás: sport. És helyes táplálkozás. :)
Mítosz. A gabona rostjai egy dologra jók, a tápanyagok megkötésében és így a felszívódásuk gátlásában. A bélcsatorna egészségét nagy vízmegkötõ képességû rostok segítik, a tk gabonákban nem ezek vannak. Továbbá a penészes-vegyszeres héj fogyasztása csak eü. illetve élelmiszer biztonsági kockázatokkal jár. Mindemellett a teljes õrlésû liszt ugyan olyan vércukor és inzulinszint emelkedést okoz mint a finom liszt. Vagyis akár nagyobbat, hosszabban tartót.. talán még rosszabb is. Itt egy cikk, bár szerintem a lényeget leírtam, egyéb érdekességeket egyébként lehet olvasni.. http://www.tenyek-tevhitek.hu/az_egeszsegtelen_teljes_kiorle..
Nem annyira az a fontos, hogy fehér vagy teljes kiõrlésû a kenyér, fontosabb az, mibõl készül. A fogyáshoz és egyúttal az egészséges táplálkozáshoz ajánlanám a teljes kiõrlésû tönkölybúza kenyeret. Sok jó hatása van a szervezetünkre, ráadásul alacsony a glikémiás indexe. Sok betegség, például a rák megjelenését és többen a kenyér fogyasztásának tulajdonítják, pedig ezek a betegségek elszaporodása nem egész száz évre visszamenõleg datálható, ami egybeesik a most termesztett búzafélék megjelenésével. A tönkölybúzát elõdeink már 8 000éve fogyasztották és ennek ellenére mit sem tudtak a rákról, a magas vérnyomásról, a magas koleszterinrõl.
Nem baj, de vigyázz! A fõtt sárgarépa már keményítõ.
A kérdező hozzászólása: Köszi!DE ha a húst eszem a lével, az ok?
Igen, az mehet.
És persze a következõ napon, a keményitõn megeheted a lét a zöldséggel!)

Ha fehér csokit eszek, akkor miért kakilok mégis barnát?

Legjobb válasz: A végtermék színe nincs egyenes arányban a bevitt táplálékkal, mert ha szilvát eszel sem lesz a széklet kék és sorolhatnám.

A végtermék színe nincs egyenes arányban a bevitt táplálékkal, mert ha szilvát eszel sem lesz a széklet kék és sorolhatnám.
Ebben az évben még nem érkezett válasz, szóval: egyetértek az utcsóval.:D
szeretek szarni
= Azaz igazuk van a többieknek.
mert nem csokit kakálsz:-))))))
A vörösvérsejtek is színezik barnára.
minek eszed ha úgyis kiszarod?
:)
amiért a megivott málnaszörp sárga lesz, mire a wc-be érkezik
tiltakoznék! ha olyat eszel/iszol (pl:egyes gumicukorfajták, nyalókák stb...) amiben sok az ételfesték, mondjuk kék, akkor elõfordulhat, hogy kékes árnyalata lesz...:)
a széklet szinét az epefesték adja
Mert barna...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!