Találatok a következő kifejezésre: Ha február -én (59 db)

Február 25-én.
Így van. Rá két hétre.
25-nél elõbb nincs értelme

Ha február elejére vagyok kiírva, érdemes lesz még az idén év vége felé ősszeállítanom a kórhazi csomagot? Mikor van ennek ideje egyáltalán?

Most vagyok 17 hetes. December elején már túl leszek a 30. héten.

Legjobb válasz: Én terhesség elején kórházba kerültem váratlanul, és semmi cuccom nem volt, a férjem szedte itthon össze a dolgaimat. (persze azok nem azok voltak amit én hoztam volna magammal) Ezért mikor haza kerültem gyorsan csináltam egy kis csomagot, 2 bugyi, betét, szappan, egy kanál, egy pizsi stb. Tényleg csak a leg leg szükségesek, vészhelyzetre. Azóta nem kellett ezt a csomagot használni. (szerencsére) Most vagyok a 30. héten egy kicsit kibõvítettem a csomagot, de még mindig nem ez a kész csomag amit szülésre tervezek magammal vinni. A gyerek ruhái is meg vannak (kaptuk õket, mi még semmit nem vettünk) azokat kiválogattam egy külön táskába amire szükségünk lesz a kórházba, de kimosva még nincsenek. A koraszülött babáknak általában úgy sem engedik az itthoni ruhát, de ha kellene akkor apa csak ki mossa és behozza nekünk) Végleges csomagot én a 35. héten fogok összepakolni magamnak is és a babának is.

Én terhesség elején kórházba kerültem váratlanul, és semmi cuccom nem volt, a férjem szedte itthon össze a dolgaimat. (persze azok nem azok voltak amit én hoztam volna magammal) Ezért mikor haza kerültem gyorsan csináltam egy kis csomagot, 2 bugyi, betét, szappan, egy kanál, egy pizsi stb. Tényleg csak a leg leg szükségesek, vészhelyzetre. Azóta nem kellett ezt a csomagot használni. (szerencsére) Most vagyok a 30. héten egy kicsit kibõvítettem a csomagot, de még mindig nem ez a kész csomag amit szülésre tervezek magammal vinni. A gyerek ruhái is meg vannak (kaptuk õket, mi még semmit nem vettünk) azokat kiválogattam egy külön táskába amire szükségünk lesz a kórházba, de kimosva még nincsenek. A koraszülött babáknak általában úgy sem engedik az itthoni ruhát, de ha kellene akkor apa csak ki mossa és behozza nekünk) Végleges csomagot én a 35. héten fogok összepakolni magamnak is és a babának is.
Én most vagyok 27 hetes. Lehetséges, hogy 36. héttõl be kell feküdnöm a kórházba, így lassan be kell szereznem a dolgokat. Sõt, a lepényem eléri a méhszájat, ezért az orvos szerint a 3. trimeszterben bármikor adódhat olyan helyzet, hogy be kell feküdnöm. Idáig vettem magamnak pár nagymama bugyit, amit majd szülés után tudok használni, de még nincs hálóingem, ill. a baba dolgokból semmi, csak amit ajándékba kapott a kicsikém a nagymamájától és a nagybácsikájától. Jövõ héten tervezem, hogy a kisruháit és minden más apróbb dolgot megveszek neki.
A 36. hétre érdemes összekészíteni a kórházi pakkot, úgy hogyha azonnal indulni kell csak fogod és mehettek. Én már a 30. héttõl kezdve írtam össze mi fog kelleni. Mindig raktam hozzá valamit, szerintem így jobb összeszedni, mint egyszerre és kapkodva. Most is így teszek majd, bár nekem még picit odébb van. 12 hetes leszek. :)
2-es vagyok , még annyit, hogy szerintem a 30. héttõl már össze lehet pakolni a kórházi csomagot, mert ahhoz is kell idõ, hogy mindent beszerezz, kimosd stb.. arról nem is beszélve, hogy bármikor elõfordulhat olyan, hogy menni kell.
Ne hagyd a végére! !!! Sose tudni !!! Én pl. Egyik nap rosszul lettem. Az orvosom be hívott h . inkább ramnez . Amúgy egyáltalán nem tûnt komolynak a dolog !!; ; Hát azonnal bent is tartott visszatartason. . Mint kiderult váratlanul beindult a szülési folyamat. 28hetes voltam !!!, Férjem hozott be nekem cuccokat ami nagyon hiányosra sikeredett. ..2x fordult mert alap dolgokat simán otthon hagyott . Akkor amint haza kerültem azonnal megvettunk mindent és összeállítottam a rendes pakkot. Inkább álljon ott sokáig mintsem. ....én nem vagyok híve a mindent az utolsó pillanatra hagyni dolognak mert soha nem tudhatod mi lesz !!!!!! Én azokat sem igazán értem akik a gyerek dolgait is halogatjak mondván aa raer az majd a 36.hettol...1.olyankor már macerás mászkálni. .2.a gyerek bármikor kibujhat !!!! Nem szabad kiszamolni az idõt.
Én is 17 hetes vagyok de legkésõbb karácsonyra össze pakolok mindent, mert az elõzõ szülésem be indult 35. héten és semmim nem volt a felét kutya futtában szedte a család a másik felét pedig meg kellett venni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Ráadásul 2000-es mar most a méhszáj vizsgálat eredménye, így akár január végi baba is lehet :-)
Én is február elejére vagyok kiírva.Tegnap tudtuk meg a nemét, ugyhogy a kissebb dolgokat én szépen lassan megveszem, a nagyobbakat meg a férjemmel együtt.de szeretném ha Karácsony körül már meg lenne minden.-10fokokban nem szeretnék nagy hassal szaladgálni.Az utolsó egy hónapot már nyugiban szeretném tölteni.
Szerintem nem szabad mindent a végére hagyni, mert nem tudhatod, hogy mi lesz..

Miért február 24-én van Szökőnap. Úgy lenne természetes, ha 29-én lenne. Nem?

Legjobb válasz: az elötte mszóló igen részletes okfelytéséhez még csak annyit szeretnék hozzátenni, hogy az egész hejcihõ eredetileg a húsvét miatt van. Pontosabban amiatt, hogy a tavaszi napéjegyenlõség lehetõség szerint mindig ugyanarra a dátumra essen. Hogy ez mégis mit jelent, arról itt részletesen olvashatsz: http://macsbk.freeweb.hu/cikkek/husvet.html

az elötte mszóló igen részletes okfelytéséhez még csak annyit szeretnék hozzátenni, hogy az egész hejcihõ eredetileg a húsvét miatt van. Pontosabban amiatt, hogy a tavaszi napéjegyenlõség lehetõség szerint mindig ugyanarra a dátumra essen. Hogy ez mégis mit jelent, arról itt részletesen olvashatsz: http://macsbk.freeweb.hu/cikkek/husvet.html

Ha február 5-én volt pozitív az ovuteszt és másnap már negatív, mikor lehetett peteérésem és a fogantatás? Mennyi idős terhes lehetek?

Azon gondolkodom, hogy ugye a pozi teszttől 24-48 óra a tüszőrepedés, 24 óráig életképes a pete, szóval a pozi teszttől akár 3-4 nappal is később történhet a fogantatás...

Legjobb válasz: Én azt hittem, aznap pozi a teszt, amikor ovu van.

Én azt hittem, aznap pozi a teszt, amikor ovu van.
ezt napra pontosan nem fogja neked megmondani senki, szerintem elégedj meg annyival hogy ebben a pár napban.

Ha február 14-én voltam utoljára a barátommal és 28-án rendesen megjött a menzesz (kb.5 napig is tartott), és tabit is szedek már 3 hónapja, akkor kizárható a terhesség?

Mert 1-2 napja a alhasamnál szúrkál..(vagy ez lehet,hogy csak a peteérés miatt van, mert kb. most vagyok a ciklus közepén?)...kétségbe vagyok esve, hogy mi lehet ez!

Legjobb válasz: Igen tuti hogy nem vagy terhes. Ha megjött a menzeszed ne aggódj! Keress fel nõgyógyászt ha nem marad abba a fájdalom!

Igen tuti hogy nem vagy terhes. Ha megjött a menzeszed ne aggódj! Keress fel nõgyógyászt ha nem marad abba a fájdalom!
Ne aggódj, biztos, hogy nem vagy terhes!
szia, én is tabit szedek, nekem kb 2 hétig voltak hasgörcseim, hányingerem stb. Én elmentem dokihoz és váltottam gyógyszert, szerintem ha nem múlik, vizsgáltasd meg magad, majd ot kiderül, mi van.

Az normális ha február 5. -én múlt el a menstruációm és ma már megint pecsételek?

2 hétre rá így megjöhet? Nagyon sokat stresszelek mostanában lehet esetleg ett?l? Egyébként rendszeres volt addig, amíg le nem fogytam 20 kg-ot kb. 2 hónap alatt. 18L

Legjobb válasz: Ha kb. felezési idõben vagy akkor elõfordulhat néha ilyen :)

Ha kb. felezési idõben vagy akkor elõfordulhat néha ilyen :)
Velem egyszer fordult elõ ilyen, hogy két hétre rá megint megjött. Én akkor még stresszes sem voltam, szóval van ilyen. Elmondod, hogyan adtál le ennyit ilyen gyorsan? Nekem 40 kilótól kellene megszabadulnom.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :) Nem tudatos fogyás volt, vagyis nem akartam lefogyni egyáltalán. Pánikbetegség, depresszió alakult ki a nyár folyamán lelki okok miatt és azóta sem sikerült 1 kg-ot sem felszednem. Valószínû, hogy a gyógyszer amit kaptam, ez az egyik mellékhatása. Úgyhogy így vagyok 175 cm és kemény 45 kg.. :(
Mielõbbi gyógyulást kívánok! Ez a pecsételés már a túlzott fogyás miatti hormonhiány lehet. Remélem már megállt a fogyásod. Ugye a lelki bajokkal kezelnek rendesen?
peteérésed van, azért pecsételsz :)

Ha február 24. -én volt peteérésem, akkor a teszt már ki kéne, hogy mutassa, ha terhes vagyok? Tegnap kettőt is csináltam, mindkettő negatív lett, a menstruációm két napja késik, egyébként pontos szokott lenni.

Nagyon izgulok, mert egy évvel ezelőtt sajnos volt egy missed ab-om, és azon is sokszor rágódom, hogy mi van, ha soha többé nem jön össze a baba?...

Legjobb válasz: És mikor volt meg utoljára a mensid?

És mikor volt meg utoljára a mensid?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a biztatást... Nagyon izgulok.
Összejöhetett a baba, csak korai a teszt. Nekem a nemvárt napján negatív lett és rá négy napra lett csak pozitív:) )
A kérdező hozzászólása: sajnos nem :( mondjuk nem a reggeli elsõ vizeletbõl csináltam a tesztet, de azt mondták a gyógyszertárban, h a nap bármelyik szakában elvégezhetõ... Hát nagyon reménykedem, közben pedig Nektek is drukkolok!
Igen akkor olyan 23-24-én lehetett ovulációd. Talán ki kéne de még szerintem korai. Akkor még azért nem mutatja ki a teszt azt ajánlom hogy várjál még 1-2 napot. Még nekem is alig akarja ki mutatni. Esetleg nem láttál a teszten halvány csíkot?
Még egy 2-3 napot várj és utána tesztelj. Tudom ezt könnyû mondani, de jelenleg dettó ugyan ebben a helyzetben vagyok.
A kérdező hozzászólása: febr.9-febr.15ig tartott az utolsó
Február 11-én volt meg utoljára?
Hány napja késik?
Szintén dettó...febr.23-24.volt a pém. Fájnak a melleim, a hõm szépen fent van, enyhe menszi görcsök..késik 2 napja.Én vasárnap tesztelek, nekem is pont egy éve 11. én lett pozi a tesztem de sajnos 6. héten elvetéltem...Üdv . mindenkinek, és àldott állapotot kivánok !!!!

Ha február 1-én befizetett első negyedéves biztosítási csekk nélkül közlekedek, mire büntethet a rendőr?

Sajnos a biztosítóm kavart a témában, még mindig nem kaptam meg a csekkjüket, így befizetni sem tudom.

Legjobb válasz: Bemész a bankba, ha nincs bankszámlád akkor abba amelyikben a biztosítónak van a számlája. Befizeted/átutaltatod a megfelelõ összeget, a közleményben a kötvényszámmal, errõl kapsz egy igazolást. Azzal bemész a biztosítóhoz akik adnak egy igazolást a rendezett negyedéves díjról. Ezt elfogadja a rendõr is. A szerzõdést díjfizetés nélkül nem.

Bemész a bankba, ha nincs bankszámlád akkor abba amelyikben a biztosítónak van a számlája. Befizeted/átutaltatod a megfelelõ összeget, a közleményben a kötvényszámmal, errõl kapsz egy igazolást. Azzal bemész a biztosítóhoz akik adnak egy igazolást a rendezett negyedéves díjról. Ezt elfogadja a rendõr is. A szerzõdést díjfizetés nélkül nem.
Addig tartsd magadnál az érvényes szerzõdést (gondolom azt adtak). Akkor talán ki tudod magyarázni a dolgot. Ha megbüntetnek akkor menj be a biztosítóhoz és fizettesd ki velük, mert az õ hibájuk! Rohadt tetû banda mind!
Én meg nem értem egészen: Ha a február 1-én befzetett , akkor arról van bizonylatod nem? A rendõr a forgalmi engedélyt a helyszínen köteles elvenni, ha a jármû vezetõje nem tudja igazolni, az érvényes kötelezõ felelõsségbiztosítás fedezetének fennállását. A forgalmi elvételérõl ilyenkor átvételi elismervényt ad, amely tartalmazza többek között az elvétel okát is, ennek birtokában a jármûvel a lakóhelyig vagy a telephelyig lehet közlekedni. Ezt követõen a forgalmi engedélyt és az intézkedésrõl készült jelentés (feljelentés) egy példányát három munkanapon belül megküldi az üzemben tartó lakóhelye (székhelye) szerint illetékes okmányirodának. Ha nem tudja igazolni a kötelezõ biztosítás befizetését 100 ezer Ft-ig terjedõ szabálysértési pénzbírságra, illetve a jármû forgalomból való kivonására számíthat.
A kérdező hozzászólása: A kérdés úgy hangzott, hogy befizetett NÉLKÜL közlekedek, mivel befizetni nem tudtam, így bizonylatom se lehet róla. Év végén változtattam lakcímet, még decemberben szóltam nekik, hitegettek, hogy majd januárban postázzák a csekket, aztán a héten eszembe jutott, hogy mégse kaptam semmit, felhívtam õket, azt mondják, 3 munkanapon belül kiküldik, de akkor már a hétvége miatt erõsen februárban vagyunk, és amúgy is, már nem hiszek bennük, hogy 3 munkanap alatt ideér, mennem viszont kellene autóval, szóval ördögi helyzet. :(
igen a kérdés úgy hangzott, hogy befizetett csekk nélkül, ami azt jelenti, hogy be van fizetve de nincs nálad. De nem kaptad meg a csekket, így befizetetlen a csekk ill. nincs a biztosítási díj rendezve, vagyis sajnos ha "elkap" a rendõr, a fentebb leírt intézkedést köteles végrehajtani. Ezért addig ne is járj az autóval febr. 1 után csak akkor, ha igazolni tudod majd a befizetést. Nincs a biztosítónak közelben kirendelt fiókja, vagy üzletkötõje? mert nála is befizethetnéd a szerzõdésszámra készpénzben.

Az érettségi jelentkezés határideje február 17 (mivel a 15 szombatra esik), elég ha 17. -én utalom az érettségi vizsga árát?

Legjobb válasz: Azt nem tudom hogy nálatok hogy van,de nálunk márc.1-ig kell befizetni.

Azt nem tudom hogy nálatok hogy van, de nálunk márc.1-ig kell befizetni.
Sikerült befizetni?
Csekkel fizeted?
Mikor volt az utolsó menzeszed??
Ezt úgy érted, hogy febr. 4-én volt az ovud? Akkor okt. 28-ra várod.
az utolsó menzi elsõ napjától számolják, nem az ovutól.
Én febr.6 lettem terhes (ez biztos) és okt.30ra vagyok kiírva.
Ha febr. 4-én estél teherbe, akkor az utolsó mensid kb. január 21. Így a szülés várható idõpontja október 28.
A kérdező hozzászólása: koszi a valaszaitokat

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!