Találatok a következő kifejezésre: Ha faros baba és a dokim (2 db)

Ha faros a baba és a dokim nem vállalja a természetes szülést akkr ha beindul a szülés vajon mennyire kell sietni a kh-ba?

MOndta ha nem fordul meg programozott szülésünk lesz 16-án,de ha beindulna,tehát elmegy a magzatvíz stb..fájásoklennének,akkor mennyi id?m bvan ,gondolom akkor nekem jobban kell sietnem a kh-ba ha azonnali császár lesz nem?37hetes kismama

Legjobb válasz: Az vagyok akit lepontoztatok! Az unokatestvérem a szülészeten dolgozik és konkrétan ilyen esetekrõl faggatam múltkor, mert félek a császártól és azt mondta , ha a baba a szülõcsatornába kerül fenékkel, mivel ott minden csúszik hamar megszülethet , csak ha nagy a feje és nincs megfelelõ tágulás akkor a feje bent maradhat és sürgõsen olyan eszközökhöz kell nyúlni amit a mamák nem nagyon kedvelnek....tehát azt az esetet próbáltam levezetni, ami a legrosszabkor történhet, mert annál már csak könnyebb lehet, de ez miatt szokták a császárt. De mindegy akkor indul mindenki amikor akar..és ne pontozz le amiért más a véleményed, nem tudhatod, hogy a kérdezõnek melyik a hasznos.Nem mondtam hogy rohanni kell, hanem minél elõbb! Ennyi a többit a doki tudja.

Az vagyok akit lepontoztatok! Az unokatestvérem a szülészeten dolgozik és konkrétan ilyen esetekrõl faggatam múltkor, mert félek a császártól és azt mondta , ha a baba a szülõcsatornába kerül fenékkel, mivel ott minden csúszik hamar megszülethet , csak ha nagy a feje és nincs megfelelõ tágulás akkor a feje bent maradhat és sürgõsen olyan eszközökhöz kell nyúlni amit a mamák nem nagyon kedvelnek....tehát azt az esetet próbáltam levezetni, ami a legrosszabkor történhet, mert annál már csak könnyebb lehet, de ez miatt szokták a császárt. De mindegy akkor indul mindenki amikor akar..és ne pontozz le amiért más a véleményed, nem tudhatod, hogy a kérdezõnek melyik a hasznos.Nem mondtam hogy rohanni kell, hanem minél elõbb! Ennyi a többit a doki tudja.
A második válaszolónak irom, hogy lévén farfekvéses babáról van szó, nem jó ha addig vár a kismama, mert nem szeretnék, ha hüvelyi uton születne, ugyanis a test nagyrésze könnyen kicsúszik, csak épp a baba feje marad bent és megfulladhat..ezért kell az elsõ fájásoknál elindulni, ha továbbra is faros, akkor még el lehessen végezni a császárt idõben!!-A kérdezõnek írom, ne aggódj, de ha olyat érzel indulj minél elõbb!!Amit a második válaszoló írt az fejvégû babákra vonatkozik!
Szia. Nekem azt mondta a doki, hogyha 5 percesek a fájásaim akkor még nyugodtan elmehetek zuhanyozni, készülõdjek nyugodtan. De ha elment a magzatvíz azonnal induljunk a kórházba. Nem azért, hogy olyan gyorsan "kipottyanhat" a baba, hanem mert már nem védi a magzatvíz és nehogy valami baj legyen. Üdv, 37 hetes kismama
Akár a fájásokkal kezdõdik akár a magzatvízfolyással. A lahatõ leghamarabb indulni kell és hogyha van vélemény írva a császármetszésrõl azt is kell vinni. Nálam legalábbis így volt.
ha netán 16.-a elõtt beindulna akkor gyorsan kell menned, mert ha beül a szülõcsatornába, akkor nehéz lenne császárt alkalmazni, de császárra elõbb be szoktak hívni 2-3 nappal és addig még mész és látják a helyzetet, lehet benttartanak, ha arról van szó..nem igen szokott elõbb beindulni, mert a császáros-farfekvéses babák nem nagyon akarnak normál úton elindulni..ezért van szükség programozott szülésre.
A császárnál is jó, ha normál módon indul a szülés. A fájások kezdetétõl még bõven van sok sok óra, mire szülés lenne, tehát rohanni nem kell. Álljon be egy rendszer a fájásokba, akár 10-8 percesek, akkor már lehet menni, de ráérsz késõbb is. Szerintem nem igaz, hogy ha beáll a baba a szülõcsatornába, nem lehet császározni, hisz hány császár van hirtelen szülés közben... Amúgy faros babát is meg lehet szülni, sokan nem császároznak ezért, csak ha úgy látják szülés közben, hogy kell. A baba meg sokszor csak az utolsó pillanatban fordul meg. De ha a vized folyna el, akkor tényleg irány a kórház (persze itt is lezuhizhatsz, elkészülõdhetsz, nem kell fejvesztve rohanni)
Szia, nálunk is ez a helyzet, és én a 16át a te esetedben elég késõi idõpontnak találom, nem tudnál valaki más dokival is beszélni? a progr. császárnak épp az lenne a lényege, hogy ne legyenek fájások, mert akkor már lejjebb kúszik a babád. Itt a 39. hét elején csináljá ezt, tehát 2 héttel a kiírt idõpont elõtt.
A kérdező hozzászólása: Eddig meg voltam elégedve a dokimmal ez nemis jutott eszembe, de mamegyek hozzá és megkérdezem ezt is.KÖszi a figyelemfelhívást:) De lehet azért vár, hogy hátha befordul még..

Szerdán közölte a doki, 31 hetesen, hogy medencefekvésű a baba! Másnak megfordult utána? Ez azt jelenti, hogy faros? és ha esetleg császározni kell, akkor ugyan úgy meg kell várni a szülés beindulását?

Legjobb válasz: Nekem végig medencevégû a babám, tehát faros. Ez nem azt jelenti hogy nem fordul meg, de én végig még az utolsó pillanatig is reménykedem, pedig már 39+4 hetes vagyok. Sajnos nekem már nem igazán van esélyem, de neked igen!Egyébként meg kell várnom míg elindul a szülés, ha elfolyt a víz, vagy rendszeres fájásaim vannak , akkor kell bemennünk a kórházba, és mûtét. Viszont ha kislányod van, akkor megpróbálják valószínûleg a természetes szülést, de nekem fiam van. Ne aggódj, biztos megfordul.:-) Boldog babavárást!

Nekem végig medencevégû a babám, tehát faros. Ez nem azt jelenti hogy nem fordul meg, de én végig még az utolsó pillanatig is reménykedem, pedig már 39+4 hetes vagyok. Sajnos nekem már nem igazán van esélyem, de neked igen!Egyébként meg kell várnom míg elindul a szülés, ha elfolyt a víz, vagy rendszeres fájásaim vannak , akkor kell bemennünk a kórházba, és mûtét. Viszont ha kislányod van, akkor megpróbálják valószínûleg a természetes szülést, de nekem fiam van. Ne aggódj, biztos megfordul.:-) Boldog babavárást!
Sziasztok! 33 hetes vagyok korossan sok magzatvizem van, és a babám ezt ki is használja, mert minden vizsgálaton másképpen fekszik.Az orvosom is azt mondta, hogy ez igy is fog menni a szülésig.Az utolso válaszolotól kérdezném, hogy miért más a fiu mint a kislány?Ugyanis nekem is fiam lesz.Minden jót nektek!
Szia! Hát elég messze van még a vége.Még sokszor átfordulhat.Nekem a 36-dik hétig forgott.Csak azután állt be.Tehát ezen ne is rágodj, még megfordulhat! Boldog babavárást!
Szia! Privát e-mail? Beállítottam az alapbeállításokban, és így már tudunk írni egymásnak :-)
Kistarcsán szültem és most is ott fogok.Az orvosod mondta hogy mostmár biztos hogy császáral szülsz?
Szia!Gyõrben szülök. Te hol szültél?
Szia 09:08-as!Én vagyok az elötted író.Köszi a választ, eddig még sosem halottam errõl a fiú-lány dologról.Ne aggodj, hogy még semmi jele nincs hogy a kisfiad jönni akar, nekem se volt amikor a kislányomat szültem.40+3 napra érkezet és csak akkor voltak elõjelek hogy egybõl 3perces fájások jöttek.Hol fogsz szülni?
12:05-ös vagyok!:-) Azért más a fiú meg a lány, mert egyrészt a lányok általában kisebb súllyal születnek, másrész a fiúknak megsérülhet a nemi szerve ahogy bújik kifelé. Ezért a mai idõkben már inkább a legtöbb orvos a császár mellett van abban az esetben ha faros kisfiú. Holnap után töltöm a 40.hetet, már szörnyen türelmetlen vagyok, hogy semmi jele hogy meg szeretne már születni.Ti hogy vagytok?
Sajnos az orvosok sem tudják megmondani, mert voltam genetikai rendelésen, ahol néztek magzati szivultrahangot meg mindenfajta szürésen, TORCH vizsgálaton, azt is megnézték, hogy a baba tud-e rendessen nyelni, de hál istenek mindent rendben találtak.Szoval azt mondják, hogy ha sok a magzatvized akkor lehetséges hogy a babával valami nincs rendben.Igy viszont hogy minden tesztem negativ lett fogalmuk sincs.A koros pedig az, hogy az átlagnál sokkal több a magzatvizem ami sajnos, de remélem nem igy lesz, korai burokrepedéshez vezethet.
Kedves 14:38-as! Mir jelent az, hogy korosan sok magzatviz?Az mitöl van?
Persze, hogy meg kell várni a szülés megindulását. De még megfordulhat. Beszéld meg vele, hogy forduljon meg. Azt nem értem, hogy ilyen jellegû kérdéseket miért itt tesztek fel, miért nem a nõgyógyászt kérdezitek. Ne haragudj nem bántásként mondom, inkább arra lennék kiváncsi, hogy ennyire nem szánnak a nõgyógyászok idõt a paciensekre, hogy minden kérdést fel lehessen tenni? De a sok pénzt elkérik!
Én benne vagyok!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!