Találatok a következő kifejezésre: Ha faros baba és (5 db)

Ha elkezdődnek a fájások, beérek a kórházba és a vizsgálatok után kiderül, hogy faros a baba, rögtön visznek császározni? Milyen az, ha megpróbálják megfordítani, és ez mikor történik?

Legjobb válasz: Szia! Ha faros a babád,azt az uh kimutatja,azért csinálnak még a 36-38héten is.Utána már nem szokott megfordulni.Nálunk szüléskor nem csinálnak uh-t.Faros babát nem szoktak megfordítani,de van ahol megszületik farral. Ne akarj császárt,ha nem szükséges.A természetes szülés a legjobb mindkettõtöknek hidd el,annak örülj,ha így szülhetsz. Boldog babavárást,könnyû szülést.

Szia! Ha faros a babád, azt az uh kimutatja, azért csinálnak még a 36-38héten is.Utána már nem szokott megfordulni.Nálunk szüléskor nem csinálnak uh-t.Faros babát nem szoktak megfordítani, de van ahol megszületik farral. Ne akarj császárt, ha nem szükséges.A természetes szülés a legjobb mindkettõtöknek hidd el, annak örülj, ha így szülhetsz. Boldog babavárást, könnyû szülést.
Nálunk a faros babát, fõleg elsõ szülésnél (mint nálam) császárral hozzák a világra. Megfordítani meg sem próbálták, bár én nem is hagytam volna, mert mi van ha azért nem fordult meg, mert a köldökzsinór a nyakára tekeredett stb. Ha faros, annak biztos meg van az oka. A császárnál is, ha nem indokolt az azonnali mûtét, megvárják, hogy kitágulj legalább három ujjnyira, utána kezdik csak meg a mûtétet. Az elõzõ válaszolóval meg nem értek teljesen egyet, mert van amikor a baba számára jobb megoldás a császár (nem törik pl. a kulcscsontja stb.).
Elsõ gyermeknél szoktak császározni, ha faros. Nekem négy gyermekbõl három faros volt még a szülés elõtti héten!!!! Úgy fordultak meg, hogy van egy gyakorlat, amit azt hiszem egy német bába talált ki, mégpedig úgy kell csinálni, hogy az ébren töltött idõd alatt két óránként húsz percig kell úgy állnod, hogy a térded és az alkarod van lenn a földön. Így állítólag az esetek 90%-ban megfordul a baba. Én ezt egy napig csináltam, mindhárom esetben a következõ napon már éreztem, hogy megfordultak.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat, az utolsó válaszolótól kérdezem, hogy úgy érti, négykézláb, alkartámaszban?
Igen. Négykézláb, csak nem a tenyered van a földön, hanem az egész alkarod. Másképp nem nagyon tudnak már a vége felé megfordulni, így viszont nagyon jó az esély rá. Mondom nekem három gyerekem is így fordult meg, az egyik öt nappal, a másik négy nappal, a harmadik pedig nem tudom pontosan, hogy 7 vagy 8 nappal a születése elõtt. Négy gyerekbõl három nekem faros volt az utolsó pillanatig, rám meg a frászt hozták. A dokim már csak röhög rajtam, és nem hisz a szemének, amikor rájön, hogy "forgatom" a gyerkõcöket. :) ))
A kérdező hozzászólása: Ez tök jó, hogy neked sikerült, már csinálgatom, holnap nst-n hátha tudok pontosabbat, hol a szívhang.Egyébként nekem az a szomorú, hogy a kislány végig fejvégû volt, múlt héten(37.)gondolt egyet és megfordult.Köszi mégegyszer a segítséget.
Bõven van idõd, addig még simán megfordulhat! Hajrá! Várom a visszajelzést!
A kérdező hozzászólása: Ma reggeli nst után rögtön megvizsgált a dokim, 1 ujjnyira nyitva van, a magzatvíz tiszta, azt mondta, hogy lehet, hogy ma este beindul, de az is lehet, hogy túlhordás lesz.Ja, és 99, 9%, hogy császár.Azt elfelejtettem megkérdezni, hogy miért, lehet, hogy már leszállt a méh?Vagy mert már nyílik a méhszáj?Nem tudom.Minden esetre én már nem gyakorlatozok, inkább pihizek, most az esik jól.És fájdogál is a hasam, lehet, hogy a vizsgálat miatt.

Ha faros a baba és a dokim nem vállalja a természetes szülést akkr ha beindul a szülés vajon mennyire kell sietni a kh-ba?

MOndta ha nem fordul meg programozott szülésünk lesz 16-án,de ha beindulna,tehát elmegy a magzatvíz stb..fájásoklennének,akkor mennyi id?m bvan ,gondolom akkor nekem jobban kell sietnem a kh-ba ha azonnali császár lesz nem?37hetes kismama

Legjobb válasz: Az vagyok akit lepontoztatok! Az unokatestvérem a szülészeten dolgozik és konkrétan ilyen esetekrõl faggatam múltkor, mert félek a császártól és azt mondta , ha a baba a szülõcsatornába kerül fenékkel, mivel ott minden csúszik hamar megszülethet , csak ha nagy a feje és nincs megfelelõ tágulás akkor a feje bent maradhat és sürgõsen olyan eszközökhöz kell nyúlni amit a mamák nem nagyon kedvelnek....tehát azt az esetet próbáltam levezetni, ami a legrosszabkor történhet, mert annál már csak könnyebb lehet, de ez miatt szokták a császárt. De mindegy akkor indul mindenki amikor akar..és ne pontozz le amiért más a véleményed, nem tudhatod, hogy a kérdezõnek melyik a hasznos.Nem mondtam hogy rohanni kell, hanem minél elõbb! Ennyi a többit a doki tudja.

Az vagyok akit lepontoztatok! Az unokatestvérem a szülészeten dolgozik és konkrétan ilyen esetekrõl faggatam múltkor, mert félek a császártól és azt mondta , ha a baba a szülõcsatornába kerül fenékkel, mivel ott minden csúszik hamar megszülethet , csak ha nagy a feje és nincs megfelelõ tágulás akkor a feje bent maradhat és sürgõsen olyan eszközökhöz kell nyúlni amit a mamák nem nagyon kedvelnek....tehát azt az esetet próbáltam levezetni, ami a legrosszabkor történhet, mert annál már csak könnyebb lehet, de ez miatt szokták a császárt. De mindegy akkor indul mindenki amikor akar..és ne pontozz le amiért más a véleményed, nem tudhatod, hogy a kérdezõnek melyik a hasznos.Nem mondtam hogy rohanni kell, hanem minél elõbb! Ennyi a többit a doki tudja.
A második válaszolónak irom, hogy lévén farfekvéses babáról van szó, nem jó ha addig vár a kismama, mert nem szeretnék, ha hüvelyi uton születne, ugyanis a test nagyrésze könnyen kicsúszik, csak épp a baba feje marad bent és megfulladhat..ezért kell az elsõ fájásoknál elindulni, ha továbbra is faros, akkor még el lehessen végezni a császárt idõben!!-A kérdezõnek írom, ne aggódj, de ha olyat érzel indulj minél elõbb!!Amit a második válaszoló írt az fejvégû babákra vonatkozik!
Szia. Nekem azt mondta a doki, hogyha 5 percesek a fájásaim akkor még nyugodtan elmehetek zuhanyozni, készülõdjek nyugodtan. De ha elment a magzatvíz azonnal induljunk a kórházba. Nem azért, hogy olyan gyorsan "kipottyanhat" a baba, hanem mert már nem védi a magzatvíz és nehogy valami baj legyen. Üdv, 37 hetes kismama
Akár a fájásokkal kezdõdik akár a magzatvízfolyással. A lahatõ leghamarabb indulni kell és hogyha van vélemény írva a császármetszésrõl azt is kell vinni. Nálam legalábbis így volt.
ha netán 16.-a elõtt beindulna akkor gyorsan kell menned, mert ha beül a szülõcsatornába, akkor nehéz lenne császárt alkalmazni, de császárra elõbb be szoktak hívni 2-3 nappal és addig még mész és látják a helyzetet, lehet benttartanak, ha arról van szó..nem igen szokott elõbb beindulni, mert a császáros-farfekvéses babák nem nagyon akarnak normál úton elindulni..ezért van szükség programozott szülésre.
A császárnál is jó, ha normál módon indul a szülés. A fájások kezdetétõl még bõven van sok sok óra, mire szülés lenne, tehát rohanni nem kell. Álljon be egy rendszer a fájásokba, akár 10-8 percesek, akkor már lehet menni, de ráérsz késõbb is. Szerintem nem igaz, hogy ha beáll a baba a szülõcsatornába, nem lehet császározni, hisz hány császár van hirtelen szülés közben... Amúgy faros babát is meg lehet szülni, sokan nem császároznak ezért, csak ha úgy látják szülés közben, hogy kell. A baba meg sokszor csak az utolsó pillanatban fordul meg. De ha a vized folyna el, akkor tényleg irány a kórház (persze itt is lezuhizhatsz, elkészülõdhetsz, nem kell fejvesztve rohanni)
Szia, nálunk is ez a helyzet, és én a 16át a te esetedben elég késõi idõpontnak találom, nem tudnál valaki más dokival is beszélni? a progr. császárnak épp az lenne a lényege, hogy ne legyenek fájások, mert akkor már lejjebb kúszik a babád. Itt a 39. hét elején csináljá ezt, tehát 2 héttel a kiírt idõpont elõtt.
A kérdező hozzászólása: Eddig meg voltam elégedve a dokimmal ez nemis jutott eszembe, de mamegyek hozzá és megkérdezem ezt is.KÖszi a figyelemfelhívást:) De lehet azért vár, hogy hátha befordul még..

Ha faros a baba még, és megindul a szülés, akkor a vajúdásnál még meg tudják fordítani?

Tapasztalat esetleg?

Legjobb válasz: Veszélyesebb megfordítani, mint megszülni. Nem szokták megfordítani.

Veszélyesebb megfordítani, mint megszülni. Nem szokták megfordítani.
Ez kórháztól és dokitól is függ. A Margitban eszük ágában sem volt megfordítani a babámat. Nagyon szerettem volna természetes úton, érzéstelenítés nélkül megszülni, de utólag nézve lehet, hogy tényleg szerencsésebb volt neki a császár. Inkább a baba egészsége, mint az én kívánságom. :) Talán majd a következõt. :)
Barátnõm kisfia haránt farosan feküdt, 35 hetesen kirúgta a magzatburkot, elfolyt a víz. 2 ujjnyira kitágult ugyan a csajszi, de egyértelmû volt, hogy császározzák. Nem fordítják meg a babát.
A faros babát nem fordítják meg, hanem 3, 5 kg-ig meg lehet szülni természetes úton is. A protokoll szerint nem császároznak csak ha nem tudod megszülni. Ezt csak onnan tudom, hogy az én babám csak a 38. héten fordult be és elõtte õ is faros volt, és kikérdeztem a dokit, hogy mi van ilyenkor.


Szerdán közölte a doki, 31 hetesen, hogy medencefekvésű a baba! Másnak megfordult utána? Ez azt jelenti, hogy faros? és ha esetleg császározni kell, akkor ugyan úgy meg kell várni a szülés beindulását?

Legjobb válasz: Nekem végig medencevégû a babám, tehát faros. Ez nem azt jelenti hogy nem fordul meg, de én végig még az utolsó pillanatig is reménykedem, pedig már 39+4 hetes vagyok. Sajnos nekem már nem igazán van esélyem, de neked igen!Egyébként meg kell várnom míg elindul a szülés, ha elfolyt a víz, vagy rendszeres fájásaim vannak , akkor kell bemennünk a kórházba, és mûtét. Viszont ha kislányod van, akkor megpróbálják valószínûleg a természetes szülést, de nekem fiam van. Ne aggódj, biztos megfordul.:-) Boldog babavárást!

Nekem végig medencevégû a babám, tehát faros. Ez nem azt jelenti hogy nem fordul meg, de én végig még az utolsó pillanatig is reménykedem, pedig már 39+4 hetes vagyok. Sajnos nekem már nem igazán van esélyem, de neked igen!Egyébként meg kell várnom míg elindul a szülés, ha elfolyt a víz, vagy rendszeres fájásaim vannak , akkor kell bemennünk a kórházba, és mûtét. Viszont ha kislányod van, akkor megpróbálják valószínûleg a természetes szülést, de nekem fiam van. Ne aggódj, biztos megfordul.:-) Boldog babavárást!
Sziasztok! 33 hetes vagyok korossan sok magzatvizem van, és a babám ezt ki is használja, mert minden vizsgálaton másképpen fekszik.Az orvosom is azt mondta, hogy ez igy is fog menni a szülésig.Az utolso válaszolotól kérdezném, hogy miért más a fiu mint a kislány?Ugyanis nekem is fiam lesz.Minden jót nektek!
Szia! Hát elég messze van még a vége.Még sokszor átfordulhat.Nekem a 36-dik hétig forgott.Csak azután állt be.Tehát ezen ne is rágodj, még megfordulhat! Boldog babavárást!
Szia! Privát e-mail? Beállítottam az alapbeállításokban, és így már tudunk írni egymásnak :-)
Kistarcsán szültem és most is ott fogok.Az orvosod mondta hogy mostmár biztos hogy császáral szülsz?
Szia!Gyõrben szülök. Te hol szültél?
Szia 09:08-as!Én vagyok az elötted író.Köszi a választ, eddig még sosem halottam errõl a fiú-lány dologról.Ne aggodj, hogy még semmi jele nincs hogy a kisfiad jönni akar, nekem se volt amikor a kislányomat szültem.40+3 napra érkezet és csak akkor voltak elõjelek hogy egybõl 3perces fájások jöttek.Hol fogsz szülni?
12:05-ös vagyok!:-) Azért más a fiú meg a lány, mert egyrészt a lányok általában kisebb súllyal születnek, másrész a fiúknak megsérülhet a nemi szerve ahogy bújik kifelé. Ezért a mai idõkben már inkább a legtöbb orvos a császár mellett van abban az esetben ha faros kisfiú. Holnap után töltöm a 40.hetet, már szörnyen türelmetlen vagyok, hogy semmi jele hogy meg szeretne már születni.Ti hogy vagytok?
Sajnos az orvosok sem tudják megmondani, mert voltam genetikai rendelésen, ahol néztek magzati szivultrahangot meg mindenfajta szürésen, TORCH vizsgálaton, azt is megnézték, hogy a baba tud-e rendessen nyelni, de hál istenek mindent rendben találtak.Szoval azt mondják, hogy ha sok a magzatvized akkor lehetséges hogy a babával valami nincs rendben.Igy viszont hogy minden tesztem negativ lett fogalmuk sincs.A koros pedig az, hogy az átlagnál sokkal több a magzatvizem ami sajnos, de remélem nem igy lesz, korai burokrepedéshez vezethet.
Kedves 14:38-as! Mir jelent az, hogy korosan sok magzatviz?Az mitöl van?
Persze, hogy meg kell várni a szülés megindulását. De még megfordulhat. Beszéld meg vele, hogy forduljon meg. Azt nem értem, hogy ilyen jellegû kérdéseket miért itt tesztek fel, miért nem a nõgyógyászt kérdezitek. Ne haragudj nem bántásként mondom, inkább arra lennék kiváncsi, hogy ennyire nem szánnak a nõgyógyászok idõt a paciensekre, hogy minden kérdést fel lehessen tenni? De a sok pénzt elkérik!
Én benne vagyok!

Ha nagyon nagyon teker bent a lábával a kis Tündérem akkor lehet hogy megfordulni készül? Bár amúgy is nagyon aktív baba.32 hetes vagyok és még faros a babám.

Legjobb válasz: Hát,hogy azért teker e, azt sajna nem tudom,de nekem is csak a 38.héten fordult be.1. baba.Szóval még van remény. De nekem azt mondták,hogy megvan annak is az oka,ha nem fordul be,nem szabad ½zaklatni½e miatt.Ha neki úgy jó,akkor úgy marad. Már megvoltak a császárhoz a belgyógyászati papírjaim,mikor másnap gondolt egyet,és befordult. 40h

Hát, hogy azért teker e, azt sajna nem tudom, de nekem is csak a 38.héten fordult be.1. baba.Szóval még van remény. De nekem azt mondták, hogy megvan annak is az oka, ha nem fordul be, nem szabad ½zaklatni½e miatt.Ha neki úgy jó, akkor úgy marad. Már megvoltak a császárhoz a belgyógyászati papírjaim, mikor másnap gondolt egyet, és befordult. 40h
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, akkor azért bizakodom hogy megfordul. Zaklatni semmiképp nem akarom, így majd a forgatásba sem egyezem bele ha nem fordulna meg. Könnyû szülést kívánok Neked!!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!