Találatok a következő kifejezésre: Ha faros baba (16 db)

Ha a baba faros a 24. hétben, akkor ugye még befordulhat normálisan? Vagy ha esetleg nem, akkor faros baba esetén tuti h császárral kell szülni?

Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Szia! Ne aggódj,ilyenkor még akármilyen lehet a fekvése.Befordulhat még akár a szüléskor is!Nekem is a 3.baba az utolsó pillanatban fordult át,amikor már nem is gondoltam volna!Jó egészséget!

Szia! Ne aggódj, ilyenkor még akármilyen lehet a fekvése.Befordulhat még akár a szüléskor is!Nekem is a 3.baba az utolsó pillanatban fordult át, amikor már nem is gondoltam volna!Jó egészséget!
Szióka!nekem azt mondta a dokim, hogy ha 30.hétig nem fordul meg a baba akkor már nem is fog és akkor csak a császár marad!De addig még van idõ, hogy megforduljon 23hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen! Tulajdonképpen nekem mindegy h hogy fexik, csak neki kényelmes legyen:) Viszont ha nem fordulna be, akkor ugye jól tudom h a faros babák csáazárral születhetnek csak?
ismerõsöm nemrég szült és neki szülés elõtt 2 héttel fordult farosra pedig elõtte fejes volt, de aztán visszafordult. azt mondják, ha minden nap, 2óránként térdelve-könyökölve van a ma akkor 90%ban visszafordul. ha elsõ a baba, akkor nem szülnek farosan, mert úgy a baba feje nyomja a köldökzsinórt és veszélyes. ha nem az elsõ, akkor esetleg, mert vannak rá mûfogások. de én nem tartom biztonságosnak és az orvosok nem szeretik bevállalni a magasabb kockázat miatt.
A kérdező hozzászólása: 2.baba. Lányom végig fejvégû volt. És normál úton szültem. Jó volna most is, de azt nem fogom megengedni, h beforgassák. Ha úgy kényelmes neki, h farral van, akkor lesz szives az orvosom megcsászározni, és kész...nemde?
Nekem most hétfõn sem volt a doki még biztos a baba fekvésében pedig holnap már 35 hetes vagyok. Azt mondta, 2 hét múlva ha még mindig nem biztos, csinál uh-t, hogy lássa. De ne aggódjak, még bõven megfordulhat.
A húgom normális módon szülte a faros, s nem pici (3500 g) gyerekét.
Szia nekem a 24. hétben még össze-vissza forgolódott és most a 31. hétre fordult lefelé:) nekem viszont azt mondta a doki, hogy még az utolsó pillanatban is sõt az utolsó órában is befordulhat. Én is aggódtam, hogy nem fordul be, azt hallottam ( nem tudom , hogy igaz-e) hogy a hintázás segít:) ) én hintáztam:) függõágyban, függõfotelben, de jó a hintaszék is. Tegnap voltam ultrahangon és ott mondta a doki, hogy megfordult. Szerintem ne aggódj, biztosan megfordul neked is mégvan idõtök. Boldogságos babavárást.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ mindenkinek!

Mi van akkor ha faros lesz a baba, a doki vállalja a sima szülést, de én rettegek tőle? Kérhetek császárt?

Az első babám természetes úton született, nem volt semmi gond, de mi van ha a 2. baba faros lesz?

Legjobb válasz: 2. szüléskor könnyebb levezetni faros szülést. Engem emiatt császároztak, mert elsõ baba volt. Senkinek nem kívánom ami utána jött... Szerintem kérheted a dokidat rá, de az is lehet, hogy simán meg tudnád szülni hüvelyen keresztül.

2. szüléskor könnyebb levezetni faros szülést. Engem emiatt császároztak, mert elsõ baba volt. Senkinek nem kívánom ami utána jött... Szerintem kérheted a dokidat rá, de az is lehet, hogy simán meg tudnád szülni hüvelyen keresztül.
Szia! Ma voltam az Istvánban szülés elõkészítõn, ahol pont ez volt a téma, fõleg, hogy õk az ország egyetlen olyan kórháza, akik farfekvéses babát meg tudnak szülés elõtt fordítani, vagy farfekvéssel is világra segítik hüvelyi úton. A fõorvos azt mondta, hogy náluk van programozott császár, de elõtte az anyukát elküldik pszichiáterhez, mert volt már olyan esetük, hogy anyuka ragaszkodott a császárhoz, utána volt szövõdmény, és a bíróságon azt mondta, hogy az orvos erõltette rá. Amúgy azt mondták, hogy 100%-ig figyelembe veszik az édesanya kéréseit. Az én személyes véleményem az (35 hetes terhes vagyok elsõ babával), hogy hallgass az ösztöneidre, és nem gondolkodj ilyeneken, még a végén bevonzod, a pozitív gondolkodás már fél siker!!!!! Jó egészséget!
Szerintem ezen ráérsz gondolkodni, ha még a 39. héten is faros lesz. Amúgy az én orvosom mindig azt mondta, hogy mindig a kismamán múlik, hogy vállalkozik-e a hagyományos szülésre. Ha nem, nem kényszerítheti rá semmilyen orvos.
A doki szerintem tudja a dolgát, ha menet közben úgy látja, hogy mégsem megy, akkor megcsászároz - villámgyorsan ki tudják kapni, ha kell! Nekem sürgõsségi császárom volt, és onnantól, hogy kimondta a doki, hogy akkor császár, kb. 5 perc kellett mindennel együtt, hogy kint legyen a baba. Egyébként a császár sem egy leányálom... nekem utána hat hétig tartott, míg újra megtanultam járni. Hallottam olyanról, akit nem viselt meg ennyire, de azért mégiscsak egy komoly, hasi mûtét. Engem már többször mûtöttek, de a legrosszabb a felépülés szempontjából a császár volt. Inkább vajúdnék 2 napot, minthogy még egyszer császározzanak!
A barátnõmnek az eslõ babája faros volt.Õ hallani sem akart a császárról és végül minden komplikáció nélkül természetes úton megszülte a babát.Szerintem ne aggódj emiatt, ott és akkor jó kezekben leszel és az orvos tudni fogja, hogy mi a helyes és mi a legjobb neked és a babának!
Ne rettegj tõle. Gondolom a doki a baba méretei alapján vállalja a sima szülést. Én is farosan születtem anno, ráadásul elsõ gyerekként, és kivételesen gyors és könnyû szülése volt anyukámnak.

Ha faros a baba (első), miért indokolt sok esetben a programozott császár?

Úgy értem, eltérő tapasztalatokat olvasok, valakinek programozott császár van ilyenkor, van, akinek megvárják, míg magától beindul a szülés...Esetfüggő, orvosfüggő, vagy hogy is van ez?

Legjobb válasz: Orvos, és esetfüggõ. Engem nem császároztak, pedig faros volt, és úgy is maradt.

Orvos, és esetfüggõ. Engem nem császároztak, pedig faros volt, és úgy is maradt.
Orvos függõ, de általában azért döntenek a császár mellett nehogy a baba megakadjon és valami baj legyen.
Nekem faros volt és programozott császár lett a kiírt idõpont elõtt 10 nappal. Mondjuk annyira nem bántam, meg a baba egészsége nekem sokkal fontosabb volt, mint hogy kockáztassak. De nekem az orvosom akiben megbíztam teljesen eleve azt mondta, ha nem fordul meg császár lesz, így már készültem rá lelkileg és jól is viseltem. Elsõ baba volt, rosszabbra számítottam. Bár rendes szülésre készültem, még szülésfelkészítõre is jártam, minden tudtam a rendes szülésrõl, mégse az lett... De fõ, hogy van egy egészséges kislányom aki 1 éves múlt. Amúgy meg sokkal rosszabb lett volna, ha elindul a szülés és a vége mégis császár lett volna csak elõtte hosszú kínlódás...
Szia! Nekem is faros volt a babám és programozottan szültem, de az elõkészítés közben kaptam oxitocint. Így már ki voltam tágulva 1 ujjnyira (igaz, ez nem sok), de már megkezdõdött a vajúdás, és azonnal volt tejem is. Szerintem ne aggódj a császár miatt, tudom, hogy fura érzés, legfõképpen amiatt, hogy nem akkor jön a baba, amikor szeretne, de nekem pl. a mûtét közben derült ki, hogy rövid volt a köldökzsinór és az egyik lábát is maga alá gyûrte. Nem tudtam volna megszülni, még akkor sem, ha akartam volna. A másik, amit még mondanék, hogy az elsõ babám a 41. hétre született indítással, természetesen. Õ sem maga választotta az idõpontot.
A kisfiút vársz akkor muszáj a program császár, a heréi végett is...
Bár igaz, hogy ez 28 éve történt, de én is farfekvésû voltam és hagyták, hogy anyám megszüljön.A köldökzsinór megfojtott, mire kibújtam.Keringés nélkül születtem meg, de hála az égnek egészséges ember lett belõlem.
Ismerõseim között mindhárom esetre volt példa: programcsászárra is, magától megindult faros szülésre is: éjfél körül folyt el a barátnõm magzatvize, hagyták vajúdni, a doki figyelte, még oxit is kapott, fél kettõkor császározták: élettanilag jobb a mamának és a babának is a vajúdás. Faros 1. szülésre is volt: mire beértek a kórházba 3 ujjnyira volt nyitva, a prof nem engedte a császárt, fogadott orvos ellenére, a baba sem volt nagy 2800 gramm, speciális ágy kell hozzá, de meglett a manó simán. Orvostól függ nagyban és persze attól, hogy érzi magát a gyerkõc a pocakban: lepény, áramlás, szívhang...
Egyszer láttam egy faros szülést. Én négyszer szültem simán, de nem vállalnám be ezt, komolyan mondom! Nagyon durva volt!
Nekem is programozott császárral volt altatásban végezték másnap a babám elsõre 20 grammot szopizott és elsõ baba, volt aki simán szült nem is elsõt és mégsem volt teje még hazautazáskor sem. Nem ettõl függ, a programozott pedig sokkalta biztonságosabb mert nem tudhatod milyen gyorsan zajlik le a szülés, ha megvárnák még beindul a szülés lehet gyorsabban zajlanak az események mint gondolnák és késõ lenne császározni.
A kérdező hozzászólása: Akkor ha jól értem, igazából úgy van ez, hogy ha már az orvos is biztos benne, hogy császár, akkor neki is úgy a kényelmesebb, hogy kiválaszt egy napot a naptárában és akkor mehet? Kevesebb fejtörés, munka, izgalom...Én nem tudom mit gondoljak..Igazából nem mondok meglepõ dolgot, ha bevallom, rólam van szó és engem két dolog miatt zavar ez az egész: 1. ha már nem szülhetem meg természetesen, a vajúdás segít elindítani egy csomó természetes dolgot, amik segítenek felkészülni a babára (hormonok, tejtermelés, stb.) 2. nekem elég fura, hogy a babám nem azon a napon születne meg, amikor õ szeretne, hanem csak úgy "kiveszik" õt..
Mert a programozott császárt tudják olyan idõpontra idõzíteni, mikor van elég orvos, van szabad mûtõ stb. Nem az éjszaka közepén kell riasztani az ügyeletest.
A faros szülés veszélyesebb. És mivel veszélyesebb, sok esetben nem kockáztatnak, hanem inkább császároznak. És mivel egyre kevesebb doki van, aki egyáltalán csak látott faros szülést, így egyre kevesebb doki is vállalja be.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Abban az esetben, ha császár, miért kell, hogy programozott legyen? Mármint én úgy tudom, ha marad is a császár, akkor is jobb, ha magától indul meg a szülés (tej, stb miatt). Akkor ezt sok helyen miért nem várják meg? Vagy ennek is orvosi oka van?
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Ezeket olvasva már nem érzem olyan "szörnyûnek" a helyzetemet. Nem véletlenül alakult így, ha ez a legjobb és a legbiztonságosabb nekünk, akkor így kell lennie :) Talán jobb is, mert ha rosszul ékelõdik be miközben megindul, nem szeretném, hogy "kirángassák" belõlem szegénykémet...


Ha faros a baba akkor törvényszerű hogy valami rendellenessége lesz? Pl:kötött csipő, nyaki rendelleneség?

Legjobb válasz: ??? dehogy is! Én is faros voltam és egész értelmesre sikeredtem!

??? dehogy is! Én is faros voltam és egész értelmesre sikeredtem!
A fiamis faros volt és az égvilágon semmi baja nincs. A csípõjét jobbanmegnézték, de annak sem volt baja. Annyi volt a probléma, hogy mivel nem fordult be és nagy baba is volt, ezért császároztak. De ennyi baj legyen :-D
Nem törvényszerû.
az en fiam is faros volgt es annyi volt hogy megcsaszarozak vele, meg a csipjere kiellet 5 hetig harnest hordania ennyi semmi baja az egvilagon nincsen!
Ez nem igaz.Ha valaki ezzel riogat, ne hidd el.Unokatesóm kisfia faros volt, nem lett sem csípõ, sem nyaki problémája.Most 14 éves, osztályelsõ, sorra nyeri a matek és fizika versenyeket.Nagyon okos, intelligens!Az egy tévhit, hogy ettõl a fekvéstõl lenne valami bajuk.Az egyetlen dolog, ami ilyenkor van, és nem szokott örülni az anyuka, az a császármetszés.Ha nem forul meg, szinte 100%, hogy császár lesz a vége.De szerintem mindegy is.A lényeg, hogy a kicsi épségben kinnt legyen.Én legalábbis csak akkor fogok megnyugodni, ha már kinnt lesz.
Én is faros babát szültem másodjára. Ráadásul természetes úton 4600 grammal. Semmi baja a lányomnak.
Ilyenrõl nem is hallottam! Több barátnõmnek is volt faros babája, és teljesen jól vannak, egészségesek a kicsik, semmi bajuk nem volt sem a csípõvel, sem a nyakukkal.
Szia!2 hetes szültem császárral faros babát!Így a csípõrõl nem tudok még nyilatkozni, mert oda csak 6 hetesen kell menni!De a nyakával annyi volt, hogy volt egy kis kényszertartása az egyik oldalra, de mára már teljesen elmúlt, és tökéletes a fejformája és a nyaktartása is!Orvos többször látta és szerinte is minden oké!!!
Nem törvényszerû, de én tudok mondani rossz példát is. 5 barátnõmnek született faros babája, ebbõl 2-nek lett problémája a farosság miatt. Az egyik babának egy kicsit ferde lett a csípõje, de tornával helyrerakták 1-2 hónap alatt. A másik babának teljesen kötött lett a hátizma, de õt is helyredobták dévény-tornával. Végül is ezek nem olyan nagy problémák, ezek abszolút javíthatóak, úgyhogy nem kell aggódni.

Ha faros a baba és a dokim nem vállalja a természetes szülést akkr ha beindul a szülés vajon mennyire kell sietni a kh-ba?

MOndta ha nem fordul meg programozott szülésünk lesz 16-án,de ha beindulna,tehát elmegy a magzatvíz stb..fájásoklennének,akkor mennyi id?m bvan ,gondolom akkor nekem jobban kell sietnem a kh-ba ha azonnali császár lesz nem?37hetes kismama

Legjobb válasz: Az vagyok akit lepontoztatok! Az unokatestvérem a szülészeten dolgozik és konkrétan ilyen esetekrõl faggatam múltkor, mert félek a császártól és azt mondta , ha a baba a szülõcsatornába kerül fenékkel, mivel ott minden csúszik hamar megszülethet , csak ha nagy a feje és nincs megfelelõ tágulás akkor a feje bent maradhat és sürgõsen olyan eszközökhöz kell nyúlni amit a mamák nem nagyon kedvelnek....tehát azt az esetet próbáltam levezetni, ami a legrosszabkor történhet, mert annál már csak könnyebb lehet, de ez miatt szokták a császárt. De mindegy akkor indul mindenki amikor akar..és ne pontozz le amiért más a véleményed, nem tudhatod, hogy a kérdezõnek melyik a hasznos.Nem mondtam hogy rohanni kell, hanem minél elõbb! Ennyi a többit a doki tudja.

Az vagyok akit lepontoztatok! Az unokatestvérem a szülészeten dolgozik és konkrétan ilyen esetekrõl faggatam múltkor, mert félek a császártól és azt mondta , ha a baba a szülõcsatornába kerül fenékkel, mivel ott minden csúszik hamar megszülethet , csak ha nagy a feje és nincs megfelelõ tágulás akkor a feje bent maradhat és sürgõsen olyan eszközökhöz kell nyúlni amit a mamák nem nagyon kedvelnek....tehát azt az esetet próbáltam levezetni, ami a legrosszabkor történhet, mert annál már csak könnyebb lehet, de ez miatt szokták a császárt. De mindegy akkor indul mindenki amikor akar..és ne pontozz le amiért más a véleményed, nem tudhatod, hogy a kérdezõnek melyik a hasznos.Nem mondtam hogy rohanni kell, hanem minél elõbb! Ennyi a többit a doki tudja.
A második válaszolónak irom, hogy lévén farfekvéses babáról van szó, nem jó ha addig vár a kismama, mert nem szeretnék, ha hüvelyi uton születne, ugyanis a test nagyrésze könnyen kicsúszik, csak épp a baba feje marad bent és megfulladhat..ezért kell az elsõ fájásoknál elindulni, ha továbbra is faros, akkor még el lehessen végezni a császárt idõben!!-A kérdezõnek írom, ne aggódj, de ha olyat érzel indulj minél elõbb!!Amit a második válaszoló írt az fejvégû babákra vonatkozik!
Szia. Nekem azt mondta a doki, hogyha 5 percesek a fájásaim akkor még nyugodtan elmehetek zuhanyozni, készülõdjek nyugodtan. De ha elment a magzatvíz azonnal induljunk a kórházba. Nem azért, hogy olyan gyorsan "kipottyanhat" a baba, hanem mert már nem védi a magzatvíz és nehogy valami baj legyen. Üdv, 37 hetes kismama
Akár a fájásokkal kezdõdik akár a magzatvízfolyással. A lahatõ leghamarabb indulni kell és hogyha van vélemény írva a császármetszésrõl azt is kell vinni. Nálam legalábbis így volt.
ha netán 16.-a elõtt beindulna akkor gyorsan kell menned, mert ha beül a szülõcsatornába, akkor nehéz lenne császárt alkalmazni, de császárra elõbb be szoktak hívni 2-3 nappal és addig még mész és látják a helyzetet, lehet benttartanak, ha arról van szó..nem igen szokott elõbb beindulni, mert a császáros-farfekvéses babák nem nagyon akarnak normál úton elindulni..ezért van szükség programozott szülésre.
A császárnál is jó, ha normál módon indul a szülés. A fájások kezdetétõl még bõven van sok sok óra, mire szülés lenne, tehát rohanni nem kell. Álljon be egy rendszer a fájásokba, akár 10-8 percesek, akkor már lehet menni, de ráérsz késõbb is. Szerintem nem igaz, hogy ha beáll a baba a szülõcsatornába, nem lehet császározni, hisz hány császár van hirtelen szülés közben... Amúgy faros babát is meg lehet szülni, sokan nem császároznak ezért, csak ha úgy látják szülés közben, hogy kell. A baba meg sokszor csak az utolsó pillanatban fordul meg. De ha a vized folyna el, akkor tényleg irány a kórház (persze itt is lezuhizhatsz, elkészülõdhetsz, nem kell fejvesztve rohanni)
Szia, nálunk is ez a helyzet, és én a 16át a te esetedben elég késõi idõpontnak találom, nem tudnál valaki más dokival is beszélni? a progr. császárnak épp az lenne a lényege, hogy ne legyenek fájások, mert akkor már lejjebb kúszik a babád. Itt a 39. hét elején csináljá ezt, tehát 2 héttel a kiírt idõpont elõtt.
A kérdező hozzászólása: Eddig meg voltam elégedve a dokimmal ez nemis jutott eszembe, de mamegyek hozzá és megkérdezem ezt is.KÖszi a figyelemfelhívást:) De lehet azért vár, hogy hátha befordul még..

Ha a baba fejvégű, vagy ha faros nehezedik nagyobb nyomás oda lentre?

32 hetes vagyok.

Legjobb válasz: szerintem a babóca fejecskéje nyom. Vigyázzrá nagyon!! :) gyors szülést kívánok! 18 hónapos baba édesanyja

szerintem a babóca fejecskéje nyom. Vigyázzrá nagyon!! :) gyors szülést kívánok! 18 hónapos baba édesanyja
Szia! Nekem csak farfekvéses babám volt, és nála nem azt éreztem mint te, hanem rugdalta a húgyhólyagomat.Plusz ha kinyomta magát, frankón lehetett látni, hogy a kis feje fent van.
fejvégû! nekem is ott csuklik és fejvégû! 34hkm

Ha faros lesz a baba, szülhetek természetes úton vagy mindenképp császár lesz?

Második baba, az els? természetes szülés volt.

Legjobb válasz: Dokifüggõ. Az én orvosom nem engedi ilyenkor a természetes szülést, még második baba esetében sem. De van doki, akinek van ebben is gyakorlata, úgyhogy amúgy simán meg van rá az esély, hogy megszülheted természetes úton!

Dokifüggõ. Az én orvosom nem engedi ilyenkor a természetes szülést, még második baba esetében sem. De van doki, akinek van ebben is gyakorlata, úgyhogy amúgy simán meg van rá az esély, hogy megszülheted természetes úton!
Szerintem is dokifüggõ.

Mennyi az esély rá, hogy ha faros marad a baba, hagyományos úton szülessen meg?

A 37. hét közepén járok és a kis drága még mindig vígan ücsörög a pocakomban... Tudom,hogy van még rá esély hogy megforduljon,igaz egyre kevesebb,de mire számítsak,ha mégsem fordul meg!?

Legjobb válasz: az orvosoddal kell megbeszélni, mert vannak olyan orvosok és kórházak, akik bevállalják a baba megfordítását szülésnél. úgy tudom, vannak fent a neten babamegfordítást elõidézõ praktikák, pl. négykézláb járkálás, gyertyaállás és van valamilyen masszázs is, ami jó lehet. De rengeteg ilyen trükk van, próbálj meg rákeresni a neten! és beszélgess vele sokat, hátha meggondolja magát és megfordul

az orvosoddal kell megbeszélni, mert vannak olyan orvosok és kórházak, akik bevállalják a baba megfordítását szülésnél. úgy tudom, vannak fent a neten babamegfordítást elõidézõ praktikák, pl. négykézláb járkálás, gyertyaállás és van valamilyen masszázs is, ami jó lehet. De rengeteg ilyen trükk van, próbálj meg rákeresni a neten! és beszélgess vele sokat, hátha meggondolja magát és megfordul
Szia! Én is így vagyok. Nekünk a jövõ hétig adtak haladékot, az lesz a 38. hét. Ha addig nem gondolja meg magát a drágám, be kell menni a kórházba, mert megnézik, hogy nem tud vagy nem akar megfordulni. Tegnap mondta az orvos, hogy elsõ szülésnél bevett gyakorlat ilyenkor a császár. Remélem meggondolja magát a babám és bukfencezik egyet. Kellemes hátralévõ pocakosodást kívánok!
A védõnõnk azt mondta, h (valahogy) lehet kérni, h próbálják befordítani a picit. Annyit mondott, h nem mindig sikerül, de érdemes próbálkozni, és hogy két ember kell hozzá. Természetesen a kórházban csinálják.
Szia! Nálam is ez a helyzet, én 32 hetes vagyok. Az esély meg van rá, nálam azért kevesebb, mert az átlagnál kevesebb a magzatvíz:(. Az én dokim azt mondta, elsõ szülésnél császár ebben az esetben. Én úgy vagyok vele, teljesen mindegy, hogyan szülök, ahogy a legjobb mindkettõnknek és lényeg az egészség!
A kérdező hozzászólása: Köszi! már néztem ezeket a pózokat, és gyakorolgatom is. hétfõn megyek a 38 hetes uh-ra, aztán ha addig nem változik semmi akkor rákérdezek a dokinál, hogy mit lehet csinálni.
A kérdező hozzászólása: Én is ebben bízom, hogy meggondolja magát! Remélem mindkettõnknek szerencséje lesz! ;) Könnyû szülést!!!! :)
A kérdező hozzászólása: igen errõl olvastam, hogy uh mellett a doki úgymond kibillenti a picurt a jelenlegi helyzetébõl. Csak nem tudom, hogy ezt mindenhol alkalmazzák-e, vagy hogy minden doki megcsinálja-e. Jövõ héten kiderül. Én azért ha lehet szeretném elkerülni a császárt. Nem nagyon lesz segítségem a szülés után, és ugye azért egy mûtét után tovább tart a felépülés. Szerencsére a magzatvíz mennyisége nálunk megfelelõ. De persze ha muszáj akkor muszáj...

Ha faros a baba, akkor is leszáll a pocak az utolsó hetekben?

Legjobb válasz: Természetesen, feltéve, ha tényleg medencevégû fekvésben és nem haránt, vagy ferde fekvésben. Ilyenkor az elölfekvõ rész a popsi lesz, az tágítja majd a szülõcsatornát.

Természetesen, feltéve, ha tényleg medencevégû fekvésben és nem haránt, vagy ferde fekvésben. Ilyenkor az elölfekvõ rész a popsi lesz, az tágítja majd a szülõcsatornát.
Barátnõm babája faros volt, és nem szállt le a hasa. De hozzáteszem az enyém se, pedig fejvégû baba volt. :)
Faros volt a fiam, és nem szállt le a hasam.
Nekem is faros volt, és leszállt a hasam, sõt a bébi popója is beilleszkedett. :)
Nekem elkezdett befordulni, harántfekvéses lett, császároztak. Azóta is így van a döntésekkel. Sokat gondolkodik, aztán olyan döntést hoz, amivel egy csomó dolgom van.:-) Imádom!

Ha a baba faros marad végig, akkor 100%, hogy császároznak?

Nem tudom, hogy megy ez, ha a baby faros marad, esélyt sem adnak rá, hogy anyuka megszülje? 37 hetes faros pocaklakó anyukája

Legjobb válasz: Kórháza és orvosa válogatja! Ma már ritkán engedik mert félnek a mûhiba perektõl, nekem is császárom volt farfekvés miatt!

Kórháza és orvosa válogatja! Ma már ritkán engedik mert félnek a mûhiba perektõl, nekem is császárom volt farfekvés miatt!
Szerintem nem minden esetben császároznak, én simán szültem a faros babámat, de õ viszonylag kis súlyú volt. Még eszembe jutott, hogy egyik ismerõsöm is simán szülte a faros babáját, és ott 4 kg felett volt a baba. Szóval ne aggódj, csak a legvégsõ esetben császároznak.
Nem nagyon adnak esélyt. Nekem azt mondta a doki, hogy ha a 3. baba lenne, talán megpróbálhatnánk a sima szülést, de így, hogy az elsõ õ nem javasolja, sõt valószínûleg egy orvos sem a kórházból. Nem nagyon mernek kockáztatni, mert a babának is súlyos problémái lehetnek, és az anyának is. "Gondolom senki nem akarná tolószékbõl nézni a beteg kisbabáját." Ezt a doki mondta. Van még addig idõd, akár az utolsó pillanatban is megfordulhat!
Az én dokim nem engedte volna megszülni simán. Azt mondta, ha faros marad tuti megcsászároz (elsõ baba). Sokáig volt faros a babám, de aztán befordult. Viszont egyik ismerõsöm faros baba miatt programozott császárra készült, de a baba elõbb elindult kifelé, és olyan gyorsan zajlott minden, hogy simán megszületett természetes úton. Pedig az õ dokija sem akarta engedni elõször. Dokifüggõ.
Második vagyok. Nahát meglepõdtem, nem is gondoltam volna, hogy a legtöbb esetben császár a vége.Engem tényleg nem kérdeztek meg, fel sem merült a császár, nekem is elsõ baba volt.
Feküdj le az ágyra, lazulj el, csukd be a szemed és gondolatban beszélj a babához. Mondd neki, hogy nagyon szeretnéd, ha gond nélkül születne (egészségesen, könnyen stb.) és kérd meg, hogy segítsen neked. Mondd el neki, mit kell tenni ehhez: forduljon meg, hova tegye a fejét stb., és képzeld is a szemed elé, ahogy csinálja. Ha elsõre nem sikerül, próbáld másnap, harmadnap. Sikerülni fog! A babák nagyon fogékonyak az ilyen üzenetekre.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. 4-es válaszoló, ki fogom próbálni, köszönöm!!!
Szia! Én a 2. babámat várom.37.hétben járok, még mindig faros, a doktornõm azt mondta, ha popsival indul el, akkor megpróbáljuk simán megszülni.Ha esetleg a lábával akarna, vagy keresztbe fordul, akkor császár.
Most jöttem haza a kórházból. Az egyik szobatársamnak faros volt a picije, felvitték a szülõszobára, mondták neki, hogy várnak, hogy táguljon, aztán ha pár órán belül kinyílik 2 ujjnyira akkor várnak, hátha meg tudja szülni. Hát nem kellett pár óra sem, mert nagyon gyorsan tágult, 9kor felvitték tõlünk 2kor megvolt a babája, simán szülte, elsõ baba volt.:) Kórháza, orvosa válogatja tényleg. Egyébként volt ott több kismama is, aki meg tudta szülni a faros bébit, adtak rá nekik esélyt:) Remélem neked is megengedik, hogy megszülhesd, ha megtudod:) 38hkm:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!