Találatok a következő kifejezésre: Ha falun hogyan (36 db)

Mit jelent pontosan a WiFi falu? Ha egy község WiFi falu, hogy tudok rákapcsolódni a netjére?

Legjobb válasz: Köszi a választ. A mi falunk is wifi falu, de ezt csak véletlenül tudtuk meg, az önkormányzat sehol nem propagálta. Csak jött ismerõsünk és a laptopján látta, hogy van wifi, és akkor nézte, hogy ez is wifi falu.

A kérdező hozzászólása: Köszi a választ. A mi falunk is wifi falu, de ezt csak véletlenül tudtuk meg, az önkormányzat sehol nem propagálta. Csak jött ismerõsünk és a laptopján látta, hogy van wifi, és akkor nézte, hogy ez is wifi falu.

Lehet-e és ha igen, hogyan védőnőt váltani? A mi falunkban csak egy van, akivel nem vagyok megelégedve. A szomszéd faluban lévőhőz lehet-e menni?

Legjobb válasz: Úgy tudom nem. Esetleg ha csináltatsz egy ideiglenes lakcímkártyát. De az most már elég drága, mert tulajdoni lap kell hozzá. Szerintem bólogass csak neki, ha nem is tetszik, amit mond. Csak az elején jár a nyakadra, késõbb egyre ritkábban.

Úgy tudom nem. Esetleg ha csináltatsz egy ideiglenes lakcímkártyát. De az most már elég drága, mert tulajdoni lap kell hozzá. Szerintem bólogass csak neki, ha nem is tetszik, amit mond. Csak az elején jár a nyakadra, késõbb egyre ritkábban.
A kérdező hozzászólása: Pont ez a lényeg, hogy nem jár....egyedül van a faluban és szerintem túlnõtte magát.6hónapos a fiam és eddig 4x volt.Mindig csak ígérget.

Ha falun lakom, hogyan válthatok védönöt?

egyre jobban bosszant a nö.már elég öreg,folyton elfelejt valamit,pl.a találkáink idöpontját,vagy odaadni bizonyos papirokat a vizsgálathoz,ezért állandoan a nyakunkra jár itthon,mert ugyebár a telefont nem ismeri...rettentöen bosszant,ráadásul jol le is égetett a dokinál a minap,kiderült ugyanis,hogy nem csak az uh-ok elött kell megjelennem nála,hanem akkor is,mikor csak a dokihoz megyek vissza.én lettem lecseszve,hogy miért járok ilyen ritkán,és miert nem vittem még vizeletet a laborba,mikor már 4szer kellett volna.hát velem ezt is elfelejtette közölni.nagyon ciki volt,tök hülyének néztek,a bolond védönö miatt.mindenképpen cserélniakarok...

Legjobb válasz: én úgy tudom, hogy minden megyének van vezetõ védõnõje. ezt kéne kideriteni, hogy ki lehet és nála tegyél panaszt majd kicsit rendbe teszi...

én úgy tudom, hogy minden megyének van vezetõ védõnõje. ezt kéne kideriteni, hogy ki lehet és nála tegyél panaszt majd kicsit rendbe teszi...
Szia csak ez az egy védönõ van a faluban?Mert ha nem szerintem egyszerüen menj át egy másikhoz én már megtedtem volna:) )) 23hetes kismama
A védõnõ lakohelyhez kötött . A faluban csak egy van akkor az gáz. Próbáld meg a következõ faluét , vagy ahova jársz orvoshoz ott nincs másik? Akit találsz kérdezd meg hogy vállalna e mert ez a helyzet, minden gyerekorvosi rendelõben általában van egy védõnõ. Hátha elvállal, de nem biztos, mert ha nem tud hozzád kimenni látogatóba akkor nem jó az sem.Hát drukkolok, hogy megoldódjon.
A kérdező hozzászólása: hát igen, sajna csak ez a szerencsétlen van, 3faluba jár.ha csináltato tartozkodási helyre szolo lakcimkártyát, akkor járhatok az ahhoz tartozohoz is?vagy ugyanigy az állando lakcim helyén valohoz kell?
Szia. Van város a közeledben, ahova tudnál járni? Én is falun laktam, de Miskolcra költöztem. De a bejelentett lakcímem még mindíg falun van, tehát hivatalosan oda kellene mennem. Utánajártam, mert nem akartam mindíg kijárni, és azt mondták, a védõnõt szabadon lehet választani. 15 hetes kismama
melyik megyében laksz?
Nekem is az a problémám, hogy most a lakóhelyem szerinti védõnõhöz járok kocsival. Viszont ha megszületik a baba már máshol fogunk lakni, ahol elég "fura" a védõnõ. szerettem volna az eddiginél maradni, de nem lehet, mert azt mondta nincs szabad védõnõválasztás még sajnos. Õ meg nem fog tudni kocsival kijárni hozzám. Úgyhogy az én tudomásom szerint nem ahhoz jársz akihez akarsz. Olyat tehetsz csak meg, hogy ha megszületik a baba akkor lemondhatsz a látogatásokról. Akkor kitöltenek egy papírt, és a gyerekorvos is fogja tudni, hogy nem veszed igénybe a védõnõi ellátást. Gondolom akkor õ jobban figyel majd rátok. Legalábbis eddig ezt tudtam kideríteni.
Szia! Én úgy tudom, védõnõt nem lehet váltani :( Az az egy ami kötött.
A kérdező hozzászólása: györ-moson -sopronban lakom, a város kb.10prcnyire van a falutol.mire a baba születik márnem is itt fogok laakni, de a lakcimem nem változtatom meg.


wtf_?
Elõzõ életedben ott élhettél.. :)
valami, vagy valaki odakot xD
Nemtudom...:O Melyik ez a falu?
Én is hiszek a reinkarnációban, szerintem is az elõzõ életedhez lehet köze:) Én Kõszeggel voltam így: annyira otthon érzetem ott magam az elsõ perctõl kezdve, mintha mindig is ott éltem volna, és hazamentem volna:D Durva volt:D Nem volt olyan érzésem, hogy elutaztam, és másik városban vagyok, valahogy olyan természetes volt, hogy ott vagyok.

Hátránya lesz egy falusi ovosnak a városi ovissal szemben, ha a sulit már városban fogja járni? Pár embertől hallottam, hogy faluban nem olyan a felkészítés. én ezzel nem értek egyett, szerintem ez nem helység függő.

szeptemberben fogja kezdeni lányom az ovit.lenne lehet?ségem behordani a városba, de érdemes?

Legjobb válasz: Ekkora marhaságot!Bocsi de ez csak hülye elõítélet a vidékiekkel szemben.Az óvodákban is van kötelezõ "tanterv" amit vidéken is követni kell.Egyébként még lehet hogy hasznára is válik a dolog mert talán kisebb létszámú csoportba kerül mint a városban és jobban oda tud rá figyelni az óvónéni.Miért kellene plusz utazással fárasztani a gyereket ha nem muszáj.Egyébként ez óvónéni függõ is.Mi sajnos városban lakunk és igen rossz óvónéniket fogtam ki a lányomnál én viszont 30 évvel ezelõtt falun jártam oviba suliba és gyerek korom legszebb emlékeit õrzöm azóta is.Az általános iskola is olyan jó azóta is hogy a diákok kétharmada fõiskolát végzett ember lesz.

Ekkora marhaságot!Bocsi de ez csak hülye elõítélet a vidékiekkel szemben.Az óvodákban is van kötelezõ "tanterv" amit vidéken is követni kell.Egyébként még lehet hogy hasznára is válik a dolog mert talán kisebb létszámú csoportba kerül mint a városban és jobban oda tud rá figyelni az óvónéni.Miért kellene plusz utazással fárasztani a gyereket ha nem muszáj.Egyébként ez óvónéni függõ is.Mi sajnos városban lakunk és igen rossz óvónéniket fogtam ki a lányomnál én viszont 30 évvel ezelõtt falun jártam oviba suliba és gyerek korom legszebb emlékeit õrzöm azóta is.Az általános iskola is olyan jó azóta is hogy a diákok kétharmada fõiskolát végzett ember lesz.
MI falunk lakunk, és nagyon-nagyon jó itt az ovi. Imádják a gyerekeket, õk az elsõk, az óvó nénik olyan szeretettel beszélnek róluk. nem kap többet, sõt, a barátnõm a budapesti óvodában. A gyereknek rá van száradva atakony az orrára, mikor megy érte, stb. itt meg szeretgetik, babusgatják õket. Kis falu, gondolom összefognának az ovi ellen a szülõk, ha gond lenne.
Minden az óvónõn múlik, az Õ személyiségén. ugyanez vonatkozik a tanítókra. Teljesen mindegy, hogy ez város, vagy falu.
11.14-es vagyok Bocsi nem téged akartalak megbántani csak felkaptam hirtelen a vizet azokra akik ilyen badarsággal tömik a fejedet.
A kérdező hozzászólása: igen is inkább azt feltételezem, hogy sokkal emberségesebb tud lenni egy kisebb közösség.de itt elsõsorben arról "traktáltak" kedves ismerõseim, hogy pedagógiai szempontból nem olyan jó a felkészültség, nem készítik fel úgy a gyerekeket az iskolára, és csak neki lesz rosszabb olyan sok dologban kell felzárkózni.
A kérdező hozzászólása: hát igen, hiszen nem képeznek külön falusi/városi pedagógusokat. :)
Szia, sok múlik az óvónõn, de hidd el, hgoy városban is vannak felkészületlen pedagógusok.Ez az állítás badarság.A másik pedig, hogy sok múlik a szülõn is, a gyerekekkel rengeteg fejlesztõ társasjátékot lehet játszani, ezzel bõven kiküszöbölhetõ bármilyen fejlesztési probléma játékosan.Azt javasolnám azonban, hogy a kinézett iskolában kérdezd meg, hogy van-e iskolaelõkészítõ foglalkozás, mert már szinte minden suliban van és ez nagoyn hasznos, már csak azért is, mert a gyerek ismerkedik a környezettel, megszereti és nem fog félni az elsõ napokban.
Igazából szerintem az adott suli elsõ osztályos tanár nénijétõl fog a legjobban függni. Szerintem ha ügyes volt a falusi oviban, nem lesz gond a városi suliban sem. Amúgy ez olyan érdekes. Én faluban laktam ott jártam általános suliba. Mondták is, hogy hogyan fogunk majd mi a falusi suliból városi középsuliba menni, mert hogy az gyengébb, mint akik már abban a városban jártak általánosba is. Ki bírtam járni, nem voltam rossz tanuló és leérettségiztem. sõt akinek volt rá lehetõsége anyagilag is, az már le is diplomázott, pedig velem járt az általánosba a faluban. Nekem sajnos nem adatott meg anyagilag a fõsuli, de azt is el tudtam volna végezni biztos vagyok benne. Most meg munka mellett megint ott tartok, hogy nem nem engedhetem meg magamnak a fõsulit. :( De ezt már más tészta. Szóval nem foglalkozz semmivel, csak a gyereked változásait, érzéseit figyeld és segíts neki túlleni a nehézségeket, kérdéseken. Bár lehet neki sokkal könnyebb ez az egész, mint nekünk felnõtteknek.Kitartás!

Miért van az, hogy az embereknek nehezükre esik köszönni? Kis falúban lakom, csak akkor köszönnek vissza, ha erélyesebben ráköszönök. (pl. szomszéd)

Legjobb válasz: Utolsó. Azért, ha valaki rád köszön akár utcán, boltban bárhol és nem köszönsz vissza az elég nagy illetlenség. Akár ismered, akár nem. Mondjuk a boltost sem ismered mégis köszöntök egymásnak, pedig nem volna muszáj. Én is kis faluban lakom és mindenki köszön mindenkinek. Persze azért mert mindenki ismer mindenkit kivétel nélkül.

Utolsó. Azért, ha valaki rád köszön akár utcán, boltban bárhol és nem köszönsz vissza az elég nagy illetlenség. Akár ismered, akár nem. Mondjuk a boltost sem ismered mégis köszöntök egymásnak, pedig nem volna muszáj. Én is kis faluban lakom és mindenki köszön mindenkinek. Persze azért mert mindenki ismer mindenkit kivétel nélkül.
Én budapesti vagyok, és ahányszor falun járok nem bírom megérteni hogy falun bunkóságnak számít nem köszönni minden járókelõnek...
hülyeségeken jár az eszed...ne foglalkozz másokkal, te se köszönj
Neked miért kell mindenkinek köszönnöd? Én se köszönök mindenkinek, aki szembejön velem, nem ismerem, nem is fogok vele valószínûleg életembe beszélni, õ sem velem, abszolút közömbösek vagyunk egymással szemben. Felõlem pedig üvöltgethetnél nekem, akkor sem köszönnék.
Lehet, hogy amúgy nem hallják.
Én sem értem, hogy minek mindenkinek köszönni, nekem nincs idõm minden járókelõre külön ráköszöngetni stb. A boltos meg csak azért köszön, mert vásárló vagy.

8 éves lányomat nem tudom táncra, úszni stb járatni, mert egy kis faluban lakunk. Mások ezt hogyan oldják meg, baj egyáltalán ha nem jár semmiféle külön órára?

Van egy 1,5 éves kistesója is, aki miatt nehéz bejárni a városba és ott 1-1 1/2 órát várni rá, amíg táncra, rajzra, vagy furulyára járna. Körülöttem akiket ismerek és nem falun élnek, több külön foglalkozásra is járatják e gyerekeiket. Van egy kis lelki furim, viszont nekünk itt a nagy kert, sok szabad id?, semmi rohanás és kötöttség és szerintem nem marad le semmir?l, ha majd 10 évesen fog ezekre járni. Szerintetek?

Legjobb válasz: A szabad levegõn való játszásnál, önfeledt felfedezésnél többet nem tudsz adni a gyermekednek. A többi mind csak lehetõség, nem pedig szükséges dolog. Az a gyerek semmivel sem okosabb, akit mindenhova járatnak, csak épp játszani nem tud. Ha kis faluban laksz, fogj össze a többi szülõvel, csináljatok babaklubot, dúdolót, babatornát, keressetek egy anyukát, vagy óvónõt, aki jól énekel, õ csinálhat a mûv. házban heti egy óra foglalkozást, kérjétek el az egyik termet, minden anyuka vigyen két játékot, ez lehet a játszóház, meg lehet oldani, hidd el, nálunk is így van.

A szabad levegõn való játszásnál, önfeledt felfedezésnél többet nem tudsz adni a gyermekednek. A többi mind csak lehetõség, nem pedig szükséges dolog. Az a gyerek semmivel sem okosabb, akit mindenhova járatnak, csak épp játszani nem tud. Ha kis faluban laksz, fogj össze a többi szülõvel, csináljatok babaklubot, dúdolót, babatornát, keressetek egy anyukát, vagy óvónõt, aki jól énekel, õ csinálhat a mûv. házban heti egy óra foglalkozást, kérjétek el az egyik termet, minden anyuka vigyen két játékot, ez lehet a játszóház, meg lehet oldani, hidd el, nálunk is így van.
Mit nem adnék egy kertes házért...mindent megadsz a gyermekeidnek amit csak tudsz, a többi, hogy ki mire járatja a gyermekét csak nagyzás.
Mi is kis faluban lakunk, és mi úgy oldottuk meg, hogy a 8 éves lányom nem az itteni iskolába jár(mert itt nincs semmi), hanem a szomszéd faluba és így hegedülni tanul, néptáncra jár és úszni is viszik õket az iskolából kisbusszal.

Most októberben leszek 16. egyedüli lány vagyok, bátyám van. A szüleim túlságosan féltenek. Szerintük fiatal vagyok ahhoz hogy barátom legyen. Falun lakunk mégis ha kimegyek akkor elvárják hogy 8 és 9 közt érjek haza. Hogy lehetne enyhíteni őket?

vannak ismer?seim akik kicsit messze ( szolnok, bp ) laknak, hozzájuk se akarnak engedni holott csak a vonaton míg utazok lennék egyedül.annyira rossz érzés, mikor látom hogy mások így nyáron éjfélkor mennek ki meg minden és nagyon kínos ez nekem. hogy tudnám elérni hogy kicsit lazítsanak a 'pórázon'??

Legjobb válasz: Az enyémek is ilyenek voltak. Rengeteg ordítozás, ajtócsapkodás volt, mire elértem hogy lazítsanak, ráadásul fölöslegesen, már két év múlva elköltöztem. A "pasi" dologról annyit, ha van valaki, akivel úgy érzitek (mindketten!) hogy mûködne, kérd meg a srácot, hogy menjen el hozzátok. Mutatkozzon be, jópofizzon egy kört, ha vele vagy mindig idõben menj haza, stb. Ha neki fontos vagy, meg fogja tenni ezt, és ha a szüleid látják, hogy kivel vagy, ismerik, akkor könnyebben fogják venni ezt az akadályt. :)

Az enyémek is ilyenek voltak. Rengeteg ordítozás, ajtócsapkodás volt, mire elértem hogy lazítsanak, ráadásul fölöslegesen, már két év múlva elköltöztem. A "pasi" dologról annyit, ha van valaki, akivel úgy érzitek (mindketten!) hogy mûködne, kérd meg a srácot, hogy menjen el hozzátok. Mutatkozzon be, jópofizzon egy kört, ha vele vagy mindig idõben menj haza, stb. Ha neki fontos vagy, meg fogja tenni ezt, és ha a szüleid látják, hogy kivel vagy, ismerik, akkor könnyebben fogják venni ezt az akadályt. :)
Sztem te fogod fel rosszul részben, Nem tom én már rég elmúltam 16 nem élek a szüleimmel, mégsincs semmi dolgom sem az utcán éjfélkor.. Ha önálósulni akarsz akkor tanulj! Tegyél le papírokat az azstalra, nyelvvizgsát, érettségit, diplomát! AZtán szerezz egy jó melót, és irány az albérlet, ott aztán nem fog senki sem beleszólni hogy mikor mész vagy hova, vagy kit viszel fel..
A kérdező hozzászólása: nos igen, kicsit félreérthetõ amit írtam. õszintén nem arra vágyok hogy éjfélkor csatangoljak kint stb. csak mikor esetleg kihívnak és azt kell mondanom hogy nem akkor nagyon ugyérzem hogy nem értenek meg és egy otthonülõnek gondolnak mert nekik természetes hogy elmennek minden szó nélkül otthonról.
miaz hogy megszabják azt, hogy mikor kivel jársz????
Sosem voltam bulizós típus, de éppen 16 évesen szerelmes lettem a barátomba, most 3 éve h együtt vagyunk. A szüleim tiltották, mert messze lakott. Mi meg titokban folytattuk 2 évig, de túléltük. Na persze nem kívánom neked ugyanezt, csak azt akarom vele mondani, hogy ha egy mód van rá, és lesz barátod, normálisan ülj le a szüleiddel és beszéld meg velük, hogy nem vagy már 12 éves, és természetes dolog, hogy vonzódtok egymáshoz valakivel. Ezt nem lehet tiltani, mindenkiben lejátszódik elõbb-utóbb. Kössetek kompromisszumot: ha adnak egy esélyt nektek, te jól tanulsz, és ezt vedd komolyan. Nem ugratok rögtön az ágyba, várjatok vele, és ha el is mentek valahová, ne maradj el sokáig... és vidd haza a srácot hogy tudják, kivel jársz. Sajnos nálunk ezt nem lehetett megoldani ilyen békésen, remélem netek szerencsétek lesz.
na ezt én sem tudom nekem is ez a bajom van..:S:( más lent maradhat 9ig én meg azt sem. :S 7 re gyere haza vagy sötétedésre(télen) kicsit úgy gondolom nálam szigorúak. :S Más lány ilyenkor már discoba jár, de én oda sem. :S De m1. Ilyenek a szülök féltenek. :( Majd ha leszünk nagyobbak akkor remélem elengednek..
2. válaszolónak: a kérdésrõl lerí hogy õ nem bizonyítani akar hanem élni! és igen szar érzés lehet hogy mások csinálhatják az orrod elõtt azt amit te nem. én személy szerint utálom az ilyen szülõket akik mindent megtiltanak...legjobb haverommal sem tudunk elmenni sehova mert legkésõbb 10re haza kell mennie. rendelj bnõket a házatok ajtajához és 2en beszéljétek meg hogy egész estés partyt akartok éshogy küldessz magadrõl életjelet idõnként. (az én szüleimnek az volt a legnagyobb gondjuk ha 3-4 ora körül értem kellett jönniük és felébresztettem õket.ez volt 15 évesen. és még mindig élek és hálás vagyok a szüleimnek hogy hagytak élni és szórakozni!!)
Hát 16 évesen sztem én elengednélek disco-ba hajnali 1-ig. A kamaszkor arról szól, hogy elmész bulizni, és ha majd szülõ leszel, boldogan visszagondolsz... Ha nem engednek pasizni akkor mondd azt a szüleidnek, hogy õk is biztosan jártak...
talán minden szó nélkül sem kéne elmenni otthonról.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!