Találatok a következő kifejezésre: Ha férjhez és (475 db)

Mit jelent ha ferj es feleseg egymast jelolik meg a lakasuk 1/2 reszenek (sajat resz) orokosekent?

Anyam halt meg elobb.Ekkor a ferje eladta a lakasukat es vett egy masikat.Most a ferj is elhunyt es az egesz orokseg raszallt az o lanyara.A kerdesem,hogy ez jogilag igy rendben van?

Legjobb válasz: Hiába jelölte meg anyukád a férjét a végrendeletében örökösnek, köteles rész akkor is járt volna neked: http://www.csaladjog.com/taj_kotelesresz.html Ügyvédtõl érdeklõdj, hogy utólag mit lehet tenni.

Hiába jelölte meg anyukád a férjét a végrendeletében örökösnek, köteles rész akkor is járt volna neked: http://www.csaladjog.com/taj_kotelesresz.html Ügyvédtõl érdeklõdj, hogy utólag mit lehet tenni.
"Ha valamenyik meghal, akkor a meghalt részét felesben a másik házastárs, és a meghalt fél gyerekei öröklik, " Nem így van! A házastárs csak özvegyi haszonélvezetet örökölhet a törvényes öröklési rend alapján, ha nincs végrendelet.
Az hogy el tudta adni a lakás jelzi, hogy nemolt kettejük nevén a lakás, vagy valaki, ebben az esetben te, az anyai örökös hozzájárultál az eladásnak. Az új lakás kinek a nevére került, ha a férj nevére, akkor az õ örökösei kapják a lakást.
Bocsánat, nem jól értelmeztem a magyarázatot olvastam csak el. Ha egymást jelölik meg, akkor az örököl, aki tovább él, ebben az esetben a férj. Tehát a dolog rendben van.
Tévedés 2. válaszoló! Akkor is jár a gyereknek köteles rész, ha van végrendelet és a végrendeletben a házastársra (vagy akárki másra )hagynak mindent. A kérdésre pontosan nem lehet válaszolni. Ha anyukádnak a lakásban tulajdonrésze volt, akkor nem örökölhetett volna mindent a férje, még végrendelet esetén sem, sõt õ csak haszonélvezetet örökölhetett volna anyukád része után. Anyukád részét neked kellett volna örökölnöd. Ha viszont anyukádnak semmilyen tulajdona nem volt a lakásban, akkor rendben van az örökösödés a jelen formájában.
A kérdező hozzászólása: Mindannyian nagyon akartok segiteni, es ilyen gyorsan meg soha nem kaptam valaszokat, koszonom .Viszont ahanyan irtok annyi felet.Ebbol latszk hogy nehez tema! Szoval:Nem mondtam le az anyai oroksegrol. Mindketten a hazastarsat jeloltek meg orokoskent.Anyam halt meg elobb.A ferj eladta a kakasukat es vett a penzbol masikat.Most elhunyt a ferj, es a lanya lett megjelolve orokosnek.Ez azt jelenti hogy ebben az esetben mar nem vagyok az orokos (anyam)helyettese?
Pontosan azt jelenti!
Kötelesrészt mindenképp kapnod kellett (volna), ez a törvényes öröklés esetén járó vagyon fele.
30 ezer forint, be kell sétálni a íróságra és kitölteni egy papirt
30 ezer illetékbélyegben. Mi mindenben megegyeztünk (anyagiak, láthatás, gyerektartás), így semmi más költség nem volt, egyikunknek sem kellett ügyvéd.
Hova fordulni: egyikõtök ír egy keresetet (õ lesz a felperes), hogy itt és ekkor házasságot kötöttetek, gyerek van/nincs, ingó és ingatlan megosztásában megegyeztetek - minta van a neten - és erre kell felnyalni az illetékbélyeget. Csatolni kell a házassági anyakönyvi kivonatot, a gyerekek anyakönyvi kivonatát (én másolatot küldtem és beleírtam, hogy az eredetit bemutatom). Nekem kértek hiánypótlást, kellett papír a keresetünkrõl, kiírták az elsõ tárgyalást. Ott jegyzõkönyvbe vették, hogy el akarunk válni, megegyeztünk mindenben. A gyerekek miatt lesz még egy forduló, de akkor már szétválasztanak minket.

Szerintetek működhet jól egy kapcsolat, ha a férjem és az anyám gyűlölik egymást?

Sajnos amióta történt az a bizonyos nagy veszekedés köztük,azóta nem tudok a férjem felé közeledni.Az igaz,hogy anyámnak csak én vagyok egyedül,s?r?n találkozok,mindent megbeszélünk és mindenbe beleszól.Az is igaz,hogy a férjem nagyon tiszteletlen,arogáns volt vele kishíján nekiment anyukámnak.Anyukám szerint,ha ?t nem tiszteli akkor engem se.Nekem nem segít a háztartásba se(a bevásárláson kívül)a gyereknevelésbe,ellátásba is csak nagyon keveset(11 hónapos a baba)és ráadásul nagyon kevés pénzt hoz haza.Vettünk egy házat melybe 2x annyi pénzem van mint neki de sajnos felesbe írattam.Az én pénzemb?l élünk mivel nekem több felöl jön(maszek,gyed)Mindenen spórol,hogyminél több maradjon a megélhetésre,ahelyett hogy dolgozna máshol.De a legnagyobb baj az hogy mióta láttam anyukámmal hogy viselkedett,nem tudok közeledni.Békülni vele soha nem akar,megmondta.

Legjobb válasz: Ide nem az anyáddal való kapcsolatát kéne keverni, hanem magát a férjed dolgát, mennyire számíthatsz rá, mennyire jó férj és apa. A leírtak alapján nem éppen. Te szerintem már jobban tartozol anyádhoz, mint a férjedhez.

Ide nem az anyáddal való kapcsolatát kéne keverni, hanem magát a férjed dolgát, mennyire számíthatsz rá, mennyire jó férj és apa. A leírtak alapján nem éppen. Te szerintem már jobban tartozol anyádhoz, mint a férjedhez.
Így van. Nem az a legnagyobb baj, hogy anyukáddal nem jön ki, hanem a kettõtök viszonya.
Esetleg hallgass anyádra, a jelek szerint több esze van, mint neked.
Az elsõ véleményét 110%-ban osztom!
Elsõ kettõ leírta a tutit!
Ha õt nem tiszteli? Miért anyukád kicsoda? A pápa lánya? Egyébként a férjed is elgondolkozhatna kicsit magán.
Nem ott kezdõdik a felnõtt kor, hogy mindkét szülõrõl leválunk?

Ha elválok, és lemond a férjem a lakás feléröl a gyerektartás fejében, lefoglalhatja-e a biróság egy másik ügyböl kifolyolag? Átiratni nem tudom a lakást, mivel szocpol van rajta, azt meg vissza kellene fizetni.

Legjobb válasz: A férjed a gyerektartás fejében nem mondhat le az ingatlanról, az meg pláne nem igaz, hogy errõl VELED kell megegyeznie. Ehhez gyámhivatali hozzájárulás kell, és akkor SEM a teljes gyerektartásról tud lemondani. Persze a gyakorlat más, egészen addig, amíg a felek jóban vannak. A kérdésbõl nem derül ki, hogy most a "lemond a lakásról" mit jelent. Hiszen mondtad, hogy más nevére nem tudjátok átíratni, így a tulajdoni viszonyok nem változnának (azaz fele a tiéd, fele az övé?), azonban közöttetek lenne egy "egyezség", ami alapján ti megállapodtatok, hogy a lakás a tiéd, és nem kell gyerektartást fizetnie? Mert ha errõl van szó, akkor a férjed tulajdoni részét végrehajthatják. Az ingatlannyilvántartás az közhiteles, ami abban van az majdhogynem szent és sérthetetlen.

A férjed a gyerektartás fejében nem mondhat le az ingatlanról, az meg pláne nem igaz, hogy errõl VELED kell megegyeznie. Ehhez gyámhivatali hozzájárulás kell, és akkor SEM a teljes gyerektartásról tud lemondani. Persze a gyakorlat más, egészen addig, amíg a felek jóban vannak. A kérdésbõl nem derül ki, hogy most a "lemond a lakásról" mit jelent. Hiszen mondtad, hogy más nevére nem tudjátok átíratni, így a tulajdoni viszonyok nem változnának (azaz fele a tiéd, fele az övé?), azonban közöttetek lenne egy "egyezség", ami alapján ti megállapodtatok, hogy a lakás a tiéd, és nem kell gyerektartást fizetnie? Mert ha errõl van szó, akkor a férjed tulajdoni részét végrehajthatják. Az ingatlannyilvántartás az közhiteles, ami abban van az majdhogynem szent és sérthetetlen.

Mit csináljak, ha szex közben véletlen más néven szólitottam a férjemet és azóta nem áll velem szóba?

Nem tehetek róla de szex közben van ugy hogy elég sürüen egy másik pasiról fantáziálok!Rádásul ez a pasi a férjem fönöke,és márt kétszer is kikezdett velem.Sajnos nagyon jó pasi nagyon teteszik.Most válljak el?De a férjemet is nagyon szeretem meg van 3 kisgyermekünk.

Legjobb válasz: ezeket most komolyan irod? (az utolso kettot is en irtam) a leveleket egesd el, a pasast kergesd el, mert az egy utolso gane ember! kihasznalja a vonzodasod na meg, hogy a ferjed a kezeben van, az undorito kis szarzsak! ha jelent valamit a hazasagod ne foglalkozz ilyenekkel. vagy tonkre akarod tenni az eleted? elvalt akarsz lenni harom gyerekkel a nyakadon? mert a csavonak igy biztos nem kellenel a "koloncokkal" egyutt. nem hiszem, hogy nem latsz at a szitan, csak nehany ropke dugasra palyazik! oda ne add magad, ha van egy csepp eszed! ha a ferjed rajonne, megundorodna toled es kidobna. szerintem jogosan...

ezeket most komolyan irod? (az utolso kettot is en irtam) a leveleket egesd el, a pasast kergesd el, mert az egy utolso gane ember! kihasznalja a vonzodasod na meg, hogy a ferjed a kezeben van, az undorito kis szarzsak! ha jelent valamit a hazasagod ne foglalkozz ilyenekkel. vagy tonkre akarod tenni az eleted? elvalt akarsz lenni harom gyerekkel a nyakadon? mert a csavonak igy biztos nem kellenel a "koloncokkal" egyutt. nem hiszem, hogy nem latsz at a szitan, csak nehany ropke dugasra palyazik! oda ne add magad, ha van egy csepp eszed! ha a ferjed rajonne, megundorodna toled es kidobna. szerintem jogosan...
hát megértem a férjed. Gondold bele magad fordított helyzetbe! de ha azt mondom hogy el kell válnod, el fogsz, ha azt mondom nem, akkor nem? ezt mi nem tudjuk eldönteni! csak ti vagytok a házasságban..
Érthetõ a férjed viselkedése.A fönöké nem annyira, aki kikezdett veled.Egy ilyen dologért semmiképpen nem válj el.Azt írod, hogy a férjed fönöke csak tetszik.Az még nem olyan egetverõ érzelem.Próbálj meg kevesebbszer összefutni vele és inkább a családodra koncentrálj.Ez csak egy vélemény.Ezt úgyis te fogod tudni eldönteni.
meg azt fuznem hozza, hogy ez undorito! hagytad, hogy megcsokoljon, holnap a bugyidba is beengeded? az ilyen noktol mentsen meg az eg! leszarom a listat, johet a nulla!
maris a valason jar az eszed?? na ott van szerelem! ez egy rohely. mar ne is haragudj, de van miert szegyelned magad! es az a legkevesebb, hogy nem all szoba veled. szegeny ember, elore sajnalom mi lesz kesobb. johet a minusz...
A kérdező hozzászólása: Lécives segitsetek!Köszönöm.Amugy nekem ez nagyon ciki és szégyelem nagyon.De az érzéseknek nem lehet parancsolni!
ha komolyat akarna tõled a pasi nem ezt csinálná amikor van férjed meg 3gyereked. Egy olyan nõt a legkönnyebb hülyaíteni akinek van ennyi gyereke és férjétõl nem kap meg mindent. Õ csak egy picit csapja neked a szelet, te meg mindent elhiszel neki, még azt is h az ég nem kék hanem zöld. Én a férjed helyében elzavartalak volna. Nem tudom mit tennék, ha a párom közölné, h érez egy másik nõ iránt vmit. Biztos nem maradna tovább a lakásunkba. Döntsd el mi a fontosabb. Egy kaland vagy a gyerekeid és a férjed. Ha a kaland, azt kívánom pofára ne ess. Mert ilyenkor mindig az szokott lenni.
Szegény férjed .... Én nagyon sajnálom
A kérdező hozzászólása: Nemtom miröl baszélsz, én tegnap regisztráltam magam ezen az oldalon!Ezt az oldalt is egészen véletlen találtam meg!Amugy meg oldotam a dolgot.Sokat gondolkodtam, rájöttem.Megbeszéltem a férjemmel az este , hogyha nem ugy viselkedik velem akkor megcsalom vele.De ugy látszik megértete mert márt az este is együtt voltunk.Amugy nem kell leszolni senkit mindenki követ el hibákat és atól nem lesz kurva ha érez egy másik pasi iránt!Talán nem véletlen?Ha valakinek megad minden téren mindent a férje szerintem -és nem nézi levegönek-ez márt az elött volt hogy a férjem fönökét megismertem volna, ugyanis akkor még itt sem lakot!Lehet én is hibás vagyok!De a férjem még jobban hogy eddig jutotunk, talán helyre tudjuk hozni.A férjemen mulik leginkább!Kébzeljétek reggel még a kávét is az ágyba hozta nekem!Máma ö föz meglep engem sültcsirkét-imád fözni, lehet kevés pasi van ilyen.Na sziasztok, én meg megyek takaritok, további jó napot mindenkinek4Remélem helyre jövünk!
Pár héttel etelött volt valaki aki egy jot szorakozott itt. Emlékesztek aki 5 pasival akarta egyszerre megcsalni a férjét. Nem tudom miért de nekem ez az egész nagyon hasonlit arra az esetre. Lehet, hogy megint Õ szorakozik?!
nem hiszek a fulemnek?! mi van??? mi ez a palfordulas? kezd tenyleg kamuszag lenni. egy felelosegteljes no nem igy viselkedik. meghogy nem mondja el? holnap az egesz utca tudni fogja, rajtad rohognek majd. a ferjed majd jol elver meg kidob. es meg is erdemled majd. tobb hozzafuzni valom nincs. ugyis hiaba tepem itt a szam :( sajnos!!!
A kérdező hozzászólása: Lécives ne sérteges !Én azért irtam hogy segitsetek, nem kéne a másikat bántani.Igazából az a gond hogy ha meglátom a pasit szinte a fellegekebe járok.Aszem tudom mit csinálok holnap lefekszem vele inkább mégis , de megkérem rá hogy ne szóljon a férjemnek.Majd kiderül hogy csak arra kellettem e neki..Holnap irok nektek milyen volt.
Érdekel Téged ez a fõnök??? Hát nekem sokkal többet érne az a féri aki képes volt elfogadni feleségének, aki megajándékozott három gyermekkel.... Jó, meg esik ez...De mégis ez egyike a leggonoszabb dolgoknak...Szegény gyereke, ha elválsz...Jaj, az isten mentse meg Õket ettõl, szegény férjed, hogy ilyen vagy Vele, és bunkó fönök hogy kikezdett egy házas asszonnyal, de a leghibásabb Te vagy.. Nyugodtan lehet nullázni a válaszom, az igazság akkor is itt van....
Az utolsó írónak maximálisan igaza van.Elég gáz, hogy a férjed más néven szólítottad.Szerintem tud mindent rólatok, csak a gyerekek érdekeit nézi, nem úgy mint te.Én elsüllyednék a sárga földig ha én ilyen nõ lennék, ráadásul 3 gyerekkel...Ezzel menj a pszichiátriára, mert ez már nem normális amit csinálsz.
Pfff...hát nem tudom milyen feleség és anya lehetsz...azt mondtad a férjednek hogy ha nem viselkedsz úgy ahogy én mondom akkor megbaszatod magad mással???? hát komolyan...és akkor erre a férjed azt mondta hogy..: jó rendben..még fõzök is...csak nehogy megbaszasd magad....remélem ez inkább kamukérdés, mert hogy létezhet ilyen felelõségtelen anya...hogy inkább mással baszatja meg magát..és még mi vagyunk a hülyék mikor kurvának nevezünk..hát kurva is vagy..nem kispályás..és arra fogod hogy neked a férjed volt az egyetlen szexuális téren...érdekes..másnak is csak 1 volt az életében..mégse akarja megbaszatni magát..pfff. na jöhet a lepontozás...de nem érdekel...(N)
Vagy csak anya kell neki az ikrek mellé? Erre nem gondoltál? Amúgy neked is van 3 gyereked. Gondolom nem unalomból csináltátok. Ha szereted a férjedet akkor válassz! De ha el is hagyod, szerintem tök gáz a szomszédba költözni!!! Egyébként hány éves vagy?
A kérdező hozzászólása: 25 vagyok.
A kérdező hozzászólása: Te férfi vagy vagy nö?
Elsõnek megkell tanulnod helyesen írni, utánna több pasiról álmodozni... sürüen??? mi ez???
hát te egy lúzer vagy XDXDXD
na es, ha o az egyetlen ferfi akivel voltal?? mit szamit az? en is csak a kedvesemmel voltam es megsem akarok mindenfele kanajpolni, meg koslatni a nok utan. legyen benned tartas az istenert!!!
Mégcsak nem is azt tagadta, hogy fiatal hanem, hogy kurva :D Gyesön vagyol otthól? Námbaj...bár lehet hogy valami cigányputrival van dolgunk gyerekek :D Bár inkább 1 szögedi fiatal leányka írogatja ezeket. Már ne is haragudj, de egy 3 gyerekes anya nem ilyen stílusban ír. Nagyon látszik, hogy fiatal vagy.
A kérdező hozzászólása: Ja aki a helyes irásomat kritizálja nézze meg az övét az teljes televan hibával.
A kérdező hozzászólása: Köszi a segitségeket.De az a legnagyobb gond hogy mindenap találkozok vele, egymás mellett lakunk mégcsak véletlense tudom kikerülni.Amultkor is figyelt az ablakból majd mikor egyedül voltam odajött hozám.Az is gond hogy érzek iránta valamit, ezt nagyon szégyelem de ez van.Rádásul azt sem tudom hogy a férjem nem e vet észre a multkor mikor vittem ki a szemetett és odajött a pasi és megcsókolt.
A kérdező hozzászólása: ja és állandóan több oldalas levelek ir nekem.Ezeket sem tudom hogy látta -e a férjem, mert én elrakom mindet a szekrényben és a multkor nem ott volt...
A kérdező hozzászólása: Azért hagytam mert jól eset , de amugy a csók csak egyszer történt meg!De alig várom hogy ujjból lássam.Sajnos vannak dolgok amit a férjemtöl nem kapok meg.Lehet ö megadná nekem?
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ nem tudom végül is mit akar tölem a pasi de ö egyedül él amugy 2gyerekével, ö neveli öket 3évesek és ikrek.Nem tudom nekem ugy tunik hogy komoly!Vagy csak azt akarja?Az utolsó iró férfi vagy nö?
az utolso harmat mind en irtam! ferfi vagyok es csak hangsulyozni tudom, hogy ne ted meg! ne hagyd, hogy elfajuljanak a dolgok. dehat ki vagyok en, hogy megmondjam mit tegyel? ha elakarod cseszni az eleted, csak rajta. en a paromnak sosem bocsajtanek meg, az biztos (es minden onmagat valamire tarto ferfi igy tenne!)
A kérdező hozzászólása: Tényleg köszi hogy irtál.De léci áruld el hogy mit csináljak mert nem tudjuk eladni a házat meg a férjem költözni sem akar, igy mindenap látni fogom.Kérjem meg rá öt hogy költözön el innen hogy ne is lássam?Vagy mit csináljak hogy ne kelljen találkozni vele, meg látom sem?Társasházban lakunk.
A kérdező hozzászólása: Ja meg léci áruld el azt is mit csináljak a férjemmel hogy szoba álljak vele?Hiába szólok hozá nem válaszol még a fejét is elforditsa, csak a gyerekekel beszél.Vagy támadjam le este ha alusznak a gyerekek mászak rá hogy szexeljünk?Örülni fog neki szerinted?Kiprobáljam?
hmm...uralkodj magadon, hisz felnott ember vagy, nem egy gyerek. ne foglalkozz vele, ne is flortolj, mert az batoritas. ha nem veszi a lapot, minden belso tiltakozasod ellenere(merthat valojaban kivanod ezt a ferfit, ugye?) vilagosan ertesd meg vele, hogy itt marpedig nem lesz semmifele kufirc meg csaladrombolas! es tedd helyre a hazassagodat. legyen bekes, meghitt es megbizhato.
egy ideig meg semmikeppen se tamad le, szerintem ellokne magatol, ami ugye ertheto(megalazo lehetett szamara a nevsuttogas), legy turelemmel, bizonyisd, hogy huseges vagy s ami a legfobb, hogy OT szereted. de mindezt szepen lassan, ido kell, hogy elfeljtse, ha egyaltalan eltudja valaha :(
Nekem az az érzésem, hogy csak megdönteni akar.. próbáld meg tartani magad, hisz anya vagy és feleség!!! szted mit gondol rólad a fõnök?! ott röhög, hogy "pfú, mekkora kis csitri ez a csaj, a férje meg mekkora egy barom, hogy így felszrvazzuk majd" gondolj már bele, hogy a férjeddel hogy bánna utána a fõnök, vagy ha kiderülne esetleg, a munkatársai hogy néznének rá?! jézusom, ne haragudj, de egy 3gyerekes anyától azért többet vártam volna!!! szégyeld magad! fordított helyzetben te hogy éreznél?!?!?!?! de tudod mit?! válj el inkább, mert ilyen nõ se anyának, se feleségnek nem való! ha meg mégis úgy érzed, hogy komolyak a fõnök szándékai, akkor legyél annyira talpraesett, és kérdezz rá, hogy most õ mit is akar tulajdonképpen! ui: te dolgozol?! vagy a gyerekekkel otthon vagy?
nehogy elvalj! az lenne a legnagyobb ostobasag. metsd ami mentheto ez a legtobb amit tehetsz. (megint en vagyok, ez mar az otodik hozzaszolasom, bocs de nagyon utalom nezni, ahogy a hazassagok hulyesegek miatt szetesnek. emlekezz mire eskudtel az oltar elott s hogy azt nem hiaba tetted.)
Ilyen helyesírással inkább egy 15 éves kiskurvának tûnsz aki nem meri még anonym módon se leírni, hogy csalja a barátját. Érdekes is lenne 3 gyerek után csak úgy odaadni magad egy másik kannak úgy, hogy még azt sem érted miért van kiakadva a férjed. Vagy hazudsz és az van amit az elején írtam, vagy egy kurva vagy és a férjed pedig egy szerencsétlen ember aki pont téged fogott ki.
hmm...erre nem is gondoltam, de miert ne merne vallani magat egy arctalan forumon? santit itt valami...
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok kurva.Nem feküdtem le vele.NEM TEHETEK RÓLA DE ÉZEK IRÁNTA.Erröl nem tehetek.Az érzéseknek nem lehet parancsolni.Amugy kiváncsiság bennem van mi lenne ha lefeküdnék vele?Tényleg csak arra kellenék neki?Meg hogy milyen lehet más pasival?Nekem csak a férjem volt szexuálisan ha értitek.Milyen lehet az ágyban vele?Amugy gyesen vagyok itthol.
Dugjatok titokban, azt majd lesz valami.Mindig mindenki igy csinálja, minden társadalmi rétegben és korban.....

Ha teherbe esek a házasságom alatt, de már válófélben vagyunk, akkor jogilag a férjem az apa, vagy nem?

Ha teherbe esek a házasságom alatt de már válófélben vagyunk és nem is élünk együtt, akkor jogilag a férjem az apa ha megszületik a baba a házasságom felbontása után? (már másvalakivel élek együtt és övé a kisbaba)

Legjobb válasz: Nekem volt ugyanilyen a környezetemben. Papíron a férjed az apa, de szülés után meg kell ezt támadni és tanúkkal igazolni, hogy akkor mással éltél már + apasági nyilatkozat. Ha jól emlékszem, még a volt férjednek is tanusítani kell, hogy nem éltetek már együtt. Elég idétlen procedúra, de ezután már minden sínen van.

Nekem volt ugyanilyen a környezetemben. Papíron a férjed az apa, de szülés után meg kell ezt támadni és tanúkkal igazolni, hogy akkor mással éltél már + apasági nyilatkozat. Ha jól emlékszem, még a volt férjednek is tanusítani kell, hogy nem éltetek már együtt. Elég idétlen procedúra, de ezután már minden sínen van.
Hát, szerintem, ha a születés elõtt elváltok, akkor nem a férjedé a gyerek jogilag. Ha nem akkor, akkor igen, de szerintem ez annyit befolyásol, hogy mi lsz a gyerek vezetékneve.
sajnos a férjed nevét kapja én hasonló helyzetben vagyok
igaz h a baba a volt ferjed nevet kapja, aztan o majd lemond rola az igazi pedig apasagit ir ala es a nevere veszi.mielott a nevet megkapja es kulfoldre szeretnetek utazni, te a pasid es a kozos babatok a volt ferjed beleegyezo nyilatkozatat kell kerned, kesz rohely de a magyar torveny szerint ez vedi a gyereket.(a sajat szuleitol)
A válástól számított 1 éven belül születet gyermek automatikusan a volt férj nevét kapja, még akkor is ha te már visszavetted a lánykori neved.Aztán be kell adnod az apasági, a volt férjnek lemondani róla, az apukának elismerni, szóval vagy egy éves procedúra.Abban az esetben nem ha ujból férjhez mész.
A férjed nevéd kapja nem a faszidét, hát biroságra kell majd mennetek miután a gyerek megszületik...szerintem egyszerübb lett volna adig várni a gyerekkel mig a válás(és utána a 180nap)lejár, sok mindentöl megkiméltétek volna magatok is meg a kisgyereket is...
A válástól számított 180 napon belül született gyermek is a volt férj nevét kapja (ez automatikus). Ezzel a születendõ gyermeket védik. Ha mégsem a volt férj az apa, akkor a szülés után bírósági úton lehet a gyereknek megváltoztatni a vezetéknevét.
"A házasságban született gyermek apjának, illetve anyjának mindig a házastársakat kell tekinteni. Ez egy olyan törvényi vélelem, amely igaz akkor is, ha a "szülõpár" érvényes házasságban él, és akkor is, ha azt késõbb a bíróság érvénytelenné nyilvánította. Az, hogy a mindenkori férj tekinthetõ a gyermek apjának csupán a házasságban élõ szülõktõl született gyermekek érdekét (védelmét) szolgálja, akkor is, ha nem a férj a biológiai apa. Ez a vélelem azonban megdönthetõ - azaz ellenkezõ bizonyításnak helye van -, hiszen nem életszerûtlen, hogy a gyermek apja nem az anya férje, hanem egy kívülálló harmadik személy, a cél pedig mégiscsak az, hogy a jogi és a tényleges helyzet szinkronban legyen." Forrás: http://www.magyarorszag.hu Õk már csak jobban tudják... A FÉRJTÕL NEM KELL APASGI NYILATKOZAT!!!!
A férjed csak akkor lesz hivatalos ha a nevére veszi és elismeré hogy övé a gyerek. Ha nem teszi a ygerek a te neved örökli és nem lesz hivatalosan apja. Sajnos iylena mostani rendszer (a férj enm köteles segíteni a nevelésben, csak önszántából). Ez így mûködik elhiheted nekem :)
Ha nem tudtok megegyezni, akkor birosaghoz kell fordulni az apasag megallapitasa erdekeben. Sok szerencset!
Jogilag a férjedé a gyerek, hiszen az õ nevét viseled, és szinte evidens is, hogy a házasságban élõ párok gyereke közös... De tudjuk, hogy az élet produkál furcsa fricskákat! A baba apukájának kell apasági nyilatkozatot tennie, de szerintem az anyakönyvvezetõk profibbak a témában: szerintem keresd fel a területileg illetékes "szakit", biztosan segít!
A gyerek apjának automatikusan azt fogják tekinteni, aki a fogantatáskor papíron a férjed. Utána meg lehet támadni, ha mindketten ezt tanúsítjátok, nem hiszem, h. bármi bonyodalom lenne.
Gondolom gyerektartás miatt is kérdezed, ha igen akkor kér egy DNS tesztet a volt férjed és kiderül a turpisság márha van esze:D amúgy igen õ az apa jogliag.

Van egy férjem. És gyereket szeretnék állítólag ő is! Csak én attól félek ha teherbe esek akkor elhagy. Pedig én nagyon nagyon szeretem! Mit tegyek? Segítseteek!

Legjobb válasz: hát nem tudom, nektek milyen, vagy mirõl szól a házasságotok, de én éppen 8 hónapos kismama vagyok, és a férjem soha nem imádott még ennyire! minden nap dícsérget, lesi minden kívánságomat, és nagyon várja a fiacskánkat. látom rajta, hogy már MI vagyunk neki a legfontosabbak, és soha nem éreztem ennyire biztonságban mellette. ha nagyon a külsõségekért vett el, vagy csak érdekbõl, akkor megértem a félelmedet, de egyébként nem.

hát nem tudom, nektek milyen, vagy mirõl szól a házasságotok, de én éppen 8 hónapos kismama vagyok, és a férjem soha nem imádott még ennyire! minden nap dícsérget, lesi minden kívánságomat, és nagyon várja a fiacskánkat. látom rajta, hogy már MI vagyunk neki a legfontosabbak, és soha nem éreztem ennyire biztonságban mellette. ha nagyon a külsõségekért vett el, vagy csak érdekbõl, akkor megértem a félelmedet, de egyébként nem.
De miért nem hiszed el neki, hogy mostmár akar gyereket? Hány évesek vagytok? Ne haragudj, de ha ennyire nem tudsz benne megbízni, akkor ne neki szülj...gyereket csak akkor vállaljatok, ha teljes az egyetértés, és magad mellett tudod a férjed teljes vállszélességgel, mert se a terhesség, a szülés, és utána az elsõ pár év nem sétagalopp! gyönyörû idõszak, de nagyon próbára teszi a kapcsolatot, és mindenki türelmét...
Azért kíváncsi vagyok hány éves vagy? Elég gyerekes ez az egész kérdés feltétel:)
Hát, benne van a pakliban. De egy olyan nõt is elhagy a férje egyik napról a másikra, aki nem hitte volna, hogy megteszik vele. Én pl 99%-ra tudtam, amikor gyermeket vállaltunk, hogy nem fog elhagyni. Még akkor sem hagyna el, ha már nem szeretne. Ez sem a legjobb, mert így nem tudhatom, hogy vajon azért van még velem, mert szeret, vagy csak kötelességbõl. Szóval, nem tudhatod. De én ilyen félelmekkel nem szülnék neki gyermeket. Keresnék olyat, akinél fel sem merül a gondolata, hogy elhagy. Persze, mint mondtam, nem tudhatjuk elõre.
Miért hagyna el?
Ha ennyire nem bízol meg benne, akkor inkább ne szülj.
A férjed, ha szeret Téged így, akkor akkor is szeretni fog, ha babátok lesz. És lehetõleg még jobban! :) Legalább is számomra így lenne normális... Elhagyni meg bármikor elhagyhat, gyerekkel vagy anélkül... :/
Ha akar, miért hagyna el? Ha nem bízol benne, akkor viszont várj még! A terhesség nyugalmat követel(ne)!
Mibõl gondolod, hogy õ nem akarja?
A kérdező hozzászólása: Mert elõször nem szeretett volna gyereket és most állítólag már igen és ha terhes lennék akkor félek h talál egy másik nõt.....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Hát bízok benne nem az a kérdés csak nem tudom egyszerûen ez eldõl! A 8 hó.s kismamának nagyon gratulálok!!!!  És amúgy 26 vagyok! :)

Mit tennél ha a férjed és családja számára normális és elfogadható, hogy a 2-3 éves gyermekre rácsapnak, fegyelmezés céljából? De te nem értenél egyet ezzel?

Legjobb válasz: Huu, hat eloszor is leulnek a ferjemmel ezt megbeszelni. Varnek nehany hetet, hogy volt-e foganatja. Ha nem, akkor ismet beszelnek vele. Annak fuggvenyeben, hogy mennyire es hanyszor csap a gyerekre oszinten szolva en a koltozest fontolgatnam. Szamomra ez nem elfogadhato. Neha-neha, ha csak meglegyinti, akkor maradnek, de ha lathatoan faj is a gyereknek, akkor vinnem onnan. A rokonsaghoz meg egyszeruen nem mennek,ha tobbszori keresre sem fejezik be ezt a viselkedest.

Huu, hat eloszor is leulnek a ferjemmel ezt megbeszelni. Varnek nehany hetet, hogy volt-e foganatja. Ha nem, akkor ismet beszelnek vele. Annak fuggvenyeben, hogy mennyire es hanyszor csap a gyerekre oszinten szolva en a koltozest fontolgatnam. Szamomra ez nem elfogadhato. Neha-neha, ha csak meglegyinti, akkor maradnek, de ha lathatoan faj is a gyereknek, akkor vinnem onnan. A rokonsaghoz meg egyszeruen nem mennek, ha tobbszori keresre sem fejezik be ezt a viselkedest.
Vehemens vagyok ha valaki hülyeséget csinál.Szólnék szépen-elõször.Aztán amikor nem tetszik valami a felnöttnél akkor odacsapnék neki és megkérdezném hogy jól esik-e.
ha ráütne akkor fognám a cókmókomat a gyerekkel együtt elmennénk
ráripakodnék verés sose megoldás!!!!
Ha elõször történik, elmondanám hogy nálunk ez nem fér bele, soha többet ne tegye. Ha újra megtenné, fognám magam és hazamennénk és úgy 2-3 hétig ha kérdezi, hogy mikor megyünk megmondanám, hogy ha úgy érzem nem fogja megütni a gyerekemet. Ha a sógornõm a gyerekem fejét ütni, felpofoznám szó nélkül. Talán meg is tépném. Egy legyintés a popsira meg csak-csak, de a fejét????
6-os vagyok: az elmennénk anyósékra vonatkozik. A férjemmel elõre megbeszéltük ezeket a dolgokat. Mindkettõnket "vertek", mi nem fogjuk a gyereket. Egyet ért velem.
azért a ráütés és a verés közt van különbség.és szinte biztos vagyok benne hogy az ide írt emberek fele igenis rácsapott már legalább egyszer a kezére.Nevelés céljából, vagy mert épp az élete volt a tét.3 éves a kisfiam, és igenis volt, hogy rá csaptam a kezére, és eredményes volt, mindamelett nem tartom a nevelés jó eszközének és magam se alkalmazom.viszont én legalább bevallom, hogy velem bizony elõfordult és biztos nem ez lesz az utolsó sem.köszönöm a lepontozást.:)
Nálunk is jött anyósom ezzel a "csak picit rá kell csapni a kezére mindig" szöveggel még mászós korában. Akkor a férjemmel is megbeszéltük (meggyõztem), hogy mi nem így csináljuk. Anyósnak meg a férjem mondta, elfogadta.
én soha nem hagynám senkinek hogy rácsapjon a gyerekemre.én nem teszem, akkor másnak meg semmi joga nincs hozzá. anyósom amúgy se foglalkozik a lányommal szóval nekünk nincs ilyen problémánk.

Ha a feleség megcsalta a férjét és ezért a férj el akar válni, emiatt elveszik a gyereket a nőtől?

Legjobb válasz: A törvény szerint a szülõnek kötelessége a gyerek erkölcsi nevelése is. Ha az anya szeretõt tart,az nem számít a bíróságon,attól még nem erkölcstelen. Csak akkor ítélik az apának a gyereket,ha az anya részegen összeesik a tárgyaláson,vagy súlyosan kábszeres,másképpen nem.

A törvény szerint a szülõnek kötelessége a gyerek erkölcsi nevelése is. Ha az anya szeretõt tart, az nem számít a bíróságon, attól még nem erkölcstelen. Csak akkor ítélik az apának a gyereket, ha az anya részegen összeesik a tárgyaláson, vagy súlyosan kábszeres, másképpen nem.
Dehogy! Ez egy modern társadalom! A nõ azt csinál amit akar! Míg ha a férfi néz meg akár csak egy kirakatbabát, máris úszik kocsi, ház, tv.
Nem, mert nem erõszakoskodott a férjével (legalább is a leírásból nem derül ki). Csak akkor veszik el tõle a gyereket, ha az anya agresszív.
hm, Magyarországon elég érdekes a gyermekelhelyezési törvény ! Nem , nem ítélik az apának ilyen esetben !ahhoz döntõ bizonyíték kell az anyával szemben, hogy az apának ítéljék! de bíró is válogatja , ha az anyánál testi és szellemi fejlõdéséhez minden körülmény adott a gyermek felnövéséhez akkor no problem, de ha az anya saját magáról sem tud gondoskodni, mert állandó részeg, vagy drogfüggõ, bár erre is elég nyomós bizonyíték kell, vagy ha súlyosan bántalmazta a gyermeket és errõl látleletek is vannak ... de van olyan is, hogy oda ítéli a bíró a gyermeket ahol aznap elõtt éjszaka aludt a gyermek, mert pl az iskolából üzent apának, hogy menjen érte, mert vele akar élni és elviszi, nála alszik akkor volt már rá példa, hogy a bíró odaítélte ! de pszichológiaia vizsgálatnak vannak alávetve a gyermekek, és abból is sokminden kiderül ! de egy megcsalásért nem fogják elvenni az anyától a gyermeket, csak ha prostituált és pénzt kap érte és fõleg, ha haza hordja a kuncsaftokat !
Az a családanya, aki ilyet tesz, meg is érdemelné!!Ugyanez vonatkozik a férfiakra is!Hamár2ember olyan kapcsolatban van, hogy családod alapit, minek1harmadik??? A biróság szinte minden esetben az anyának itéli a gyerekeket, amennyiben õ igényt tart rájuk, és nincs semmi mentális problémája.
Nálunk így volt... Mind a hárman apámmal maradtunk, de elõtte engem és a nagyobbik tesómat megkérdeztek, hogy hol akarunk maradni, mert elmúltunk már mindketen 12 évesek... 14/L

Új építésű lakásban élünk férjemmel, és 3 hós kisfiammal. A férjem 36 éves, van lehetőségünk szoc polra? És ha új építésűt vennénk?

Legjobb válasz: http://ingatlanok.hu/hirek/20070927/Szocpol__a_legnepszerubb.. A teljes szocpol igénylésénél nem lehet lakástulajdonotok (kivéve ha örökölted), tehát elõtte a jelenlegit el kell adni.

http://ingatlanok.hu/hirek/20070927/Szocpol__a_legnepszerubb.. A teljes szocpol igénylésénél nem lehet lakástulajdonotok (kivéve ha örökölted), tehát elõtte a jelenlegit el kell adni.
Ha a jelenlegi újépítésû lakásra lakáscélú kölcsönt is vettetek fel, az utólag született gyermekre is igényelhettek jóváíró szocpolt (UTÓ-LÉK) a tõketartozás csökkentésére. Ha nincs hitel a kecón, akkor el kell adni, és másikat venni drágábban, mert az 5 éven belül értékseített ingatlanok eladási árát 100%-ban fel kell használni a másik lakáshoz. Fontos még az együttköltözõk számához tartozó méltányolható szobaszám és az ahhoz tartozó méltányolható építési költség, vagy vételár, ezeknek felsõ határa van. Pl. ha 3-an vagytok, minimum 1, 5 max 3, 5 szoba lehet.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!