Találatok a következő kifejezésre: Ha fél szeretnék lakást (4 db)

Ha fél szocpolra szeretnék lakást venni fészekrakóval akkor mekkora jövedelemmel igényelhetem a hitelt? Elég a minimálbér?

Legjobb válasz: Mi is ebben vagyunk, gondolom azért félszpol mert használt lakás, nekünk is egy fizu van és csak min.bér és igényelhetünk.

Mi is ebben vagyunk, gondolom azért félszpol mert használt lakás, nekünk is egy fizu van és csak min.bér és igényelhetünk.
Mi is így vettünk házat, a férjemnek minimálbére volt, nekem minimálbér után GYED-em. Persze attól függ, mekkora lenne a hitel. Nekünk 2, 5 millió volt.
Igen, akkor elég, de csak akkor kapsz állami kezességvállalást, ha köztisztviselõ vagy. Ezt egyébként elég igazságtalannak tartom.
Utolsó kommentelönek!! Nem csak köztisztviselök kapnak állami kezességet!Mi is kaptunk! Én gyesen vagyok Párom meg csak 4 órára van bejelentve!Úgy lett megoldva hogy be lett vonva egy adóstárs!Nem kezes mert az más!És igy könnyen akadálymentesen megkaptuk a hitelt a félszocpolt!Állami kezesség válallásal!
A kérdező hozzászólása: olyan 6 milla lenne a hitel de ugytudom állami kezesség vállalás mellet elég a minimálbér
Ha nem jön össze - vagy ha jobbat szeretnél, mint a drága hitel -, küldj nekem privát e-mailt.
Igen akkor is. Senki nem fogja napra vagy órára pontosan számolni, hogy mennyit töltesz a lakásban.
Igen, akkor is ki kell fizetni ugyanúgy mintha ott lennél.A szobát amiért fizetsz az ünnepkor vagy szünetnél is fenntartod magadnak.Vagyis a cuccaid ott maradnak, senki nem használhatja a szobát.Így bár te sem vagy ott mégis te használod.

Van egy 6 hónapos sziámi cicám. Eddig lakásban laktam, és szoba cica volt, most költöztem át kertesházba. Szeretnék neki szabadságot adni, de félek hogy ha kiengedem eltéved, nem jön vissza. Valaki aki ért az állatokhoz tudna tanácsot adni?

Kivittem már párszor, ugy hogy én is ott voltam..de ha hivtam sose jött be, mindig kint mászkált és nem hallgatott rám. Viszont ha bent vagyunk akkor jön rögtön ahogy hivom.. Érdekelne hogyan tudom rászoktatni hogy ha kint van akkor hazajöjjön..

Legjobb válasz: Vidd ki hámmal és egy 5 m pórázzal. Vidd végig a kerten, szokja a területett, de ha átakarna mászni más szomszédba nyugodtan szídd meg, de ne üsd meg csak érezze azt már nem szabad! Nekem a cicám 4 napja van kint, esténként bejön. Én is félek, hogy átmegy, kimegy az útra de szerencsére nem. Eleinte hámmal és pórázzal vittem ki, mert ismeretlen volt számára. Viszont az én cicám csak sima házi. A tiédet ellopják ha nem figyelsz rá rendesen, vagy építs neki egy kifutót, ahol kint hagyhatod anélkül, hogy elkóborolna, össze verekedne másik cicával. Költséges Kifutót építeni, de megéri mert nyugodt szívvel engedheted ki.

Vidd ki hámmal és egy 5 m pórázzal. Vidd végig a kerten, szokja a területett, de ha átakarna mászni más szomszédba nyugodtan szídd meg, de ne üsd meg csak érezze azt már nem szabad! Nekem a cicám 4 napja van kint, esténként bejön. Én is félek, hogy átmegy, kimegy az útra de szerencsére nem. Eleinte hámmal és pórázzal vittem ki, mert ismeretlen volt számára. Viszont az én cicám csak sima házi. A tiédet ellopják ha nem figyelsz rá rendesen, vagy építs neki egy kifutót, ahol kint hagyhatod anélkül, hogy elkóborolna, össze verekedne másik cicával. Költséges Kifutót építeni, de megéri mert nyugodt szívvel engedheted ki.
Ne engedd inkább ki, max felügyelet alatt! Kutyakaja lesz belõle! :( RIP ( 10 macskám) :(
Nekem is sziámim van, 5 éves és szobacica. Néha kiviszem, de nem szeret kinn lenni. Én a helyedben továbbra is bent tartanám. :)
Ivartalanítani kellene (ha még nincs), akkor nem csavarog. De átgondolandó, hogy valóban szüksége van-e szabadságra, mert nem csak a kutyák fojthatják majd meg, hanem kedves emberek is kiraknak ám mérget a cicáknak, az enyém is abból ivott vagy evett és 2 nap alatt elpusztult. A környékünkön az összes macskát kiirtották. Szerintem ne engedd ki a cicát, ha szereted. Békésen elnézegeti majd a madárkákat az ablakpárkányról :) Esetleg ha nagyon ki akarod vinni, akkor vegyél rá hámot és pórázt és úgy sétáltasd.
figyelj a macskáknak ösztöneik vannak és szerintem enged ki a macska vissza jön majd meglátod tud vigyázni magára nekem 5 macskám van és bentiek ki szoktak menni mászkálni a fákra vagy szaladgálni és mindég viszajönek tudnak magukra vigyázni és tanicsd meg rá hogy halgason rád mikor hívod hogy menyen oda hozzád valoszinüleg azért nem jön oda hozád mikor hívod mert még nem szeretne bemenni ne félcsed tud vigyázni magára ezt onnan tudom hogy a bácsikám állatorvos és szerintem a macskáknak szükségük van arra hogy legalább pár órát szabadon legyenek hid el a macska nem szereti a bezártságot ha el is tünik pár órára vissza fog jönni ( tapasztalat ) :) remélem hasznos...:)
A sziámi, mint ahogy a többi fajtatiszta macska is, inkább szobába való, nem kintre!
A legfélõbb, hogy valaki felkapja és elviszi :(( Hámmal-pórázzal próbáld sétára szoktatni, de hidd el, elég neki a benti lét.
Nekem van egy norvég erdei cicusom és én kiszoktam engedni, de csak akkor ha én is kint vagyok vele, mert egyébként szerintem meglépne.:) de nekem szerencsére kint is hallgat a nevére, amúgy van, hogy nem jön és akkor a száraztápját megrázom (mert annak van hangja) és akkor rögtön fut oda hozzám. Egyébként, ha mikor beengeded mindig adj neki jutalomfalatot, így megfogja szokni, hogy ha bemegy akkor kap jutalomfalatot. :) Tehát, majd egy idõ után ha hívni fogod jó esetben menni fog! :)
A kérdező hozzászólása: Mindenféleképpen kiszeretném engedni, hiszen nem elég neki egy kétszobás terület ahol lakom. Ráadásul én sem örüélnék ha állandoan belennék zárva.. Ráadásul azt észrevettem hogy nagyon szeret kint. Majd megprobálom lassan megismerkedtetni vele a terepet ugy hogy ott vagyok..aztán meg reménykedek benne hogy szép és hosszu élete lesz a kinti csavargásokkal is. Ivartalanitásra gondoltam és meg is lesz.. de még tul fiatal hozzá 8 honapos kortol ajanlott..


Ha vmilyen hitelt szeretnék felvenni (lakás vagy szabadfelhasználású) és egyébként nincs más bank felé semmilyen hitelfizetési kötelezettségem CSAK folyószámlahitelem van akkor elutasíthatják a hiteligényemet?

A folyószámlámhoz tartozó hitelt igénybe is veszem, ezért az egyenlegem mínusz..

Legjobb válasz: Csak akkor utasítanak el, ha BAR listás vagy.

Csak akkor utasítanak el, ha BAR listás vagy.
Azért a hitel nem az a kategória, amely bizonyos feltételek esetén JÁR, hanem az, amely bizonyos feltételek esetén adHATÓ. De a bank saját belsõ szabályai szerint, üzletpolitikai okokból, szimpátiából(!) is simán elutasíthatja. Nincs indoklási kötelezettsége. Tehát arra nem szabad számítani, hogy BIZTOS, hogy megkapod. Mert lehet, hogy nem. Viszont ha tényleg "rendes adós" vagy, akkor jó eséllyel fog hitelt kihelyezni a bank.
A hitelek elbírásánál az a legfontosabb szempont, hogy a kérelmezõ rendelkezik-e akkora jövedelemmel, amelybõl a havi törlesztõ részleteket pontosan meg tudja fizetni, ezért kérnek egyes bankok számlakivonatokat (2-3 havit) a hitel elbírálásakor.Hiába viszel a munkahelyedrõl kereseti igazolást, ha rendszeresen mínuszba megy a számlád, nem látja biztosítottnak a visszafizetést, ezért el fogja utasítani a kérelmed.Ez az én véleményem, a bank lehet, hogy máshogyan mérlegel.
Az Erste Banknál van jövedelemigazolásos , vagy anélküli szabadfelhasználású jelzáloghitelezés, Mi is most intézzük, korrektek, és megy rendben
Nem szüntette meg az Erste , mi is jövedelemigazolás nélküli jelzáloghitelt vettünk fel májusban, és még most is lehet. Kell hozzá egy ingatlanfedezet, amit értékbecslõ felmér, és a kockázati forgalmi érték 55 százalékát fel lehet venni rá
Az elõttem válaszolónak. Április 30-án kaptam az ERSTE banktól egy hírlevelet, mert értékesítési partnerük vagyok, melyben arról tájékoztattak, hogy máj. 4-étõl megváltozik a hitelkérelmek befogadásának feltételrendszere a tisztán fedezet alapú, szabadfelhasználású hitelek esetén. Már elvárás a minimálbér, vagy nyugdíj és le is ellenõrzik. Sajna a honlap frissítése ezek szerint késik. Nem ez az elsõ eset...
Az, hogy a hitelkeretet igénybe veszed, nem probléma, ha rendszeresen visszatöltöd, viszont ha hosszú távon mínuszos a számlád, azt egyetlen normál bank sem díjazza. A hitelképességed megállapításához sok apró összetevõt vizsgálnak. (Május 1. után az ERSTE megszüntette a tisztán ingatlanfedezetre adott hiteltermékét, náluk is le kell igazolni legalább a minimálbért és megnézik az utolsó 2 havi folyószámládat is. Ebbõl az következik, hogy nem lehet egyértelmûen megmondani ennyi információból, amit adtál, hogy hitelképes vagy-e, vagy sem.
Elõzõnek. Mi 2 hete igényeltük szintén az Erstenel, és nem kértek jövedelemigazolást, sem számlákat, semmit, kiküldték az értékbecslõt, kijött, felértékelte a házat, és kész! Meg van a hitel jelzálog alapon igazolás nélkül.
Itt a link a bank honlapjáról a május 6 tól érvényes tisztán fedezetalapú kölcsönrõl: http://www.erstebank.hu/file/Uftajekoztato_SZABFEL_EUR_CSAK_..
Szia! A folyószámlahitel nem számít. A legjobb, ha ahhoz a bankhoz mész hitelért amelyikhez a munkabéred érkezik. Sokkal könnyebben kapsz hitelt is, és nem lesz fölösleges folyószámlád más banknál. A lényeg, hogy minimum fél éve ugyanazon a munkahelyen legyél, minimum fél éve ugyanarra a címre legyél bejelentve, és a hitel törlesztõrészlete ne haladja meg a fizetésed 30%-át. Ezek mind a két fajta hitelre vonatkoznak.
22:06 nak ma írtuk alá az Erstevel a jelzáloghitelt tisztán fedezetalapon, semmilyen jövedelemigazolást, számlakimutatást nem kellett bemutatni! Csak a házat felértékeltetni becsüssel
Kedves elõttem válaszoló. A hitelkérelmetek befogadási határideje nagy valószínûséggel máj 4-e elõtti, ezért kaptátok meg tisztán fedezet alapon a hitelt. Felesleges lepontozni a válaszomat, nekm ezzel nem ártasz. Az ERSTE-vel (és egyéb bankokkal) kapcsolatos információkat hivatalos forrásból kapom és sajnos a honlapokon lévõ információk gyakran félrevezetõk.
Ne pontoztam le, és a bankban május 7 én voltunk elõször. De nem értem mit vitatkozol, most is ott van a link az érvényes hitelajánlatokról, és abban is benne van. inkább olvasd el.
Nekem is van folyószámlahitelem, rendszeresen mínuszba ment évek óta a bankszámlám és mégis kaptam különbözõ hitelt különbözõ bankoktól persze nem egyszerre, különbözõ idõszakokban.Eddig nem volt akadálya a hitelfelvételnek. De hogy most válságos idõszakban mi a helyzet, nem tudom. Nem hiszem, hogy elutasítják, mert ha rendesen fizeted havonta, akkor bizti nem lesz gond ebbõl. Azért javaslom, hogy nulla eséllyel kérjél hitelt a banktól, az elbírálás után derül majd ki. De azért drukkolok neked, hogy sikerüljön!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!