Találatok a következő kifejezésre: Ha fél bölcsőben (34 db)

Ha fél évig bölcsőben lesz a baba, akkor nehéz lesz átszoktatni a kiságyra?

Legjobb válasz: Szerintem belülrõl, a baba szemszögébõl nincs különbség a kettõ között, különösen ha nem használod a "bölcsõ funkciót", tehát nem ringatod benne a babát.

Szerintem belülrõl, a baba szemszögébõl nincs különbség a kettõ között, különösen ha nem használod a "bölcsõ funkciót", tehát nem ringatod benne a babát.

Hol tudok utána nézni, hogy mi lesz a kisfiammal és velem ha már nem kapok GYESt csak családi pótlékot és őt nem vették fel bölcsibe így nem tudok elmenni dolgozni? !

Legjobb válasz: A Gyes 3 éves korig jár,akkor már nem bölcsibe kell íratni,hanem óvodába,ahova meg kötelezõ felvenni.Vagy nem? Egyébként nagyszülõk vagy valaki aki tud rá vigyázni amíg dolgozol.

A Gyes 3 éves korig jár, akkor már nem bölcsibe kell íratni, hanem óvodába, ahova meg kötelezõ felvenni.Vagy nem? Egyébként nagyszülõk vagy valaki aki tud rá vigyázni amíg dolgozol.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom senkire rábízni! Ha tudnám, akkor nem lenne ilyen problémám! Igen, 3 éves kortól ovi, de sokan vannak és nem biztos, hogy bekerül! Nagy a várólista!

és ha nem vették fel bölcsibe?

hogyan tovább? kell-e a segítség? és ha nincs nagyszül? senki segitség

Legjobb válasz: fogadj bebiszittert alkalomszerûen 600ft/óra baráti áron fogadnál? Budapesten ha igen akkor ide írj!

A kérdező hozzászólása: fogadj bebiszittert alkalomszerûen 600ft/óra baráti áron fogadnál? Budapesten ha igen akkor ide írj!
A kérdező hozzászólása: :-)
Fogadnálak ha ismernélek és bíznék benned. :D
A kérdező hozzászólása: személyes találka többit priviben írtam


Ha se bölcsibe se oviba ( nincs minicsoport) nem veszik fel a gyerekem, akkor ki kell rúgassam magam a munkahelyről és el kell mennem segélyért?

Ha már most sincs hely, mi lesz, ha 2 év lesz a gyes? Magánra nincs havi hetvenezrünk.

Legjobb válasz: Ez nagy probléma mindenkinek. Remélhetõleg változtatnak majd rajta.

Ez nagy probléma mindenkinek. Remélhetõleg változtatnak majd rajta.
Fel kell lebbezni a bölcsõdei elutasító határozat ellen, és akkor más intézményt kötelesek felajánlani (keresni). Feltéve ha van a közelben más bölcsi. Mennyi idõs a kicsi?
A kérdező hozzászólása: 2 múlt.:) ) Mármint, ha fellebezek, akkor tudnak keresni neki a kerületbe egy helyet?
Igen, a fellebbezésnek az a lényege, hogy egy bizottság megnézi a lehetséges helyeket, és az üres helyekrõl tájékoztatnak Téged! Mindenképp lebbezz fel, ha elutasítottak!!!
Kedves elsõ, én is hiába fellebeztem, amikor közölték, hogy nincs hely, csak szeptembertõl, ha elballagnak, de akkor is csak a kicsportba (aki szeptemberben még nincs 2 éves), ugye addigra ott meg már túlkoros lesz (juniusban lesz kettõ), az oviba meg még mindig kicsi :-( Állambácsi majd megoldja, legalábbis ezt állítja. Tehát megmondtam a fõnökömnek, hogy nem tudok még visszamenni, maradok 25000 Ftért itthon, apa meg túlórézik, hogy megtudjunk élni. A magánbölcsire nem telik.
Az elsõ vagyok, sajnálom, hogy ti így jártatok. :( De az nem jelenti azt, hogy másnak ne sikerülne a fellebbezéssel találni egy helyet :) Szomszéd kislány így került át a 4 utcával távolabbi bölcsibe, mert ide, a mi utcánkban lévõbe nem vették fel.

Újpesten (főleg Káposztásmegyeren, de persze egész újpest érdekel) milyen az állami bölcsi helyzet? Nehéz bekerülni, vagy ha valaki jelentkezik, akkor valószínűleg fel is veszik?

Legjobb válasz: Szia, Újpestiek vagyunk. Úgy mûködik, hogy ha 2012 õszétõl akarod a gyerkõcöt beiratni, akkor 2011 szeptemberétõl lehetett legkorábban várólistára iratkozni. Mi a negyedik iratkozási napon mentünk, és már a huszonsokadik sorszámot kaptuk a kinézett bölcsinkbe... Nem veszik fel azt, akinek az anyja terhes, otthon van gyesen, gyeden, stb. Sorszám szerint, jelentkezési sorrend szerint kerülnek be a kicsik. A túljelentkezés sajnos hatalmas :( Képzelem, hogy ha már is majdnem 30.-ak voltunk, akkor tavaszig hány gyereket feliratnak.. Június közepén tájékoztatnak, hogy mehet-e a gyerek bölcsibe, tehát felvették-e, és persze a beiratásnál kell a munkáltatói igazolás....ördögi kör.

Szia, Újpestiek vagyunk. Úgy mûködik, hogy ha 2012 õszétõl akarod a gyerkõcöt beiratni, akkor 2011 szeptemberétõl lehetett legkorábban várólistára iratkozni. Mi a negyedik iratkozási napon mentünk, és már a huszonsokadik sorszámot kaptuk a kinézett bölcsinkbe... Nem veszik fel azt, akinek az anyja terhes, otthon van gyesen, gyeden, stb. Sorszám szerint, jelentkezési sorrend szerint kerülnek be a kicsik. A túljelentkezés sajnos hatalmas :( Képzelem, hogy ha már is majdnem 30.-ak voltunk, akkor tavaszig hány gyereket feliratnak.. Június közepén tájékoztatnak, hogy mehet-e a gyerek bölcsibe, tehát felvették-e, és persze a beiratásnál kell a munkáltatói igazolás....ördögi kör.
A kérdező hozzászólása: köszönöm! nekem jövõ évtõl lesz esedékes, csak elõre akartam tájékozódni, hogy mik az esélyek. Ha rögtön az elsõ beiratkozási napok egyikén megyek (mint Te is), és jó sorszámot kapok, akkor az garancia a felvételre, vagy utána még szelektálnak különbözõ szempontok szerint, és még 1-es sorszámmal is kieshetünk akár? Visszamennék dolgozni, tehát nem lennék otthon utána, ezen kívül nem tudom figyelhetnek-e még valamit.

Hogy megy ez a bölcsiben? Ha tegyük fel ebéd időben a fiam (2 éves) nem akar enni, akkor később megkínálják még egyszer, vagy ugrott az ebédje? Utóbbi esetben ha viszek edényt, haza lehet hozni?

Az a gond, hogy szeptemberben kezdi a bölcsit, de nagyon aggódom, mert nem akar ebédelni 2-3 óránál el?bb. Nem tudom mit tehetnék még, de félek hogy a bölcsiben baj lesz.

Legjobb válasz: Szia! 2 éves a fiam. Soha nem ebédelt, csak mindig ébredés után 2-3 felé, mint a te gyereked. Én is ezen agyaltam, hogy mi lesz ebbõl. 3 hónapja elkezdte a bölcsit, és a második (!!!!!) nap kukucskáltam az ablakból és az én kicsi fiam, leült az asztalhoz (itthon etetõszékezik), majd szépen berántotta az egész ebédet! Kikanalazta a levest (ilyet sem láttam tõle azelõtt), majd a másodikat is betömte. Leesett az állam, hívtam is az apját, hogy ezt látnia kell:)Másnap õ is eljött megnézni:) És amikor nincs bölcsi, és itthon vagyunk, ugyanúgy megmaradt az alvás utáni ebéd! Hihetetlen mások közösségben! Ha az én fiam evett, a tiéd is enni fog:)

Utolsó vagyok Elfelejtettem még azt, hogy olyanokat csinál, hogy spenótból repetát kér, két tányér levest eszik... csak röhögök, mikor mesélik...alig hiszem el
Szia! 2 éves a fiam. Soha nem ebédelt, csak mindig ébredés után 2-3 felé, mint a te gyereked. Én is ezen agyaltam, hogy mi lesz ebbõl. 3 hónapja elkezdte a bölcsit, és a második (!!!!!) nap kukucskáltam az ablakból és az én kicsi fiam, leült az asztalhoz (itthon etetõszékezik), majd szépen berántotta az egész ebédet! Kikanalazta a levest (ilyet sem láttam tõle azelõtt), majd a másodikat is betömte. Leesett az állam, hívtam is az apját, hogy ezt látnia kell:) Másnap õ is eljött megnézni:) És amikor nincs bölcsi, és itthon vagyunk, ugyanúgy megmaradt az alvás utáni ebéd! Hihetetlen mások közösségben! Ha az én fiam evett, a tiéd is enni fog:)
Hát az én lányom ugyan nem járt bölcsibe, de nem hinném, hogy késõbb kínálnák. Gondolj csak bele, minden gyerek máskor akarna enni, mi lenne ott?! De ne aggódj, meg fogja szokni. Mi is mindig késõn ebédeltünk, de az oviban 12 elõtt már ebédelnek. Nem volt vele gond, egybõl megszokta, látja a többi gyereket is enni. Mostmár itthon is 12-kor mondja, hogy éhes. Hazahozni pedig szintén nem hiszem, hogy lehetne.
A kérdező hozzászólása: köszönöm!!!!!!
Utolsó vagyok megint Én fiam sem evett magától, mindig megetettem hogy haladjunk. Ezért is voltam ennyire meglepõdve mikor láttam hogy magától eszik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm ez tényleg megnyugtató. Õ még nem nagyon eszik magától, de ezek szerint már jó lenne igaz?
szia! Én anyum is bölcsiben dadus, csatlakozom az elõttem szólokhoz. Viszont szerintem ezen kár görcsölnöd. Szerintem egy hang nélkül szépen eszik majd a többiekkel. Magvan a bölcsinek a varázsa és majd ráérez a ritmusra. Gondolom most késõn keltek, hogy késõn ebédeltek. De ha meglesz a bölcsis ritmus, minden a helyére kerül.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Akkor valamit megpróbálok vele alkotni ez ügyben.
én óviban dolgozom, ott biztosan nem kínálják meg késõbb, szerintem bölcsiben sem. Az szerintem is felháborító, hogy kaját az óviból (járványügy) miatt hivatalosan nem lehet kihozni, úgyh hiába fizeted ki a rengeteg pénzt, amit nem eszik meg a gyerek, az veszendõbe marad. Annyi jó mvan benne, hogy ha éhes, akkor uzsira ehet több kenyeret is, nem osztják be a gyereknek, hogy csak egy szelet jár (legalábbis nálunk)
A kérdező hozzászólása: Értem. Köszönöm!
Szia! Anyum bölcsiben dolgozik...."dadus". Nem fogják megkínálni mégegyszer....pont az a lényeg, hogy a gyerek megszokja a rendszerhez való alkalmazkodást. Ha például 3kor éhes lesz...azt fogják mondani, hogy várjál egy kicsit...mindjárt uzsonna. Hamar meg fogja szokni, hogy bizony, ha nem eszik ...akkor késõbb éhen marad. Nem hiszem, hogy haza lehetne vinni az ebédet. Meg nem is gondolom, hogy sokáig tart majd a beszokás. 1-2 hét és megszokja...annyi kaja meg hát na...istenem...ott marad. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Persze én nem is hibáztatnám a dadus néniket, ha nem kínálnák meg még egyszer, csak így viszont nem tudom mit csináljak. Tegnap például délután 4-kor ebédelt. Viszont ha kifizetem az adagját, nem értem miért ne lehetne hazahozni. Ezt majd megkérdezem a szülõin, csak nem akartam olyan bután odamenni, elõbb itt akartam informálódni. Köszi
A kérdező hozzászólása: Köszi neked is:) )))

Kislányom most megy bölcsibe. Én nem dolgozom, most keresek munkahelyet. Eddig a gyerek miatt nem tudtam keresni. Fel fogják venni a bölcsibe, ha még nem dolgozom?

Legjobb válasz: Nálunk a gyerek felvétele után 1 hónapja van a szülõnek, hogy bemutassa a munkáltatói igazolást. Kérdezd meg a bölcsiben, talán máshol is így van. (sok sikert, remélem találsz valami jó melót)

Nálunk a gyerek felvétele után 1 hónapja van a szülõnek, hogy bemutassa a munkáltatói igazolást. Kérdezd meg a bölcsiben, talán máshol is így van. (sok sikert, remélem találsz valami jó melót)
Nálunk csak akkor adhatod be a bölcsõdei felvételi kérelmet, ha van munkahelyed és a munkáltató ad szándéknyilatkozatot, hogy alkalmazni is fog. Ha felvették a bölcsödébe a kisgyereket, utána kérnek egy olyan munkáltatói igazolást is, hogy már aktív dolgozó vagy, tehát tényleg dolgozol. Ha ilyet nem tudsz vinni (pl. mert közben megszûnik a cég vagy kiderül, hogy mégsem akarnak visszavenni), akkor nálunk 2 hónapod van arra, hogy ezt pótold, de addig a gyerek nem kezdhet el járni a bölcsödébe, csak tartják a helyét.
Ez sajnos sok helyen egy ördögi kör annak, akinek nincs meg a régi munkahelye és újat kell keresnie: Ha nincs munkáltatói igazolásod, nem veszik be a gyereket a bölcsibe. De ha még nem jár bölcsibe a gyereked, nem akarnak alkalmazni... (Csak halkan mondom: ezért visznek jópáran ismerõs vállalkozótól kamu igazolást... mivel a bölcsi nem apeh, neki csak egy papír kell, hogy dolgozol valahol, olyat egy ismerõs tud adni... és akkor ha már jár a gyerek bölcsibe, esélyesebben keres munkát.)
Változó, nálunk is már a beszoktatáskor kérték a papírt. Szerintem kérdezd meg a bölcsiben elõre, nehogy ebbõl gond legyen.
Talán ha valamilyen álláskeresõi járadékon vagy, akkor is mehet bölibe, ha jól emlékszem. Nem tud valaki bejelenteni akár pár órára?
Nem kell, hogy bejelentse. Csak adjon egy papírt, hogy alkalmazza. Nem APEH-munkáltató igazolás kell, csak egy nyilatkozat, hogy "X.Y. munkavállaló az alkalmazásomban áll x idõponttól, napi y óra munkaidõben. " Kell még rá egy telefonszám az illetõ vállalkozótól, hogy ha esetleg felhívják a bölcsibõl, akkor a telefonban is el tudja mondani, hogy igen, nála dolgozik a szülõ. Ennyi az egész, aztán ha lesz munkád, akkor beviszel egy másikat és közlöd, hogy váltottál, mert jobb ajánlatot kaptál. Ha bármi gond van a gyerekkel, úgyis a te számodat hívják, nem a munkahelyed által megadottat, így az csak azért kell, hogy esetleg ellenõrizzék, hogy ott dolgozol. Ennyi, a bölcsi nem küldi el sem az apehnak, sem sehova, nem lesz belõle semmi baja. Igen, ettõl még csalás, de sajnos ezekkel a szabályokkal rákényszerítik a szülõt, ha dolgozni akar, mert akkor bölcsiben kell tudnia a gyerekét...

Maradhat a kisfiam bölcsibe, ha én terhes leszek (dolgozok, amíg tudok), majd megszülök? És utána oviba beadhatom a nagyot egész napra, vagy csak fél napra veszik be?

Legjobb válasz: Ha dolgozol, akkor mindenképpen. De ha már bent van, akkor tudtommal szülés után is fél napot simán. A fiam bölcsijébe is jár egy kisfiú, akit az anyukája terhesen is hozott (amúgy dolgozott is szinte végig), aztán most gondolom otthon van a babával, de a nagyobb most is bölcsis. Oviban pedig általában még simábban szokott menni, bár van, ahol kérnek munkáltatóit, de úgy tudom, nem mindenhol. Viszont aki otthon van, attól kérni szokták, hogy ebéd után vigye el a gyereket, mert elég kevés szokott lenni a hely ennyi ágynak.

Ha dolgozol, akkor mindenképpen. De ha már bent van, akkor tudtommal szülés után is fél napot simán. A fiam bölcsijébe is jár egy kisfiú, akit az anyukája terhesen is hozott (amúgy dolgozott is szinte végig), aztán most gondolom otthon van a babával, de a nagyobb most is bölcsis. Oviban pedig általában még simábban szokott menni, bár van, ahol kérnek munkáltatóit, de úgy tudom, nem mindenhol. Viszont aki otthon van, attól kérni szokták, hogy ebéd után vigye el a gyereket, mert elég kevés szokott lenni a hely ennyi ágynak.
Beadhatod oviba egész napra:) Legalábbis nálunk be lehet adni:)

Ha 2 év lesz a gyed, akkor mikortól veszik fel őket bölcsibe?

Akkortól, amikor betöltik a 2-t, mondjuk tavasszal vagy a megel?z? szeptembert?l, októbert?l, mert akkor kezd?dik az év és másfél éves kortól már menniük kell, ha tavaszi szülinaptól a következ? év szeptemberig az anya nem tud otthon maradni munka nélkül?

Legjobb válasz: Eddig is két év volt a GYED. És a bölcsibe általában év közben is beveszik a gyerekeket. Szomszédom gyereke pl. novemberben kezdi csak a bölcsit. Amúgy aki gyed-en van, az úgyis kiveszi a szabiját, nekem is bent maradt 2 hónap, szóval elvileg meg lehet oldani.

Eddig is két év volt a GYED. És a bölcsibe általában év közben is beveszik a gyerekeket. Szomszédom gyereke pl. novemberben kezdi csak a bölcsit. Amúgy aki gyed-en van, az úgyis kiveszi a szabiját, nekem is bent maradt 2 hónap, szóval elvileg meg lehet oldani.
A kérdező hozzászólása: Igen, de utána ott volt a gyes és nem kellett felmondani a munkahelyen, mert igazolt volt a távollét. A felgyült szabi nem lenne elég nekem márciustól ( majd..tervezett inszemi)szeptemberig. Idõözben mondták nekem, hogy nálunk nincs évközben beiratkozás, mert az szeptemberben van náluk és onnantól indulnak a beszoktatások, nem bohóckodnak egész évben a beszoktatással, ha akar menni valaki, õssel kell menni. Jó, nem?
Nem, nem jó. Menj be az önkormányzathoz és háborodj fel. Ez nem iskola, itt nincs tanév, csak õk lusták. Bármelyik nap besétálsz és be kell vegyék a gyereket. Én augusztus közepén vittem be és senki nem mondta, hogy várjak szeptemberig. Próbálták volna csak mondani!!! Szóval akkortól fogják bevenni a gyereket, amikor munkába kell állnod és igenis neked is felgyülemlik szabid, hiszen 2 évig gyûlik, amit ki KELL venned rögtön munkába álláskor (ha nem akarod, akkor is, így szól a törvény), tehát mindenképpen kb. 2 hónap szabadsággal kezdesz, az elegendõ idõ a beszoktatáshoz, viszont akkor már alkalmazott vagy, tehát van munkáltatói igazolásod, így be kell evgyéka bölcsibe. Ha nem akarják, akkor az önkormányzathoz fordulj.

Lassan egy éves kislányom ha minden jól megy nemsokára bölcsibe megy. Azt hallottam olyan munkáltatói kell hozzá hogy napi 8 órában dolgozok. Én meg csak 4 ben fogok, akkor fel sem veszik?

Legjobb válasz: Szia mi Makón élünk és itt azt mondták a bölcsiben ,hogy csak abban az esetben veszik fel ha mind ketten tudunk olyan igazolást hozni ,hogy 8 órában dolgozunk ha kevesebben akkor nem tudják felvenni.

Szia mi Makón élünk és itt azt mondták a bölcsiben , hogy csak abban az esetben veszik fel ha mind ketten tudunk olyan igazolást hozni , hogy 8 órában dolgozunk ha kevesebben akkor nem tudják felvenni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!