Találatok a következő kifejezésre: Ha fáj fogam az fáj (161 db)

Azt akarom megkérdezni hogy ha valakinek gyökérkezelik a fogát az fáj-e? És hogy utána látszik-e a fogon?

Nagy rá az esély hogy nekem kelleni fog, és nem tudom hogy látszik-e vagy nem,ha valaki tud valamit hogy mivel lehetne jobb a fogom válaszát várom.

Legjobb válasz:
ha már elhalt az ideg, akkor nem nagyon fáj - de ez ritka, legtöbbször gyulladt, mivel a szuvasodás eléri a csatornákat és "lázban" tartja az idegeket. épp ezért alaposan el kell zsibbasztani, érzésteleníteni a fogat kezelés elõtt, és akkor nem fáj, de lehet érzékeny. nekem a kezelés csak akkor fájt, amikor mondjuk reszelte a csatornát (egy recés tûvel ugye letisztítják a csatorna belsejét) és megszúrta picit az ínyemet... illetve - de ez nem általános - nekem 4 IDEG van a fogamban, azaz 4 csatornás az összes rágófogam és a fogorvosok szerint a fog csak 3 csatornás ugye - szóval egyet ha benne hagynak (mert nem keresnek, csak hármat) és azt kezelik, akkor az embernek igen csak tud fájni. mondhatni én ráültem a kezemre, mert különben a fájdalomtól el-el csaptam az orvos kezét a számtól! de ha "normális" fogtípusú vagy, akkor pikk-pakk kigyökérkezeli a doki, kiszedegeti az idegeket, kireszeli, ad bele gyógyszeres tömést, aztán mikor visszamész megint, betömi a foggyökeret, aztán utána betömi és ennyi. az injekció fáj ilyenkor csak. illetve a fog lehet a késõbbiekben érzékeny - frontra, hidegre, melegre, de ez sem mindenkinél így van. én csak peches vagyok, van olyan, akinek meg se kottyan egy gyökérkezelés! ja, és nekem beszürkül a gyökérkezelt fogam, és 10 év után szana-szét törik, elõbb utóbb pótlásos lesz. de HANGSÚLYOZOM, nem mindenkinél így zajlik! jobb ha mentik a fogat, mintha húznák, ennek számos oka van, a fogorvosod is órákig tudna errõl mesélni, ha megkérdeznéd :)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ha már elhalt az ideg, akkor nem nagyon fáj - de ez ritka, legtöbbször gyulladt, mivel a szuvasodás eléri a csatornákat és "lázban" tartja az idegeket. épp ezért alaposan el kell zsibbasztani, érzésteleníteni a fogat kezelés elõtt, és akkor nem fáj, de lehet érzékeny. nekem a kezelés csak akkor fájt, amikor mondjuk reszelte a csatornát (egy recés tûvel ugye letisztítják a csatorna belsejét) és megszúrta picit az ínyemet... illetve - de ez nem általános - nekem 4 IDEG van a fogamban, azaz 4 csatornás az összes rágófogam és a fogorvosok szerint a fog csak 3 csatornás ugye - szóval egyet ha benne hagynak (mert nem keresnek, csak hármat) és azt kezelik, akkor az embernek igen csak tud fájni. mondhatni én ráültem a kezemre, mert különben a fájdalomtól el-el csaptam az orvos kezét a számtól! de ha "normális" fogtípusú vagy, akkor pikk-pakk kigyökérkezeli a doki, kiszedegeti az idegeket, kireszeli, ad bele gyógyszeres tömést, aztán mikor visszamész megint, betömi a foggyökeret, aztán utána betömi és ennyi. az injekció fáj ilyenkor csak. illetve a fog lehet a késõbbiekben érzékeny - frontra, hidegre, melegre, de ez sem mindenkinél így van. én csak peches vagyok, van olyan, akinek meg se kottyan egy gyökérkezelés! ja, és nekem beszürkül a gyökérkezelt fogam, és 10 év után szana-szét törik, elõbb utóbb pótlásos lesz. de HANGSÚLYOZOM, nem mindenkinél így zajlik! jobb ha mentik a fogat, mintha húznák, ennek számos oka van, a fogorvosod is órákig tudna errõl mesélni, ha megkérdeznéd :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm.

Otthon kihúzhatom magamnak a fogam ha fáj? (vérzik az ínyem, és felvan dagadva)

A probléma oka:körömrágú vagyok, és két fogam közé beszorult egy darab bel?le, ennek hatására a distális vége elkezdett szuvasodni,és rossz szájízt kölcsönöz nekem.Mit tegyek. help? ( a kihúzott fogtól elmúlik a szájszagom?:)

Legjobb válasz: Fûrész VII. rész következik.

Fûrész VII. rész következik.
Kihúzhatod, csak lehet be is van gyulladva, meg egyebek, szerintem jobb lenne, ha látná fogorvos.
aha
Epiláld.
Akkor ne borotváld, hanem vágd le a szõrt, mondjuk hajvágóval, kb fél centisre.. Sztem az amugy is sokkal szexibb egy pasin, mert van szõr, az férfias, de mégsem nagy bozont :) üdv 25/L
A válasz megírásának idõpontja: ma 00:57 igen, ez nem rossz ötlet, szerintem is elég szexi :P
Miert Babi nenivel foglalkoztok amikor egy kerdesre kell valaszolni? :) En hajvagot hasznalok es olyan fel centisre allitom be a hosszusagot. Nem szur utana. Nincsenek begyulladt szortuszok es meg sem nez ki olyan hulyen.(Merthogy mindenhol mashol el vagyok latva szorrel rendesen...) Tehat en mindenkeppen a hajvago gep hasznalatat javaslom a problema megoldasara.

Mit tegyek, ha nagyon fáj a fogam, az arcom, az egész állkapcsom és a fülem, de nem tudom pontosan MITÕL fáj az egész?

Mármint pontosítok, ha pld huzatot kapok, akkor is fáj minden fent felsorolt, de régebben amikor begyulladt a fülem, akkor is fájt az egész arcom, és most nem tudom milyen orvoshoz menjek...

Legjobb válasz: Fogorvoshoz kell menni. Egy gyulladt fog miatti fájdalom miatt ugyanis bedagadhat az arc, illetve a fájdalom kisugározhat a fülbe, a fejbe, ez miatt felléphet fülfájás, fejfájás. Tehát olyan nincs, hogy fülgyulladás okoz fogfájdalmat, ha fáj a fog és fáj a fül, a fej, ott a fog a ludas.

Fogorvoshoz kell menni. Egy gyulladt fog miatti fájdalom miatt ugyanis bedagadhat az arc, illetve a fájdalom kisugározhat a fülbe, a fejbe, ez miatt felléphet fülfájás, fejfájás. Tehát olyan nincs, hogy fülgyulladás okoz fogfájdalmat, ha fáj a fog és fáj a fül, a fej, ott a fog a ludas.
A kérdező hozzászólása: Volt rá példa hogy begyulladt a fülem és ugyanígy fájt mindenem és amikor kaptam rá fülcseppet akkor elmúlt a fogfájás is... De akkor majd elmegyek a fogorvoshoz, köszi :)
Menj el talán elõször a háziorvoshoz Most minden fogad fáj vagy csak egy fog?
De mehetsz a gégészetre is, ha ott nem találnak semmit, menj tovább a fogásztar- valahol majd csak megtalálják, honnan ered
Az is lehet ám, hogy akkor sem a füleddel volt gond, hanem a fogaddal, csak akkor is a füledbe sugárzott ki a fájdalom és a fülcsepp elmulasztotta a fülfájást. És közben a fog is takarékra tette magát. De mindenképpen fogorvos, csinálni kell egy panoráma felvételt a fogsorról, az egybõl mutatja, hogy van-e valahol gyulladás, rossz fog és ha az kezelve van, akkor remélhetõleg nem jön vissza a fülfájás. De ha még akkor is fáj a füled, akkor pedig fülészet.
na nekem ugyan ez a bajom kivétel hogy a fogam nem fáj.... az állkapcsom két hete már kinyitni alig tudom a szám.. sugárzik a fejembe fülembe, , hõemelkedésem van.. panorámaröntgenre küldtek hátha bölcsességfog... ha nem akkor meg állkapocsbaj :S

Mikor fáj a legjobban a fogzás, akkor amikor áttöri? Vagy előtte? Vagy utána? Ha már áttörte a fog az ínyét, onnantól kezdve kell mosni, vagy ha már jobban kint van?

Bocsi, els? babás vagyok.

Legjobb válasz: Állítólag akkor fáj a legjobban, mikor áttöri a fog az ínyét. Miután áttörte, már nincs vele probléma. Kifejezetten mosni akkor kell a gyerek fogát, ha már megtanult öblíteni, azaz ha az összes foga kijött már. Amíg az elején jártok a fogzásnak, addig textil pelussal szokták áttörölgetni vagy a nagyobb babaáruházakban lehet kapni ún. fogtörlõ kendõt is. Ezt nagyon szokták szeretni, mert amíg áttörölgeted a fogacskákat és az ínyét, addig is masszírozod neki és így kevésbé fáj.

Állítólag akkor fáj a legjobban, mikor áttöri a fog az ínyét. Miután áttörte, már nincs vele probléma. Kifejezetten mosni akkor kell a gyerek fogát, ha már megtanult öblíteni, azaz ha az összes foga kijött már. Amíg az elején jártok a fogzásnak, addig textil pelussal szokták áttörölgetni vagy a nagyobb babaáruházakban lehet kapni ún. fogtörlõ kendõt is. Ezt nagyon szokták szeretni, mert amíg áttörölgeted a fogacskákat és az ínyét, addig is masszírozod neki és így kevésbé fáj.
Én biztos vagyok benne, hogy akkor fáj a legjobban, amikor áttöri a fogacska a kicsi ínyét. Már két hónapja szenvedtünk a fogzással, voltak rosszabb és jobb napok, de mikor áttörte a foga az ínyét, akkor nagyon szenvedett szegénykém.:( Délelõtt még nem látszott a fogacska, de egész nap nagyon nyûgös volt, kb. egy liter nyál elfolyt, alig aludt nap közben, és este láttam, hogy egy nagyon picit ki van bújva a fogacska. Szóval az áttörés a legfájdalmasabb.:(
Amikor áttöri az igen fájdalmas (sok babának).Még nekem is fáj, ha jön a babám foga.
A fogorvosom azt mondta, hogy mossam a fogát a babómnak, akkor már 7 foga volt.
Az ideg fáj, mert odáig terjed a luk. Erõs fájdalomcsillapító kell és hétfõn mindenképpen fogorvos, ha fáj addig, ha nem.

Ha rossz egy alsó fogam az atsugározhat úgy a fölötte lévőre, hogy közben az "eredeti" fog nem fáj?

Elkezdett fájni pár napja az alsó rágófogam. 2nap múlva elmúlt, majd elkezdett fájni a föls?. Közben most az alsó nem is fáj. Illetve néha fenn, néha lenn. Lehet ez az alsó fog miatt,vagy a fels?nek is pont most lett valami baja?

Legjobb válasz: Szerintem az alsó lehet a hunyó. Nekem annak idején iszonyatosan fájt az egyik felsõ rágó fogam, és semmi baja sem volt. Elmentem a fogorvoshoz, és kiderült, hogy az egyik elsõ metszõfogam van begyulladva, és attól fáj hátul. Szóval, fogorvos. Ott megkopogtatnak, röntgeneznek és megtudják mi a baj. Ne húzd soká!

Szerintem az alsó lehet a hunyó. Nekem annak idején iszonyatosan fájt az egyik felsõ rágó fogam, és semmi baja sem volt. Elmentem a fogorvoshoz, és kiderült, hogy az egyik elsõ metszõfogam van begyulladva, és attól fáj hátul. Szóval, fogorvos. Ott megkopogtatnak, röntgeneznek és megtudják mi a baj. Ne húzd soká!
A kérdező hozzászólása: Már be vagyok jelentkezve orvoshoz. Csak nem akarom, hogy gyagyásnak nézzen, hogy Doktor nõ, nagyon fáj a fogam. Melyik? Nem tudom. :D
velemis ezvolt. felsõ fájt, de idõnként a fél alsó fogsorom is, és megnem tudtam volna mondani h alul melyik fáj, eccerûen csakúgy az egész:D de valójában a felsõ fájt, mert az rossz is volt, és ki is kellett húzni. azóta az alsók sem fájnak.

Mit tegyek ha fájnak a fogaim az cukortól?

Nagyon sok édességet ettem mindig, egy pár hete elkezdtek a fogaim fájni. Akkor amikor beleharapok a csokiba szinte az összes fogam egyszerre kezd fájni, és nagyon érzékenyek lettek a hideg melegre is. Első lépésként eldöntöttem hogy nem eszek többet csokit és a lehető legjobban kerülök minden cukrozott ennivalót, a fogmosás mindig is rendszeres volt. De ezenkivül tehetek még valamit? Szerintetek ezzel el kell mennem dokihoz vagy elmúlik ha leszoktam az édességről?

Legjobb válasz: Elõször nézesd meg egy fogorvossal, mert lehet néhány rossz fogad is. Nagyon sok esetbe a fogfájás kisugározhat, így nem tudod megállapítani, hogy pontosan melyik fáj. Ha nem talál rossz fogat, akkor használhatsz érzékeny fogakra való fogkrémet.

Elõször nézesd meg egy fogorvossal, mert lehet néhány rossz fogad is. Nagyon sok esetbe a fogfájás kisugározhat, így nem tudod megállapítani, hogy pontosan melyik fáj. Ha nem talál rossz fogat, akkor használhatsz érzékeny fogakra való fogkrémet.
A Sensodune fogkrém jó erre, de csak akkor, ha nincs szó arról, hogy lyukasak lennének a fogaid. (Ha az összes fáj egyszerre, akkor valószínûleg nem egyszerre lyukad ki mind...)
Lehet, a zománc sérült. Elõször is ne egyél se nagyon forrót, se nagyon hideget, ha savasat iszol vagy nagyon cukrosat, utána öblíts vízzel. Akkor kíméled a zománcot.
hát ne egyél több édességet, vagy csak mértékkel, vagy ha eszel is, hagyd hogy elolvadjon a szádban. de ha nagyon nem bírod a fájdalmat, keress fel egy fogorvost. meg van olyan spéci fogkrém, érzékeny fogakra. próbáld ki.
A kérdező hozzászólása: na még csak az kéne, egyszerre lyukadjanak ki úristen nem, nem lyukasak. csak azért kérdeztem h ez nem okozhate valami komolyabb bajt is? mostantól sokkal jobban fogok vigyázni rájuk

Mennyi az esélye annak, hogy fájni fog az első, ha csak 1 ujj megy be "kényelmesen", a többi már fáj?

Igazából az a zavaró, hogy már egy ujjnál is érzem a sz?zhártyát és az nem kellemes érzés nekem. Tágítani nem akarom magam, fájt is, meg nem akarom, hogy úgy szakadjon ki a sz?zhártyám.....

Legjobb válasz: Kérd meg a párod,hogy tágítson õ! Ne kínozd magad ezzel,masztizásnál csak olyat csinálj,ami jól esik! Nekem is fájt még az egy ujj is,de sokat pettingeltünk a párommal és eljött az idõ,amikor már élveztem két ujjal is. Azóta már a szeretkezés is sikerült, de a behatolás még nem túl kellemes. Neked is azt tanácsolom,hogy pettingeljetek sokat, és az egy ujj mellé vessetek be mégegyet :) Lazulj el,ne görcsölj azon,hogy fájni fog,engedd el magad és akkor sokkal jobb lesz! És persze sokkal kevésbé fog fájni az elsõ.Egy picit valószínüleg fájni fog,de a sok petting hatására tényleg csak egy picit és az élmény amúgyis kárpótol majd :) És tényleg ne ujjazgasd magad,ha nem esik jól,a párod gondlolom amúgy is jobban fel tud izgatni :)

Kérd meg a párod, hogy tágítson õ! Ne kínozd magad ezzel, masztizásnál csak olyat csinálj, ami jól esik! Nekem is fájt még az egy ujj is, de sokat pettingeltünk a párommal és eljött az idõ, amikor már élveztem két ujjal is. Azóta már a szeretkezés is sikerült, de a behatolás még nem túl kellemes. Neked is azt tanácsolom, hogy pettingeljetek sokat, és az egy ujj mellé vessetek be mégegyet :) Lazulj el, ne görcsölj azon, hogy fájni fog, engedd el magad és akkor sokkal jobb lesz! És persze sokkal kevésbé fog fájni az elsõ.Egy picit valószínüleg fájni fog, de a sok petting hatására tényleg csak egy picit és az élmény amúgyis kárpótol majd :) És tényleg ne ujjazgasd magad, ha nem esik jól, a párod gondlolom amúgy is jobban fel tud izgatni :)
mi csak akkor szeretkeztünk, amikor pettingnél mát befért 2 ujj és élveztem is, de a behatolás így is fájt 1 pillanatig, de nem volt vészes. Ne tágítsd magad, hanem még pettingeljetek, és próbálgassátok a 2 ujjat
Ha csak egy ujj fér be, az is szûken, akkor tuti hogy fájni fog. Egy férfi pénisze megvan 2-2 és fél ujjnyi vastag.
Legalább amikor fölteszed a kérdést, akkor olvasd el a 10 ugyanilyen kérdést, amit földob, hogy nem hasonlít-e rájuk a kérdésed.
Hány évesek vagytok?
A kérdező hozzászólása: Én 17, Õ 23

Mennyi ideig fog még fáj a fogam/ínyem? Valószínűleg nő a bölcsességfogam már 4-5 napja fáj, elég kellemetlen, azon az oldalon enni sem tudok. Ha elmegyek ezzel fogdokihoz tud valamit kezdeni vele?

Legjobb válasz: Nem tudom hogy tud-e valamit kezdeni vele.de nekem kb.3-4 hónaponta elkezd fájni fáj vagy 3-4 napig majd abbamarad.Habár nekem nem ilyen intenzív a fájás de azért nem jó érzés.:\

Nem tudom hogy tud-e valamit kezdeni vele.de nekem kb.3-4 hónaponta elkezd fájni fáj vagy 3-4 napig majd abbamarad.Habár nekem nem ilyen intenzív a fájás de azért nem jó érzés.:\

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!