Találatok a következő kifejezésre: Ha fáj fogam (349 db)

Mit jelent ha fájó foggal álmodok?

Legjobb válasz: Semmit.

Semmit.
Én is fájó foggal álmodtam.
Azt jelenti, hogy fáj a fogat.De nem biztos.
A biztonság kedvéért menj el dokihoz, de ha tudsz tõle aludni is, akkor annyira nem fájhat! :D
Hát az álmok jelentései alapján, amit ugye már elég régóta ismernek, nekem is nagyim mondta ezt, hogyha valaki fájó foggal álmodik, az azt jelentheti, hogy egy közeli rokon meghal(hat), vagy halál közeli élményben részesül(het).Nem akarok rád ijeszteni, de ezt nekem is így tanították. ;) És mielõtt nagyapám meghalt sokat álmodtam elõtte pár héttel azt hogy fáj a fpgam, meg kiesett meg ilyenek. :S De SZERENCSÉRE NEM MINDEN esetben történik ilyen. :D
És ez mibõl következik?
Az ideg fáj, mert odáig terjed a luk. Erõs fájdalomcsillapító kell és hétfõn mindenképpen fogorvos, ha fáj addig, ha nem.

Ha 2 fogam fölött fehér púp van és nem fáj se semmi akkor nem vagyok íny daganatos?

Legjobb válasz: A fehér pöttyöt okozhatja olyan fog, ami nem fáj még, esetleg góc. Nálam a gyökérkezelt fogamra gyanakodott a fogorvos, röntgent csinált, de kiderült, hogy nem attól volt. Nekem se fájt, csak idegesített, hogy ott van, ezért a fogdokim lézerrel eltávolította. Azóta se tudom, hogy miért jött ki, szerencsére azóta sincs ilyen panaszom. Mindenképp menj el fogorvoshoz és kérdd ki a véleményét, mert ha fogtól van azt is, ha nem attól van, azt is érdemes kezeltetni.

A fehér pöttyöt okozhatja olyan fog, ami nem fáj még, esetleg góc. Nálam a gyökérkezelt fogamra gyanakodott a fogorvos, röntgent csinált, de kiderült, hogy nem attól volt. Nekem se fájt, csak idegesített, hogy ott van, ezért a fogdokim lézerrel eltávolította. Azóta se tudom, hogy miért jött ki, szerencsére azóta sincs ilyen panaszom. Mindenképp menj el fogorvoshoz és kérdd ki a véleményét, mert ha fogtól van azt is, ha nem attól van, azt is érdemes kezeltetni.


Mit tegyek ha fájnak a fogaim az cukortól?

Nagyon sok édességet ettem mindig, egy pár hete elkezdtek a fogaim fájni. Akkor amikor beleharapok a csokiba szinte az összes fogam egyszerre kezd fájni, és nagyon érzékenyek lettek a hideg melegre is. Első lépésként eldöntöttem hogy nem eszek többet csokit és a lehető legjobban kerülök minden cukrozott ennivalót, a fogmosás mindig is rendszeres volt. De ezenkivül tehetek még valamit? Szerintetek ezzel el kell mennem dokihoz vagy elmúlik ha leszoktam az édességről?

Legjobb válasz: Elõször nézesd meg egy fogorvossal, mert lehet néhány rossz fogad is. Nagyon sok esetbe a fogfájás kisugározhat, így nem tudod megállapítani, hogy pontosan melyik fáj. Ha nem talál rossz fogat, akkor használhatsz érzékeny fogakra való fogkrémet.

Elõször nézesd meg egy fogorvossal, mert lehet néhány rossz fogad is. Nagyon sok esetbe a fogfájás kisugározhat, így nem tudod megállapítani, hogy pontosan melyik fáj. Ha nem talál rossz fogat, akkor használhatsz érzékeny fogakra való fogkrémet.
A Sensodune fogkrém jó erre, de csak akkor, ha nincs szó arról, hogy lyukasak lennének a fogaid. (Ha az összes fáj egyszerre, akkor valószínûleg nem egyszerre lyukad ki mind...)
Lehet, a zománc sérült. Elõször is ne egyél se nagyon forrót, se nagyon hideget, ha savasat iszol vagy nagyon cukrosat, utána öblíts vízzel. Akkor kíméled a zománcot.
hát ne egyél több édességet, vagy csak mértékkel, vagy ha eszel is, hagyd hogy elolvadjon a szádban. de ha nagyon nem bírod a fájdalmat, keress fel egy fogorvost. meg van olyan spéci fogkrém, érzékeny fogakra. próbáld ki.
A kérdező hozzászólása: na még csak az kéne, egyszerre lyukadjanak ki úristen nem, nem lyukasak. csak azért kérdeztem h ez nem okozhate valami komolyabb bajt is? mostantól sokkal jobban fogok vigyázni rájuk

Germicid-C kúpot adhatok a 2 éves fiamnak aki borzasztó nyügös? Vagy inkább ne? Ha igen hogy? Valószinü hogy a foga is jön mert mondja hogy faj fogam anya!

Legjobb válasz: Nyugtató hatása is van, adhatsz neki, talán csillapítja a fájdalmat. De az én gyerekeimnek, 1 éves koruk után, már semmit nem hatott a Germicid. Állítólag 10 kg felett már nem olyan hatásos. A lázat se vitte le már nekik, fájdalmat meg egyáltalán nem csillapította. Én, ha már nagyon fájt a foguk, akkor Nurofen szirupot adtam, vagy nagyon ritka esetben Cataflam cseppet, azt inkább éjszaka.

Nyugtató hatása is van, adhatsz neki, talán csillapítja a fájdalmat. De az én gyerekeimnek, 1 éves koruk után, már semmit nem hatott a Germicid. Állítólag 10 kg felett már nem olyan hatásos. A lázat se vitte le már nekik, fájdalmat meg egyáltalán nem csillapította. Én, ha már nagyon fájt a foguk, akkor Nurofen szirupot adtam, vagy nagyon ritka esetben Cataflam cseppet, azt inkább éjszaka.
Szerintem indokolatlanul nem szabad adni neki... Az lázcsillapító fõként, annak ellenére, hogy nyugtató hatása is van. Úgy gondolom, a nyûgösségre nem kéne nyugtatót adni a kisfiadnak... Inkább próbálj meg illóolajat, ha tudsz beszerezni (DM stb.). Nekünk a 100%-os levendula olaj vált be, azt párologtattam kisfiam szobájában, amikor jött a foga, és nyûgösködött (õ most 6hós), a 4 éves kislányomnak pedig a párnájára cseppentettem 3-4 cseppet. Nekünk bevált.
Inkább nurofent adj neki ha nagyon fáj szegénynek.
ha jól fogod meg, nem fáj neki, náluk is az a természetes... lehet, hogy nem jó helyen fogod, azért nem tetszik neki
A kérdező hozzászólása: próbálta de akkor is kapálózik:(
A kérdező hozzászólása: vagy lehet csak fél még kb olyan 1 hónapja van meg és mindig új helye volt de mostmár van neki nagy ketrece eddig kis akváriumban volt
az enyém is kapálózik, de nem fáj neki :) Jól a tarkója felet fogd, ahol "laza" a bõre, nem nagyon lehet eltéveszteni :)
Én nem ajánlom. Egyszer fogtam meg úgy...de ezaz: nem sípolnak és nem adnak ki hangot, csak kellemetlen nekik; mert nincsenek hozzászokva; akkor voltak hozzászokva mikor kicsik voltak.....azóta megnõtt...és már el is felejtette ezt a mozdulatot....ezért kapálódzik.Ne emelgesd szerintem. Nem szeretik. És ha szereted õt, ne tedd ezt vele. Ha nem akarsz, nem kell rám hallgatnod.

Jobban fáj? Jobban fáj ha lyukas fogat húznak ki? Ilyenkor nő vagy férfi fogorvoshoz érdemes elmenni? Mert régen 1 nő fogorvos azt mondta hogy inkább menjek el 1 férfihez.

Mostmár eldöntöttem hogy kihúzatom de azért kicsit parázok.

Legjobb válasz: Nem, ha nincsen begyulladva a fogad, akkor hat az érzéstelenítõ és akkor nem fog fájni. Az szerintem lényegtelen, milyen nemû az orvos...

Nem, ha nincsen begyulladva a fogad, akkor hat az érzéstelenítõ és akkor nem fog fájni. Az szerintem lényegtelen, milyen nemû az orvos...
A kérdező hozzászólása: Nincsen begyulladva ( báris nemtudok rola ) fájni nemszokott, csakhát lyukas, és akkor inkább kivetetem... köszi a választ
Megmenteni nem lehet?
A kérdező hozzászólása: nemhiszem, 2éve csunyán elbaszták azota mondtak h ki kell venni, aztan azt mondtak ha nemfaj akkor majd kiderul h mit lehet vele tenni, hat nekem nemfajt es azota nem is bantottak, most eldonottem h inkabb kivetetem...
Az én fogorvosom nõ, és elég vékonyka, de olyan erõ van benne :D Szerintem mindegyh nõ vagy férfi. szerintem a nõk kedvesebbek de ez egyéni vélemény és ez engem nyugtat, mert végül is a húzás nem fáj csak inkább a lelki oldala rossz hogy nagyon ráparázol.Nekem kivéstek egy fogamat mert annyira el volt szuvasodva h nem lehetett egyben kiszedni meg összevissza tört , de semmit nem lehet érezni pedig az enyém az nagyon lyukas volt !
A kérdező hozzászólása: hát most 1 kicsit megnyugtattál :DDD hát nemtudom, ö is nö és állitolag nagyon kedves, a testvérem is nagyon dicséri.. amugy szerintem is se fog fájni, vagyis nagyon remélem :DD multkor sem fájt, inkább nálam is a para van jelen :DD

Ha a fog csak akkor fáj ha vmi hozzáér ( étel, fogkefe, nyelv ) akkor a fog idegeivel lehet probléma?

Tegnap hirtelen jelentkezett az hogy ha alulról pl. a nyelvemmel megnyomtam a fogamat akkor elkezdett fájni. Hidegre nem érzékeny és nem is úgy fáj hogy folyamatosan csak akkor ha vmi hozzáér ! Mi lehet a gond?

Legjobb válasz: Valószínû, hogyha nyomásra fáj, akkor gyökérhártya gyulladásod van már.

Valószínû, hogyha nyomásra fáj, akkor gyökérhártya gyulladásod van már.
Fogorvos hamarabb választ ad rá, ha megnézte.

Ha fájós fogat húznak az jobban fáj mintha olyan fogat húznak ami nem fáj?

Legjobb válasz: Ha be van gennyesedve a gyökere,akkor elképzelhetõ,hogy nem zsibbad el rendesen az érzéstelenítõtõl.Ilyenkor fájdalmas lehet.De ez egyébként emberfüggõ.Van aki kihúzza saját magának érzéstelenítõ nélkül.

Ha be van gennyesedve a gyökere, akkor elképzelhetõ, hogy nem zsibbad el rendesen az érzéstelenítõtõl.Ilyenkor fájdalmas lehet.De ez egyébként emberfüggõ.Van aki kihúzza saját magának érzéstelenítõ nélkül.
Lehet, hogy kicsit érezni fogod, de manapság már mindent ellehet zsibbasztani. nekem egy gyulladt fogamat húzták, mondtam húzzuk ki, ha ordítok ez van, de legalább túl vagyok rajta. Egy kicsit fájt csak a húzás, túléltem és nem is ordítottam:) Inkább elviselem azt a pár perc fájdalmat, minthogy tovább fájjon a fog.
A kérdező hozzászólása: nekem nem fáj a fogam nincs begyulladva csak csináltatom és ki kell huzni pár fogamat köszi a válaszokat.
Nem tudom még jó fogamat soha nem húzattam ki.
Szia! Én 15 hó koráig szoptattam!Ha harapott, meghúztam a haját:) Soha nem volt bajom!
Nekem is fájt amikor a lányomnak ennyi idõsen kijöttek a fogai.Õ még mókából rá is harapott!Pár napig ha ráharapott, rögtön elvettem tõle, és nem adtam vissza, ezután én is meglepõdtem, mert nem csinálta többet.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!