Találatok a következő kifejezésre: Ha esti járok már (9 db)

Megtudná valaki mondani, hogy tudok e saját magam után családi pótlékot igényelni, ha esti iskolába járok? Nem vagyok már tanköteles.

Köszi el?re is!

Legjobb válasz: olyan alapon, hogy aki esti tagozatos az tud dolgozni is. :S

olyan alapon, hogy aki esti tagozatos az tud dolgozni is. :S
szerintem csak a nappalisnak járna
A kérdező hozzászólása: Tudnék dolgozni, ha lenne hol! :D
igen ez elég kaki. nem könnyû ma fiatalnak lenni. tanulni is kell meg dolgozni is. minden lehetõséget megragadni. már ha van egyáltalán.

Milyen az esti tagozatú iskola? Ha vki jár, v járt már ilyenbe, az megosztaná velem, h milyen?

Legjobb válasz: én estis gimibe végeztem két éve. mit szeretnél tudni? heti 2szer volt tanítás fél 2tõl kb 8ig. ugyanúgy dolgozatokat kellett írni, mint a nappalisoknak és ugyanúgy minden tantárgyat tanultunk, mint õk. fizika, kémia, még filozófia meg társadalom ismeret is volt... szerintem nagyon könnyû volt az egész, a tanárok mindenre magasról szartak, ha dogákba elérted legalább a ketteset, akkor át is voltál engedve. én pl biológiára egész évbe 2szer mentem be, csak dolgozatokat írni... 19-45 év között voltak diákok, de az átlagéletkor olyan 30 körül volt. most kb ennyi jut eszembe.

én estis gimibe végeztem két éve. mit szeretnél tudni? heti 2szer volt tanítás fél 2tõl kb 8ig. ugyanúgy dolgozatokat kellett írni, mint a nappalisoknak és ugyanúgy minden tantárgyat tanultunk, mint õk. fizika, kémia, még filozófia meg társadalom ismeret is volt... szerintem nagyon könnyû volt az egész, a tanárok mindenre magasról szartak, ha dogákba elérted legalább a ketteset, akkor át is voltál engedve. én pl biológiára egész évbe 2szer mentem be, csak dolgozatokat írni... 19-45 év között voltak diákok, de az átlagéletkor olyan 30 körül volt. most kb ennyi jut eszembe.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ.Dolgozatokat csak akkor írtatok, amikor bejelentették?Volt olyan, h feleltetek?

Ha esti gimibe járok már 4. éve akkor nekem van biztosításom?

azt szeretném kérdezni,hogy jár-e nekem a gyed, ad.e biztosítást az esti iskola? júniusban végzek. a mire megszületik már nem járok suliba. akkor hol kössek biztosítást hogy mire megszületik akkor is biztosított legyek,

Legjobb válasz: A gyedbe sajnos csak a nappalin töltött napokat számolják bele. Viszont ha már most találnál valamilyen munkát, akkor az megoldaná a dolgot. Persze ez egyébként sem egyszerû, nemhogy babát várva... Biztosított jogviszonyt pedig csak ezzel tudsz szerezni.

A gyedbe sajnos csak a nappalin töltött napokat számolják bele. Viszont ha már most találnál valamilyen munkát, akkor az megoldaná a dolgot. Persze ez egyébként sem egyszerû, nemhogy babát várva... Biztosított jogviszonyt pedig csak ezzel tudsz szerezni.
A gyed annak jár, akinek munkaviszonya volt, mivel a fizetésbõl számítják. Ha csak tanulsz, akkor gyes jár.


Szerintetek meg lehet ezt így mondani a barátnőmnek, hogy általában nem akarok későn lefeküdni, ezért ha már este 9-10 fele jár az idő akkor vagy csak tévézzünk, vagy csak szeretkezzünk, de a kettő együtt nem megy?

Ha ilyet mondok, mindig kiakad, hogy illúzióromboló vagyok.

Legjobb válasz: De h.ülye párod van de komolyan... Ha barátom azt mondja, hogy most fáradt, és már nincs kedve szexelni, max tévézni, vagy most nincs kedve tévézni, inkább szexeljünk, akkor az lesz. Vagy ha nekem nincs kedvem valamihez, akkor õ próbál hozzáigazodni... Ilyeneken veszekedni az milyen már? Túl betervezett... hát akkor sz.rd le, hogy mit mondd, és ha szexelni akarsz kinyomod a tévét, aztán szexeltek. Ha nincs kedved, akkor meg nézitek a tévét, aztán befordulsz és alszol. Ha hisztizik, hogy miért nem kérdezted meg, akkor mond meg, hogy mert ultraspontánul így döntöttél, és kész... Különben a délután szexelés miért is nem opció? 20L

De h.ülye párod van de komolyan... Ha barátom azt mondja, hogy most fáradt, és már nincs kedve szexelni, max tévézni, vagy most nincs kedve tévézni, inkább szexeljünk, akkor az lesz. Vagy ha nekem nincs kedvem valamihez, akkor õ próbál hozzáigazodni... Ilyeneken veszekedni az milyen már? Túl betervezett... hát akkor sz.rd le, hogy mit mondd, és ha szexelni akarsz kinyomod a tévét, aztán szexeltek. Ha nincs kedved, akkor meg nézitek a tévét, aztán befordulsz és alszol. Ha hisztizik, hogy miért nem kérdezted meg, akkor mond meg, hogy mert ultraspontánul így döntöttél, és kész... Különben a délután szexelés miért is nem opció? 20L
Meg lehet mondani.
micsoda elefántot csinálsz bolhából! ha minden tökéletes akkor miért kell bonyolult hülyeséggel túlspilázni?:) szeressétek egymást, legyetek boldogok! :)
A kérdező hozzászólása: 8. Délután még általában munkában vagyunk. Amúgy igen, õ elég késõi fekvõ...
Szerintem próbálkozhatnál olyanokkal, hogy együtt fürödtök és közben lerendezitek, vagy akár tanulás/otthoni munka közben egy kis kikapcsolódásként. És máris meg van oldva: lehet tévézni, de a szeretkezés is megvolt és mégis idõben ágyban vagytok!
Figyi! Elõbb rámászol, és akkor nem kell végignézni a filmet :P
Õ szeret fent lenni sokáig? Csak éjszaka szoktátok csinálni?
A kérdező hozzászólása: 4. mit és hogy csináltál?? Nem tehetek róla, én nem szeretek hajnalban lefeküdni a szex miatt. Csinálnám nappal, ha lenne idõ. De ez nem az én hibám. Ezért te megcsalnál ha én lennék a párod??? :S :S
A kérdező hozzászólása: Nem idegbeteg. Meg én se (remélem)... 24 vagyok, õ 22. 2 éve járunk. Szerintem az a baja, hogy neki úgy nem jó a szex, ha azt mondom néha, hogy most ne tévézzünk, mert ha tévézünk, akkor szexre már nincs idõ. Neki ugyanis ez túl betervezett. De nem tudok mit tenni. Vagy akkor tévézzünk, de mire vége a filmnek, már hulla vagyok. Én kívánnám, ha nem kell elõtte még egy filmet is lenyomni.Ha mondjuk este 7-kor kezdjük nézni, akkor más a helyzet... Szóval nem az a baja, hogy nem kívánom. Tehát, ha tévézünk és nincs szex, az õt kevésbé zavarja, mint ha szexelünk de tévézés nincs, mert nem elég hirtelen ötlet. Felõlem lehet néha így, néha úgy. Csak néha azért bújjunk ágyba, de az nekem csak úgy megy, ha szakítunk rá idõt és nem hajnalban fekszünk le. Tudja, hogy kívánom, de neki ez így túl betervezett, hogy beosztjuk, mire van idõ.
Én is ezt csináltam, halálosan unom magamat a kapcsolatban mert úgy élünk mint aki 10 év házas! Végeredmény= ' megcsalás, és most nem vagyunk jelenleg még együtt, mert én gondolkozom!
Lehet idegbeteg vagy keress rá a borderline személyiségzavar kifejezésre. Egyébként nem tudom, kérdezd meg tõle, hogy mi a baja. Lehet úgy érzi, hogy nem kívánod, nem jó vele, unod. Nem tudom. Hány éves? Mióta vagytok együtt?
A kérdező hozzászólása: ok és miért dühödik be ettõl mindig??
A kérdező hozzászólása: Azért ez nem olyan apró hülyeség.

8 hónapja munkanélküli vagyok, most teherbe estem, aminek nagyon örülök, de veszélyeztetett terhességem miatt nem dolgozhatok most már akkor sem ha lenne hol, mi lesz ezután? Jár-e valamilyen juttatás a szülésig, s a szülés után? Gyes? Gyed?

Legjobb válasz: A GYES mindenkinek alanyi jogo jár függetlenül attól, hogy dolgotál e szülés elõtt vagy sem. GYED-et csak akkor kaphatál volna, ha a terhesség elõtt legalább egy évig bejelentett munkahelyed lett volna.

A GYES mindenkinek alanyi jogo jár függetlenül attól, hogy dolgotál e szülés elõtt vagy sem. GYED-et csak akkor kaphatál volna, ha a terhesség elõtt legalább egy évig bejelentett munkahelyed lett volna.
A szülés után gyesre leszel jogosult. A terhesség ideje alatt sajnos semmire. Esetleg menj be az önkormányzathoz, hátha kaphatsz szociális segélyt. Boldog babavárást! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget és a jókívánságokat!
A kérdező hozzászólása: Ez azt is jelenti, hogy ha a terhesség alatt kórházi kezelésre szorulok mindenért fizetnem kell?Dacára annak, hogy 20évet dolgoztam eddig?

A terhesség minden esteben mellfájdalommal jár, illetve e tünet nélkül szinte kizárt hogy valaki terhes? Már 8. napja nem jött meg, most már kezdek "aggódni" hogy mi van ha esetleg terhes vagyok?

sosem szokott sokat késni, mindig 28 +/- egy-két napra jön meg. már folyamatosan egy hete megjön érzésem van,néha benyilall és biztos vagyok benne hogy na most megjött de semmi. viszont a mellem nem érzékeny (eddig minden mensi el?tt majd leszakadt)talán egy picit bizsereg.semmi más tünetem nincs.

Legjobb válasz: Én szombaton és most hétfõn teszteltem pozitívat, és én is ezt a néha "nyilalást" érzem. Csinálj egy tesztet! :) Drukkolok!

Én szombaton és most hétfõn teszteltem pozitívat, és én is ezt a néha "nyilalást" érzem. Csinálj egy tesztet! :) Drukkolok!
Nekem csak a 6. héttõl lettek tünteteim, akkor viszont volt minden a 14. hétig nagyon intenzíven. Mellfájdalom, hányinger, hányás, aluszékonyság, ingerlékenység stb. Elég kibírhatatlan volt, de mostanra hál ' Istennek enyhült.
Nem, egyáltalán nem kizárt a tünetmentes terhesség. Nekem 4 terhességem kezdõdött szinte teljesen tünetmentesen, csak a nagyobb lányommal volt enyhe émelygés és a fokhagyma szagát nem bírtam. a másik 3 babával sokáig nem is gondoltam terhességre... se mellfájdalom, se hányinger, semmi... Ja! A melleim kicsit eresebbek lettek, mint elõtte, de ez sem volt feltûnõ. Szurkolok, hogy szurkolok!!!!
Na, ezt értelmesen írtam :S Szóval, szurkolok, hogy baba legyen a dologban :)
Elsõ vagyok! Lefelejtettem, hogy pont azt olvasom itt a hozzászólásokban ... Akinek menses alatt nem fájtak nem voltak érzékenyek a mellei, azok a terhesség jeleként érezték, és fordítva. Ez is jó jel! :) Mikor tesztelsz??????
hát, ha már 8 napja késik, akkor simán csinálhatsz egy tesztet..már kimutatja..nekem nagyon babagyanús a dolog.. jobb lesz, ha megtudod mi a helyzet, mint ez a bizonytalanság! majd írd+ nekünk!! drukkolok neked!
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. nem terveztünk babát mostanában (persze nagyon örülnénk ha esetleg lesz) ezért nem is vagyok jártas ebben a témában. :) én azért még várok pár napot a teszttel, hátha megjön. ja ami még fura volt kicsit hogy mensi elõtti napon szokott lenni ilyen ragacsos váladék egy napig(kis mennyiség). 1 hete ilyenem is volt, biztos is voltam hogy másnap megjön azóta semmi váladék.
lehet terhesség:) Sok sikert!:)
Ismét én! Nem törvényszerû a mell érzékenysége! Nyugi! Van Aki meg sem érzi!
A kérdező hozzászólása: na ma teszteltem mégis hogy tudjam mi a helyzet. clearblue-t vettem és nem vagyok terhes. Most már csak az aggaszt hogy akkor miért késik :S mert még ma sem jött meg.
szerintem nem vagy terhes, de ha ugy erzed tesztelj.A bizonytalansagtol nincs roszabb.
Szia! Figyelj, szerintem még várj egy pár napot, ha jól gondolom, akkor most hamarosan meg kellene jönnie a havi dolognak, ugye?ééés, ha pár nap elteltével sem jelentkezik, akkor szerintem igen csinálj tesztet mindenféleképpen.viszont a magas lázzal vigyázz, mert az tényleg nem jó-azt mondják!!és amúgy mást még nem észleltél magadon, ami mondjuk babára utalna?én nagyon drukkolok neked, hogy minden úgy legyen, ahogy szeretnéd!!:) majd írj, hogy hogy vagy?mi lett veled?üdv.
A kérdező hozzászólása: Tegnap néha nyomó fájdalmat éreztem az alhasamnál.Az nem lehet, hogy a láztól elment a baba??
én pé után 4 nappal kezdem esténkén sûrûn látogatni a wc-t, azóta már lett + tesztem. Pé után 12 nappal érdemes elõször tesztelni-bár nem biztos, hogy ki fogja mutatni ha baba van. Nekem a nem várt elõtt 1 nappal lett + a teszt, a 14. napon. van akinek 1 hét késés után sem mutat semmit a teszt. Önmagában egy nátha, megfázás nem okoz gondot-ezt tapasztalatból írom- de a láz már agy komolyabb dolog. ha 38 alatt volt, vagy szedtél lázcsillapítót, akkor van esély, hogy minden rendben van. csak mellékesen írom, hogy a 38 feletti láz vetélést okoz, azt csillapítani kell, de NEM PARACETEMOL ÉS IBUPROFEN tartalmú készítményekkel, ezek ugyanis ártalmasak a babára. ASPYRIN és ALGOPYRIN szedhetõ. Nálad a szó szerinti terhesség még nem állt fent, így jó esély van egy gyönyörû + tesztre és egy egészséges babóra :) Szorítok! -írj, ha már tudsz valamit!
Én meg pont úgy tudom, hogy -pyrineket nem szabad szedni, csak pl. panadolt. De meg kell kérdezni gyógyszertárban! Amúgy meg az 5. hétig kb. nem hatnak a babákra a teratogének, úgyhogy nyugi, kezeld a betegségedet, mert az többet árt.
A google-ban keresgéltem, kapásból 2 olyat találtam: az egyik a kismamablog volt., a másik ha jól emlékszem, akkor valami babanet?- amiben szó volt a lázról. Onnan írtam a gyógyszerekrõl.-javaslom, keress rá. hogy a kérdezõnél nem áll fent szó szerinti terhesség, ezért ne aggódjon- meg józan paraszti ész. Amúgy nekem is olyan rémlett, hogy nem szabad pirineseket szedni, de aztán ezeken az oldalakon azt olvastam, hogy paracetamol és ibuprofen tartalmúakat kell kerülni. Gondolom az Aspyrinben nincs se ez, se az... nem tudom, ezt már nem keresem ki:) Szép napot!!
ha dec 30an volt menzid akor ma vagy a 19ik napon.Azaz a 12ik naptol erzed a tuneteidet?vagy az elozo ciklusban maradhattal terhes?

7 hónapos kislánnyal gyeden vagyok van már 2 okj-s képesítésem szeretnék még szerezni gyed alatt valamit esti vagy levelezős szakon! Ez pénzbe kerülne vagy gyed alatt jár valami támogatás, ha tanulni akarok?

Legjobb válasz: Amennyiben még nem használtad fel az államilag támogatott féléveket (egyetem/fõiskola) és megvannak a pontjaid akkor az állam fizeti

Amennyiben még nem használtad fel az államilag támogatott féléveket (egyetem/fõiskola) és megvannak a pontjaid akkor az állam fizeti
Én is gyeden vagyok itthon és van okj-s képzésem, de mivel még nem használtam ki az államilag támogatott féléveket ezért jelentkezem arra az egyetemen és szintén levelezõre. :) A gyedre jár 40 plusz pont.
Gyesen vagyok én nappalira szeretnék menni egyéni tanrendre.Így jár valami támogatás?
Ösztöndíjat kaphatsz és persze néhány óra alól felmentést. Én is gondolkoztam a nappalin, de nem tudom megoldani, pedig jobb lett volna. (Második voltam)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!