Találatok a következő kifejezésre: Ha esti járok (59 db)

Ha estire járok most szeptembertől, családit fogunk kapni?

A családi vonatkozik erre is? Mert nagyon rosszul állunk..és még a tankönyveket is ki kéne majd fizetni plusz mindent mert még csak a beiratkozáshoz szükséges éves összeg lett kifizetve, bérletet se tudom hogy fogok mindig venni. De így kapnánk családit? Vagy bármilyen más segítséget? Köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: amikor én jártam esti gimibe (2 éve végeztem), akkor még 23 éves korig volt családi pótlék. de azt hiszem ezt már eltörölték. szerintem ne sok jóra számíts.

amikor én jártam esti gimibe (2 éve végeztem), akkor még 23 éves korig volt családi pótlék. de azt hiszem ezt már eltörölték. szerintem ne sok jóra számíts.

Szociális segély mellett kaphatok családi potlékot ha esti gimibe járok? 19lány

Legjobb válasz: Én úgy tudom,hogy a családi pótlék csak akkor jár ha a diák nappali tagozatos..Vagyis esti és levelezõn tagozatos diákoknak nem jár..

Én úgy tudom, hogy a családi pótlék csak akkor jár ha a diák nappali tagozatos..Vagyis esti és levelezõn tagozatos diákoknak nem jár..
Ja, a szociális segélyt azt nem tudom, ilyet soha nem igényeltem és soha nem is kaptunk, de szerintem az független a családi pótléktól... Szerintem hívd fel a Magyar Államkincstár telefonos ügyfélszolgálatát és kérdezd meg, mi a teendõ, ott pontos információt kaphatsz!
a váci úton van az árpád-híd tövénél, ma volt ott teltház volt eljöttem, estisek kapnak függetlenül a segély mellett, eü járulékot meg nem fizetek duplán mert legálisan dolgozok, szal 2szer ne már.....
Az én lányom is esti gimibe jár és JÁR UTÁNA a családipótlék!!! Be kell küldeni a M.Á.K.-ba az iskolalátogatási igazolást (ezt az iskola tölti ki) és ezzel jogosult vagy a további folyamatos családipótlékra. Csak annyi a hátrány, hogy mióta nem nappalira jár, azóta kötelezõ utána fizetni az "Önkéntes egészségügyi hozzájárulás"-t (4590 Ft/hó)... Ezt az APEH-nál kell intézni, elõbb be kell jelentkezni, utána ha regisztrációs számot kaptál, akkor fizetni kell az összeget havonta, hogy jogosult legyél az orvosi ellátásra.
19:47-nek Ja, akinek van munkahelye, annak nem kell külön önkéntes eü-járulékot fizetnie... De aki CSAK AZ ESTIBE jár (vannak ilyenek is) azoknak jó tudni, hogy kötelezõ fizetniük ezt az önkéntes járulékot, mert könnyen bajba kerülhetnek... Amúgy az iskolalátogatási igazolást postán is be lehet küldeni a M.Á.K-ba, miért kellene sorba állni vele???...
mert az igénylõlapot ki kell tölteni

17 éves lány nappali tagozatra jár jelenleg. Ha esti iskolába elmegy súlyos magatartási problémái miatt utána vissza mehet még nappali tagozatra esetleg ée akkor jár e még rá a családi pótlék?

Legjobb válasz: Visszamehet nappalira semmi akadálya elvileg, de a gyakorlatban az iskola vissza vagy átveszi.e estirõl az az adott iskola vezetõségének a döntése, nincs rá szabály, ezért mondom elvileg igen, de hogy valóságban hogy dönt az iskola azt nem tudom elõre megjósolni. Családi pótlék a felnõttoktatásban esti és levelezõoktatásban részt vevõ tanulók után is jár 20 éves korig!!!

Visszamehet nappalira semmi akadálya elvileg, de a gyakorlatban az iskola vissza vagy átveszi.e estirõl az az adott iskola vezetõségének a döntése, nincs rá szabály, ezért mondom elvileg igen, de hogy valóságban hogy dönt az iskola azt nem tudom elõre megjósolni. Családi pótlék a felnõttoktatásban esti és levelezõoktatásban részt vevõ tanulók után is jár 20 éves korig!!!
Estire nem jár.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ , de a kérdés eleje lenne a fontosabb....
nappali középiskolában: családi esti: nincs családi
A kérdező hozzászólása: köszi :)


Jár tb támogatás ha estin érettségizem?

emélem érthet? a kérdés.:)

Legjobb válasz: Nem fizetik a tb-t esti tagozatosoknak. A párom is estin tanul, diákigazolványt ugyanúgy kap, de a tb-t maga után kell fizetnie.

Nem fizetik a tb-t esti tagozatosoknak. A párom is estin tanul, diákigazolványt ugyanúgy kap, de a tb-t maga után kell fizetnie.
szia! ha nincs semmilyen jövedelmed, akkor megélhetési támogatásként kérheted.
A kérdező hozzászólása: és akkor jár ha kapok családi pótlékot?
akkor fõleg nem

Ha esti tagozaton tanulok akkor jár diák igazolvány ugye?

több helyen láttam hogy jár csak estis nem nappalis. Mi a különbség a kett? közt?

Legjobb válasz: egy holdacska van rajta meg más szinü de nem tudok más különbségrõl arra is vehetsz kedvezményes bérletet és ugyanugy jár minden mint a nappalisoknak... jár és kötelesek adni de nem egybõl a tanév elején nekem két hetet várni kellett rá.

egy holdacska van rajta meg más szinü de nem tudok más különbségrõl arra is vehetsz kedvezményes bérletet és ugyanugy jár minden mint a nappalisoknak... jár és kötelesek adni de nem egybõl a tanév elején nekem két hetet várni kellett rá.
Úgy tudom, nincs különbség, csak egy jelzés rajta (nem napocska, hanem hold). Ugyanúgy utazhatsz vele bárhová.

Ha Kecskeméten járok esti iskolába, akkor vehetek diákbérletet Budapesten?

Legjobb válasz: Nem. Bõvebben: Ha a lakóhelyed Budapest, de egyébként Kecskemétre jársz nappali vagy esti tagozatos iskolába, vehetsz diákbérletet Budapest és Kecskemét között, illetve diákjegyet országon belül az összes utazásod alkalmával. A kecskeméti helyi járatokra vehetnél diákbérletet ám budapestire nem. Ha levelezõs lennél akkor csak diákjegyet vehetnél, azt is csak Budapest és Kecskemét között, diákbérlet illetve az országon belül összes utazásra a diákjegy már nem illet meg.

Nem. Bõvebben: Ha a lakóhelyed Budapest, de egyébként Kecskemétre jársz nappali vagy esti tagozatos iskolába, vehetsz diákbérletet Budapest és Kecskemét között, illetve diákjegyet országon belül az összes utazásod alkalmával. A kecskeméti helyi járatokra vehetnél diákbérletet ám budapestire nem. Ha levelezõs lennél akkor csak diákjegyet vehetnél, azt is csak Budapest és Kecskemét között, diákbérlet illetve az országon belül összes utazásra a diákjegy már nem illet meg.
Mit kell hülyíteni a kérdezõt??? Érvényes nappali vagy esti tagozatos diákkal BÁRMELY településen jogosult HELYI diákbérletet venni.
Nézd már, ha utaánanézek, tényleg úgy van ahogyan a #3-as írja: http://www.bkk.hu/wp-content/uploads/2013/01/4493.pdf "Közoktatási bérlettel utazhatnak "A közoktatási intézmények nappali oktatás munkarendje és esti oktatás munkarendje szerint folyó oktatásban részt vevõ tanulója." #2-es.
A kérdező hozzászólása: Akkor a 3-asnak van igaza, és vehetek?
Úgy tûnik neki lesz igaza. A legjobb ha olyan helyen veszed meg a bérletet elõször, ahol tudnak ezzel kapcsolatban tájékoztatást adni, így a biztos.
ha VAN, DIÁKIGAZOLVÁNY-od, minden további nélkül vehetsz! (nincs helyhez kötve a kedvezmény!)
A kérdező hozzászólása: Juhúú, jajdejó! :) ) Köszönöm szépen nektek!

Megtudná valaki mondani, hogy tudok e saját magam után családi pótlékot igényelni, ha esti iskolába járok? Nem vagyok már tanköteles.

Köszi el?re is!

Legjobb válasz: olyan alapon, hogy aki esti tagozatos az tud dolgozni is. :S

olyan alapon, hogy aki esti tagozatos az tud dolgozni is. :S
szerintem csak a nappalisnak járna
A kérdező hozzászólása: Tudnék dolgozni, ha lenne hol! :D
igen ez elég kaki. nem könnyû ma fiatalnak lenni. tanulni is kell meg dolgozni is. minden lehetõséget megragadni. már ha van egyáltalán.

Milyen az esti tagozatú iskola? Ha vki jár, v járt már ilyenbe, az megosztaná velem, h milyen?

Legjobb válasz: én estis gimibe végeztem két éve. mit szeretnél tudni? heti 2szer volt tanítás fél 2tõl kb 8ig. ugyanúgy dolgozatokat kellett írni, mint a nappalisoknak és ugyanúgy minden tantárgyat tanultunk, mint õk. fizika, kémia, még filozófia meg társadalom ismeret is volt... szerintem nagyon könnyû volt az egész, a tanárok mindenre magasról szartak, ha dogákba elérted legalább a ketteset, akkor át is voltál engedve. én pl biológiára egész évbe 2szer mentem be, csak dolgozatokat írni... 19-45 év között voltak diákok, de az átlagéletkor olyan 30 körül volt. most kb ennyi jut eszembe.

én estis gimibe végeztem két éve. mit szeretnél tudni? heti 2szer volt tanítás fél 2tõl kb 8ig. ugyanúgy dolgozatokat kellett írni, mint a nappalisoknak és ugyanúgy minden tantárgyat tanultunk, mint õk. fizika, kémia, még filozófia meg társadalom ismeret is volt... szerintem nagyon könnyû volt az egész, a tanárok mindenre magasról szartak, ha dogákba elérted legalább a ketteset, akkor át is voltál engedve. én pl biológiára egész évbe 2szer mentem be, csak dolgozatokat írni... 19-45 év között voltak diákok, de az átlagéletkor olyan 30 körül volt. most kb ennyi jut eszembe.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ.Dolgozatokat csak akkor írtatok, amikor bejelentették?Volt olyan, h feleltetek?

23éves vagyok most estin járom a gimit szerintetek van esély arra hogy egy gyengébb fösulira bekerüljek, ha jó eredménnyel érettségizek? Államilag támogatottra. Azt mondják tanulni sosem késő! Nagy álmom egy felsőfokú.

Legjobb válasz: Persze,semmi akadálya nincs,én is estin érettségiztem,most 21 évesen a corvinuson vagyok elsõéves(államilag támogatott képzésen)...Soha nem késõ,sok sikert!

Persze, semmi akadálya nincs, én is estin érettségiztem, most 21 évesen a corvinuson vagyok elsõéves(államilag támogatott képzésen)...Soha nem késõ, sok sikert!
Van rá esély. A te érettségid is ugyanúgy megfelel felvételinek, mint egy 18 éves nappalisé. Ha tehát eléred a ponthatárt, téged is ugyanúgy fel fognak venni.
Van esélyed!!Ha tanulni akarsz, és vannak céljaid, legyen az diploma vagy nyelv vizsga, akkor Csináld!! Én 34 évesen érettségiztem le, gyerek és munka mellett. Most azért tanulok, hogy angol nyelvvizsgám legyen..Bízom benne, hogy sikerülni fog egyszer.. Ne ad fel az álmaidat..Sok sikert!
Ha meg akarod csinálni, meg is fogod tudni, hidd el! Mindent bele az érettségin, és sok sikert! Én is most nyelvvizsgára gyúrok, h szerezzek pontokat, és elvégzek egy technikusit, ami szintén beleszámít, így 2 év múlva jelentkezek. A lényeg, hogy ne add fel, amit szeretnél!
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek! Grat a Corvinushoz. Hát remélem összejön, hiszek magamban.
A kérdező hozzászólása: 18:27 Én is jelentkeztem angol nyelvvizsgára.Sok sikert neked is!
A kérdező hozzászólása: Hát nem fogom ha rajtam múlik, az tuti!

Aktív korúak ellátása akkor is jár, ha estin elkezdek egy tanfolyamot?

Nem tudom jó kategóriába írom-e ki a kérdést, de mivel a munkaügyi központ semmi értelmes tanfolyamot nem indít, én meg már nem szeretnék itthon ücsörögni, ezért kezdenék magammal valamit. Csak nem tudom, hogy ha estin iskolába kezdek,akkor ugyanúgy jár-e tovább az aktív korúak ellátása?

Legjobb válasz: Igen, jár mellette.

Igen, jár mellette.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!