Találatok a következő kifejezésre: Ha este kor szedem (7 db)

Ha lejárt a menstruációm és új levéllel kezdek szedni a fogamzásgátlóból, fontos, hogy az első szem abban az órában legyen mint az előző hónapban? Vagy pl. lehet egyik hónapban délelőtt 10 kor szedem és következőben este 9 kor?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy mindegy. Vagyis, ha az elsõ hónapban reggel 10-kor vetted be, beveheted a következõ hónapban este 9-kor is, csak akkor abban a hónapban végig este 9-kor kell. A következõ után meg mondjuk hajnali 7-kor. Komoly, én is így szedtem, nem lett semmi bajom.

Én úgy tudom, hogy mindegy. Vagyis, ha az elsõ hónapban reggel 10-kor vetted be, beveheted a következõ hónapban este 9-kor is, csak akkor abban a hónapban végig este 9-kor kell. A következõ után meg mondjuk hajnali 7-kor. Komoly, én is így szedtem, nem lett semmi bajom.

Ha bevettem egy darab frontin gyógyszert déli 12-kor ha este ittam két fél konyakot lehet bajom? Nem szedem ezt a gyógyszert amugy!

Legjobb válasz: Ha ennyi idõ eltelt közte, akkor nem valószínû, de azért vigyázz, mert az ilyen gyógyszerekbõl létezik hosszított hatású, ún. retard vagy SR, azokból egy szem egész nap hat, úgyhogy óvatosan az alkohollal!

Ha ennyi idõ eltelt közte, akkor nem valószínû, de azért vigyázz, mert az ilyen gyógyszerekbõl létezik hosszított hatású, ún. retard vagy SR, azokból egy szem egész nap hat, úgyhogy óvatosan az alkohollal!
Nem lesz semmi bajod. Én szedem és ennyitõl semmi sem lesz szeintem. De ez egyénfüggõ.
A kérdező hozzászólása: Nem szoktam alkoholt inni csak pont aznap meg megjött a menstruációm és annyira fájt a hasam, hogy ittam két konyakot.Azt mondták jó lesz és tényleg jó lett.

Ha este 9 kor szedem be a gyógyszert mennyi idő uttán ihatok rá alkoholt?

a gyogyszerszedés elsö hetében jártam és ittam utánna bevettem a gyógyszert és megint ittam!Lehetek terhes?

Legjobb válasz: Az alkohol nem befolyásolja a tabi hatását, hiszen ha így lenne, akkor rengetegen esnének így teherbe! Most kezdted el szedni a tabit? Mert akkor max úgy lehetsz terhes (de annak is szinte 0% az esélye), ha már az elsõ héten védekezés nélkül szexeltél...

Az alkohol nem befolyásolja a tabi hatását, hiszen ha így lenne, akkor rengetegen esnének így teherbe! Most kezdted el szedni a tabit? Mert akkor max úgy lehetsz terhes (de annak is szinte 0% az esélye), ha már az elsõ héten védekezés nélkül szexeltél...
A kérdező hozzászólása: Nem most kezdtem ez már a 3 . levél!Köszönöm a választ, megnyugtattál!

Ha a menzeszem 5.-én jött meg, kb este 10-kor és de csak köv. nap kezdtem el gyógyszert szedni! Azóta percre pontosan szedem. Kell 7napos kiegészítő vagy már véd teljesen? Mercilont szedek. Tegnap egy kicsit barnásabb volt a folyásom ez lehet baj?

Legjobb válasz: Ez attól is függ, hogy mikor vetted be a tablettát. Ha reggel/délelõtt, talán még nem nagy baj, de ha estefelé, akkor kell a kiegészítés. De ha jól értelmezem, már a 7 nap is letelt..:) A barnás folyás a gyógyszer miatt van, szinte természetes az ilyen, nem baj, csak ha rendszeressé, többé válik, és hónapok múlva sem múlik el.

Ez attól is függ, hogy mikor vetted be a tablettát. Ha reggel/délelõtt, talán még nem nagy baj, de ha estefelé, akkor kell a kiegészítés. De ha jól értelmezem, már a 7 nap is letelt..:) A barnás folyás a gyógyszer miatt van, szinte természetes az ilyen, nem baj, csak ha rendszeressé, többé válik, és hónapok múlva sem múlik el.
en nem nagyon ertem a kerdest. Ha most kezdted el szedni a tablettat, akkor igy is ugyis kell az elso 7 napban vedekezni, akar hanyadik napjan kezded el szedni a menzesznek. A barnas folyas elofordul az elso honapokban, ne agoodj.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.. (:
Nem minden gyógyszernél. Az enyém ELVILEG az elsõ szemtõl hat, persze ezt nem mertem kipróbálni. Két hetet érdemes várni! (elsõ válaszoló)

Lehetek terhes ha? Lent részletesen. Fogamzásgátlót szedek már 1 éve. Mindig szombaton este 10-kor veszem be az elsőt. Most is bevettem de a rákvetkező szerdán nem tudtam igy csak csütörtök reggel 7-kor vettem be.

Fogamzásgátlót szedek már 1 éve. Mindig szombaton este 10-kor veszem be az els?t. Most is bevettem de a rákvetkez? szerdán nem tudtam igy csak csütörtök reggel 7-kor vettem be. A csütörtökit is csak péntek reggel vettem be aztán pedig a péntekit éjfélkor. Azóta minden a régi. Nem elfelejtettem hanem nem tudtam!!! Szerintetek lehet valami baj? Védekezni kellett volna?! Soha nem haladta meg a 12 órát ameddig nem vettem be. De lehet mégis probléma???

Legjobb válasz: én a 21 szembõl volt, hogy 4 szemet kihagytam és nem pótoltam de nem lett semmi.

én a 21 szembõl volt, hogy 4 szemet kihagytam és nem pótoltam de nem lett semmi.
Nem hiszem, hogy lehetne ebbõl bármi probléma. Nyugi!
nem valószínû h baj lesz, nem felejtettél el bevenni egyet sem. a foggátlót nemkell percre pontosan szedni, a lényeg az h mindig meglegyen a 24 óra 2 tabletta között. csússzással együtt 24+12, de ez azért nelegyen mindennapos.

4 hónapja szedek Harmonet fogamzásgátlót. Kivételesen este 10 helyett véletlen másnap hajnali 4-kor vettem be a gyógyszert. Ebben az esetben szükséges a következő 1 hétben kiegészítő védekezés, és ha igen, elég a megszakítás?

Legjobb válasz: Szerintem ekkora csúszásnál még nem szükséges más védekezés. Nálam olyan is volt, h csak másnap vettem be akár több mint 12 óra késéssel és semmi nem volt. De ennyi csúszásnál tuti nem lehet...legalábbis én így gondolom.

Szerintem ekkora csúszásnál még nem szükséges más védekezés. Nálam olyan is volt, h csak másnap vettem be akár több mint 12 óra késéssel és semmi nem volt. De ennyi csúszásnál tuti nem lehet...legalábbis én így gondolom.
Ez mind mind rá van irva a BETEGTÁJÉKOZTATÓRA. Nem oylan nehéz elolvasni ám. 12 órán belul vetted be akkor nem kell kiegészítõ védekezés, de azért normálisan szedd.
Lásd betegtájékoztató!!! 12 órán belül nem kell, 12 órán túl kell kieg. védekezés.

Egy éve nem szedem a gyógyszerem. Ha eddig nem estem teherbe, most még lehet esélyem? Éppen pé körül vagyok.

Orvosilag rendben vagyunk, egy hónapban az ovulációt is néztem teszttel, a többiben h?mér?ztem, de már egyiket sem, mert nem akarok teljesen rácsavarodni a témára. Csak olyan jó lenne ha most sikerülne :((

Legjobb válasz: Szia! Nekem a gyógyszer abbahagyása után 17 hónappl sikerült,úgyhogy bármikor sikerülhet:)).Nekem is akkor jött össze,amikor már azt mondtuk,hogy mostmár nyilván nem is lesz.Kitartás,gyakorlás:)))Szia!

Szia! Nekem a gyógyszer abbahagyása után 17 hónappl sikerült, úgyhogy bármikor sikerülhet:) ).Nekem is akkor jött össze, amikor már azt mondtuk, hogy mostmár nyilván nem is lesz.Kitartás, gyakorlás:) ))Szia!
Sikrüni is fog!Csak ne görcsölj, az a lényeg.Nekünk is ugy jött össze hogy nem is gondoltunk rá.Szeressétek egymást nagyon a többit meg bízzátok a természetre!
Szia!Nekem a gyógyszer elhagyása után, másfél évvel sikerült.Ne aggódj, biztos sikerülni fog!!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!