Találatok a következő kifejezésre: Ha este kor (178 db)

Ha este 9-kor jön meg, akkor hogyan számolod a ciklust?

Már azt a napot veszed els?nek, vagy csak a következ?t? 20.-án este jött meg. Most pénteken, vagy szombaton leszek 28.napon?

Legjobb válasz: Mindenképpen azt a napot veszem elsõnek amikor rendesen erõsen (piros vérrel) jön meg. (én amúgy a telcsim naptárába beszoktam vezetni hogy hány órára jött meg, majd megjelölöm a 28. napot a fentiek szerint, de azért a 29. napra oda szoktam írni órára (pl a te esetedben szombaton este 21:00 kor órára pontos a mensesed) Sajna nekem ez beszokott jönni vagy elõtte két -3 órával vagy másnap reggelre megérkezik. Ha tesztelni szeretnél akkor legkorábban Vasárnap tesztelnék a helyedben!

Mindenképpen azt a napot veszem elsõnek amikor rendesen erõsen (piros vérrel) jön meg. (én amúgy a telcsim naptárába beszoktam vezetni hogy hány órára jött meg, majd megjelölöm a 28. napot a fentiek szerint, de azért a 29. napra oda szoktam írni órára (pl a te esetedben szombaton este 21:00 kor órára pontos a mensesed) Sajna nekem ez beszokott jönni vagy elõtte két -3 órával vagy másnap reggelre megérkezik. Ha tesztelni szeretnél akkor legkorábban Vasárnap tesztelnék a helyedben!
Kombiknál úgy van , ha 18.00 után jön meg másnap az elsõ napom!
Lombiknál, bocsi elírtam!
nekem is tegnap este jött meg, de a tegnapot veszem elsönek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Azt gondoltam, ha szombat reggelig nem jön, akkor tesztelnék. Csak sajnos nagggggyon türelmetlen vagyok már.
Szerintem vegyél egy jó tesztet (clearblue) és csak 1 darabot és legkorábban Vasárnap vagy inkább Hétfõn reggel lõdd el, ha addig még nem jön meg. Én a múlt héten délután és reggelente is teszteltem mert nem bírtam magammal és tessék órára pontosan jött meg:( nem érdemes ennyi pénzt kibobni!
A kérdező hozzászólása: Ebben a hónapban sajnos nem lesz mit tesztelni... Reggel barnáztam, szóval meg fog jönni.

Ha este este 2-3 körül ittam akkor most délután 2-3 körül már kiment a szervezetemből?

a szonda kimutatja így fél nap után? nemtudom hogy vezethetek e.

Legjobb válasz: Itt egy kalkulátor. Üdv! http://www.hazipatika.com/topics/alkohol/calc

Ez a táblázat összefoglalja, hogy egy 70-80 kg súlyú felnõtt szervezetébõl mennyi idõ alatt szívódik fel az elfogyasztott alkohol. Elfogyasztott szeszesital - Várakozási idõ * 1dl peszgõ, vermouth - 2, 5 óra * 2dl asztali bor - 2, 5 óra * 5cl bitter - 2, 5 óra * 1dl desszert bor - 2, 5-3 óra * 5cl konyak, likõr - 2, 5-3 óra * 5cl vodka, whisky, gin, rum "kommers" - 2, 5-3 óra * 1 koktél, 5cl pálinka - 2, 5-4 óra * 0, 5l sör - 3 óra * 5cl "erõs rum" - 3-4 óra * 5cl "extra erõs rum" - 4-6 óra A jelölt idõtartamon túlmenõen mintegy 1-3 órás "plusz pihenési idõ" javasolt. http://www.google.hu/#sclient=psy&hl=hu&source=hp&q=alkohol+..

Ha este 9 körül csináltam meg az ovutesztet akkor az még jó lehet? Ha pozitívat mutatott, hihetek neki? Mert olvastam, hogy délután a legszerencsésebb megcsinálni.

Legjobb válasz: Szerintem jó, én azt olvastam több helyen,hogy este olyan 19 körül a legjobb,de a 21 is belefér csak az a fontos,hogy a többi napon is ugyan akkor csináld. Az ovu teszt halványan mindig pozitív,mikor erõsen az akkor számít pozitívnak(2 napon keresztûl is lehet erõsen pozitív)és mikor ez után negatív, akkor van az ovud. Érdemes együtt lenni a pozitív és aztán az elsõ negatív napon is. Sok sikert!

Szerintem jó, én azt olvastam több helyen, hogy este olyan 19 körül a legjobb, de a 21 is belefér csak az a fontos, hogy a többi napon is ugyan akkor csináld. Az ovu teszt halványan mindig pozitív, mikor erõsen az akkor számít pozitívnak(2 napon keresztûl is lehet erõsen pozitív)és mikor ez után negatív, akkor van az ovud. Érdemes együtt lenni a pozitív és aztán az elsõ negatív napon is. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Köszi! Rajta leszek az ügyön!:) )
Persze, jó. Elsõnek: halvány pozitív ovuteszt nincs. AZ ovuteszt csak egy esetben pozitív, ha a tesztcsík legalább annyira erõs, mint a kontrollcsík.
dél és este körül olvassatok könyvet
Reklamálj vagy válts.
A kérdező hozzászólása: mi az a reklamálj vagy válts?
Azért lassul be pont akkor, mert ezek a hálózatok(hacsak nem az új technikájú optikai kábelen jönnek) akkor ha sokan terhelik õket simán lassulnak annyit, hogy a sávszélesség negyedével fog neked jönni. kb... Ezért mondta az elõttem szóló hogy reklamálj, hívd fel õket, hogy ez nincs rendben. DE az is lehet amúgy hogy valaki lopja a netet(ha wifi)
A kérdező hozzászólása: Ja értem nincs wifim...
valoszinu, azert lassu akkor mert az emberek tobbsege abban az idopontban hasznalja az internetet es mivel tulzsufolt ezert lassan megy
A kérdező hozzászólása: Aha értem de miértnem erõsitik akkor a szerverjit az internetnek?
Hát nem tudjuk, ezért reklamálj...:D
A kérdező hozzászólása: oké

Melyik hizlalóbb: ha csokit eszel vagy ha este 9-10 kor vacsorázol?

Legjobb válasz: Ha eszel 1 kocka csokit (ami kb. 30 kcal) az semmi. Ha este 9kor eszel rántott sajtot rizzsel, na, attól hízol. De ha 1 egész tábla csokit bevágsz (530-560 kcal), az rengeteg, viszont ha este 9kor eszel egy répa-almasalit, görögsalit, caesar-salit öntet nélkül (bármilyen salit öntet nélkül, majonéz nélkül, krumplisaláta kizárva!!!) akkor persze hogy nem hízol. Minden viszonyítás kérdése.

Ha eszel 1 kocka csokit (ami kb. 30 kcal) az semmi. Ha este 9kor eszel rántott sajtot rizzsel, na, attól hízol. De ha 1 egész tábla csokit bevágsz (530-560 kcal), az rengeteg, viszont ha este 9kor eszel egy répa-almasalit, görögsalit, caesar-salit öntet nélkül (bármilyen salit öntet nélkül, majonéz nélkül, krumplisaláta kizárva!!!) akkor persze hogy nem hízol. Minden viszonyítás kérdése.
egyik se, ha a napi kalóriabeviteled deficitben van, akkor fogyni is fogsz ;)
Attól függ, mi az a vacsi -és mennyi a csoki.

Ha megjött ma olyan 12 körül, elég ha 7-kor veszem be az első levél 1. szemét? Mert este 7 órakor szeretném mindig bevenni. Vagy vegyem be most és holnaptól 7-kor?

Legjobb válasz: Az mindegy,hogy ma hánykor veszed be az elsõ szemet, csak vedd be. Ha te 7-kor szeretnéd,akkor vedd be 7-kor!

Az mindegy, hogy ma hánykor veszed be az elsõ szemet, csak vedd be. Ha te 7-kor szeretnéd, akkor vedd be 7-kor!
A kérdező hozzászólása: Köszi, akkor inkább beveszem már most.
Én vártam másnapig, mert nekem délután jött meg és én reggel 10kor szedem. Ha másnap veszed be azzal sincs gond, csak akkor 7 napig gumit kell használni. Biztos lehet máshogy is, de én nagyon odafigyelek rá, hogy minden nap pontban ugyanakkor vgyem be, mert az se mindegy, hogy hány óra késéssel veszi be az ember.
akkor kell bevenni ha már ténylegesen ki tudod jelenteni hogy ez menzesz, mert ha véletlenül csak pecsételés akkor benézted, érted. várd meg az estét.

Az baj, ha este 11-kor még kefires túrót eszek?

Legjobb válasz: Hogy a diétákban több kalória van-e? Szép megfogalmazás, de igen, a példa kedvéért egy 130 kilós ember diétájához több kalória kell. tudom hogy neten ki lehet számolni, nézdcsak direkt meg is tettem: adatok 180 cm, 130 kg, 30 év alapanyagcsere: 2543.00 kcal (vagyis ha ennél kevesebbet eszik egy nap, egy idõ után meghal) testsúly csökkentése (1 kiló hetente): 2841.65 kcal (érdekes nem? nem 1300) testsúly növeléséhez (1 kiló hetente): 5041.65 kcal A túró az egyik legtisztább és legjobb fehérjeforrás, nem tudom te mirõl beszélsz. A jóhoz könnyen hozzá lehet szokni? Hát persze, de ez nem nyammogás és nassolás, ez TÁPANYAG. Ez fehérje. Ez fontos. A csipsz meg a csoki meg az üdítõk meg a pizza meg a gyros meg a mekiskaja meg a pörkölt meg a jégkrém meg az ilyen szarok, amik szerinted "jók" és könnyen hozzájuk lehet szokni, na ezek nem tápanyagok. A samponos cikket olvastam neaggódj, de EZ MI A SZAR???? Nekem be ne próbálja bárki is mesélni hogy a samponban olyan kalória van ami felszívódik mert esküszöm elájulok ezektõl, gondolkozz már szerinted lehetséges??? Annyi f*szság van hogy aki normális az megõrül, aki õrült az meg mindennek bedõl és jaj akkor most mit csináljon. Mondjuk engem nem zavar hogy gyökér vagy.. Gondolom te sem eszel 6 után, na ez nagyon örvendetes. Pedig este 6 után igenis szabad enni FEHÉRJÉT, mert az ellátja az izmokat tápanyaggal amíg alszol. Ha meg koplalsz (vagyis este 6 után nem eszel úgy, hogy mondjuk 11kor fekszel le), akkor a szervezet elkezdi bontani az izmot, te is azért nézel ki úgy, mint egy telef*sott zokni. Remélem örülsz neki. A banánban átlagosan 100 kalória van, és értem hogy a mamád azt mondja hogy nem hizlal, én viszont eleve azt mondom, hogy a gyümölcs szar... alig van benne vitamin, cukor viszont annál több. Ez a mértékkel fogyasztás szépen hangzik, én viszont úgy fogalmaznék, hogy aki a kalóriaszükségeténél többet eszik BÁRMIBÕL, az hízni fog. Ez tény. A fehérje viszont az, amit épphogy nehezen lehet túlzásba vinni, annál a legkevésbé gond ez a "többetettem" dolog. A többi tejtermékben amúgy alig van fehérje, a sajtban sokkal több a zsír és a szénhidrát, a tej tele van mesterséges tápanyaggal, a sonka húst még nem látott... a túró viszont jó. Én már megnéztem mennyi fehérje kell nekem, de köszönöm szépen hogy így aggódsz. Nagyon rendes vagy.

Hogy a diétákban több kalória van-e? Szép megfogalmazás, de igen, a példa kedvéért egy 130 kilós ember diétájához több kalória kell. tudom hogy neten ki lehet számolni, nézdcsak direkt meg is tettem: adatok 180 cm, 130 kg, 30 év alapanyagcsere: 2543.00 kcal (vagyis ha ennél kevesebbet eszik egy nap, egy idõ után meghal) testsúly csökkentése (1 kiló hetente): 2841.65 kcal (érdekes nem? nem 1300) testsúly növeléséhez (1 kiló hetente): 5041.65 kcal A túró az egyik legtisztább és legjobb fehérjeforrás, nem tudom te mirõl beszélsz. A jóhoz könnyen hozzá lehet szokni? Hát persze, de ez nem nyammogás és nassolás, ez TÁPANYAG. Ez fehérje. Ez fontos. A csipsz meg a csoki meg az üdítõk meg a pizza meg a gyros meg a mekiskaja meg a pörkölt meg a jégkrém meg az ilyen szarok, amik szerinted "jók" és könnyen hozzájuk lehet szokni, na ezek nem tápanyagok. A samponos cikket olvastam neaggódj, de EZ MI A SZAR???? Nekem be ne próbálja bárki is mesélni hogy a samponban olyan kalória van ami felszívódik mert esküszöm elájulok ezektõl, gondolkozz már szerinted lehetséges??? Annyi f*szság van hogy aki normális az megõrül, aki õrült az meg mindennek bedõl és jaj akkor most mit csináljon. Mondjuk engem nem zavar hogy gyökér vagy.. Gondolom te sem eszel 6 után, na ez nagyon örvendetes. Pedig este 6 után igenis szabad enni FEHÉRJÉT, mert az ellátja az izmokat tápanyaggal amíg alszol. Ha meg koplalsz (vagyis este 6 után nem eszel úgy, hogy mondjuk 11kor fekszel le), akkor a szervezet elkezdi bontani az izmot, te is azért nézel ki úgy, mint egy telef*sott zokni. Remélem örülsz neki. A banánban átlagosan 100 kalória van, és értem hogy a mamád azt mondja hogy nem hizlal, én viszont eleve azt mondom, hogy a gyümölcs szar... alig van benne vitamin, cukor viszont annál több. Ez a mértékkel fogyasztás szépen hangzik, én viszont úgy fogalmaznék, hogy aki a kalóriaszükségeténél többet eszik BÁRMIBÕL, az hízni fog. Ez tény. A fehérje viszont az, amit épphogy nehezen lehet túlzásba vinni, annál a legkevésbé gond ez a "többetettem" dolog. A többi tejtermékben amúgy alig van fehérje, a sajtban sokkal több a zsír és a szénhidrát, a tej tele van mesterséges tápanyaggal, a sonka húst még nem látott... a túró viszont jó. Én már megnéztem mennyi fehérje kell nekem, de köszönöm szépen hogy így aggódsz. Nagyon rendes vagy.
mármint tehát XDXD ohh de késõ van XD
te hát jó éjszakázást :D
akkor eszel mikor jól esik ..és azt amit szeretnél... csak: 1) ne a lefekvés elõtti 4 órában 2) ha fogyózol akkor ne lépj túl napi 1300 kalóriát
:D
az :) Kérdezõ, ne figyelj ránk :D Lényeg hogy nem baj.
én is bocsánatot kérek béke?:D:D
Nekem nem.
23.11 van, épp egy jégkrémet eszegetek , lelkiismeret furdalás nélkül.
A kérdező hozzászólása: Sajnos mostanában hajnal 2-ig nem tudok elaludni :-(
Jobb lett volna, ha 8-kor eszed ezt, és 11-kor lefekszel. De annál mindenképpen jobb, mintha túró rudit vagy krémtúrút ennél.
A kérdező hozzászólása: Örülök, hogy helyreállt a béke! :D Köszi szépen, amiket írtatok, érdekes volt :D

Mit csináljak? Este leteszem 8-9 körül hasra el is alszik, hajnal 4-5 körül kel. Viszont ha éjfél körül megfordítom, vagy hanyatt teszem le akkor 2-3 óránként fent van.

Mennyire veszélyes hason neki éjszaka?

Legjobb válasz: Bennem is volt félelem, mikor letettem a fiamat, õ is hason aludt. Hidd el, bárki bármilyen választ írjon, benned lesz, hogy csak nehogy baj legyen. Ilyen az anyai természet. Próbálkozz oldalra fektetni és megtámasztani a hátát, hátha úgy is jól alszik. Ha nem jön be a bal oldal, próbáld meg a jobbat. Én ezt tettem. Nem mondom, hogy mindig bejött, de azért voltak nyugodtabb éjszakáim. Nem tudom, hogy mennyire hasznos a légzésfigyelõ, mert gondolom még pici a babád, jó pár éve még nem nagyon lehetett kapni. Nézz utána, lehet, hogy jó lenne és nyugodtabban tudnál pihenni!

Bennem is volt félelem, mikor letettem a fiamat, õ is hason aludt. Hidd el, bárki bármilyen választ írjon, benned lesz, hogy csak nehogy baj legyen. Ilyen az anyai természet. Próbálkozz oldalra fektetni és megtámasztani a hátát, hátha úgy is jól alszik. Ha nem jön be a bal oldal, próbáld meg a jobbat. Én ezt tettem. Nem mondom, hogy mindig bejött, de azért voltak nyugodtabb éjszakáim. Nem tudom, hogy mennyire hasznos a légzésfigyelõ, mert gondolom még pici a babád, jó pár éve még nem nagyon lehetett kapni. Nézz utána, lehet, hogy jó lenne és nyugodtabban tudnál pihenni!
NYugodtan alhat hason. Többször okoz bajt, a bukásos fulladás, mint a bölcsõhalál. Kérdezz utána a védõnõnél, majd meglátod.
Én 1 hónapos kora óta hason altatom a lányom, nem is tud hanyatt aludni:-) nyugodtan tedd hasra, én is azért tettem így, mert hanyatt felkeltette magát a kapálózásával. A légzésfigyelõt meg állíthatod nem ilyen érzékeny állapotra, akkor talán jó lesz.-) 4, 5 hós kislányos
Én is hason altattam(altatom), mindkét gyerekemet. Nincs légzésfigyelõnk se. A kisfiam elsõ perctõl a gyerekszobába alszik. És egészséges mindkettõ! Nagyon sokan írtok itt a bölcsõhalálról, nekem annak idején mikor a lányom volt pici, még a védõnõ sem szólt róla. Minden anyuka aggódik a gyerekéért, ez természetes. De nem lehet állandó rettegésben élni! Nyugodtan altasd úgy, ahogy neki jó! 6 éves, és 10 hónapos gyerekek anyukája.
Nekem születésétõl kezdve hason alszik a babám a kórházba a csecsemõsök mondták, hogy így altassam, ha netán hány akkor így kevesebb az esélye, hogy megfullad. Azóta is hason alszik el.
Ne tegyétek el, hanem állítsatok az érzékenységén!Nagyon hasznos szerkezet, és ÉLETET MENTHET!Az én kisfiam 5 hós, és mivel van légzésfigyelõnk hagyom, h hason aludjon(mert így szeret aludni)teljesen nyugodt vagyok.Biztos õ is hason szeret(ne)aludni, csak mivel megfordítod nem igazán kényelmes neki.
A kérdező hozzászólása: :) 11 hetes. Kölcsönöztünk neki 3 hónapra, az elsõ éjsza után vissz tettem a dobozba, ugyanis ha köhögtünk, vagy akármi nesz volt, lvegõ mozgás a szobában rögtön beriasztott :( De köszönöm kipróbálom.
Szia! kislányom születése óta hason alszik, mivel háton és oldalt max. 20 perc alvás és fent volt viszont hason órákig alszik. A mai napig így alszik jóízûen és nincs semmi probléma, 5 hónapos már. Nekem azt mondta a védõnõm h olyan nincs h egyik percrõl a másikra meghal a baba , ugyan is vannak elõjelek, nehezebb légzés, szapora pulzus, túlzott aluszékonyság, Persze természetes h az ember aggódik a pici babácskáért, de állítólag ma már oda figyeléssel megelõzhetõ.
Elõzõ válaszadó vagyok és nekem is azt mondta a védõnõ h nyugodtan alhat hasson a babácska! üdv.5hós baba anyukája
A kérdező hozzászólása: Jaj de jó! Köszi lányok, akkor nem piszkálom éjfélkor a megfordítással! Jó babázást mindenkinek!

Fogyókúrázok. Nagy gáz, ha este 3/4 8 körül ettem egy fél szelet dinnyét?

Legjobb válasz: Mikor szoktál lefeküdni? Ez az "este hat óra után ne egyél" dolog egy hatalmas nagy tévhit a fogyókúrában, csak akkor kell ezt ennyire komolyan venni, ha fél nyolc-nyolc fele fekszel le aludni. Viszont, ebben az esetben is belefér egy szelet dinnye.

Mikor szoktál lefeküdni? Ez az "este hat óra után ne egyél" dolog egy hatalmas nagy tévhit a fogyókúrában, csak akkor kell ezt ennyire komolyan venni, ha fél nyolc-nyolc fele fekszel le aludni. Viszont, ebben az esetben is belefér egy szelet dinnye.
A kérdező hozzászólása: Én mivel, most szünet van, ilyen 11 és éjfél körül szoktam lefeküdni, de most tekerek 5 kilométert szobabiciklin.
Kész röhej vagy, meg ne haragudj. Pont fél szelet dinnyétõl fogsz bálna lenni -.-
A kérdező hozzászólása: Kösz a hasznos kommentet......
Bármikor ehetsz, ha a napi energiabeviteledbe belefér. Lefekvés elõtt 2 órával már azért nem eszünk CH-t illetve zsírt, mert egyes elméletek szerint csak bezavar az alvásnak, elsõsorban hormonális szinten. Másrészt van (pl én), aki tele gyomorral rosszul alszik. Más nézetek szerint a lefekvés elõtti evés nem zavar be, sõt. A lényeg, hogy a fogyókúrádat elsõsorban a napi energiabevitel, a mozgás és az inzulinszinted alacsonyan tartása fogja meghatározni, nem az, hogy mikor eszel.
a dinnye 90-95%-a víz nem hiszem h nagyon elhíznál a víztõl :D

Ha este jön meg (18. 00 19. 00 körül), akkor ez már az első nap a ciklusban, vagy ez még a nulladik? Hogy számolom?

Csak azért, hogy a clostit mikor kezdhetem el mert a 2. napon kell el?ször bevenni.

Legjobb válasz: én úgy tudom, hogy ha este 6 után jön meg, akkor azt már csak a következõ napra számold- tehát a másnap az 1. nap!

én úgy tudom, hogy ha este 6 után jön meg, akkor azt már csak a következõ napra számold- tehát a másnap az 1. nap!
Igen, este 6-ig normális, véres menstruáció akkor az az 1. nap. Ha késõbb jön meg, vagy barnás, akkor a másnap az 1. nap.
Igen, a doki nekem is azt mondta, ha este 6-ig nem indul el a piros vérzés, akkor a aznap a nulladik, a következõ pedig az 1.
:) :) Ez nálam is mindig rejtély volt :) Köszi a válaszokat!!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!