Találatok a következő kifejezésre: Ha este jön (64 db)

Ha most kezdek el szedni tabit-azt az első nap bekel szedni, ha este jön meg későn vagy hajnalban, akkor már másnap-vagy aznap estefele (mert esténként akarom szedni) kell bevennem az első szemet?

Legjobb válasz: akkor kell ha rendesen megjön a menzeszed. ha este jön meg vagy hajnalban akkor elég a következõ este bevenned, mivel elõre pl azt nem tudhatod hogy hajnalban fog megjönni:) és mindig úgy kezdõdik a mensi hogy legalább egy pár óra barnázás van amíg beindul, tehát ha ez van este akkor a rendes mensid csak másnap fog igazán megjönni, ha pedig ez a barnázás napközben van, akkor egyértelmûen az a ciklusod elsõ napja, mert akkor már nem csak az estérõl beszélünk, hanem napközben is volt valami, tehát akkor kezdd el szedni, még aznap. remélem érthetõ volt:D egyébként szerintem semmi nem fog múlni rajta, hogy egyik vagy másik napon kezded mert az elsõ néhány hétben, 1 hónapban (ez tabifüggõ), úgyis használtok gumit, míg nem lesz tuti a védelem.

akkor kell ha rendesen megjön a menzeszed. ha este jön meg vagy hajnalban akkor elég a következõ este bevenned, mivel elõre pl azt nem tudhatod hogy hajnalban fog megjönni:) és mindig úgy kezdõdik a mensi hogy legalább egy pár óra barnázás van amíg beindul, tehát ha ez van este akkor a rendes mensid csak másnap fog igazán megjönni, ha pedig ez a barnázás napközben van, akkor egyértelmûen az a ciklusod elsõ napja, mert akkor már nem csak az estérõl beszélünk, hanem napközben is volt valami, tehát akkor kezdd el szedni, még aznap. remélem érthetõ volt:D egyébként szerintem semmi nem fog múlni rajta, hogy egyik vagy másik napon kezded mert az elsõ néhány hétben, 1 hónapban (ez tabifüggõ), úgyis használtok gumit, míg nem lesz tuti a védelem.
Amikor megjön, az az elsõ nap. Ha este jön meg, akkor is.
Az a nap az elsõ, amikor rendes piros vér jön, mindegy, hogy este vagy reggel. Viszont egyes meddõségi helyeken, lombiknál vagy csak sima hormonkezeléseknél 12.00 óra után már másnaptól kell számolni az elsõ napot. De egyébként számold azt elsõnek, amikor megjön.
Igen ez nagy kérdés :) Én is onnantól számolom amikor már rendesen meg jön.Elõzõ este kicsit szivárog , de reggel jön meg, de van , hogy egész nap kisit szivárog és másnap jön meg akkor is a másnaptól számolom.

Ha este jön meg a vérzés (sajnos), akkor hogyan kell számítani a ciklus első napját?

Valamikor mintha úgy hallottam volna,hogy ha este hat után jön meg,akkor azt már másnapra kell számolni?

Legjobb válasz: Nekem is azt mondta a dokim, hogy ha este jön meg, az a "nulladik" nap, másnap van az elsõ

Nekem is azt mondta a dokim, hogy ha este jön meg, az a "nulladik" nap, másnap van az elsõ
butaság. mindig az nap, melyik nap megjön. ha ma este akkor mától, ha holnap reggel, akkor holnaptól.
Én meddõségi intézetbe járok és bizony úgy számolják a vérzés napját ahogy Te kedves kérdezõ mondod.Ha délután jön meg akkor a következõ nap lesz az elsõ nap.

Ha este jön meg (18. 00 19. 00 körül), akkor ez már az első nap a ciklusban, vagy ez még a nulladik? Hogy számolom?

Csak azért, hogy a clostit mikor kezdhetem el mert a 2. napon kell el?ször bevenni.

Legjobb válasz: én úgy tudom, hogy ha este 6 után jön meg, akkor azt már csak a következõ napra számold- tehát a másnap az 1. nap!

én úgy tudom, hogy ha este 6 után jön meg, akkor azt már csak a következõ napra számold- tehát a másnap az 1. nap!
Igen, este 6-ig normális, véres menstruáció akkor az az 1. nap. Ha késõbb jön meg, vagy barnás, akkor a másnap az 1. nap.
Igen, a doki nekem is azt mondta, ha este 6-ig nem indul el a piros vérzés, akkor a aznap a nulladik, a következõ pedig az 1.
:) :) Ez nálam is mindig rejtély volt :) Köszi a válaszokat!!

Ha este jon meg, egészségugyileg délután még szeretlezhetunk ovszer nélkul?

A barátnom fogamzásgátlot szed.Csutortokonként kezdi a fehér tablettát. Mindig szombat este jon meg neki. Ugyebár ajánlott menstruációkor ovszert használni sex kozben, mert ilyenkor nagyobb a fertozésveszély. Szombat délután találkozunk, és azt szeretném kérdezni, h ilyen szempontbol húzzak-e gumit, vagy addig amig konkrétan nincs meg neki, addig nem kell? Vagy ez esetben már a délutáni sexnél is ájánlott? Koszonom a válaszokat. (ha kérhetnék, írnátok kort is? )

Legjobb válasz: Barmikor dughatsz gumi nelkul. Ha alapveto higieniat betartjatok.

Barmikor dughatsz gumi nelkul. Ha alapveto higieniat betartjatok.
A vérzés miatt nem ajánlatos óvszer nélkül a fertõzés veszély miatt, de terhesség miatt nem kell aggódnotok :)
Az akcióra hamarabb megjöhet a vérzés.
Nem ajánlott, mivel a fertõzés, amit beviszel, jó pár óráig még nem mosódik ki. Ha pedig közben megjön a vérzés, akkor meg is fertõzheti.
ha megjött, akkor is véd a bogyó a teherbeeséstõl, szóval csak a higiéniára kell figyelnetek. ehhez meg nem kell feltétlenül gumi. zuhanyt javaslom, és akkor még össze se kenitek az ágyat! ;)

Nagy baj ha estére jön rám a mozoghatnék?

sok helyen olvastam hogy lefekvés elött nem olyan jó a mozgás,mert a szervezet felpörgeti magát és nem lesz olyan pihentető az alvás..

Legjobb válasz: Én meg azt olvastam, hogy reggel nem jó mozogni, mert nem lesz energiád egész nap. Délben nem jó mozogni, mert tele a hasad. Délután sem jó mert akkor megy a tv-ben a Monikahh:D Kutatók a hajnali 2-3 órát tartották ideálisnak a mozgáshoz, mert akkor az emberiség nagyrésze már alszik, és te nyugalomban fogsz tudni edzeni!

Én meg azt olvastam, hogy reggel nem jó mozogni, mert nem lesz energiád egész nap. Délben nem jó mozogni, mert tele a hasad. Délután sem jó mert akkor megy a tv-ben a Monikahh:D Kutatók a hajnali 2-3 órát tartották ideálisnak a mozgáshoz, mert akkor az emberiség nagyrésze már alszik, és te nyugalomban fogsz tudni edzeni!
A kérdező hozzászólása: Köszi:) értem a lényeget:DD
Én reggel(vagy hajnalban) szoktam suli elõtt :) .De csak mióta, ilyen dög meleg van.A szervezeted hamar át áll.

Ha este jön meg (most fél9kor) akkor csak a holnapi nap a ciklus első napja vagy már a mai?

Clostit kell szedjek a 3. naptól de mivel most este fél9van nem tudom, hogy akkor pénteken kezdjem el vagy majd csak szombaton????

Legjobb válasz: Ilyenkor a holnapi napit kell jelölni! Így csütörtök az elsõ napja és akkor szombaton kezd el. Sok sikert! :)

Ilyenkor a holnapi napit kell jelölni! Így csütörtök az elsõ napja és akkor szombaton kezd el. Sok sikert! :)

A ciklus 1. napját mikortól számítjuk ha este jön meg?

Attól a naptól, amikor este kb. 7 óra után a fehérnem?mön látszódott barnásan alighogy vérzek, vagy másnap amikor már rendes vér jön?

Legjobb válasz: Én is estõl számoltam ilynekor, de nem hiszem, hogy ennek az egy napnak akkora jelentõsége van. Szeretkezzetek önfeledten és ne a babára gondolj, nem gyártani kell, kívánni..

Én is estõl számoltam ilynekor, de nem hiszem, hogy ennek az egy napnak akkora jelentõsége van. Szeretkezzetek önfeledten és ne a babára gondolj, nem gyártani kell, kívánni..
Estétõl számold.

Ha este 9-kor jön meg, akkor hogyan számolod a ciklust?

Már azt a napot veszed els?nek, vagy csak a következ?t? 20.-án este jött meg. Most pénteken, vagy szombaton leszek 28.napon?

Legjobb válasz: Mindenképpen azt a napot veszem elsõnek amikor rendesen erõsen (piros vérrel) jön meg. (én amúgy a telcsim naptárába beszoktam vezetni hogy hány órára jött meg, majd megjelölöm a 28. napot a fentiek szerint, de azért a 29. napra oda szoktam írni órára (pl a te esetedben szombaton este 21:00 kor órára pontos a mensesed) Sajna nekem ez beszokott jönni vagy elõtte két -3 órával vagy másnap reggelre megérkezik. Ha tesztelni szeretnél akkor legkorábban Vasárnap tesztelnék a helyedben!

Mindenképpen azt a napot veszem elsõnek amikor rendesen erõsen (piros vérrel) jön meg. (én amúgy a telcsim naptárába beszoktam vezetni hogy hány órára jött meg, majd megjelölöm a 28. napot a fentiek szerint, de azért a 29. napra oda szoktam írni órára (pl a te esetedben szombaton este 21:00 kor órára pontos a mensesed) Sajna nekem ez beszokott jönni vagy elõtte két -3 órával vagy másnap reggelre megérkezik. Ha tesztelni szeretnél akkor legkorábban Vasárnap tesztelnék a helyedben!
Kombiknál úgy van , ha 18.00 után jön meg másnap az elsõ napom!
Lombiknál, bocsi elírtam!
nekem is tegnap este jött meg, de a tegnapot veszem elsönek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Azt gondoltam, ha szombat reggelig nem jön, akkor tesztelnék. Csak sajnos nagggggyon türelmetlen vagyok már.
Szerintem vegyél egy jó tesztet (clearblue) és csak 1 darabot és legkorábban Vasárnap vagy inkább Hétfõn reggel lõdd el, ha addig még nem jön meg. Én a múlt héten délután és reggelente is teszteltem mert nem bírtam magammal és tessék órára pontosan jött meg:( nem érdemes ennyi pénzt kibobni!
A kérdező hozzászólása: Ebben a hónapban sajnos nem lesz mit tesztelni... Reggel barnáztam, szóval meg fog jönni.

Ha szombat este jön meg, onnan számoljam a 14. napot, vagy vasárnaptól?

Ettől függ, melyik nap kellene mennem az A.R.O. -ra második vérvételre, 8.-án este jött meg, negatív az ovu tesztem.. köszönöm!!

Legjobb válasz: Ez egy jó kérdés.Nekem is este 10 felé jött meg,de csak enyhe barna valami,azt még nem számoltam bele,amúgy az is szombati nap volt,így én vasárnapot számoltam az elsõ napnak mert akkor már reggelre rendesen megjött. Ha neked már szombat este rendes vérzés volt,szerintem számolhatod elsõ napnak.

Ez egy jó kérdés.Nekem is este 10 felé jött meg, de csak enyhe barna valami, azt még nem számoltam bele, amúgy az is szombati nap volt, így én vasárnapot számoltam az elsõ napnak mert akkor már reggelre rendesen megjött. Ha neked már szombat este rendes vérzés volt, szerintem számolhatod elsõ napnak.
nekem a meddõségiben azt mondták ha már délután jön meg akkor a következõ nap az elsõ nap vérvétel szempontjából. Az elsõ teljes nap az elsõ nap. Egyébént minden ilyen vizsgálatnál van +-1 nap azért ha hétvégére esik az a nap amikor lenne az ideje.
A kérdező hozzászólása: Hát, ha a meddõségin ezt mondták, akkor csak úgy kellene számolnom.. nekem is lesz most eltérés, mert így a ciklusnapok miatt a többi hétvégére fog esni, (bár így nem nagyon értem mért 19, 21..nap, nekem most teljesen nem úgy lesz..)Ti is a SOTE-ra jártok, hol tartotok?(ha megkérdezhetem.. :) köszönöm a segítséget!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!