Találatok a következő kifejezésre: Ha este a tabit, (12 db)

Ha este bevettem a tabit, de reggel hasmenéssel keltem az milyen gonot okozhat? Felszívódott már addigra?

Legjobb válasz: A tájékoztatón rajta kell legyen,de biztosan felszívódott,nem kell aggódnod.Nagyobb gáz,ha még aznap este hányás van,és nem hasmenés.

A tájékoztatón rajta kell legyen, de biztosan felszívódott, nem kell aggódnod.Nagyobb gáz, ha még aznap este hányás van, és nem hasmenés.
4 óra alatt felszívódik!
Mivel este bevetted, és csak reggel volt hasmenésed bõven volt ideje felszívódni! Nem kell aggódnod. Általában 4-5 óra alatt felszívódik és gondolom ennél több idõ telt el!!
4 óra. Minden rendben, ne izgulj:-)
Addigra biztos felszívódott. 4 óra a felszívódási ideje.
általában azt szokták javasolni, hogy ha 24 órán belül jelentkezik ilyen tünet, akkor kiegészítõ védekezési módot kell alkalmazni nekem is szokott ilyen lenni, mert a gyomrom sok kajára érzékeny, ilyen esetben mi úgy szoktuk, hogy a barátom kiveszi mielõtt eljut, persze ez nem egy biztonságos dolog, de amellett hogy bevettem a tablettát és mondjuk 12 órára rá ment a hasam, engem ez megnyugtat és eddig még nem volt gond belõle, egyébként meg ha jönni akar az a gyerek, akkor is megfogan, ha rendesen szeded a gyógyszert

Ha eddig mindig este 9kor vettem be a tabit, de most a gyógyszermentes szünet után 6kor szeretném bevenni minden nap, az problémát jelentene?

Ez lesz a 8. levél, és nem tudom, hogy ez mennyire jelentene problémát gyógyszermentes szünet után. Vagy ilyenkor "teljesen új lappal indulok", és nem kavar be a szervezetemnek?

Legjobb válasz: Nem kavar be, nyugodtan szedd hatkor. Az, hogy mindennap ugyanabban az idõpontban kell szedni, nem azt jelenti, hogy percre pontosan, csak azt, hogy ne egyik nap reggel, másnap este vedd ve.

Nem kavar be, nyugodtan szedd hatkor. Az, hogy mindennap ugyanabban az idõpontban kell szedni, nem azt jelenti, hogy percre pontosan, csak azt, hogy ne egyik nap reggel, másnap este vedd ve.
A kérdező hozzászólása: Tudom, csak ha én véletlenül 2-3 óra különbséggel vettem be, akkor mindig bekavart a megvonásos vérzésnél. Köszi a választ! :)
Nem baj, fél óra belefér.
Bõven bele, igen. 13 óra eltérés lehet.
A kérdező hozzászólása: oké, kösszi :)

Ha minden este 8kor szoktam bevenni a tabit de egyik nap elfelejtettem és másnap reggel fél7kor pótoltam akkor nem csökken a hatása?

Már 3 hónapja szedem és most el?ször fordult el?, végül is benne voltam a 12 órában

Legjobb válasz: Folyamatosan csökken a hatása, de ezzel nincs gond. Lesz még ilyen, ne aggódj.

Folyamatosan csökken a hatása, de ezzel nincs gond. Lesz még ilyen, ne aggódj.
sztem nincs nagy gond, max 1 hétig gumit használjatok, ha paráztok
ha még a 12 órában benne volt, akkor nincs semmi gond!
A kérdező hozzászólása: Hát ha azt számolom, hogy elõzõ este 9-kor vettem be..és ha másnap kielc órától számolom a 12 órát rá akkor benne van! ez így helyes? szerintem igen, mert az utolsót 9-kor vettem, akkor köv nap onnan számolom a 12 órát nem??
szerintem teljesen jó! benne vagy a 12órában, de ha nagyon félõs vagy akkor pár napig gumi, után mehet simán! 19/L
na várj csak: vasárnap: este 9kor Hétfõ: kimaradt kedd: ma reggel 8??? mert akkor nem vagy benn a 12órában!!! mert akkor a vasárnap 9tõl kell számolnod (egyébként elõzõ voltam)
elõzõ vagyok: de hülye vagyok! tényleg benne vagy csak már kavarom magamat is!! BOCSÁNAT! az elsõ kommentem az érvényes! Benne vagy a 12ben! Sajnálom h hülyeséget írtam másodjára :( 19/L
A kérdező hozzászólása: Semmi gond:) Köszönöm szépen, nagyon sokat tudtatok segíteni:) Annyira lelkifurdalásom volt, hogy elfelejtettem elvinni magammal mikor mentem dolgozni, de mikor eszembe jutott, hogy de hát vasárnap is már 9 óra volt mire elértem addig, hogy be tudjam venni akkor kicsit megkönnyebbültem, de gondoltam megkérdezem itt:) Köszönöm szépen a hasznos tanácsokat:) Remélem tényleg nem lesz semmi baj! További szép napot mindenkinek.

Attol meg, hogy erzem, hogy wc-re kell mennem es menne a hasam, de nem megyek egesz reggelig, a tabi amit este 9kor vettem be felszivodott vagy sem? Ha mar egyszer erzem, hogy menne a hasam azt jelenti, hogy amugysem szivodott fel?

Legjobb válasz: Nyugodj meg, felszívódott. csak akkor lenne baj, ha 9 és 1 között xc-re mentél volna, és az a wc hasmenéssel lett volna egybekötve.

Nyugodj meg, felszívódott. csak akkor lenne baj, ha 9 és 1 között xc-re mentél volna, és az a wc hasmenéssel lett volna egybekötve.
Ha igazi hasmenésed lenne azt nem tudnád reggelig tartani az tuti! Emelett nem árt tudnod, hogy hasmenéskor nem a gyomorban lévõ dolgok ürülnek ki elõsször! (ekkora hülye kérdést..pff)

Okt.30án vettem be escapellét, ezután kb 1 hete vltunk 1ütt megszakitással. A mensim jol megjött a tabi óta 2×, ma jött meg 27. napra. Ha 1 hete tegyük fel teherbe estem, megjött volna ma?

ugye a teszt 2 hétre rá jó...de ha pl 1 hete estem teherbe, akkor a mensim nem jönne meg de a tesztt mgé nem irná? hogy is van ez? am nemrég csináltam tezstet ami negatív lett.. ha ma rendesn megjött, ugye nem vagyok babaás?

Legjobb válasz: Szia! Nem vagy terhes, semmi baj. A beágyazódás kb 8 nap, na most ha te a 7. napon elkezdesz menstruálni, akkor nincs hová beágyazódni a gyereknek. Menstruáció elõtt 1 héttel nem igazán van már peteérés, nameg mondom nem lenne hová beágyazódnia. Nem leszel terhes :)

Szia! Nem vagy terhes, semmi baj. A beágyazódás kb 8 nap, na most ha te a 7. napon elkezdesz menstruálni, akkor nincs hová beágyazódni a gyereknek. Menstruáció elõtt 1 héttel nem igazán van már peteérés, nameg mondom nem lenne hová beágyazódnia. Nem leszel terhes :)
Mármint a szextõl számított 7. napon :D
A kérdező hozzászólása: kösziiiiii:)
a teszt 2 hét múlva mutat eredményt, addig fölösleges megcsinálni. van aki a terhessége feléig menstruál... kár hogy nem kértél karácsonyra egy kis felelõsségtudatot.

Miért van ha este 7 körül, mikor a tabi bevevés ideje van fáj a hasam? Lehetséges, hogy a szervezetem jelzi a hiányt, és figyelmeztet? Másoknak is van ilyen? Lehet mégsem ez a megfelelő bogyó?

2 hónapjaa kezdtem a Belara fogamzásgátlót szedni.

Legjobb válasz: nemvalószínû h jelez. ez inkább vmi mellékhatás sztem. vagy vmi egyéb probléma.

nemvalószínû h jelez. ez inkább vmi mellékhatás sztem. vagy vmi egyéb probléma.

Ha tegnap este 9kor vettem be a tabit, és ma délután négykor volt egy enyhe hasmenésem (nem az a szokásos durva), akkor kell valamit csinálnom?

más módszerrel védekezni, vagy ilyesmi... már bevettem a mai tablettát is, nem tudom igazából, mi számít olyan hasmenésnek, ami miatt már intézkedni kell:\\

Legjobb válasz: nem kaptál betegtájékoztatót? az számít olyan hasmenésnek, ami a gyógyszer bevétle után 3-4 órában történik, soha egyszer sem olvastad el a tájékoztatót? úgy bírom ezeket a felesleges kérdéseket, csak ki kellett volna nyitnod...

nem kaptál betegtájékoztatót? az számít olyan hasmenésnek, ami a gyógyszer bevétle után 3-4 órában történik, soha egyszer sem olvastad el a tájékoztatót? úgy bírom ezeket a felesleges kérdéseket, csak ki kellett volna nyitnod...
Az már nem számít, ha ma délután történt valami. A betegtájékoztatón amúgy ezek a dolgok rajt szoktak lenni, általában csak akkor van gond, ha a bevétel után 6 órán belül történik valami ilyen, amúgy nem. Szóval ne aggódj!
A kérdező hozzászólása: rendben köszi! igazából csak azért kérdezem, mert a betegtájékoztatón olvastam, de nem ír ilyesmit... csak azt, hogy mit tegyek, ha 12 óráig van hasmenéses vagy hányásos rosszullét. de így már nyugodtabb vagyok:)
A kérdező hozzászólása: most miért kell leszólni?:) mondom, hogy elolvastam, de számomra nem volt egyértelmû, és még mindig olcsóbb itt megkérdezni, mint 10kor zaklatni az orvosom telefonon, nemde?
A kérdező hozzászólása: úgy akartam írni hogy: segítene ha nem este hanem reggel venném be?:)
Én diane35-öt szedtem régen, és abban az idõben nekem is nagyon magas volt.. hozzá kell tennem hogy volt némi fölöslegem és genetikailag is örökölhetem, de miután abbahagytam csökkent, úgyhogy feltehetõleg az is okozta.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!