Találatok a következő kifejezésre: Ha este a (1823 db)

Nem baj, ha este a kiságyban alszik el a babám, de hajnalban amikor nyügösködik akkor magam mellé veszem és ott is marad, amíg fel nem kelünk?

Ott ugyanis már nem nyügösködik.

Legjobb válasz: Én ugyanezt csináltam, este simán lefektettem a kiságyába, de éjszaka, ha felsírt és nem tudott visszaaludni, akkor magam mellé vettem, sõt még cicit is adtam neki (pedig már tejem nem volt) cumi gyanánt, és így aludtunk tovább. Mostmár a cicit nem igényli, és egyre ritkábban igényli, hogy vegyem magam mellé. Most 10 hónapos. Úgyhogy az én tapasztalatom az, hogy nem baj, sõt lehet, hogy nagyobb kárt teszel azzal, ha erõszakkal a kiságyban akarod tartani. Õ még olyan pici, és csak Te vagy neki, aki igazán biztos pont, aki mellett megnyugszik. Szerintem borzasztóan érezheti magát egy baba, ha a sírására nem reagálsz kellõ odaadással, szeretettel. Persze tudom, hogy mások ennek az ellenkezõjét állítják. Én mindenesetre ezt tapasztaltam.

Én ugyanezt csináltam, este simán lefektettem a kiságyába, de éjszaka, ha felsírt és nem tudott visszaaludni, akkor magam mellé vettem, sõt még cicit is adtam neki (pedig már tejem nem volt) cumi gyanánt, és így aludtunk tovább. Mostmár a cicit nem igényli, és egyre ritkábban igényli, hogy vegyem magam mellé. Most 10 hónapos. Úgyhogy az én tapasztalatom az, hogy nem baj, sõt lehet, hogy nagyobb kárt teszel azzal, ha erõszakkal a kiságyban akarod tartani. Õ még olyan pici, és csak Te vagy neki, aki igazán biztos pont, aki mellett megnyugszik. Szerintem borzasztóan érezheti magát egy baba, ha a sírására nem reagálsz kellõ odaadással, szeretettel. Persze tudom, hogy mások ennek az ellenkezõjét állítják. Én mindenesetre ezt tapasztaltam.
Én egy dologban voltam biztos, hogy a gyerek soha nem fog a szülõi ágyban aludni. Hát nem így lett! Újszülött korától 4 hónapos koráig átaludta a kisfiam az éjszakát, csak hajnalban szopizott.Aztán történt valami, és egyre többször ébredt éjszaka, sokan gyanakodtak arra, hogy kevés a tejem, de én tudtam, hogy nem, mert szépen fejlõdött, és bár kellett neki a cici, de gyakorlatilag csak a szájában tartotta. Aztán egyre késõbb aludt el, egyre többször kelt, és én soha nem hagytam sírni, hanem, hogy tartsam az elvem, kiültem vele egy kicsit a fotelbe ékjszaka, de ez is egyre hosszabbodott. Mégenm néhány hét napi több óra fotelben alvás után azt mondtam, na ezt már nem. Találtunk egy köztes megoldást: leszereltük a kiságy egyik oldalát, és az ágyunkhoz csatlakoztattuk, így amikor éjjel felébred, már gurul is a cicihez, vagy néha csak egymáshoz bújunk, és kicsit késõbb visszateszem, olyan is van hogy nem. De már nem érdekel, a lényeg, hogy boldog, kiegyensúlyozott kisbaba, és ez a legfontosabb! Egyetr értek az elõttem szólóval, Te vagy neki a mindene, a biztos pont, de az is tuti sokan lesznek, akik majd nem értenek velünk egyet! Üdv: Adri
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm, teljesen egyet értek veletek, a továbbiakban is ezt fogom tenni. igazából véleményekre voltam kíváncsi, az ellenzõk érveit is meg fogom érteni, de tényleg csajok miért is kérdeztem ilyet? azért mert olyan sok mindenrõl azt hallja az ember (védõnõ, barátok stb), hogy ezt nem szabad, , azt nem, így csináld, úgy csináld, mintha ez a kis ember egy eszköz lenne és hozzá egy használati útmutató van, ezt az utat kell követni. DE a lényeg elsiklik, hogy azért nem árt azt is nézni, hogy nekik mi a jó, valóban, ha velem szeret aludni, akkor aludjon velem és kész, vélhetõen késõbb sok szeretettel le lehet majd errõl is szoktatni. jól gondolom ezeket a dolgokat?????? tényleg, nem az a lényeg, hogy normális lelkületû, aranyos gyerekek legyenek belõlük? bocsi a hosszú eszmefuttatásért.
A nagy fiam nagyon rossz alvó volt és azért szokott mellém mert már annyira zombi voltam hogy azt mondtam feladom az elveket, nem törõdöm a megjegyzésekkel, csak aludhassak végre. Az én tapasztalatom az hogy leszokik majd magától az együtt alvásról! 8 éves koráig velem aludt, aztán egyik napról a másikra úgy döntött, hogy kényelmeseb neki egyedül! A kicsivel most ott járok ahol te ha nagyon nyûgös mellettem marad amúgy a kiságyban alszik, aztán majd meglátjuk mi sül ki belõle! Olyan gyorsan elszállnak ezek az évek, eljön majd az az idõ amikor már nem igényli ennyire a közelségünket (tapasztalat)! Szerintem használjuk ki amíg lehet!
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszolónak. annyira igazad van!

3 és fél hónapos babám 2 hete nem hajlandó aludni este. Nem kell neki se víz, se több tápszer, nem pisis a pelus, nem fáj a hasa, de ha este a kiságyba kerül, visítani kezd. Nappal semmi gond, elalszik ott is. Mi lehet a baja?

Legjobb válasz: Nálunk is ez volt, rettentõen sírt, ha beletettük a kiságyba. Sokat próbálkoztunk, de nem maradt meg, úgyhogy most már a kanapéján alszik. Ott viszont nagyon szeret. Közeben kiderült, hogy a foga is jött. Valaki azt is mondta, hogy lehet, hogy a kiságy fölötti baldahintól félt, de nálunk ez sem jött be. A védõnõnk azt mondta, hogy fejlõdési ugrás miatt van és ha visszagondolok akkor kezdett el forogni. Remélem tudtam segíteni 5 hónapos kislány anyukája

Nálunk is ez volt, rettentõen sírt, ha beletettük a kiságyba. Sokat próbálkoztunk, de nem maradt meg, úgyhogy most már a kanapéján alszik. Ott viszont nagyon szeret. Közeben kiderült, hogy a foga is jött. Valaki azt is mondta, hogy lehet, hogy a kiságy fölötti baldahintól félt, de nálunk ez sem jött be. A védõnõnk azt mondta, hogy fejlõdési ugrás miatt van és ha visszagondolok akkor kezdett el forogni. Remélem tudtam segíteni 5 hónapos kislány anyukája
Az én kisfiam is 3, 5 hónapos és õ is elkezdett éjjelente kelni. Elõször csak 3-4 óránként enni, de 1 hete már szinte óránként ébred. Próbálom az etetést addig húzni, amíg lehet, mert ha visszaadom a cumiját alszik tovább. Ha utána is nyafis, akkor etetem. De kezdek hulla lenni, hogy kb. éjféltõl kelek óránként. Én arra gondolok, h jön a foga, mert nyálzik és a kezét tuszkolja a szájába. Nappal viszont minta baba, akkor nincs gond az alvással.
attól függ melyik nap általában nem sokat befolyásol
A kérdező hozzászólása: Elnézést félreérthetõ a kérdés. A 178-as busszal mennék, nem 178-al :)
A kérdező hozzászólása: Válaszolok a saját kérdésemre :D Meglepõen jól, ment mivel volt BUSZSÁV! :DDD

Árt ha este a telefon a fejem mellett van?

Legjobb válasz: Nem. Ha a sugárzásoktól, meg ilyesmitõl félsz, azok mind ilyen kitalált baromságok. Egyszerûen le tudod ellenõrizni mennyit is sugároz egy telefon: Rakd a rádió mellé, vagy egy erõsítõre. Mikor bezavar, akkor sugároz. Annyi idõ alatt meg olyan kis teljesítményen semmit nem tud ártani.

Nem. Ha a sugárzásoktól, meg ilyesmitõl félsz, azok mind ilyen kitalált baromságok. Egyszerûen le tudod ellenõrizni mennyit is sugároz egy telefon: Rakd a rádió mellé, vagy egy erõsítõre. Mikor bezavar, akkor sugároz. Annyi idõ alatt meg olyan kis teljesítményen semmit nem tud ártani.
A kérdező hozzászólása: köszi :)

Ha este a tápszeres babád felébred és nem alszik vissza, akkor adsz neki tápszert, mennyit? S mennyi idős a babád?

Legjobb válasz: Attól függ mit csinál a baba. Ha csak sír és sír, akkor valószínûleg éhes vagy a hasa fáj. Az én lányom az elejétõl tápszeres (2 hónapig volt valamennyi tejem). 2 hónapos korától csak tápszert kapott és azóta átaludta az éjszakát 9 hónapos koráig. Azután felkelt éjszaka 2-3 alkalommal és teát adtam neki. Már nem akartam rászoktatni az éjszakai evésre. Végülis rájöttem, hogy neki már nem elég ez a fajta vacsora. Így áttértünk a tejpépre. Azóta alszik 20 órától reggel 8-9-ig.

Attól függ mit csinál a baba. Ha csak sír és sír, akkor valószínûleg éhes vagy a hasa fáj. Az én lányom az elejétõl tápszeres (2 hónapig volt valamennyi tejem). 2 hónapos korától csak tápszert kapott és azóta átaludta az éjszakát 9 hónapos koráig. Azután felkelt éjszaka 2-3 alkalommal és teát adtam neki. Már nem akartam rászoktatni az éjszakai evésre. Végülis rájöttem, hogy neki már nem elég ez a fajta vacsora. Így áttértünk a tejpépre. Azóta alszik 20 órától reggel 8-9-ig.
Milyen idõs?? Egy kis vízzel kínáld meg, de ne vedd ki az ágyából, simizd a hátát hasát amit érsz és ha vissza alszik csak erre a pár kortyra volt szüksége!Az én fiam 6 hetes korától végig aludta az éjszakát fûtés szezonba megébredt néha ekkor pár korty víz és alszik is!ha rögtön belenyomod a tápszert akkor persze hogy azt fogja kérni!Még akkor is ha neméhes persze ez sírástól függ a lányom mostanában rosszat álmodik mert muszály vagyok kivenni õ 1 éves kicsit felveszem ringatom megpuszilom vissza teszem a maciját mellédugom átöleli és alszik tovább!De mondom ez attól függ hogy milyen idõs és milyen a sírás!!!!!
A kérdező hozzászólása: 9 hónapos 10 éjszakából 8-t átalszik van amikor elég ha felkel, hogy ringatom az ágyába és bekapcsolom neki a körforgót, de van amikor keservesen sír innivalót nappal se tudom rátukmálni, így egy kevés tápszert kap, általában visszaalszik eddig nem szokott hozzá de van, hogy 2-3 órát fennvagyunk, nem szólok hozzá, hagyom sírni is, de mégse sírhat 2 órán át a hasa tuti nem fáj, sose volt hasfájós, meg ha felveszem csendbe van Olyan, mintha csak nem akarna aludni, persze van amikor a foga miatt lehet, de akkor is csendbe van, ha felveszem.
Én adnék neki rendes adagot. Az én fiam 11 hónapos, attól függ milyen napja volt, ha sokat evett és 8 körül alszik el akkor csak 6-7 között kel, akkor megissza a tápszert és alszik még 1 órát. Ha nappal valamiért kevesebbet evett, vagy annyira fáradt volt, hogy 7-fél nyolc körül alszik el akkor 5-kor kéri a tápszerét, és alszik 8-ig. Egy idõben én is próbáltam, hogy hajnalban nem adok neki tápszert, de egyszerûen nem aludt vissza, úgy gondoltam akkor minek kínozzuk egymást. Ha te is adnál neki rögtön egy rendes adagot akkor lehet nem lenne fent 2 órát. Szerintem egy próbát megér. Ja és nálunk kb 9-10 hónapos korától ki se veszem a kiságyból, mert lefekszik, és megissza magától, így csak oda kell adnom, és én is aludhatok tovább.

Tényleg ha este a fejem alá teszem a könyvet, akkor másnapra mindent tudni fogok belőle?

Legjobb válasz: heh, jó is lenne. de kipróbálhatod:D a válasz pedig: nem

heh, jó is lenne. de kipróbálhatod:D a válasz pedig: nem
hááát ne dolgozat elõtt próbáld ki! Válaszom : nem - sajna.
igen. ki se kell nyitni, csak becsukva, elsõ boritoval felfelé mintha épp ki akarnád nyitni
Valószínûbb, hogy kimegy a nyakad reggelre.
Ez megint egy városi legenda. Úgy keletkezett, hogy valami IQ negatív ember meghallotta valahol az "alva tanulás" kifejezést. Pedig ez a módszer létezik és mûködik is - DE! NEM párna alá tett könyvrõl szól - hanem arról, hogy elalvás után egy magnóról megy a szöveg, amit tanulnod kell. Elalvás elõtt is el kell olvasni - és ébredés után rögtön is el kell olvasni. És sajnos a hatása rettenetesen gépies. Ez azt jelenti, hogy az így bebiflázott szöveget másnap a felelésnél szóról szóra el tudod mondani - de valójában nem tudod, csak bemagoltad. Nem érted, nem tudod semmihez kapcsolni - tulajdonképpen, mintha te lennél a magnó. Ha beindítanak (elmondják az elsõ monatot) - te gépiesen mondod utána a többit. Semmi értelme így "tanulni".
ugye ezt te sem gondoltad komolyan :D:D:D

Ha este a száraz hajamat felcsavarom szivacsos hajcsavaróra és úgy alszom, akkor reggelre milyen lesz a hajam?

Sokat kísérleteztem vele, de ha nedves hajam csavartam fel, akkor nagyon összeugrott reggelre és bénán néztem ki. Ha száraz hajamat csavarom fel, akkor milyen lesz kb. a hajam reggelre? Tekintve, hogy kb. 9 órán át fel van csavarva. És hogy jobb felcsavarni, hogy a hajvéghez teszem a hajvacsarót és felcsavarom, vagy a hajtőhöz rakjam és a hajat csavarom rá? Ilyen a hajcsavaróm:

Legjobb válasz: Szia kedves! A minap nézegettem neten ezekrôl a hajcsavarókról.Igaz még nem próbáltam de tervbe van:) Nézd csak:angolul beszél a lány de megmutatja hogyan csavard fel, és azt is, hogy milyen eredményt kapsz:) http://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_929815.. remélem neked is segít ez a videó ♥

Szia kedves! A minap nézegettem neten ezekrôl a hajcsavarókról.Igaz még nem próbáltam de tervbe van:) Nézd csak:angolul beszél a lány de megmutatja hogyan csavard fel, és azt is, hogy milyen eredményt kapsz:) http://www.youtube.com/watch?annotation_id=annotation_929815.. remélem neked is segít ez a videó ♥
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, aranyos vagy! :) A link is nagyon jó és ahogy nézem a csajszinak is száraz volt a haja. Neki egyébként nagyon jól sikerült, remélem nekem is jó lesz majd!
örÜlök, hogy tetszett:D Sok sikert akkor :)

Miért folyik ki reggel sárgás vizes folyadék, ha este a barátommal vagyok?

Háromnegyed éve voltam el?ször fiúval. Most van egy barátom, a múlt héten együtt voltunk este és reggelre olyan volt a bugyim mintha bepisiltem volna, csak sárgásabb szín? volt. Amikor felálltam még egy kevés jött, aztán fürdés után már nem volt semmi. Most megint összejöttünk és reggelre ugyanez volt. Talán allergiás lehetek az óvszer anyagára?? Vagy azért van ez mert még nem tágult ki rendesen és elmúlik majd?? Nem viszket, nem fáj semmi. Csak nagyon ciki, hogy reggelre ott egy kis tócsa. :( Nem tudom mi lehet ez?

Legjobb válasz: szerintem attól van, hogy már rég voltál pasival, és megsérült a nyálkahártyád kicsit, és a vér keveredik a folyásoddal. vagy nem tudom hogy fogalmazzam, ilyen nekemis volt.

szerintem attól van, hogy már rég voltál pasival, és megsérült a nyálkahártyád kicsit, és a vér keveredik a folyásoddal. vagy nem tudom hogy fogalmazzam, ilyen nekemis volt.
talán ondó?
A kérdező hozzászólása: Nem! Írtam, h használunk óvszert, nem lyukadt ki!
Még nem hallottam/tapasztaltam hasonlót, de szerintem ez nem normális. Akár fertõzésre is utalhat szerintem, keress fel orvost.

Valóban jót tesz a bőrnek, ha este a kezem és lábam jó vastagon bekenem krémmel, és húzok kesztyűt, meg zoknit, és úgy hagyom megszáradni és csak reggel húzom le?

Legjobb válasz: Vastagon? Nem! Jobol is megart a sok! Vannak kremek amelyek labra es kezre vannak, ejszakara es vannak kesztyuk meg zoknik, amelyek erre alkalmasak. De ezeket a kremeket sem "jo vastagon" kell hanem a szokasos menyiseget.

Vastagon? Nem! Jobol is megart a sok! Vannak kremek amelyek labra es kezre vannak, ejszakara es vannak kesztyuk meg zoknik, amelyek erre alkalmasak. De ezeket a kremeket sem "jo vastagon" kell hanem a szokasos menyiseget.
Nem, biztosan nem.
Nem tesz jót. Habár ez a gyakoriságtól is függ, szerintem - pl. ha minden nap eljátszod mindenképp haggy fel eme "rituáléval" és próbáld elõször heti egy, majd késõbb két heti alkalomra leszûkíteni, ha nem szeretnéd végleg abbahagyni.
Ha nagyon száraz kicserepesedett a kéz, láb van erre kapható paraffinos ápolókrém, ezt használhatod úgy.A legjobb a meleg paraffinos kéz-lábápolás pont erre a célra.itt megnézhetedhttp://www.atedivatod.hu/index.phtml?a=cikk&b=34&f_cikk=14860
ha reggel jön meg akkor aznap este beveheted az elsõt
Egyértelmû, amelyiknak megjön, aznak kell bevenni az elsõt.Amikor én elkezdtem szedni olyan este 6-7 fele jött meg.Beállítottam szépen egy rendszeres ébresztõt 9re, h ne felejtsem el szedni és kész. Azért van ráírva, h inkább este ajánlott szedni, mert így az esetleges émelygõs mellékhatásokat átalszod.És jobban teszed, ha az elsõ nap nem éhgyomorra veszed be, mert nem tudhatod, h a terhességi hormon milyen hatással van a szervezetedre.Van aki meg sem érzi, én meg piszok rosszul voltm tõle, és másnap reggel hánytam mint a lakodalmas kutya.
A tájékoztatójában benne kell lenni, hogy mikor kell elkezdeni szedni. Én annó az enyémet a menses megjöttét követõ 5. napon kellett elkezdeni, de ma már másképp mûködik néhány gyógyszer. Teljesen mindegy, mikor szeded be, csak legyen egy állandó idõpont. Én 18-kor szedtem.
Én annakidején fél 8-kor vettem be, mikor kezdõdött a Híradó. Tökre kialakult a reflex. Megszólalt a Híradó zenéje és én futottam a fürdõszobába :D
aznap vedd be amikor megjon a havid, persze. Ahogy a doki mondta, meg ahogy a tájékoztato irja. Egyébként minden doki azt javasolja, hogy este jobb bevenni a tabit. Ugyhogy szedd inkább te is este. De szerintem állitsd be a telefonodat, hogy figyelmeztessen , mert ha most még ugy is gondolod, hogy nem fogod elfelejteni, hát saját tapsztalatbol ez nem így van:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!