Találatok a következő kifejezésre: Ha esetlegesen vagyok és a (13 db)

Ha esetlegesen állapotos vagyok és a fertőzést Canesten krémmel kezelem, azzal árthatok a babának?

Legjobb válasz: Én is használtam Canesten krémet a terhesség alatt, nekem a nõgyógyász javasolta. Szerintem nyugodtan használd napi 1-2-szer vékonyan.

Én is használtam Canesten krémet a terhesség alatt, nekem a nõgyógyász javasolta. Szerintem nyugodtan használd napi 1-2-szer vékonyan.
A canestent terhesen is lehet használni, nekem is nõgyógyász javasolta.Nyugodtan használd!
Az elsõ 12 hétben nem szokták még a krémet sem ajánlani, de a dokim mondta hogy vékonyan vagy keveset kenve használhatom. Én használtam és nem lett baja a babámnak. A 12. hét után már lehet használni nem okoz gondot.
Szerintem az orvos tud a legjobban segíteni, mert tud adni olyan hüvelykúpot, ami segít a fertõzésen, de a babának nem árt.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!!!:-))

A telefonom (samsung galaxy mini) ha erősítő vagy hifi mellé teszem, folyton olyan jeleket küld, mintha telefonálnék, vagy hívnának. Mi lehet ennek az oka és esetleges megoldása?

Legjobb válasz: Kikapcsolod a telefonod vagy az erõsítõd/hifid. Esetleg tudomásul veszed hogy ez a GSM rendszer mûködése amit tapasztalsz és nem a hívogatásé/telefonálásé.

Kikapcsolod a telefonod vagy az erõsítõd/hifid. Esetleg tudomásul veszed hogy ez a GSM rendszer mûködése amit tapasztalsz és nem a hívogatásé/telefonálásé.
Van mobilnet a telefonon? Ellenõrizd, van-e adatforgalom, használja-e valamelyik alkalmazás?
A kérdező hozzászólása: A gsm szolgáltatás ennyire folyamatos lenne? És én azt tudom, hogy nem hívok/hívnak, csak jeleket bocsájt ki, vagy fogad.
A kérdező hozzászólása: A mobilnetem le van tiltva :)
A mobiltelefonok másodpercenként rengetegszer kommunikálnak a toronnyal, még akkor is, ha csak le van téve az asztalra, és hívás sincs a közelben. (3G-n például másodpercenkét kb. 1500-szor.) Egy megoldás van: kikapcsolni a telefont, vagy távolabbra tenni a hifitõl.
Jelentkezhetsz, de ha egyszerre jársz két helyre, akkor két államilag finanszírozott félévnek fog számítani egy félév.
És megvan a lehetõséged a legtöbb helyen halasztani. Felvesznek és ha nem sikerül elvégezni a szakodat halasztasz egy (vagy ha lehet akkor fél) évet.
A kérdező hozzászólása: 3 félévem+1 félév halasztás van államilag támogatott képzésben így is felvehetnek államilag támogatott képzésre szeptembertõl?


Pályakezdő munkanélküli vagyok. Járhatok esetlegesen a munkanélküli központ által támogatott tanfolyamra ha van érettségim és szakmám is?

2009-ben az egyik ismerősöm otthagyta egy félév után a főiskolát, regisztráltatta magát, és nem hogy pályakezdőként tanfolyamra járt ingyen, de még fizettek is neki hogy tanfolyamra jár.....

Legjobb válasz: Igen, az érettségi a központba elõnyt is jelent néhány szakmánál.

Igen, az érettségi a központba elõnyt is jelent néhány szakmánál.
És igen fizetnek is egész pontosan nettó (kézhez) 42500 Ft-t.
A kormány 2011-ben befagyasztotta az összes támogatott szakképzést. Azóta sem olvasztotta ki és valami azt súgja hogy nem is fogja. Az én anyám is ECDL tanfolyamra járt hónapokig és megkapta a minimálbért a semmiért. Ezek az idõk elmúltak.
Én tavaly voltam tanfolyamon és már tavaly nyáron befagyasztották a képzéseket. Munkaügyön dolgozó ismerõsöm szerint lesznek tanfolyamok ebben az évben, de nagyon kevés. Bejutni jó eséllyel csak protekcióval lehet a nívósabb képzésekre. A szakmunkás képzésekre sokkal könnyebb bejutni és nem nagyon kell protkó plusz több értelmét is látom.
még mindig vannak tanfolyamok csak nem annyi a választék márciusban is volt nálunk és most jövöhéten jön a következõ "adag" remélem lesz benne olyan amivel el is tudnék helyezkedni. kb 2 éve jártam már munkaügy által inditott tanfolyamra és igen fizették nekem + havonta kaptam 60 forintot keresetpótló juttatást. nézd meg a afsz honlapját néha felrakják a tanfolyamokat de inkább személyesen menj be a központba ott adnak tájékoztatást érettségi nem baj ha van sõt elõny mert nem mindenkinek van és õket kiszûrik kevesebb a "konkurencia " az adott képzésen. viszont ha bejelentkezel egy tanfolyamra el kell menned felvételire ahol viszont hátrány hogy van egy szakmád , mert nekik a jelentkezõkbõl csak kb 20 , 25 embert kell kiválasztaniuk és azokat helyezik elõtérbe akik még képzetlenek , elavult a képzésük, elmaradott térségben élnek stb ezek alapján választanak
*60 ezer forintot

Ha análisan vagyok egy lánnyal és akkor fingik egyet, attól lehet valami baja a cerkának? Az esetleges "felfújás " miatt, ha egyáltalán van ilyen. Elég bizarr kérdés tudom, de nincs más hely ahol megkérdezhetném. Köszi az értelmes válaszokat!

Legjobb válasz: Persze hogy lehet, sõt mi több, a fing a farkadon keresztül egyenesen az agyadba jut, ami ettõl a túlnyomástól akár szét is durranhat. Tehát jobb, ha megkéred õt, még véletlenül se fingja el magát, mert csak egy robbanás és húscafatok lesznek mindenhol. Légy óvatos!

Persze hogy lehet, sõt mi több, a fing a farkadon keresztül egyenesen az agyadba jut, ami ettõl a túlnyomástól akár szét is durranhat. Tehát jobb, ha megkéred õt, még véletlenül se fingja el magát, mert csak egy robbanás és húscafatok lesznek mindenhol. Légy óvatos!
Persze, telefújja gázzal, aztán mejd nem bírod kihúzni. Életetek végéig össze lesztek ragadva.
Én azt javaslom hogy ne nyomjon anális aktus közben. Lehet egyébkén a szellentés attól is lehet mert ki be húztad dugtad a farkad és egy kis levegõt is bepréseltél.
Ha benne vagy a fenekében éppen, nem igen fog rád fingani. Viszont kaksis ettõl független lehet a szerszámod, az nincs kizárva.
Így van. és egy kis "szerencsével" még valami fertõzést is beszedsz a cerkán keresztül.
De ha nagy szerencséd van, akkor nem lesz semmi bajod. Nézd inkább filmen...
ilyen hülye kérdést...mondd azt hogy csak viccnek szántad...egyébként meg gumi nélkül nem szabad análisan.
gyerekek én annyit röhögtem a válaszokon(meg a kérdésen is. állatok vagytok.csak így tovább.

Arrébb tettük az osztálytársunk kocsiját kb 30 cm-el, és azzal fenyegetõzik hogy feljelent. Ilyenkor mit tudnak jogi úton csinálni ellenünk, ill. milyen ellenérveket tudunk mondani ha esetleges bírósági ügy lesz vagy behívnak a rendõrségre?

A baj az hogy megvan kamerán ahogy arrébb rakjuk :S

Legjobb válasz: Feljelent, mert hozzáértetek a kocsijához és 30 egész centit odébb toltátok. Készülj a villamosszékre...

Feljelent, mert hozzáértetek a kocsijához és 30 egész centit odébb toltátok. Készülj a villamosszékre...
milyen kar keletkezettt?????? Feljelenteni lehet, DEEE ha nicsen kar akkor ertelmetlen a jentgetes...
A kérdező hozzászólása: Éppen ez az hogy kár nem keletkezett, viszont azt õ tud csinálni :S Vagy ráfogja, hogy ez a karc nem volt ott és akkor is már van bizonyíték hiába, hogy nem mi csináltuk.
És mégis minek kellet arrébb tolni -.-?

Hogy tudok munkát vállalni, ha GYES-en vagyok és felszámolás alatt van a régi munkahelyem úgy, hogy az esetleges végkielégítésemet is megkapjam?

GYES-en vagyok és szeretnék ismét dolgozni, de a régi munkahelyem felszámolás alatt van. Úgy tudom végkielégítésre is jogosult vagyok. Ha elmegyek dolgozni 4 órában, akkor a régi cégemnél elméletileg fel kell mondanom? De ha felmondok, akkor nem illet meg a végkielégítés. Ebben a helyzetben hogy tudok munkát vállalni?

Legjobb válasz: Sokat akar a szarka? :P Ha felmondasz, nincs végkielégítés. Csak úgy tudsz munkát vállalni ebben az esetben, ha felmondasz a munkahelyeden. Mivel a gyes is megillet. Sajnos nem tudok más megoldásról.

Sokat akar a szarka? :P Ha felmondasz, nincs végkielégítés. Csak úgy tudsz munkát vállalni ebben az esetben, ha felmondasz a munkahelyeden. Mivel a gyes is megillet. Sajnos nem tudok más megoldásról.
Szia, szerintem ez így nem igaz, ahogy az elõzõ válaszoló állítja. Vállalhatsz másodállást, GYES mellett is, heti 30 órában, s így nem kell felmondanod az elõzõ helyeden. Keresd meg a dolgozó mami blogot a neten, az írója tud választ adni, nekem is õ segített nemrég!
http://www.kismamatanoda.hu/jo-tudni/fontos-tudnivalok-a-gye.. "új munkáltatónál határozott idejû szerzõdéssel akár teljes, akár részmunkaidõben, a fizetés nélküli szabadságot fenntartva a régi munkaadónál." Itt ezt írja.
Hova szeretnéd beépíteni? Korrugált vagy perforált?
A kérdező hozzászólása: Oh tényleg ez kihagytam, egy ház köré kellene tennem mert vizesedik és elméletileg ez valamennyit segíthet rajta. Aynit ekllene hogy elvezetni a ház mellõl kicsit lejjeb picit lejtõs a terület, így ha ez a megoldás mûködik akkor oda lelehetne vezetnia vizet.
Huhh, ebben nem tudok segíteni, mert ilyen felhasználásról még nem hallottam. A korrugáltat védõcsõként, kábelgyûjtõként használják (nálam a kerti tó keringetése megy róla, mert a szivattyû a tavon kívüli aknában mûködik), a perforáltat meg inkább öntözésre fák gyökereihez például. Ha egy perforáltba bele is hatolna a külsõ talajvíz, az ugyanúgy tovább is lép rajta a következõ lyukon. Elszállítani nem fogja még lejtéssel sem még 2 méterre sem és még telítõdni sem kell a csõnek hozzá. Olyat tudok elképzelni, hogy az alap mellé kb egy fél méter széles sávban kulékavicsot töltenek egy alul kibetonozott árokba ami felfelé jobban párologtat, lefelé jobban gyûjti, szûri a vizet és ezt elvezetik mielõtt a falhoz érne.
Tünetek nélkül, megelõzésképp hetente 1 tartályt javasolnak!
Hetente 1-et kell megelõzés céljából, miért akarnál többet beszedni??
én egyet szedtem megelõzés gyanánt, de volt olyan többször is, hogy azt éreztem mintha...ezért egy kúrát megcsináltam, azaz 6 óránként vettem be 3-4 ampullát. Szerintem ezzel nincs gond! (30 hetes mami)
Nagyon sok ilyen kérdés van......összetett keresõ, és keress rá..... amúgy miért akarod kétnaponta? ha parázol szedjél echinecea golyócskát napi 5 golyót, mellette heti 1 tubus ocsillo.

Mielőtt bemegy az ember szülni, még ehet otthon? ÉS ha a vajjudás elhúzódik sokáig akkor szoktak a kismamák enni közben? Vagy nem szabad az esetleges császár miatt? De ha órákig nem eszünk hogy lesz erőnk?

Legjobb válasz: Hat ehetsz, de en ugy jartam, hogy delutan mentem be szulni, es az ebedet kihanytam a szuloszobaban. Ugyhogy sok ertelme nincs enni. De te mindig ehes vagy, vagy miert olyan fontos hogy egyel meg a szuloagyon is? Amugy nem a kajatol lesz erod, hanem attol, hogy ugyesen veszed majd a levegot, azt csinalod amit a szulono mondani fog neked.

Hat ehetsz, de en ugy jartam, hogy delutan mentem be szulni, es az ebedet kihanytam a szuloszobaban. Ugyhogy sok ertelme nincs enni. De te mindig ehes vagy, vagy miert olyan fontos hogy egyel meg a szuloagyon is? Amugy nem a kajatol lesz erod, hanem attol, hogy ugyesen veszed majd a levegot, azt csinalod amit a szulono mondani fog neked.
Szia! Ez is már idejétmúlt :( Régen se inni, se enni nem engedték a kismamákat ; mostanra gondolom rájöttek , hogy a nyomáshoz energia kell, az pedig nem a levegõbõl van . Valószínûleg az esetleges "melléktermékek" miatt féltek. Én 12 órát vajúdtam, közben (amíg nem voltak nagyon erõsek a fájások) kekszet eszegettem , gyümölcslevet iszogattam. Igény szerint jártam pisilni és amikor úgy már elég "jónak" éreztem a fájásokat , kértem beöntést , ne legyen baj. Jó, most bele lehet kötni, hogy dehát az még az elõzõ napi dolog :) ; de nekem bevált.
Nekem 3 korul modták, hogy estére megindítják a szulést és már ne egyek semmit. a baj csak az volt, hogy egész addig sem ettem, mert egyik orvostol a másikig rohangáltam, életemben még ilyen éhes nem voltam... inni pár kortyot ihattam már a vajúdás alatt, de nem entedték. Ejfélre császár lett, korgo gyomorral voltam másnap uzsonnáig...
Én nem ehettem, sõt nem is ihattam semmit, csak a számat engedték kiöblíteni. Reggel folyt el a magzatvíz, estére lett meg a lányom, elõzõ este ettem utoljára. Na amikor levittek az osztályra meg tudtam volna enni egy lovat.
szio! én nem császárral szültem, és nyugodtan ehettem még a fájásokig.szõlõcukrot ehetsz, és szénsavmentes vizet mindenképp vigyél.
Reggeltol mondjuk delutanig rengeteg mindent megtudsz enni, amig egyszer csak radjohet a szules, es gyorsan menned kell. Nem mondjak, hogy ne egyel-igyel elotte, de en hanytam is, beontest is kaptam es mentem a wc-re, es hanyingerem is volt ahogy lefekudtem az agyon. Ha mindig ehes vagy akkor egyel csak!
Ehetsz nyugodtan. Egy a lényeg, ne valami nehéz, zsíros kaját egyél. Inkább valami könnyû, jól emészthetõt. A szlõszobára inkább javaslom hogy szõlõcukrot vigyél, meg ásványvizet. A szülés közben csak amiatt nem javasolják az evést, mert ha komplikáció lép fel és altatni kell téged, akkor problémás a teli gyomor.
Én ehettem kekszet/sütit, amit vittem, adni nem adtak. De már reggelizni sem birtam, vajúdás alatt sem birtam enni, csak 2 falatot, úgyhogy én másnap reggelig nem ettem, ilyet ne tegyél! Úgy begörcsölt utána a gyomrom...
A kérdező hozzászólása: Ráhibáztál, tényleg mindíg éhes vagyok :) De most csak érdeklõdöm mert elgondolkodtam hogy van szülsékor
szerintem attól függ hol szülsz, mennyire nyitottak a természetes út felé, én a szt. imrében szültem és teljesen korrektek voltak. hajnalban folyt el a mAGZATVÍZ ÉS 1/2 1 re lett meg a baba, én reggel 8 kor még ehettem, mondjuk itt a beöntés se kötelezõ, nem is kellett.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!