Találatok a következő kifejezésre: Ha esetleg van, (1151 db)

A szüleimnek régi fajta sütőjük van, amin 1-6-ig van a számozás. Ha esetleg van valakinek ilyen fajta sütője megtudná mondani, hogy ezen melyik hány foknak felel meg?

Legjobb válasz: igazából a papírján van meg, de ez tutira nincsen meg. legtöbben a gázsütõt kitapasztalják, én sem hõfokra vagy számokra szoktam tekerni, hanem tapasztalat alapján, ez a biztos. 1-6-ig nehéz, mert 1-8-ig szoktak lenni:http://www.nosalty.hu/praktika/gazsuto-fokozatai de próbáld meg elosztani az értékeket 8 helyett 6 részre.

igazából a papírján van meg, de ez tutira nincsen meg. legtöbben a gázsütõt kitapasztalják, én sem hõfokra vagy számokra szoktam tekerni, hanem tapasztalat alapján, ez a biztos. 1-6-ig nehéz, mert 1-8-ig szoktak lenni:http://www.nosalty.hu/praktika/gazsuto-fokozatai de próbáld meg elosztani az értékeket 8 helyett 6 részre.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen!

Szerintetek melyik tetováló felszerelés érné meg jobban? Most szeretnék elkezdeni tetoválni és nem akarok szar gépet venni. Ha esetleg van más oldal ahonnan tudtok jó gépet linkelhettek. Csak ténylegesen hozzáértők kommentjeit kérném.

http://kutyubazar.hu/tetovalo-szettek/548-professzionalis-te..

Legjobb válasz: Mind a kettõ szett kínai vacak, csak kínlódnl vele. Barátkozz meg azzal a gondolattal, hogy ennék többet kell rá költened, ha normális gépet szeretnél és nem olyat, ami leég 2 hét múlva. Egy normális gép 20-40ezer között van, trafó 10-15, stb. Van két kereskedõ, akik megbízhatók, tanácsokkal is szolgálnak és nem sóznak rád használhatatlan cuccot (keress rájuk a google-val): Kisfõnök Sebi tattoo supplies Egy tetováló

Mind a kettõ szett kínai vacak, csak kínlódnl vele. Barátkozz meg azzal a gondolattal, hogy ennék többet kell rá költened, ha normális gépet szeretnél és nem olyat, ami leég 2 hét múlva. Egy normális gép 20-40ezer között van, trafó 10-15, stb. Van két kereskedõ, akik megbízhatók, tanácsokkal is szolgálnak és nem sóznak rád használhatatlan cuccot (keress rájuk a google-val): Kisfõnök Sebi tattoo supplies Egy tetováló
Csak egy kérdés: van valami tanfolyam, végzettség, ami kell ahhoz, hogy tetoválhasson az ember, vagy csak valaki, aki véleménye szerint jól rajzol hasára csap és holnaptól tetoválni fog?
Hát, mit ne mondjak, szomorú, hogy nincs ilyen végzettség... Pedig ez pont egy olyan szakma, amihez elengedhetetlen lenne, mivel a munkájuk az ügyfeleknek egy életre szól, ami egyáltalán nem mindegy. Kb. olyan jelentõsségû a munkájuk, mint egy plasztikai sebésznek. Ha elcsesz valamit, nehéz lesz javítani rajta...
Szerintem nincs azzal baj, ha a régiek mintájára mesterrõl tanítványra száll a tudás. Nem a papír, hanem a tehetség a lényeg. A hiba ott van (mint már írtam), hogy a kóklerekre is van kereset.

Karácsonykor én lennék az ajándék a 19 éves barátomnak mikulásos fehérneműben táncolnék/sztriptízelnék neki . Örülne neki? Ha esetleg van tanácsotok azt is elolvasnám . Nemet/kort kérnék

Legjobb válasz: Igen, a barátjának pont ez fog a fejében járni. "Édesem, szép vagy, szexi vagy, de van itt egy kis kultúrális tévedés..." Ha meg már ezzel van bajod, akkor Magyarországon TÁNCOLUNK, nem dance-elünk. Kérdezõ: mást nem is kap? 23/L

Igen, a barátjának pont ez fog a fejében járni. "Édesem, szép vagy, szexi vagy, de van itt egy kis kultúrális tévedés..." Ha meg már ezzel van bajod, akkor Magyarországon TÁNCOLUNK, nem dance-elünk. Kérdezõ: mást nem is kap? 23/L
Elég korán elkezded törni a fejed a karácsonyi ajándékon.:) Ez jó! Szerintem remek ötlet, csak Magyarországon nem a Mikulás hozza a cuccokat karácsonykor, inkább angyal jelmezben dance-elj neki és mellé valami kis személyre szabott ajándékot adj át! F23
Háát jó ötlet a jelmezesdi feldobja a hangulatot, ajánlom a http://www.mindentkapni.hu oldalt ott ugyanis árulnak jó kis kosztümöket meg persze szexis harisnyákat, van köztük mikulásos harisnya is.Leg avenue az ottani harisnyák neve és isteniek:) és a jelmez sem olyan gagyi mint a szexboltokban.
Én biztos örülnék neki persze csak akkor ha én bonthatnám ki a táncoló ajándékomat melyet utána meg is kóstolnék.Persze ez nem jelenti azt hogy a barátodnak is odavan a striptease-ért ezt neked kell tudnod bár erõsen kétlem hogy rosszallaná a produkciódat :)
Én örülnék, esetleg egy pezsgõt beszerezhetsz még hozzá.. 26/f
addig meg van ......
A Karácsony vallási, illetve családi ünnep. Más alkalomra (és más jelmezben) idõzítve viszont bizonyos, hogy örülne neki a barátod.
Hmmm fogalmazás 1-es :D
honnan tudjuk ezt?
A kérdező hozzászólása: köszönöm 26/F és komasa és természetesen azért kap valami kisebb ajándékot, de azért írhattál volna pl.tanácsot is:D minden esetre köszi
Inkább dugj vele.


Milyen nyelvtanfolyamit ajánlanátok egy diszlexiásnak (ha esetleg van tapasztalat azt is írjátok le)?

Most kezdem az egyetemet, de nyelvből mindig fel voltam mentve, ez ugye felmentéssel szolgálna nekem a 2005. év CXXIX. törvényének 19., 20. paragrafusa szerint, de nem szeretnék ezzel élni. Egy olyan nyelvtanulási lehetőség kéne ami intenzív és lehetőleg gyors (semmi mást nem akarok a nyelvvizsgától csak azt, hogy legyen, tehát, hogy én se kapjak könnyebben diplomát mint más, tehát tisztán erkölcsi okok miatt.). Amúgy jogi egyetemre járok és igen diszlexiásan, akinek ez nem tetszik NE ÍRJON IDE! Csak le fogom pontozni és nem méltatom válaszra sem, remélem világos.

Legjobb válasz: Ha megengedheted magadnak inkább magántanárhoz menj, úgy olyan tempóban és azt tudod tanulni amire szükséged van.(csoportos nyelvtanfolyamon ez nem megoldható)

Ha megengedheted magadnak inkább magántanárhoz menj, úgy olyan tempóban és azt tudod tanulni amire szükséged van.(csoportos nyelvtanfolyamon ez nem megoldható)
És te vársz választ? Ilyen arrogáns fellépéssel? senki nem is írt neked még, de már leosztottál itt mindenkit. Hát maradj magadnak.
A kérdező hozzászólása: Ez nem arrogancia, ha tudnád miket olvastam már itt te is így nyitnál, nincs szükségem ismeretlen emberek kioktatására.
A kérdező hozzászólása: Elsõ válaszoló, lehet, hogy az lesz, de vannak nyelvtanfolyamok amit drágábbak mint 1-2 magántanár.
szerintem csak a Budaörsi van, a depoknál
A depók mögött, félúton Törökbálint felé, a préri közepén. http://www.budaorsiallatmenhely.hu/

Kutyának mitől lehet másfél hónapja láza? (Ha esetleg van itt állatorvos, akkor az ő válaszát külön megköszönném. )

Lázon kívül a nyaki nyirokcsomók is duzzadtak, valamint mintha sétáltatás után emelkedne a testh?mérséklete, (érzetre) míg alvás után viszont alacsonyabbnak t?nik. Az állatorvos teszttel kizárta a kullancsos megbetegedéseket, (miután vagy 5 antibiotikumot felírt neki egymás után) pl.: limeskor stb. Az állatorvos most vérvételre visszahívta... (A láza 39-40°C körül van állandóan.)

Legjobb válasz: Hm. Állatorvost kellene váltanod szerintem. Ha ilyen nagy a baj, akkor érdemes másodvéleményt kérni... Én (ha Budapesti vagy) ajánlanám az Szent István Egyetem Állatorvosi karát. (Álattorvos Tudományi Egyetem). A keleti pályaudvarnál van nem messze.

Hm. Állatorvost kellene váltanod szerintem. Ha ilyen nagy a baj, akkor érdemes másodvéleményt kérni... Én (ha Budapesti vagy) ajánlanám az Szent István Egyetem Állatorvosi karát. (Álattorvos Tudományi Egyetem). A keleti pályaudvarnál van nem messze.
A kérdező hozzászólása: Köszi, sajna vidéki vagyok, de a másodvélemény kérése megoldható, jómagam is fontolgatom már egy ideje, hogy kérek.
Valamit nem érthettél, vagy az orvossal van baj, mert a kullancsot antibiotikum nem gyógyít. Valami más miatt adta, talán gyulladásra gyanakodhatott. A lázat feltétlen csillapítani kell, mert komoly károsodást okozhat.Ja, a lime-kórt hónapokig kell kezelni, és igazából, csak labor vizsgálattal állapítható meg! / Nézz másik orvos után, míg nem késõ!/
A kérdező hozzászólása: Elõször valami gyomorrontásra adott neki injekciós antibiotikumot, aztán pár nappal késõbb valami kullancsok által terjesztettre adott, (ami roncsolta a szöveteit is, jól láthatóan, de azt monda az orvos is [2 kis csomó lett tõle az oldalán]) aztán szájon át adható antibiotikum jött 1 hétig, ami szintén nem segített, majd végül még egy szájon át szedhetõ, szintén eredménytelenül. Ezek után rendelt egy tesztet, amivel elvileg a 4 leggyakoribb kullancs által terjesztett betegségre tesztelte, ami negatív lett. (Vérvételes teszt.) Ezek után megint vett vért, és elküldte laborba, amit azóta is várunk... Elvileg kenetet is nézet, amiben valamilyen fehérvérsejt nagyon kevés, míg egy másik túl sok. (A nevük hirtelen nem ugrik be.) Valószínûleg leukémiás...
A kérdező hozzászólása: A szájon át adott antibiotikumok egyébként a Tetracyklin Wolff és Zinnat 250 nevet viselik.
Mi lett a labor eredménye? Hogy van a kutyád?????
Hát ez nekem nagyon találgatásnak tûnik, sorra veszi a legvalószínûbb lehetõségeket, de szerintem gõze nincs arról, hogy mi baja a kutyának :/ Ez a "nyomjuk tele antibiotikummal, akkor is, ha sz*rt se ér" hozzáállás elég gáz. Az antibiotikum nem tesz jót a kutyának, meg egyáltalán semmilyen élõlénynek. Eleve kullancsos teszteket akkor kellett volna végezni, amikor gyanús lett, hogy talán kullancs miatt van. Labort is sokkal régebben kellett volna kérni, nem hatástalan gyógyszerekkel még jobban megtömni szegény kutyát. Persze nem vagyok állatorvos, de azért annyi rutinom már van, hogy minimum gyanús legyen a doki.
van pasid? és annak venné... elõször ismerkedj meg vele 1 picit
Szia cica. Van gazdád? pl:)
Simán kérdezd meg hogy van e valakid, nem hiszem hogy nyomulás lenne ha más jeleket nem csinálsz. 17f
esetleg keress utána közösségi oldalakon, vagy közös barátoktól érdeklõdd meg... 20 f
A kérdező hozzászólása: Hát ti nagyon gyorsan válaszoltok!
A kérdező hozzászólása: Másodiknak köszi szépen, majd kipróbálom! De még írhattok!
-És a barátod is jön? -Nincs barátom/Nem õ otthon marad Valahogy úgy, ami illik az adott helyzethez. Vagy csak egyszerûen: Van barátod?
A kérdező hozzászólása: ismerem, nagyon jól. Csak nem egy osztályba járunk.
figyi. azért mert megkérded még nem nyomulás... vagy felteszel neki olyan kérdéseket amik arra utalnak hogy van e barátja vagy nyíltan megkérdezed tõle. de sztem még senkise hiszi azt hogy nyomulni akarsz., vagy figyi találj ki egy sztorit. hogy pl. beszélgettél egy csajjal másnap hívott téged a pasija h mért nyomulsza csajára... írd le h ez mennyire borzasztó volt neked, aztán kérdez rá h neki van e pasija mert nem szeretnél emgint ilyen szituba keveredni. sztem ez lenne a legjobb ha félsz megkérdezni. remélem segítettem. 17/L
A kérdező hozzászólása: :) :D xD szia cica van gazdád??? xDxDxDxD

Átnéznétek? Ha esetleg van benne hiba kijavítanátok? (Angol)

Music can create different feelings in any kind of people. It makes someone happy, and someone become sad by it, but it can clean the mess in heads. I always listen to music, whatever mood I am in. When I'm happy it makes me happier, when I'm sad it could cheer me up and if I become angry it'll calm me down. The music is a good stuff.It doesn't worth to live without music.

Legjobb válasz: Igen, tele van hibával. Odaírtam neked egy teljesen jó fordítást, neked sikerült a legrosszabbat kiválasztanod. Engedd meg, hogy gratuláljak.

Igen, tele van hibával. Odaírtam neked egy teljesen jó fordítást, neked sikerült a legrosszabbat kiválasztanod. Engedd meg, hogy gratuláljak.

Pánikbeteg vagyok, de pár nap múlva repülőre ülök. Mondanom sem kell, előre félek hogy mikor jön rám a roham. Nagyon félek magától a repüléstől. Ha esetleg van itt vk aki hasonlókat élt meg írna pár praktikát, hogy mit csináljak megelőzésképpen?

Kérem a "Minek félni hulye vagy" emberek kíméljenek. A pánikbetegség komoly dolog de viszont nem akaorm hogy ez miatt lemondjak egy utazásról, amire lehet hogy sohatöbbet nem lesz lehetőségem. Halálfélelem,fulladás,remegés,ájulásérzés.. Általában ezek szoktak jelentkezni.

Legjobb válasz: Voltál már orvosnál? Ha írt fel nyugtatót, ami bevált, azt vedd be elõtte úgy, hogy mire beszállsz, már kellõen bamba legyél. Illetve én Deadalone-nal is repültem már, az azért volt jó, mert mire felszálltunk, már aludtam tõle. Persze ez csak akkor megoldás, ha nem egyedül repülsz.

Voltál már orvosnál? Ha írt fel nyugtatót, ami bevált, azt vedd be elõtte úgy, hogy mire beszállsz, már kellõen bamba legyél. Illetve én Deadalone-nal is repültem már, az azért volt jó, mert mire felszálltunk, már aludtam tõle. Persze ez csak akkor megoldás, ha nem egyedül repülsz.
Dupla adag a szokásos gyogyszeredbol es valami "nyugtató" , pl zene, konyv, Kismacko, akármi, amibe kapaszkodhatsz.
Én is voltam pánikbeteg, el is hiszem neked, hogy milyen rettenetes kín ez a félelem, de én sem mondanék ezért le egy utat. Én még a vonaton is féltem annak idején. Vagy a villamoson. Nem tehetsz mást, urrá kell lenned rajta, különben tönkreteszi az életedet. Lelki folyamat, nem gyógyszer kérdése. Meg kell erõsödnöd és szembe kell tudnod szállni vele, amikor jön. Kétfelöl a kezedben kezdõdik, nem? És húzódik felfelé... Hát akkor kell legyõzni, hogy le ne gyûrjön. Erõvel, belül. Fizikai kényszerítéssel. Markolj valamit, szoríts egy vasat, bármit, erõsen, põróbáld eltörni, és közben gyûlöld a félelmedet. Gyakorold, menni fog. Én sok éve tünetmentes vagyok már.
Plusz próbálj meg bátor lenni, én is pánikbeteg vagyok, de próbálok mindent megtenni, hogy ne legyek rosszul. Pl. fontos, hogy az elméd ne vegye át az irányítást, ne képzelj olyan dolgokat ami nincs is (lezuhan a gépem, rosszul vagyok stb.) Légy erõs ne gondolj arra, hogy gyenge vagy, szedd össze magad. A zenét én is ajánlom, esetleg segít ha menta illóolajat kensz a csuklodra, az illata megnyugtat. Plusz tényleg légy kicsit felnõtt ember, még ha orvoshoz vagy új melóhelyre mennél megérteném, de ha utazástól is pánikolsz, akkor kb. sok értelme nincs is kimozdulni otthonról.
Igyál meg egy felest, jobb, mint a nyugtató.
Jajj, ne hagyd, hogy megijesszenek, nem fog miattad leszállni a gép! Azt csak életveszély esetében teszik és akármilyen szörnyû tud lenni egy pánikroham, emiatt nem szállnak le! Egyébként ha valami probléma van, kérj segítséget a stewardess-tõl, ezért vannak a gépen! Nem azt mondom, hogy 'hisztizz' nekik, de tudd, hogy lesz valaki, aki segít ha baj van! Nem volt soha pánikrohamom, de szorongásos tüneteim néha vannak. Nekem az alkohol segítene, egy-két pohár bor vagy egy feles.
Elsõhöz tegyük hozzá, hogy ha miattad kell leszálljon a gép, annak költségét is rád terhelhetik.
1. A gép leszállhat miattad. Erre volt példa. 2. Ennek a költségét nem terhelik rád. 3. A "minek félni hülye vagy" -- semmi köze, sajnos a pánikbetegséghez. Viszont a válasz egyszerû: Orvos. Kérj nyugtatót. A benzodiazepin családba tartozó hatóanyagúak általában a legjobbak, alprazolam például.
Azt ugye tudod hogy ha olyan rosszul leszel akkor a gép le fog szállni a legközelebbi reptéren és bevisznek a kórházba? Menj inkább busszal, ne rontsd el a többiek utazását ha ilyen gondod van.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm válaszodat! Remélem én is élvezni fogom :) ) Errõl a leszállt pánikroham miatt a gép témáról szálljunk már le légyszíves, szerintem érthetõen leírtam hogy csendben szenvedõs típus vagyok :D
Ezek szerint ez lesz az elsõ repülõutad :) Ha jól gondolom, kb 2-2, 5 óra repülés lesz. Esetleg próbálj meg altatót bevenni, és aludd végig :) Egyébként: a repülés csodálatos :) én rengeteget nézelõdök az ablakból, annyira érdekes a táj :) Valószínûleg az Alpok felett repültök, hát az valami csodálatos látvány :) Ha esetleg ezzel is elvonod a figyelmed a pánikrohamodtól, talán segít :) Jó utat kívánok :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Orvoshoz már nem járok és a gyógyszereket is elhagytam már. Kiderült, hogy jön velem egy ismerõs, szóval megkértem hogy majd terelje el a figyelmemet, és úgy szerintem nem lesz talán akkora gond :) Ha meg mégis akkor összeszorítom a fogamat és számolok sokáig :D Londonba megyek szóval ha azt veszem nem vészes a táv. ( Bár nekem az lesz :D ) Remélem zökkenõmentes lesz.
En is csak nyugtatot tudok javasolni. Rosszullet eseten B vitamint szoktak meg mondani, ketoraval felszallas elott. Hosszu lesz az ut?
A légzésre nagyon figyelj olyankor, azzal hamar elmúlhat a roham. Mikor pánikos voltam én is mindig azt alkalmaztam (pszichoterápián tanultam) a lényege hogy 7 mp-ig szívd be a levegõt, 3 mp-ig tartsd benn és 5 mp-ig fújd ki és HASBA lélegezz, ne mellkasba és pláne ne vállba! :) Relax zenét tegyél a telefonodra/zenelejátszódra és hallgasd! Egyedül utazol? Nekem pl az is segítség volt, ha beszélhettem valakivel, gyorsan elterelhettem a figyelmem! Illetve (nem tudom neked mi váltja ki a pánikrohamaidat) én akkor pánikoltam mikor túráztattam magam, azaz bebeszéltem magamnak nem létezõ dolgokat és rámjött a roham. Szóval ha ilyen pszichoszomatikusan vagy pánikolós, akkor vegyél Rescue Remedy nevû elsõsegély cseppet és felszállás elõtt 5 cseppet vegyél be, szépen ellazít illetve ha bírod az alkoholt 1 pohár (minõségi, nem tablettás) bor is segíthet. De tényleg csak ha bírod, mert egyes esetekben az alkohol pont hogy rohamokat is idézhet elõ annál, aki nem bírja. És persze legutoljára: tényleg legyél tudatában annak hogy a repülés az egyik legbizonságosabb közlekedési forma! :)
Mi az ami alapesetben segiteni szokott, ha rosszul vagy? Nekem pl egy jegyzet van a telefonom kepernyojen, azt olvasgatom, ha keznel van, illetve szamolgatni szoktam. Pszichiater javasolta ezeket es nekem bevallt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a normális hozzászólásokat. Hozzáteszem CSENDBEN szoktam "szenvedni" és nem fog miattam leszállni a gép. Más valszeg észre sem veszi hogy rosszul leszek, csupán nekem lesz nagyon rossz... Ezért kértem tanácsokat!!!!!
Pánikroham miatt nem fognak leszállni ne aggódj! :) Súlyos egészségügyi rosszullétnek kell bekövetkeznie ahhoz, hogy kényszerleszállást hajtsanak végre (pl szülés megindulása, szív- és érrendszeri problémák, tüdõprobléma, stb.). Én 6 éve vagyok légiutaskísérõ eddig egyszer kellett megszakítani az utat mert egy 50 év feletti férfi mellkasi fájdalomra panaszkodott, majd összeesett és percekig nem volt tapintható pulzusa, na ilyenkor leszállnak, de egy sima pánikroham miatt nem, legyen az akármilyen ijesztõ is. Volt már hogy valaki epilepsziás rohamot kapott, akkor sem kellett kényszerleszállás, szóval ne aggódj nem fogsz magadra haragítani sok másik utast. :) Egyébként van egy jó PDF fájlom arról hogy hogyan lehet egy pánikrohamos utast kezelni és megnyugtatni, átküldöm neked privátban, hátha hasznát veszed. :)
Pánikroham miatt nem száll le a gép, mivel az maximum fél óra alatt elmúlik és semmilyen veszélynek nincs kitéve sem a beteg sem a körülötte lévõk. Rengetegszer repülök és jópárszor volt már olya hogy valaki pánikrohamot kapott, egyszer sem szálltak le emiatt. Egyszer volt nagyon durva, akkor az elõttem ülõ ember pánikrohamot kapott de úgy, hogy remegett-rángatózott mindene, hányt és alig kapott levegõt, kérdezték volt-e már ilyen, mondta hogy igen ez csak pánikroham, adtak neki zacskót, abba lélegzett, ivott hideg vizet, bevette a gyógyszert és 20 percen belül elmúlt neki. Életveszély esetén szállnak csak le, a pánikroham messze nem életveszély.
De. Rádterhelik ha miattad száll le, volt rá példa. Egy jó biztosítás persze segíthet, de ha nincs vagy ezt nem fedezi akkor bizony az utas fizet... Már ha tud, mert elég sok. Persze lehet, hogy van olyan jófej légitársaság aki lenyeli vagy eleve beépíti a jegyárba ennek kockázatát. Mondjuk egy kis pánik miatt tuti nem száll le. Gondolom napi szinten van olyan utas aki kicsit jobban izgul, mégse túl gyakori, hogy utas rosszullét miatt szállnak le gépek.
Na mikor utazol? :)

Legyetek szívesek megadni dr. Bencsik Zsuzsanna Szfvár magánrendelésének címét, ha esetleg van akkor telefonszámot?

El?re is köszönöm mindenkinek.

Legjobb válasz: http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:sFruLoY.. http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:ea5M4a8..

Szerintem hívd fel valamelyik számot és érdeklõdd meg.
A kérdező hozzászólása: Szia, Köszönöm szépen a segítséget. :-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!