Találatok a következő kifejezésre: Ha esetleg a baba 2 (14 db)

1-2 napom van a nemvártig. Lehetséges, hogy semmilyen tünet nincs? Esetleg, ha sikerült a baba.

Akinek sikerült, volt, hogy semmilyen tünete nem volt a nemvártig?Se mellfeszülés,se hányinger...

Legjobb válasz: 6 hónapig próbálkoztunk, mire sikerült a baba. Minden hónapban van mindenféle tünetem, aztán mégiscsak megjött. Az utolsóban semmit nem éreztem. És + lett a tesztem! :) Sok sikert! Szorítok neked! 38 hetes kismama

6 hónapig próbálkoztunk, mire sikerült a baba. Minden hónapban van mindenféle tünetem, aztán mégiscsak megjött. Az utolsóban semmit nem éreztem. És + lett a tesztem! :) Sok sikert! Szorítok neked! 38 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Gratulálok neked:-) és köszönöm!
Persze, hogy lehet! Ha nem jön meg tesztelj!
Igen.
Szia! Nekem is kb. 2 hete sikerült, ha sikerült (remélem) és nekem is szúr, de egyéb más tüneteim is vannak! Neked?
A kérdező hozzászólása: Nagyon kemény az alhasam, meg néha beleszúrkál a mellembe is. Nem feszül, mint mensi elõtt, hanem egyenesen fáj. Ezek vannak. Ja, és egy vegyesen páfrányos mikroszkóp! :) Szurkolok magunknak!
Szia! Az utolsó válaszoló vagyok. Nekem is fájnak a melleim, de egyre jobban, éhes, álmos, ingerlékeny vagyok, sokat pisilek, hõm 37 felett van, néga kissé görcsöl a hasam. Talán ennyi... Szorítok neked is:) )))))

Van egy nokia c5-03 telóm kb 2-3 hete vettem de most nem működik mert nemad képet. Ha beviszem a t-mobile-ba akkor becserélik? Garancia van hozzá esetleg lehetne választani egy másik készüléket ráfizetéssel?

Legjobb válasz: Kétlem hogy kicserélik. Inkább szervizbe küldenek ahol ingyen megcsinálják/ kicserélik a hibás alkatrészt ez esetben a képernyõt, de kérdezz ott utána.

Kétlem hogy kicserélik. Inkább szervizbe küldenek ahol ingyen megcsinálják/ kicserélik a hibás alkatrészt ez esetben a képernyõt, de kérdezz ott utána.

Ha a ciklus második felében utrogestant szedek, akkor a nemvárt menzi előtt 2 nappal abbahagyhatom? Nem ártok vele, ha esetleg sikerült a baba?

Csak mert nem szeretném, ha nagyon kitolná a menzit, ha meg akarna jönni. Ja és nincs vészesen alacsony progeszteron szintem, csak "er?sítés" miatt szedtem..

Legjobb válasz: szerintem gyógyszer esetén ne térj el attól, amit a doki javasol, induljunk ki abból, hogy babás vagy és a kicsi "várát" erõsítsd.

szerintem gyógyszer esetén ne térj el attól, amit a doki javasol, induljunk ki abból, hogy babás vagy és a kicsi "várát" erõsítsd.

Bár nem vagyok rá büszke dohányos anyuka vagyok! Most már sikerült lecsökkentenek max 2 szálra! Amit szeretnék elhagyni persze! Ha esetleg nem menne akkor van esély még arra hogy egészséges lesz a baba?

Legjobb válasz: Esély mindig van, de a kérdés az az, hogy a gyermeked egészségével kapcsolatban a szerencsében bízol, fõleg egy olyan dologban, amiben csak Te vagy a felelõs. Ha baj lesz, erre azért nagyobb az esély, hosszú távon, csak te leszel a felelõs, akkor majd mit mondasz neki? Ez a te felelõsséged és a te döntésed, neked kell majd együtt élni a tudattal, ha baj lesz. 33 hetes kismama

Én a pozitív teszt elõtt elszívtam napi egy dobozzal, ha szórakoztunk, vagy csak úgy összeültünk a barátokkal, elment másfél doboz is. Aztán négy héttel ezelõtt gyanús volt, hogy babás vagyok. Elmentem tesztet venni, és mielõtt megcsináltam volna, elszívtam még egyetlen szálat, szinte tudva, hogy úgyis az lesz az utolsó (még azt is nem kevés bûntudattal, pedig még nem tudtam, csak sejtettem). Nos, a teszt pozitív lett, én pedig azóta nem gyújtottam rá egyszer sem, pedig körülöttem mindenki dohányzik. Csak akarat kérdése!!!
Esély mindig van, de a kérdés az az, hogy a gyermeked egészségével kapcsolatban a szerencsében bízol, fõleg egy olyan dologban, amiben csak Te vagy a felelõs. Ha baj lesz, erre azért nagyobb az esély, hosszú távon, csak te leszel a felelõs, akkor majd mit mondasz neki? Ez a te felelõsséged és a te döntésed, neked kell majd együtt élni a tudattal, ha baj lesz. 33 hetes kismama
akaraterõ. Ha az nem ad erõt hogy letedd, hogy ott rugdalózik benned a babád, akkor semmi. Én dohányos voltam, 2 igen halvány csík után elmentem orvoshoz, petezsák, aztán nem cigiztem. ne magadra gondolj, hogy mert te nem tudod letenni, hanem a gyerekedre ://
Persze hogy van rá esély hogy egészséges lesz, de arra is van hogy asztmás lesz és majd idõrõl idõre befullad és arra is van esély hogy koraszülött lesz vagy retardált. Olvass utána.
Jajj, de nagyon igazad van! Én nem dohányoztam, mégis beteg a gyermekem! Ha valami baj történik, sosem fogod megbocsátani magadnak, hogy a Te hibádból történt, mert akarat gyenge vagy. Nagyon sok áldozatot kell hozni még a gyerekedért, ez a legkevesebb!!!!
Nem próbálni kell, hanem csak letenni! A gyereked fuldoklik a füstben!!!!!!
Ez egy baromság hogy nem tudod letenni. Akarat kérdése. Én nem ítélem el a dohányosokat mert én is az voltam le akartam tenni de nekem sem ment, de mikor megláttam a teszten a két csíkot azonnal letettem mert a gyermekeim a legfontosabbak.
Mi az. hogy nem ment? Amikor szívod, a babád nem jut elegendõ oxigénhez. Ettõl függetlenül sok dohányos kisamama egészséges gyereket szül, de nem tudom megérteni, hogy nõk hogy képesek cigivel kínozni egy magzatot.
Sántít a hasonlat! Dohányzással nem kockáztatsz hanem biztosan ártasz. Autóval meg "csak" kockáztatsz.
Miért ártanál biztosan? Én még semmi olyan paraméterrel nem találkoztam, amin a dohányzás (akár a láncdohányzás) biztosan, 100%-osan ront... csak olyanokkal, hogy ennek, meg annak, meg amannak a kockázatát növeli. (napi 5 szál alatt meg még olyannal se...) De mondok neked egy totál extrém példát az érme mindig meglévõ 2 oldalára... biztos ismered a Geréb-féle váll-elakadásos nagy súlyú baba esetét... ha az õ mamája a terhesség alatt eltolt volna napi másfél-két dobozzal, az a gyerek - igaz az asztma, meg a mittudoménmi x%-kal nagyobb reális kockázatával, de valszeg ma is élne, mert ennyitõl azért már kevesebb lett volna a testtömege vagy fél kilóval. Félre ne értse senki, nem a dohányzás mellett agitálok. Csak és kizárólag a másokra akár szankciókkal rákényszerített fekete-fehér látásmóddal szemben.
"Komolyan ezen mi a frász karikát lehet vitatkozni? " Ezt is én írtam. Fordítok a dolgon mennyire törõdik párja, gyermeke egészségével az az Apa, pár. Aki hagyja, hogy gyermeke anyja dohányozzon. Mert egy gyerek nem csak anyukától van. Elõttem szólónak üzenem, hogy a kocsiban lévõ gyerek ülést is szankcionálják és mégsem ettõl esett vissza a gyerek vállalás. Látom van akinek ez is lényeges, hogy ki milyen nemû így írom, apuka vagyok.
Nézzétek lányok, lehet nyugodtan lepontozni, "nemvitatkozni", lehet bármit - és lehet nézni a népesedési statisztikát, meg az egyedül maradt anyukák számát is. Lehet nyugodtan a "rendpárti, zérótoleráns" vonalat nyomni, és lehet nézni nyugodtan néhány év múlva a még alacsonyabb számokat. Amit fentebb leírtam, az nem vitatéma volt, hanem tényközlés. Nekem voltaképpen secko-jedno hogy egyik kismama hogy von felelõsségre egy másik kismamát, és a másik hogy tûri vagy hogy nem tûri... szerencsére nem vagyok nõ, így nem áll fenn a veszélye, hogy majd egy másik nõ akarja nekem kötelezõen elõírni és szankcionálni, hogy a saját lakásomban rágyújthatok-e adott esetben.
De legalábbis veszélyezteti! Legalább valaki egyetért velem :) A 4 pecsét megléte az anyaságihoz egy vicc. A pecsét a lényeg, de az hogy tett-e valamit az anya a magzatért, a kutyát nem érdekli. Megjelent a terhesgondozáson = pecsét. Egy pasival pláne nem fogok vitatkozni ezen. A vita részemrõl lezárva. 33 hetes kismama
Hány hetes vagy?
Komolyan ezen mi a frász karikát lehet vitatkozni? Dohányzás árt? ÁRT! Akkor? Akkor most kicsit, vagy nagyon ártunk a gyereknek. Ha azt írném, hogy fogj egy tût és néha találomra döfd bele a gyerekbe. Mindenki picsogna, hogy ez milyen "barbár" Pedig ott is lenne olyan gyerek akinek éppen a fenekébe döfnék bele és ezért, akkor ott nem lenne semmilyen testi baja. Igenis szankcionálnám a dohányos mamákat. Mert más életével játszik.
Kedves rendkívül intelligens és logikusan érvelni képes, ámde kissé makacs, mások véleményét enyhén felsõbbrendûként (le)kezelõ kolléga! Magad említetted az autósüléses hasonlat kapcsán, hogy annak a gyermekvállalási kedvet visszavetõ hatását csak oly módon tudnánk mérni, ha lenne egy párhuzamos univerzum, melyben nem lenne kötelezõ az autósülés. Én pedig úgy vélem, hogy azt, hogy a bármennyit is dohányzó anyukák gyermekeire milyen hatással van a magzatkori nikotinfogyasztás, valójában akkor érthetnénk meg, ha esmént csak feltételeznénk egy párhuzamos dimenziót, ahol ezek a gyerekek úgy születnek meg, hogy a jóanyjuk nem dohányzott. Vagyis míg A (dohányzó) dimenzióban a gyerek IQ-ja 98, és teszem azt asztmás, addig B dimenzióban az IQ-ja 105 és makk egészséges. Persze ez éppúgy elméleti feltevés, mint az általad hozott példa. Általánosságban elmondható, hogy minden, a cigarettához hasonló káros élvezeti cikk csupán mint kockázati tényezõ említhetõ a magzat szempontjából, de 8 hetes várandós ex-dohányosként azt kell mondanom, hogy a leszokás 0, azaz zéró lemondás ahhoz képest, hogy tudod: legalább ezt a minimumot megtetted a gyermeked érdekében. Mert bármennyire is belõled jött létre és benned fejlõdik, nem a tulajdonod, ergo nincsen JOGOD eldönteni, hogy mennyire lehet egészséges!
Hát izé, engem általánosságban baromira hidegen hagyna, hogy egy dohányzásról leszoktató terméket árusító kereskedelmi cég, amelyik ráadásul etikátlan és agresszív direktmarketing-propagandát folytat, hogy érvel a saját gazdasági érdeke mellett... mondjuk mázli, hogy lebuktatja õket a címlap is, meg a legfölsõ, bal oldali link is... De ezt most hagyjuk, mert az állítások alapvetõen igazak... csak éppen az maradt ki mellõle, hogy napi hány cigaretta elfiogyasztása után észlelik ténylegesen a kisebb súlyt, a kisebb intelligenciát, vagy éppen a gyakoribb magzati halálozást... egy korrekt statisztika (amilyet ma már nemigen találsz nyilvánosan publikálva) az kb úgy néz ki, hogy nemdohányzó, 5 szálnál kevesebbet szívó, 5-15 szál közt, és afelett - mondjuk... és ott álnának mellette a korrekt számok, mint amilyeneket én is hoztam a közlekedési eszközökre...
Tudod, én éppúgy nem hiszek a dohánygyárak propagandájának, mint az ellenlábasaiknak. Te azonban egyre inkább valamiféle bizarr gépnek tûnsz számomra, aki nem képes elfogadni, hogy az emberek nagy része nem statisztikákra és adatokra vár ahhoz, hogy megtudja, ténylegesen le kell-e tennie a cigarettát, egyszerûen leteszi, mert nem akar kockáztatni. Mert bár abban igazat adok, hogy minden csak "kockázat" és nem "bizonyosság", ha valaki más sorsáról döntesz (és most ismétlem önmagam), nincs jogod kockáztatni. Kedves kérdezõ! Én voltam, aki elmesélte, hogy amint négy héttel ezelõtt meglátta a pozitív tesztet, azonnal leszokott. Hidd el, neked is menni fog! Természetesen van esély arra, hogy egészséges lesz a baba, aki mást mond, hazudik. De mi lenne, ha egy picivel még több esélyt adnál neki? Még ha soha nem is dohányoztál, akkor is elõfordulhatnak tragédiák, de itt nem azon van a hangsúly, hogy biztosan megóvjuk a gyerekünket valamitõl. Arról van szó, hogy minél jobb feltételeket biztosítunk. Gondolom, ha választhatsz a baba számára egy jó és egy rossz gyerekorvos közül, a jót választod - és ha ez a választás például még pénzt is megtakarít a számotokra, de jár annyi lemondással, hogy tíz perccel többet kell odáig sétálnotok? Számomra nem kérdés. Fogd fel így, ne ostorozd magad, de ne tégy úgy, mintha a cigi olyan fontos lenne!
Értem, hogy a vita elsõsorban nem a dohányzásról-nemdohányzásról szól. Azonban te is értsd meg, hogy az emberek nagy része alkalmatlan arra, hogy demokráciában éljen, és bizony irányítani kell - akár különféle szankciókkal. Persze, hogy jobb lenne, ha nem szankció lenne, hanem motiváció (a dohányosok büntetése helyett a nemdohányzók jutalmazása, a jól ismert klasszikus kondicionálás), de ez sajnos nem az a világ, ahol kolbászból van a kerítés. Ez itt, kérlek, az a világ, ahol a költõ éhen hal.
... ja... a költõ éhenhal, és az emberek egyre nagyobb része nem vállal gyereket ... és máris a 10-zel feljebbi lepontozott alapvetésemnél vagyunk:) )) Én pl. biztosan nem vállalnék gyereket, hogy tizedannyi szabadsága legyen a mindennapokban mint nekem volt harmincon éve, amikor még nem dúlt a "biztonság-fétis", 16 évesen is nyugodtan vehettem magamnak egy lottót, megihattam gimi után egy sört, vehettem magamnak egy doboz cigit akár, nem fojtogattak agyonféltõ önzéssel... bár én huszonéves koromig nem dohányoztam. És mivel ezt a döntést ugye megbeszéltük a párommal is, ki abszolút gyermekvállaló korban lévõ 30 éves nõ, ez a döntés szépen vissza fog köszönni a statisztikában, többtízezer más ember döntésével egyetemben, ki a saját (fõleg) vagy a leendõ gyereke korlátozásait nem akarja vállalni. Ez ennyi... Nem kell túldramatizálni, csak tudomásul kell venni, hogy a megrendszabályozási szándékok hosszú távon mindig gorombán visszaütnek... amióta világ a világ. Szóval egyébként biztos lehet vállalni az "inkább szülessen feleannyi gyerek, de az tutin nem dohányzó családokból" álláspontot is, csak akkor, aki így gondolja, az mondja ki nyíltan, hogy a várható következmények tudomásul vételével hirdeti meg az Ordnung-ját, REND-jét
Sose írtam ilyet "Szóval egyébként biztos lehet vállalni az "inkább szülessen feleannyi gyerek, de az tutin nem dohányzó családokból"" Arról van szó, hogy minden szülõ a képességeinek és lehetõségeihez mérten tegyen meg mindent a gyerekér. Ha hõ azt tudja megtenni, hogy napi 1 doboz helyett csak 2 szálat szív, mert errõl már nem tud lemondani. Akkor elment õ is a határáig. Részemrõl arról szól, hogy árt a cigi. Mert hogy a magzatra nézve elõnye nincs az tuti.
"Ha hõ azt tudja megtenni, hogy napi 1 doboz helyett csak 2 szálat szív, mert errõl már nem tud lemondani. Akkor elment õ is a határáig." - na, ezért a mondatért téptem itt kb rongyosra a szám (billentyûzetem).
Nem gondolom, hogy az általad leírt túlszabályozottság lenne az ok és azt sem, hogy a gyerektartás jogi szabályozása az oka az abortuszoknak. Nõként igenis tisztában vagyok vele, hogy nagyon is él a közhely, hogy egy nõ 2 dolgot tesz meg a gyermek érdekében: hogy legyen vagy ne legyen. Szabályozottság ide vagy oda, nem a tartásdíj megítélésén van a hangsúly, hanem a védekezésen illetve a felvilágosításon, valamint a fogamzásgátlók "erõltetésén". Tájékozatlanok, felelõtlenek és túl fiatalok ahhoz, hogy felmérjék mit jelent egy gyerek vállalása 16 évesen. Elkanyarodtunk a kiindulási témától elég rendesen, szabályokra márpedig szükség van, viszont azokat egy normális társadalom betartja és betartatja. Ettõl nagyon messze vagyunk, akár melyik területét nézem az életnek (hosszú ideig tartó svájci tartózkodás után...) 33 hetes kismama
Kedves Elõzõ, te akartad akár szankciókkal is másokra kényszeríteni a saját véleményedet és elveidet, én meg csak elmondtam a saját véleményem és saját elveim, de eszem ágában sincs bárkit is büntetni, mert leszokott a dohányzásról:) )) Namost: Sovinizmus alatt általában a hazafiság fanatikus megnyilvánulását értik, a haza vagy nemzet elvakult imádatát, kritika nélküli csodálatát tükrözõ, annak felsõbbrendûségét hirdetõ nézeteket. A szó tágabb értelemben bármi másra irányuló fanatikus, ellentmondást nem tûrõ rajongást is kifejezhet, például nyelvi sovinizmus, nemi sovinizmus stb - írja a Wiki..
Egy kicsit eltúlzod a válaszod a véleményemmel kapcsolatban. Sajnálom, hogy ilyen volt életed elsõ 20 éve, nem vagyok az az õsanya típus, amirõl te beszélsz, 33 múltam, most jön az elsõ babánk. Az pedig, hogy egészségesen próbálok élni és a gyerekemnek is megpróbálom alapjaiban megadni ennek a lehetõségét, még nem jelenti azt az általad leírtakat. A véleményem továbbra is fenntartom. Aki felelõsen vállal gyereket azt ez nem befolyásolná a döntésben. És bocs, de egyértelmûen látszik a válaszodból, hogy férfi vagy, kissé hímsovinisztára sikerült :) 33 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: 28 hetes!És higyjétek el sokszor leakartam tenni, de nem ment!
A kérdező hozzászólása: Leakaró tenni!de igen akaratgyenge vagyok!és rettegek, hogy baj lesz!így is keveset mozog!hát hogyan csináljam?segítsetek ne szidjatok!
Hogyan csináld? Ami van otthon doboz dobd ki, és holnaptól ne vegyél. Ilyen egyszerû. Képzeld, láttam olyan kismamát akinek ilyen egyszerûen ment. És tudod miért? Mert a pozitív teszt után rádöbbentek hogy ANYÁK, és már nem csak magukért felelõsek!
Lepontoznak, de õszintén lesz*rom. Én dohányoztam, nem keveset. A gyerekem tökéletesen elvolt odabent, késõbb jött ki 10/10-es apgarral 2 óra alatt. Elsõ gyerek. 2 éves, makk egészséges, nyugodt és kiegyensúlyozott gyerek. Ártalmas a cigi ezt nem is vitatja senki, de azt még soha nem bizonyította be senki, hogy kifejezetten az anyuka dohányzása okoz a gyereknek eü. problémát.
Én is sokszor le akartam tenni a cigit, de nem ment.Napi 1 dobozzal elszívtam.Mikor érzetem, hogy esetleg babás vagyok azonnal le tudtam tenni.És azóta sem gyújtottam rá, és nem is hiányzik.Lassan 2 hónapja. Egyébként lehet egészséges a babád, viszont sokkal könnyebben fog elkapni minden féle betegséget.itt pl.egy megfázásra vagy egy torokgyuszira gondolok.Tudom mert él a környezetemben ilyen anyuka aki dohányzott míg állapotos volt, és most sokkal betegesebb a kislánya mint másé. 15hkm
Ennél nagyobb motiváció mi lehet, mint a pocakodban lévõ gyermeked. Nem magad miatt teszed le, hanem miatta. Azért hagyod el a cigit, hogy õ ne nikotinos, széndioxidban dúst vért kapjon, hanem "tiszta" oxigéneben dús vért. Kb 3 nap lesz rettentõ vacak, de utána már jó.
Én is kb.7 éve szívtam napi 1 dobozzal, és mikor letettem nem volt rossz egy napig sem.:) Mert a csöppségre gondoltam odabent, aki akkor még csak egy pozitív teszt volt.:)
az utolso termesztesen meg a 14. valaszolora vonatkozott, csak mire telefonrol beszerencsetlenkedtem a valaszt, mar ketten is voltak utana :)
Az a baj, hogy struccpolitikát folytatsz és máris mentegetõzöl ("ha esetleg nem menne"). Nem annyira értelek.Ha nem mozog a babád, és meg is vagy ijedve, akkor hogy a fenébe nem tudod letenni a cigit.Hát nem õ az elsõ?Egész életedben ostorozhatod magad majd magad, ha valami baja lesz, vagy betegesebb, stb.Vagy akkor is hárítani fogsz? Nem akarsz felelõsséget vállalni, aminek pedig épp itt lenne az ideje.
Egy korábbi válaszoló vagyok, 33 hetes kismama. Napi 1 dobozzal szívtam régen, már 6 éve, hogy leszoktam. Elhatároztam és minden segítség nélkül, egyik napról a másikra letettem. Azóta sem szívtam el egyetlen szálat sem. A pocakomban sem volt baba, csak le akartam tenni. Semmi más csak akarat kérdése, ha nem akarod, semmi nem fog visszatartani. Én végig csináltam, pedig szerintem még elvonásos tüneteim is voltak: remegés, éjszakai izzadás, stb. Egyetlen dekát sem híztam akkor, akarat és önkontroll. Azóta nekem senki nem mondhatja dolgokra, hogy lehetetlen. Csak akarni kell. Ja, és a férjem dohányzik a mai napig, kint az udvaron, így szoktam le.
Kedves Kérdezõ, ugye vannak vélemények és vannak ellenvélemények, van pl ilyen vélemény is: http://www.vital.hu/terhesseg_alatti_dohanyzas_veszelye_szul.. Két dolog látszik biztosnak: az egyik, hogy az erõs dohányzás ártalmas a terhességre és a magzatra... (noná, jó kis ganglionblokkoló a nikotin). A másik, hogy olyan korrekt tudományos statisztikát viszont még nem láttam, ami a napi 5-nél kevesebb cigarettát szívó kismama és a nemdohányos kismama terhessége között mutatott volna ki szignifikáns különbséget reprodukálható módon. Az egy másik kérdés, hogy a mérsékelten dohányzó kismama, ha beüt a krach, természetesen önmagát fogja vádolni, és nem onnan fog kiindulni, hogy "nem volt lényegesen nagyobb rá az esély, mint ha nem dohányoztam volna".
Nem vagyok büszke rá de dohányoztam terhesen és nem 2 szálat.A babám teljesen egészséges.Mindig úgy képzeltem akkor fogok leszokni ha terhes leszek mégsem ment.Ezzel nem azt akarom mondani hogy ez így jó de úgy gondolom 2 szál ciginél egy városi séta csúcsidõben több kárt okozhat.A neten keress rá sok cikk foglalkozik ezzel én is sokat elolvastam.A kórházban majd meglátod hány anyuka szívja a kertben a cigit nagy hassal.
Kedves Utolsó és dohányzó kismama társaik! Pont ez az, hogy mennyi kismama szívja a kórház kertjében... Én simán megvonnám az anyasági támogatás egy részét, és mindenbõl maximum a minimumot adnám egy olyan anyának, aki képes ezt megtenni a születendõ gyermekével. Talán nem véletlenül van tele a patológiai osztály a dohányzó kismamákkal! Le lehet pontozni! Ha viszont valaki bizonyíthatóan leteszi a terhessége alatt, azt ösztönözni kellene, tuti csökkennének a kórházi költségek és késõbb a gyerekek sem szorulnának gyakoribb ellátásra! Radikális, de felfordul a gyomrom az akaratgyenge, a publikációkat megmagyarázó felelõtlen kismamáktól. 33 hetes kismama
Persze, nyugodtan lehet a gyereket még vállalni szándékozókkal szemben újabb és újabb elvárásokat megfogalmazni meg szankciókkal fenyegetni õket kedves Elõzõ, csak hát akkor nem kell azon csodálkozni, hogy még kevesebben fognak gyereket vállalni... Egyébként általánosságban meg azt gondolom (és itt nem csak a dohányzás, hanem minden más témában is) hogy a szabadság/biztonság tengelyen minden döntés esetéén van egy optimum, amikor mindkét dologna a szabadságnak is és a biztonságnak is relatív legnagyobb a foka. A maximális biztonságra törekvés a szabadság mellõzésével az ma roppant népszerû álláspont sokak szemében, csak hát tapasztalat szerint hosszabb távon inkább káros... Én, pasiként, asszem sokkal nyugodtabb lennék egy olyan nõ mellett, aki mondjuk úgy reagálja le a terhessége tényét, hogy ha mondjuk addig egy doboz cigit szívott naponta, akkor utána 1-2 szálat fog, mint aki "másnaptól egy darabot se"... tudniillik az elsõn is látnám, hogy foglalkoztatja a dolog, racionális döntéseket hoz meg a gyerek érdekében, de nem kezdenék el attól parázni, hogy a terhességével egy "magna mater" lesz... amely viselkedésrõl bõségesen vannak borzalmas tapasztalataim életem elsõ 20 évébõl... na mert az õsanya-attitûd, a "nekem a gyerek az elsõ, mindent a gyerekért" az esetek többségében késõbb át szokott csapni az "ÉÉÉÉN feláldoztam ÉRTED az életem" címû elvárás-halmaz-pokolba elõbb a párjával, majd a gyerekkel szemben...
Kedves kérdezõ kiszállt a beszélgetésbõl..
A jodid szerintem segítene, de napi 200 microgrammnál ne vegyél többet.
Szia. A galajteát ajánló vagyok. 3 fölött volt a TSH-m, most 1 körül van
Én naponta 2x csinálom a gyertyaállást, de csak pár percig bírom. Nézd meg ezt a cikket: http://www.tiens-patika.hu/pajzsmirigy.html Nekem legutóbb 4 fölött volt a TSH értékem, de azért elmegyek orvoshoz is.
A kérdező hozzászólása: köszi kedves utolsó! Megpróbálom, bár a teákat nagyon nehezen iszom.Sajnos legtöbbtõl hányingerem van:( Megkérdezhetem tõled is, hogy milyen volt a pajzsmirigy értéked, amin ez segített?
Szia. Kipróbálhatnád a közönséges galaj teát. Nekem ez segített, illetve, hogy odafigyeltem a koleszterin szintre a dokim tanácsára.
A kérdező hozzászólása: köszi, még nem hallottam róla, de utánajárok! Gyertyaállás, komolyan? Milyen gyakran kell csinálni? Megkérdezhetem neked milyenek az értékeid?
Szia! Én pont tegnap vettem Pajzskomplex tablettát, nagyon ajánlotta a patikus. Ugyanúgy benne van a jód, de még mellette + vitaminok. Ja és elkezdtem a gyertyaállást is, ami szintén serkenti a pajzsmirigy hormonok mûködését.
A kérdező hozzászólása: köszi, most találtam a spirulina algát a neten, azt hiszem azt újra elkezdem szedni. Talp.reflexológus jár hozzám, majd megkérem figyeljen oda erre:) köszi
Hát én talpmasszázzsal tettem rendbe a pajzsmirigy mûködésemet. Egy héten keresztül, napi negyedórát masszíroztam a nagy lábujjam oldalánál és a talpam szivacsos részén, ahol a pajzsmirigy reflexpontok találhatók. Én nem vagyok reflexológus, házi gyógymódként próbáltam ki, és teljesen rendbe hozott. Én magam is csak ámultam.
A galajteából naponta hányszor kell inni? és mennyi idõ után fejti ki hatását? Köszönöm!

Ha BMC-be szeretnék menni, mert 2 éve nem jön össze a baba, akkor kell oda valami beutaló esetleg?

Volt egy laparoszkópiás m?tétem,férjemnek spermavizsgálat.Nagyon rendszertelen a peteérésem,és a menzeszem is.Szeretnék egy medd?ségi szakembert felkeresni.Tudnátok nekem ajánlani valakit?

Legjobb válasz: Szia! Én nyáron kezdtem el a BMC-be járni. Igen, kell beutaló Neked is és a Párodnak is, amit akár a háziorvosod is megírhat (Nekem Õ írta), de elmehetsz a nõgyógyászodhoz és Õ is írhat beutalót. Amelyik Neked jobb. Telefonon kérjél idõpontot. Itt a telefonszámot is megtalálod, de próbáld meg reggel hívni Õket, mert akkor jobban felveszik. http://www.lombik-baby.hu/ Nekem a nõgyógyászom Dr. Szûcs Zoltánt javasolta. Amikor elõször mentem, megkérdezték, hogy van-e Valaki, akihez menni szeretnék. Akkor hirtelen nem is jutott eszembe, hogy az Orvosom kit is ajánlott, úgyhogy mondtam, hogy nincs. És egész véletlenül pont a Szûcs Doktor Úrhoz kerültem. Egy fiatal Orvos, nem túl bõbeszédû, de nagyon rendes, aranyos. Ha érdekel még valami ezzel kapcsolatban, írj privit, szívesen válaszolok Neked. Ja, és, ha bejelentkezel kb. 1 hónapot kell várni, mert nagyon sokan vannak, úgyhogy minél elõbb tedd meg. Nagyon sok sikert kívánok Neked. :)

Szia! Én nyáron kezdtem el a BMC-be járni. Igen, kell beutaló Neked is és a Párodnak is, amit akár a háziorvosod is megírhat (Nekem Õ írta), de elmehetsz a nõgyógyászodhoz és Õ is írhat beutalót. Amelyik Neked jobb. Telefonon kérjél idõpontot. Itt a telefonszámot is megtalálod, de próbáld meg reggel hívni Õket, mert akkor jobban felveszik. http://www.lombik-baby.hu/ Nekem a nõgyógyászom Dr. Szûcs Zoltánt javasolta. Amikor elõször mentem, megkérdezték, hogy van-e Valaki, akihez menni szeretnék. Akkor hirtelen nem is jutott eszembe, hogy az Orvosom kit is ajánlott, úgyhogy mondtam, hogy nincs. És egész véletlenül pont a Szûcs Doktor Úrhoz kerültem. Egy fiatal Orvos, nem túl bõbeszédû, de nagyon rendes, aranyos. Ha érdekel még valami ezzel kapcsolatban, írj privit, szívesen válaszolok Neked. Ja, és, ha bejelentkezel kb. 1 hónapot kell várni, mert nagyon sokan vannak, úgyhogy minél elõbb tedd meg. Nagyon sok sikert kívánok Neked. :)
Mi is oda járunk, én elmentem Konc dr. magánrendelésére, és másnap már mehettem is a BMC-be. A magánrendelésen konzultációs díjat kell fizetni. Ha gondolod, priviben elküldöm a pontos infókat!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a hasznos válaszokat! 2. válaszoló, kérlek küld el nekem a Konc dr. elérhetõségét! Elõre is köszönöm
vmi miatt nem tudok neked privátot írni...
A kérdező hozzászólása: Akkor légyszi ide küld el nekem:[email protected] Köszönöm szépen!
Szia Szeretném megkérdezni, hogy a BMC-be kell fizetni a vizsgálatokért? És ha sikerül a baba akkor továbbra is járhatsz oda amíg terhes vagy? köszike
halihó! Elküldtem!! :)
Alapjáraton nem kell fizetni a vizsgálatokért, hogy a lombikért pl hogy és mennyit, azt nem tudom, mi még nem tartunk ott :)

Nem szedek tabit már 2 hónapja, de ha nem szedem, akkor nem is jön meg. Hízok, már elég nagy a hasam, a sok hízástól. Hormeel S cseppeket szedek, hogy megjöjjön. Esetleg lehet baba a dologba?

Ugye nem védekezünk, de ha nincs mensesem, nincs peteérésem se??? Kb 1 hónapja er?s szomjúságot tapasztaltam, de ez gyorsan elmúlt (kb 1-2 hét). Sokat eszek, ami önmagában nem jelent semmit, de azért kiváncsi lennék a véleményetekre. Ja és szoktak er?s folyásaim is lenni, de heti 1 alkalommal kb. Szóval van olyan, hogy terhes vki, de nem szerez róla tudomást? Feltétlenül jelentkeznie kell a terhességi el?jeleknek? Így, hogy nincs mensesem, mennyi az esélye a teherbeesésnek? A hormeel S cseppek mennyi id? után fejtik ki a hatást??? Ne haragudjatok a sok kérdésért.

Legjobb válasz: Hát..szerintem terhességi teszt! vegyél Gabriel-t az MINDENT kimutat már 3 napos terhességen is és BÁRMIKOR megcsinálhatod! csak ne izgulj..nekem 27-én kellett volna jönnie helyette 14én jött most...annyit aggoidtam miatt a SEMMIÉRT....szal csak nyugi és teszt!am a teszt 800Ft és 99.98% Pusz 18/L

Hát..szerintem terhességi teszt! vegyél Gabriel-t az MINDENT kimutat már 3 napos terhességen is és BÁRMIKOR megcsinálhatod! csak ne izgulj..nekem 27-én kellett volna jönnie helyette 14én jött most...annyit aggoidtam miatt a SEMMIÉRT....szal csak nyugi és teszt!am a teszt 800Ft és 99.98% Pusz 18/L
A kérdező hozzászólása: Jóó, de nekem alapból nem jönne meg csak 4 havonta, ha nem szedek gyógyszert.Amugy köszi a választ!
Szia. Szerintem menj el orvoshoz. Nekem is így volt, hogy nem jött meg csak 3-4-5 havonta, hirtelen elkapott pár napig a szomjúság, hízékony vagyok és ha fogyózok nagyon nehezen megy le, ha megjön, az se igazi, hanem inkább barnás és darabos. Kiderült, hogy PCOS betegségem van, ami a cukorbetegséggel is összefügghet. Ha hirtelen sokat iszol pár napig, az azt is jelentheti, hogy magas a vércukrod, meg ha nagyon ki van száradva a sarkad. Nekem annyira kiszárad, hogy néha ki is reped és vérzik.
lehet baba!sok sikert neked!
A kérdező hozzászólása: Köszi :)

Ha esetleg sikerült a baba, és a ciklus 2. felében cickafarktablettát szedek enyhe felfázás miatt, akkor árthat a babának?

Legjobb válasz: Nem árthat a babónak, de inkább igyál palástfü teát. Az is nagyon jó minden féle nögyógyászati gondra és segíti a beágyazódást is!

Nem árthat a babónak, de inkább igyál palástfü teát. Az is nagyon jó minden féle nögyógyászati gondra és segíti a beágyazódást is!
Elvileg nem szabadna hogy baja legyen.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!