Találatok a következő kifejezésre: Ha esetleg a baba (133 db)

A terhességem ötödik hónapjában vagyok, és pár napja fájdogál a gyomrom. Ez elő szokott fordulni? Esetleg akkor, ha nő a baba?

Legjobb válasz: A terhesség egyes szakaszaiban nem azonos mennyiségû energiára van szükség. Elõfordulhat, hogy vagy kevés az energiabevitel, esetleg stressz okozza, de lehet valamilyen belgy.-i oka is. A "baba" nem valamikor nõ, hanem a 9 hónap alatt folyamatosan változik, nõ.

A terhesség egyes szakaszaiban nem azonos mennyiségû energiára van szükség. Elõfordulhat, hogy vagy kevés az energiabevitel, esetleg stressz okozza, de lehet valamilyen belgy.-i oka is. A "baba" nem valamikor nõ, hanem a 9 hónap alatt folyamatosan változik, nõ.
Szia!Én is az 5.hónapban járok, néha nálam is elõfordul gyomorfájás, fõleg akkor ha nem eszem idõben, és eleget. Nyilván más oka is lehet, de nálam az összevissza kajálások beszüntetésével(plusz több gyümi és zöldség) lényegesen enyhültek a panaszok.
A savad marja a gyomrod. Egyél többször keveset, vagy egyél ht.kekszet.
Amikor a kisfiam vártam, nekem is volt ilyen problémám. Fõleg a terhességem vége felé este alig bírtam elaludni, mert a torkomban éreztem a savam. A nõgyógyászom javasolta a RENNIE antacidumot, ami természetes anyagokból áll, így kismamák is használhatják. Tényleg sokkal jobb lett. De kérdezd meg a saját orvosod, õ mit javasol, sokféle készítmény, gyógytea... van. Egy ideig nekem a korpovit keksz is jó volt, de késõbb már muszáj volt a RENNIE-t bekapnom este, mert tényleg annyi sav jött fel a torkomba, hogy aludni sem tudtam.

Mennyire árt a tüdőszűrés, ha sikerült esetleg a baba és most ágyazódik be?

Legjobb válasz: Szerintem abban az állapotban még nem lesz tõle semmi baja sem. 28+5hkm

Szerintem abban az állapotban még nem lesz tõle semmi baja sem. 28+5hkm
ahogy mondtam, csináltass tuberkulin tesztet, a Kaáliban nekem is elfogadták, nem kellett a röntgenes!
A kérdező hozzászólása: Lonbikra készülök és ahhoz kell a vizsgálat, csak valahogy most olyan furán érzem magam pár napja.... szédülés, émelygés, fáradtság, cicifájás stb. Hülyeség, de azért minden hónapban picit fellobban bennem a reménykedés, hogy hátha most sikerült végre a baba.....
a tüdõszûrésrõl csak annyit, hogy ezért nem ingyenes ma már, csak a veszélyeztetetteknek, mert annyira eltûnõben van maga a betegség, szóval csak "brahiból" nem is csináltatnék. Pláne, hogy elkapni sem olyan könnyû, attól hogy egy esetleges tuberkulózisos csöves mellett elmész, vagy bárki mellett, attól még nem kaphatod el
Kedves 3-as! Én csak a véleményem írtam le és azt, hogy én mit tettem. Akkor is az orvost kérdezném meg.
Mint ahogy "tilos" májat, tojást, halat, diót, epret, és még millió dolgot enni, valamint mozogni, lélegezni (szmog!) etc :D És akiknek évek óta nem jön össze a baba, sose járjon tüdõszûrésre? A kezeletlen TBC (amit bármelyik csövestõl össze lehet szedni a bkv-n, a BCG oltás meg már semmit sem ér) többet árt a LEHETSÉGES babának, mint az a pár mp röntgensugár... Fõleg ólomköpennyel (amit rám még 15 évesen is adtak, pedig nem lehettem terhes, de mégis minden fogamzókorú nõ kap).
Nekem azt mondták, hogy ha gyereket akarok, tilos.
Gondolom adtak ólomköpenyt a hasadra :) Egyébként ilyenkor a minden vagy semmi elv érvényesül. Legtöbb esetben az égvilágon semmi baja nem lesz, rendben beágyazódik, és minden rendben. Ha valami ok miatt mégis okozott a sugárzás károsodást, akkor MINDEN esetben elmegy/felszívódik (vagy nem is ágyazódik be), szóval aggodalomra semmi ok :) Sógornõm a már beágyazódott (de még nem tudott) terhességével ült egy csomó idõt az apukája MELLETT a PET-CT-ben (ahol SOKKAL nagyobb a sugárzás), mégsem lett semmi gond! Üdv: egy EÜ-s
Kedves utolsó! A még nem tudott "terhességnél" semmilyen baja sem lesz! Itt még a mezeszig is van majd 2 hét! Orvosomat megkérdeztem errõl, mert nekem fogászati röntgenem volt. A válasza:amit leírtam! 28+5hkm
Egyáltalán nem szabad ilyen sugárzásnak kitenni még beágyazódás alatt sem! De jobb lenne ha rákérdeznél a tüdõszûrésen! Én nem mentem el a tüdõszûrésre!
Hát ezt nehéz megmondani sajnos :( Én ezt tanulom, és a röntgen sugárzás NAGYON NEM ajánlott az elsõ trimeszterben, hisz ez a legfontosabb! Ilyenkor az a protokoll, hogy papíron megkérdezik, hogy nem e vagy állapotos. Másrészt meg ólomgumi takarással KELLENE védeni minden gyermeket, illetve nemzõképes nõt, férfit, hogy még véletlenül se ártsunk a sugárral a gonádoknak. Remélem sikerrel jártok, Üdv.

1-2 napom van a nemvártig. Lehetséges, hogy semmilyen tünet nincs? Esetleg, ha sikerült a baba.

Akinek sikerült, volt, hogy semmilyen tünete nem volt a nemvártig?Se mellfeszülés,se hányinger...

Legjobb válasz: 6 hónapig próbálkoztunk, mire sikerült a baba. Minden hónapban van mindenféle tünetem, aztán mégiscsak megjött. Az utolsóban semmit nem éreztem. És + lett a tesztem! :) Sok sikert! Szorítok neked! 38 hetes kismama

6 hónapig próbálkoztunk, mire sikerült a baba. Minden hónapban van mindenféle tünetem, aztán mégiscsak megjött. Az utolsóban semmit nem éreztem. És + lett a tesztem! :) Sok sikert! Szorítok neked! 38 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Gratulálok neked:-) és köszönöm!
Persze, hogy lehet! Ha nem jön meg tesztelj!

Ha van kedvetek, tippelnétek? Hét? Esetleg a baba neme?

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]

Legjobb válasz: 16 hetes, lány

16 hetes, lány
A kérdező hozzászólása: Ott a pont kedves utolsó hozzászóló :) Amikor a kép készült, aznap voltunk 15+2 hetesek (bár az uh-n mindig nagyobbat mondanak egy héttel a mérete alapján, de eddig úgy tûnik apára üt és nagy lesz, aztán majd ha megszületik kiderül :) Egyébként a nõi megérzésem, hogy kisfiú, és erre utal elég sok jel is, de ami a legszembetûnõbb (és egy kicsit ciki :D ) hogy kiszõrösödött a pocakom (baba elõtt nem volt :) ) és állítólag a fiúknál fordul elõ a has szõrösödése a baba által termelt tesztoszteron miatt :) Na de hamarosan uh és remélhetõleg megtudjuk :) Köszönöm a tippeket :)
15 hetes
18 hetes kislány
25. hét, kisfiú
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen az eddigi válaszokat, még várok egy picit, hátha lesz még, aki szívesen tippelne és jövök az eredménnyel :)
22 hét fiú
17-18. hét, fiúcska. Gratulálok! :)
20 hét, fiú
Nekem is szörõsebb lett a hasam, de kislányt várok:) szóval bármi lehet, gratulálok:)

Ha véletlen olyat ettem amitől fájhat esetleg a baba hasa, megelőzhetem ha Én eszek Espumisant?

Most ettem lecsót, 6 hetes a kislány alapból nem hasfájós. De oda is figyelek arra mit eszem.

Legjobb válasz: De aranyos kérdés:-) Szerintem nem hat hogyha te iszol belõle!!! Sõt lehet hogy a babádnak sem hatna ha õ kapná mert az én kisfiamnál nem használt de még egy kicsit sem,csak a gripe water!

De aranyos kérdés:-) Szerintem nem hat hogyha te iszol belõle!!! Sõt lehet hogy a babádnak sem hatna ha õ kapná mert az én kisfiamnál nem használt de még egy kicsit sem, csak a gripe water!
egy baba általában nem attól hasfájós, amit az anyuka megeszik.én soha nem figyeltem, hogy mit eszek, mert ha nem ettem volna semmit, akkor is fájt volna a hasa két hetes korától három hónapos koráig.semmi baja nem lesz a lecsótól, amit ettél, nyugodtan egyél mindent, persze ne babot káposztával és karfiollal, de azért ne vonj meg magadtól mindent.
Az espumisannak teljesen mechanikus, fizikai hatása van, a felgyûlt buborékokbõl csinál kicsiket ha jól emlékszem, tehát már a kialakult gázra hat, így te hiába iszod. Nekem is hasfájós volt a babám, mindegy mit ettem. A lecsót mondjuk nem mertem kipróbálni sem. Ha alapból nem hasfájós, akkor nem hinném, hogy ez gondot okoz.
nem!

Mastodynon cseppet szedők? Ha sikerülne a baba, azonnal abba kell hagyni a szedését a pozitív teszt után, van már esetleg előtte? !

Vezetek h?görbét, fent van a h?m és pár napom van még a nem vártig!

Legjobb válasz: A Mastodynon cseppek alkalmazása terhesség és szoptatás idõszakában nem ajánlott. De ha kiderül hogy babás vagy és rögtön abbahagyod, szerintem semmi gond nem lesz.

A Mastodynon cseppek alkalmazása terhesség és szoptatás idõszakában nem ajánlott. De ha kiderül hogy babás vagy és rögtön abbahagyod, szerintem semmi gond nem lesz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, én is így gondoltam. Remélem nem lesz belõle gond!
A nem várt napján csinálj egy tesztet és ha pozitív, akkor hagyd abba! Sok sikert :)
nekem még két hétnyi adagom volt anno és a dokim azt mondta fogyasszam csak el, semmi gond nem lesz belõle. és tényleg nem volt semmi :)

Érdemes a pregimax (25-ös) terhességi tesztel tesztelni nem várt előtt 3 nappal? A 25-ös tesztek mikortól mutathatnak pozit ha esetleg van baba?

Legjobb válasz: Nem elég érzékeny hozzá, nagy az esély a fals negatívra, szóval szerintem nem érdemes.

Nem elég érzékeny hozzá, nagy az esély a fals negatívra, szóval szerintem nem érdemes.
Utolsó vagyok:) ) Hát akkor nagyon sok sikert neked:) ) Nekem most van 2 pozitív tesztem(elég erõsek:) )) Clearblue és pregimax:) )
A kérdező hozzászólása: Szia Igen sajnos meg. De reménykedem mert most hátha mutat valamit:) jún 4-én kell megjönnie elõtte pár nappal tesztelek.
Szia, tudom, hogy nem mostani kérdés, de megjött végül??
A kérdező hozzászólása: Hát ma reggel teszteltem de semmi. Negatív! De már nagyon olyan érzésem van hogy meg fog jönni:( Addig reménykedem amig nem jön a nem várt!
Nekem a nemvárt után 3. napon lett a pregimax nagyon halvány. Ráadásul idõn túl jött ki. Úgyogy tényleg ne keseredj el ha még nega. Nagyon jó tesz viszont nem elég érzékeny. 12 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Hát reménykedem akkor hogy reggel pozi lesz. Már alig várom.
Ha már vannak tüneteid, akkor az elég szép hormonszintre utal. Szerintem reggelibõl ki fogja mutatni, de ha nem , el ne keseredj! :) Még sok idõ van nemvártig és még utána is van akinek egy hetet is várni kell a pozi tesztre! :) Ez csak egy lehetõség, ha még nem pozi, nem jelent rosszat! :) Drukkolok!
Ja és mind két teszt 25-ös., szerintem megpróbálhatod:)
Szia!Én nem várt elõtt 2 nappal esti pisibõl teszteltem halvány pozitívat, aztán nem várt napján erõs pozitívat.X-epill és discolor teszttel.5+2km Drukkolok!!!
A kérdező hozzászólása: Holnap leszek 3 nappal elõtte. Reggel megcsinálom és akkor kiderül:) Szeretnék babát. Már 1 hete szédelgek hányingerem van egész nap és olyan mintha meg akarna jönni. Remélem nem fog. Meg azt vettem észre magamon hogy nincs türelmem. Ideges vagyok pedig én nyugodt szoktam lenni. Ez utalhat terhességre? Reggel megcsinálom a tesztet és írom az eredményt
én megcsinálnám. jó teszt!!majd írd meg mi lett.
A kérdező hozzászólása: Gratulálok!! Szeretnék már én is 2 csíkos tesztet.Mikor csináltad? Reggel, este és hány nappal a nemvárt elõtt? Mi már 1 éve próbálkozunk de még semmi.

Ha sikerül a baba, akkor a menstruációt megelőző napokban, esetleg 1 hétben érezni tompa szorítást, fájdalmat vagy valamit vagy ez elmarad és onnan sejteni, hogy nem fog megjönni?

Van más valami a menstruációt megel?z? napokban mint szokott lenni vagy egyszer?en minden megy a maga útján és eljön a nap és egyszer?en nem jön meg?

Legjobb válasz: Apró görcsöket és azt a "meg fog jönni" érzést éreztem, de nem jött meg.

Apró görcsöket és azt a "meg fog jönni" érzést éreztem, de nem jött meg.
A kérdező hozzászólása: Ez oké, de minden ugyan úgy zajlott? Mennyivel a mensi napja elõtt voltak ezek az apró fájdalmak?

6 eves a kislanyom es nem sikrul azota a baba a gyerek pedig szeretnenk meg babat. Volt igy meg valaki? Hogy lehet kibirni, hogy a gyerek es mi is nagyon szeretnenk es nem jon? A nagy korkulonbseg lehet meg jo, ha esetleg a kozeljovoben osszejonne?

A nagy korkulonbseg lehet meg jo, ha esetleg a kozeljovoben osszejone? Habar nem is tudom remelhetek-e. A ferjemmel jol vagyunk. Miert buntet Isten/a sors?

Legjobb válasz: Az utolsó kérdésed nagyon jó. Segíts magadon, az Isten is megsegít.:) Õ nem büntet téged, te bünteted magadat. Mióta próbálkoztok? 6 éve? És még nem mentetek orvoshoz? És miért agyalsz azon, hogy bármilyen korkülönbség jó-e vagy rossz? Egyik sem jó vagy rossz, csak van.:) Ezenkívül: próbáltál már arra gondolni, hogy most valami más vár téged az életben? pl. egy elõléptetés?:) mindennek van oka!

Az utolsó kérdésed nagyon jó. Segíts magadon, az Isten is megsegít.:) Õ nem büntet téged, te bünteted magadat. Mióta próbálkoztok? 6 éve? És még nem mentetek orvoshoz? És miért agyalsz azon, hogy bármilyen korkülönbség jó-e vagy rossz? Egyik sem jó vagy rossz, csak van.:) Ezenkívül: próbáltál már arra gondolni, hogy most valami más vár téged az életben? pl. egy elõléptetés?:) mindennek van oka!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat, volt hormon es spermiogramm, de valahogy mégsem oké. Örülök, hogy megosztottátom velem, a korkülönbség nem feltétlenül probléma. Tudom, hogy a gond a kompetdns doki megtalálása, talán ez dühìf a ldgjobban, hogy nem vagyom képes megtalálni a msgfelelôt
A párodat is megvizsgálták? Amúgy unokatesóm és húga között kb 10 év korkülönbség van, így jött össze nekik:) A nagy korkülönbség is lehet jó! mindennek van hátránya, de elõnye is :D Szerintem ha tényleg rendesen kivizsgáltak titeket(szakorvos) és nincs probléma akkor máshol kell keresni. Nézz utána neten mindenképp ilyen dolgoknak, hátha találsz valami hasznosat:)
Vérvételek adott ciklus napon, hormonszint, spermiogramm, IR vizsgálat, petevezeték átfújás - HSG vagy lapar. Ha megvan a gond, könnyebb lépni, pl.inszemináció vagy lombik.
A szüleim 7-7 évig próbálkoztak, hogy végre sikerüljünk. Hárman vagyunk testvérek, és a nagy korkülönbség ellenére nagyon jó testvérek vagyunk, szeretjük egymást. Még a bátyám és a húgom, akik között 14 év van, is nagyon jól kijönnek. Én is szeretnék 5-6-7 év korkülönbséget a gyerekeim között. Emiatt ne aggódj. A testvérkapcsolat nem a korkülönbségen múlik, inkább a nevelésen.
Milyen vizsgálatok voltak eddig??
A kérdező hozzászólása: Erdedmenyek jok
Már ha egy évig nem jön össze a baba, akkor is orvoshoz kéne menni, nem még évekig ezen rágódni meg kínlódni. Nem a korkülönbségen múlik, hogy jó testvérek lesznek-e vagy sem.
A kérdező hozzászólása: A problema az, hogy legalabb mar 6 orvosnal jartam es szinte mind azt mondja oke, amelyik meg azt mondja nem, sem talalja a megoldast a problemara, csak talalgat, de eddig hiaba :-((
Ha nem sikerül el kell menni orvoshoz.Bármi lehet az oka.Nekem mind2 babám orvosi segitséggel sikerült.A nagy 2, 5 éves a kicsi a pocakban van :) A nagy korkülönbség nem baj, legalább a nagy segít majd a kicsi körül.
A kérdező hozzászólása: Elnézést a helyesírásért, nem a géprôl írok.

Ha hitelre veszek ingatlant, és esetleg a bank bedől / csődöt mond, akkor mi lesz a hitelemmel?

Természetesen tudom hogy nem cs?dölnek be a bankok naponta, csak mivel ha egy bank becs?döl, vagy akár az összes egyszerre, akkor a benn lév? pénzünk, és eleve minden pénzünk elvész, elértéktelenedik. De ha van egy ingatlanom ami a nevemen van de hitelre vettem, akkor a hitelem is elértéktelenedik? Magyarul jól jönnék ki? Vagy vajon mi lenne a következménye ennek? Valaki aki kicsit jártasabb a témában felvilágosíthatna.

Legjobb válasz: :) Aranyos gondolat. A hiteledet jobb esetben fizethetnéd tovább futamidõ szerint, rosszabb esetben a szerzõdés (és nem a hitel) dõlne be. Vagyis azonnal esedékessé válna...

:) Aranyos gondolat. A hiteledet jobb esetben fizethetnéd tovább futamidõ szerint, rosszabb esetben a szerzõdés (és nem a hitel) dõlne be. Vagyis azonnal esedékessé válna...
Pontosan. Elsõsorban azonnal fizethetnéd vissza, ha szerencséd van, akkor tovább fizethetnéd részletekben.
A kérdező hozzászólása: Értem. Csak azért érdekes, mert tegyük fel, van 5millió Ft hitelem a banktól, és 10millió forintom a bankszámlámon. A 10 milliómat benyelik, az 5 millió tartozás meg fennmarad? Ez "jól" hangzik :D
Jaj te szegény életed legnagyobb problémája legyen....
Bármennyire jól hangzik, a 10.000.000 Ft-ot a bankszámlán a kielégítési sorrend alapján lesz felhasználva, míg a bank felé a tartozásod az a kármérséklés miatt "esedékessé" válik, és mindent elkövet a bank, hogy a pénzéhez jusson. Ez nem furcsa, egy cég esetében is így van. Egy bank akkor dõl be, ha kevesebb a pénze, mint amennyire épp szüksége lenne. Ahogy egy cég esetében is. Ha van a cégnek 1.000.000 Ft-ja, de 8.000.000 Ft-tal tartozik, akkor hiába van olyan jogosult, aki csak 200.000 Ft-ot vár a cégtõl, és ötször ki tudnák fizetni abból az egymillióból, jó eséllyel alig fog valamennyit kapni - vagy ha éppen van pl. 6.000.000 Ft bértartozása a cégnek, akkor a vállalkozó nem kap semmit... Szóval itt nem a bank van védve, hanem van egy jogi kötelem közötted és a bank között. Te a banknak adtad a pénzed kamatra. Ez egy befektetés, amelyet akár el is bukhatsz. A hitel pedig a bank számára egy befektetés, amelyet a bank bukhat: ha te meghalsz és az örököseidnek nem kell a hiteled, akkor a bank kapálózhat...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!