Találatok a következő kifejezésre: Ha esetleg a (2712 db)

Az atomabszorpciónál az oldószerben esetleg megmaradt alkálifémek okozhatnak a mérésben hibát? Arra gondolok, hogy ha esetleg a lángban ionizálódnak, akkor ez gond lehet?

Végülis nem kéne, hogy ebből eltérés legyen, hiszen nem ionok elnyelését, hanem atomokét vizsgáljuk, de a kémiában sose lehet tudni, milyen folyamatok miket befolyásolnak...

Legjobb válasz: Nem befolyásolja.

Nem befolyásolja.
Atomabszorpciós spektroszkópiára gondolsz? 1. Mivel a lángban minden atom ionizálódik, tehát teljesen mindegy, hogy a mintából szármozik vagy az oldószerbõl. Kémiában azért eléggé lehet tudni, hogy milyen folyamatok miket befolyásolnak. 2. Alkáliföldfémek jelenléte csak akkor zavaró, ha az adott alkáli földfém mennyiségét szeretnénk megmérni. 3. Analitikai kémiában nem szokás a mintát olyan oldószerrel hígítani, ami a mérendõ anyagot tartalmazná számottevõ mennyiségben. Ha mégis, arra való a kalibráció hogy többek közt ezt a hatást is semlegesítse.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a megerõsítést. Ha még egy kérdésem lehet: ha ismert összetételû oldatot vizsgálunk, és mégsem az elvi mennyiséget mérjük az adott elembõl, akkor az eltérés mibõl adódhat? Itt az elemek egymásra gyakorolt hatására gondolok elsõsorban, nem pedig arra, hogy a mintavétel, -elõkészítés során hibázunk valamit.
A nem megfelelõ kalibráció lehet a hiba oka, vagy a detektor nem megfelõ érzékenysége. Ezt a fajta spektroszkópiát nem zavarja az analit komponensei közti kölcsönhatás. (az más kérdés, hogyha valamilyen spektrális átfedés van a mérendõ anyag és a szennyezõ anyag között)
Be.
És mér szûnne meg?
A kérdező hozzászólása: hát nem tudom, de miért, még 20 év múlva is meglesz?:O
Elõzõ válaszolónak: Jelenlegi formájában nem, de továbbfejlesztve valószínûnek tartom....
Elõzõ válaszoló = a kérdezõ xD Sorry

"Ciki" ha egy magasak vagyunk a párommal? Vagy ha esetleg a srác pár cm-rel alacsonyabb?

Legjobb válasz: Nem, egyre több ilyen párt látok. Bár az én barátom egyforma magas velem, de egyre több (szép) barátnõmnek van picit alacsonyabb barátja. Egyre kevésbé szempont!

Nem, egyre több ilyen párt látok. Bár az én barátom egyforma magas velem, de egyre több (szép) barátnõmnek van picit alacsonyabb barátja. Egyre kevésbé szempont!
Én magasabb vagyok a páromnál. Imádjuk egymást. De engem nagyon zavar õt nem. Engem talán azért készít ki mert imdáom a magasarkút de ez így felejtös ( 3éve boldogan élünk amugy)
Nem az. De egyébként is, ha ti úgy érzitek, hogy passzoltok egymáshoz, akkor ne foglalkozzatok a külvilággal, ilyen tekintetben fõleg.
Nem. Fõleg mivel még nõni is fogtok szerintem. Ugye? Hány évesek vagytok? ;)
Fura de én azt figyeltem meg hogy minél felszínesebb valaki (legyen az alacsony vagy magas) annál többet számít neki a magasság kérdés. Általában a középmagas 16-28 közötti, kifejezetten szép lányok (akik megszokták, hogy egyedül a szépség számít és más nem) akik ilyenek.
Szóval van ebben egy ellentétes dolog, amolyan fordított arányosság. Minél magasabb a nõ, annál kevésbé fontos a férfi magassága neki. És minél alacsonyabb, annál fontosabb.
Utolsó: talán furán hangzik, de keress nálad picit magasabb nõt. Sok majd 180-as nõt ismerek, akik szépek, csinosak, amolyan bombanõk (nem a szilikon kategória!) és maguknál kicsit alacsonyabb fiúval járnak. S még magassarkút is húznak, nem zavarja õket a dolog. Ezek a nõk ugyanis nem a férfi által akarnak kitûnni. Egy picike 160 cm-es talán védtelennek érzi magát a sok magas ember között. Kell mellé egy magaspasi, aki által kitûnhet a tömegbõl. Ilyet konkrétan hallottam is alacsony nõtõl, hogy neki azért kellene 180 centis barát, mert két kicsi hogy néz már ki együtt?
Bocs, hogy ha beleavatkozok a vitátokba, de szeretném megvédeni az elõzõ kommentelõt.. Õ nem rád értette, mert Te írtad, hogy nem magasság alapján választasz párt. A kommentelõ akinek nagyon is igaza van, azon nõkre értette akik félrelöknek pl. egy 170cm-es srácot a maguk 160cm-es magasságával, mivel ez nem menõ a magassarkúk és barinõk miatt.. és rengeteg ilyen "nõ" van, hidd el. Én icsak 171cm vagyok srácként és kaptam már magassarkú és "védelem" miatt elküldést.. Az ilyeneken csak röhögni érdemes.. Szóval sztem Te csak félreértetted õt..
Nézd. Én írtam egy általánosságot amit nem szeretek és te egybõl magadra ismertél benne... erre mit lehet mondani ;)
A kérdező hozzászólása: Khm.. Szóval dekoratív bútordarab lettem egy kérdés miatt. Felemelõ érzés. Kíváncsi volnék miféle tökéletes jellem bújik az ilyen szúrkálódó kommentek mögött :)
A dekoratív bútordarabok számára fontos kérdés egyedül a másik megfelelõ magassága. Aki magára ismer nyugodtan elszégyellheti magát. Más az amikor az ideális álomjelöltrõl kérdeznek és arra a válasz hogy a magas srácok jók és más ha azért nem jár egyedül egy fiúval mert az nem megfelelõ magas. Ez olyan mintha egy fiú kijelentené hogy szóba sem áll veled mert nem elég nagyok a dudáid. :D ugye milyen intelligensnek gondolnánk rögtön az illetõt
A kérdező hozzászólása: elhiszem, hogy manapság ez a "menõ" és elég kiábrándító. mi szerencsére nem ilyenek vagyunk :) nem Facebook-on éljük az életünket, nincs ezernyi közös képünk se.. életemben másodszor vagyok szerelmes, ha ciki volna a magasság-kérdés, az se változtatna az érzéseimen..
Nem. De szeretem az olyan kapcsolatokat ahol két marhadekoratív bútordarab összekapaszkodik és minden héten új fotó kerül fel róluk amin hûdeszeretem a másikat pózolnak. És mind a kettõ marhára jól mutat a képeken és az utcán is. Igazi állom pár? Mert külsõre úgy néznek ki??? tehet ez ettõl mûködne??? Komolyan van aki ezt így gondolja? Minden státuszüzenet a másiknak szól, hogy így meg úgy hiányzol. Mérföldkövek vannak hogy már 1 hete, már 1 hónapja, már 1 éve ("bírom ezt a szart fenntartani" ez persze nincs ott de szinte belelátni). Azután pedig jön a felismerés. "Mi a faxot kezdjek veled amúgy?" Egy ilyen kapcsolat fenntartása ugyanis marha sok energiát elemészt. Jön a veszekedés olyan dolgokon hogy: "Csíkos inget húztál, biztos nem szeretsz." Valahogy rá kéne venni a másikat hogy távozzon. Ismerõs? Egy kapcsolat soha nem ciki, ha ott két ember egymásra talált...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! :) Kedves utolsó, mire fel az okoskodás? :D 'csinált' a ragaszkodásunk, csak mert feltettem egy kérdést? Gratulálni tudok, ha egy kérdésbõl te már átlátod az egész kapcsolatunkat. Respect... se. Gyakorolj még ;)
Ha az a fajta vagy aki úgy választ párt mint egy kiegészítõt a ruhájához akkor gáz! De ha ez vigasztal az ilyen kapcsolatok nem tartanak úgy se sokáig mert a 40000 közös fénykép és kiírás hogy "Így megy úgy hiányzol" után rájössz hogy a csinált ragaszkodáson kívül igazából nem tudtok mit kezdeni egymással. Semmivel nem több vagy kevesebb egy ember a magassága miatt.
Nem feltétlenül van igazad. Sok felszínes lányról tudok, akik náluk alacsonyabb fiúkkal kavarnak, nagyon felszínesen, váltogatva õket. És tesznek a magasságra. Bár ott más szempontok hasonlóan fontosak, a srác helyes arca, a frizurája, az, hogy "kis cuki" legyen, stb.


Lányok! Ti hogyan vagytok azzal, ha a párotok orális sex közben úgy tesz, mint ha közösülne a szátokkal? Vagy ha esetleg a fejeteket irányítja, mozgatja?

Legjobb válasz: 1: Ha neked ez áldozat, miért csinálod??? Én nem bánom, hogy irányít, hisz azzal neki jobb lesz, csak segít, hogy csináld, hogy jobban élvezze. Ugyanígy lehet egy pasit is irányítani, amit gondolom velem együtt többen megtesznek.:)

1: Ha neked ez áldozat, miért csinálod??? Én nem bánom, hogy irányít, hisz azzal neki jobb lesz, csak segít, hogy csináld, hogy jobban élvezze. Ugyanígy lehet egy pasit is irányítani, amit gondolom velem együtt többen megtesznek.:)
ez nem attól függ, ha irányít h jó vagy e vagy szar. hanem csak kifejezi azt h most éppen mit szeretne. a másik dolog meg az, h sok pasinak ez jön be, ha úgymond "uralkodhat" közben, és ezért tesz úgy, mintha irányítana. köze sincs ahhoz h szar vagy e vagy sem. gondoljatok csak bele, sok nõ folyton azt hajtogatja, hogy ismerd meg a tested, azért h aztán irányíthasd a pasit mondjuk orál közben....akkor ha megmondod h mi és hogyan a jó neked, akkor azis aztjelenti h a pasid szar? vagy szarul csinálja? nem, egyszerûen csak azt jelenti, hogy éppen megmondod h hogyan szeretnéd. mégegy dolog, amikor szexeltek a párotokkal, gyakran ottis történik irányítás, pl lovagló pózban a pasi a csípõdre teszi a kezét, és ezzel is segít neked a mozgásban. akkor azis aztjelenti h szarul lovagolsz és a pasi irányít? nemhinném....pluszmég, bizonyos pozíciókban szerintem mi nõk is szoktuk a pasit úgymond vezetni h milyen ütemben mozogjon. de ezsem aztjelenti h õ szar az ágyban, és nekedkell irányítani. ezek csak amolyan ösztönös cselekvések, és nincsen köze ahhoz h jó vagy, vagy szar. ha éppen orálozol egy pasit, és õ mondjuk a fejedet mozgatja, az kb annyit jelent, hogy ne hagyd abba, így csináld, mert így nagyon jó. ennyit jelent. az meg h úgycsinál mintha közösülne a száddal, azmeg szimplán csak izgatja õket.
Sehogy, az én párom nem csinálja. Csinálom olyan jól, hogy ne kelljen belenyúlnia.
Azt hívják szopatásnak. :)
pluszban.
Nem elég, hogy csinálod, még neme is jó? Hát.... A KKOR CSINÁLTASSA MÁSSAL....MEGALÁZÓ, HOGY TE NEM VAGY JÓ NEKI! Mert ha jó lennél, nem irányítana pluszbab.
engem nagyon izgat ez a fajtája is. térdelni is szeretek, ülve is, fekve is. Mindenhogy jó az orális kényeztetés. Lány
egy biztos...ha nem vagy ismert dj, akkor a kutya se fogja megvenni :)

Fiúk! Titeket nem zavar ha a lány gyorsan nedvesedik, a bugyin keresztül is lehet már rendesen érezni és ha esetleg a nadrágotok is olyan lesz? :D

Legjobb válasz: Ez ellen nincs mit tenni,en nem repesek az oromtol ha tul nagy mennyisegu kejcseppel megaldott lannyal talalkozom.Az viszont jo hogy nem kell sokaig izgatni,es akar 10 masodperc utan mar lehet "in medias res".

Ez ellen nincs mit tenni, en nem repesek az oromtol ha tul nagy mennyisegu kejcseppel megaldott lannyal talalkozom.Az viszont jo hogy nem kell sokaig izgatni, es akar 10 masodperc utan mar lehet "in medias res".
nem, dehogy zavar :)
nem zavarna dehogy is! mondjuk ha olyan helyen vagyunk és úgy nedvez össze az lehet kellemetlenül érintene :D
nem zavarna.
nem tovább "gerjesztene"
Nem zavar, persze hogy nem..de az ilyen kamu kérdésekre gerjedtek?? Ezt nõ létedre tudnod kellene hogy mi a helyzet és hogy minketez izgat, ezt te is jól tudod..
#6: Te aztán értesz a nõkhöz :D
Nem zavar.

Ha esetleg a nyulamat megcsípi a szúnyog mit tegyek (állatorvoson kívül)?

Van ilyen gyógyszeres tápom meg riasztóm,de ha esetleg megcsípi milyen módszert alkalmazzak?(Hallotam olyat hogy itassak vele ecetes vizet,futassam sokat,több füvet adjak neki hogy kifossa)

Legjobb válasz: Kezdj el imádkozni és áss egy kis gödröt. Miért nem oltattad be?

Kezdj el imádkozni és áss egy kis gödröt. Miért nem oltattad be?
Nem tudom mit tehetsz ellene és elnézést, hogy nem konkrétan a kérdésre válaszolok, de ha megcsípi és minden jól megy nem pusztul el az annyiból elõnyösebb, hogy utána, szinte majdnem teljesen immunins lesz a szúnyogcsípésre. Legalábbis a mi házi nyulainknál így van! Amelyiket megcsípi és erõs a szervezete az késõbb már immunins a csípésre:)
Tudtommal a csipessel semmi gond csak ha fertözött volt aszunyog ha jol tudom ez egy virusbetegseg ha megkapta akkor annyi hallotam mar ismeretsegi körömben levagta es megette......,
Amúgy meg azért kell, hogy teljesen egészségesen oltasd be, mert az oltással egy legyengített kórokozót adnak be Neki, amit legyõz a szervezete, és védetté válik tõle.
A kérdező hozzászólása: amugy bevannak oltva, csak kérdeztem hogy van e olyan gyógymód
Nincs
Nincs, mint mondtam, a vírusok ellen védekezni lehet, de megölni õket nem tudod.Illetve elvileg a szervezetben vannak bizonyos vírusok ellen harcoló sejtek, de elég kicsi az esély, hogy túléli a nyúl ezeket a fertõzéseket.
Ha nincs beoltva és megcsípi az orrát akkor már mindegy mert úgy bedagad, hogy megfullad. Nem tudsz vele mit csinálni.
Április 11, november 11 és november 12.
Szia! Az én kisfiamat is Martinnak hivják:) ! Mi november 11-én tartjuk :D! 9, 5 hónapos baba anyuja
az enyém is martin.mi is november 11-én tartjuk.
Ti mikor tartjátok?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen Mindenkinek! Május közepére várjuk a Babát, vagyis Martint! :) Azt hiszem mi is november 11-én ünneplünk majd! Minden jót Mindenkinek!
Az én kisfiam 2009. május 26-án született és õ is Martin :D! Boldog babavárást!
Ki fogja hányni, vagy kiütése lesz tõle.
Emésztési zavarok, haspuffadás, bûzös, habos széklet jelentkezhet gluténérzékenység esetén. Sok esetben nem ennyire tipikusak a tünetek, ezért sajnos nem mindig derül ki elsõre, csak vérvizsgálat deríti ki az érzékenységet.
"Gluténallergia Glutén található a zabban, árpába, búzában, rozsban, a belõlük õrölt lisztben, amibõl a péksüteményeket, tésztákat, kenyereket készítik. A gyerekek általában, akárcsak a többi allergiát, 4-5 éves korukra kinövik. A gluténallergia tünetei: lassú növekedés, étvágytalanság, felfúvódott, puffadt has, kellemetlen szagú híg széklet. Ügyeljünk arra, hogy mindenféle tünettõl eltekintve csak 6 hónapos kortól kezdve vezessük be a glutént gyermekünk étrendjébe. Gluténmentes babarizssel, kukoricakásával csak 6 hónapos kortól kínáljuk gyermekünket."
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a segítséget!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!