Találatok a következő kifejezésre: Ha ennyire a cigi, miért (1 db)

Ha ennyire rossz a cigi, miért árulják, és miért dohányzik ennyi ember?

Legjobb válasz: a cigivel dopamin kerül a szervezetbe, ez jó közérzetet okoz. Késõbb utána lecsökken a szintje, ez okozza az elvonási tünetet és azért gyújt ujra hogyezt a jó érzést érezze

a cigivel dopamin kerül a szervezetbe, ez jó közérzetet okoz. Késõbb utána lecsökken a szintje, ez okozza az elvonási tünetet és azért gyújt ujra hogyezt a jó érzést érezze
Mert gyenge jellemû igénytelen, a többi embert leszaró fajzatok.
A dohányipar ebbõl ér ezáltal pedig nem kis jövedéki adó kerül be a kasszába, ezért árúlják.Nemcsak nikotinfüggõk léteznek akik maga a csökkent nikotinmennyiséget potolják az újabb cigikkel, vannak mint én megszokásból cigizõk.Egy adott mozdulat, például ha kávézok autómatán rágyujok, máskor viszont eszembe sem jut mert az adott dolog közben nem szoktam dohányozni.Ez már kialakult dolog, ugyanakkor nem okoz semmilyen problémát ha éppen nem gyujthatok rá majd csak fél nappal késõbb :)
Az az államot nem érdekli, hogy te hogyan teszed magad tönkre, de az annál inkább, hogyha megveszed megy a pénz az államnak ezért árulják...
Kimaradt hogy azért is dohányoznak emberek, mert pl. egy szolíd "jókislány" vagy "jófiú" kiléphet a szerepébõl, és egy idõre más lehet. A dohányzás elterjedt, látjuk a médiában. Egy régi krimi, a magánnyomozó az irodájában ül: füst és alkoholgõz. Apró ajándék egy fontos embernek: kubai szivar... Rögzült tudatalatti viselkedésforma, feltételes reflex...
Az elsõ válasz jól megindokolja, hogy miért dohányzik az ember. A dohány termékeket meg azért árulhatják, mert minden ország korrupciós mutatóját egyértelmüen meg tudja mutatni az, hogy egy lakosságra mérgezõ termék mennyire terjedhet el és milyen a hatóságok elnézõ magatartása. Magyarországon egyértelmû, hogy nagy a korrupció, hiszen a Közterület Felügyelet nem büntetet meg magánszemélyt a csikk eldobásáért és a Fogyasztó Védelmi Hatóság meg nem tiltja be a dohánytermékeket holott erre minden lehetõsége meg lenne mivel sokkal kevésbé ártalmas termékeket is betiltott már.
Hát a fene tudja, én pl. azért, mert szeretek dohányozni. Tudom, hogy egészségtelen, de nekem jól esik egy sör mellé, beszélgetéshez. Vagy munka után, amikor már jól elfáradtam és várom a buszt. Modnuk már abbahagytam, mert terhes vagyok, de nem áltatom magam azzal, hogy nem fogok visszaszokni, tudom magamról, hogy ha már nem szoptatok és társaságba megyek, úgyis el fogok csábulni. Hát ez van. Káros szokás, meg minden, de még mindig jobb, mint ha heroinozna az ember, vagy minden pénzét szerencsejátékra költené.
megszokásból, ja és menõzésbõl, és nem utolsósorban unalomûzés miatt.
Azért árulják, mert a sok adó, amit rátesznek, nem kevés bevétel az államnak.
Mert a cigi is drog, és az állam a díler...


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Kaphatok infarktust?

16 éves vagyok és sajnos már másfél éve cigizem. Van, hogy picit többet szívok, van hogy kevesebbet. Apám szívbeteg, neki volt infarktusa, nekem meg van, hogy néha beszúr a szívem. Nem nagyon, de mikor fáradt vagyok, vagy csak úgy a nap bármelyik szakán nem túl sűrűn de beszurkál. Mikor lefekszem aludni és hallom ahogy dobog a szívem valamiért annyira félek, hogy aludni alig merek. Nekem tényleg annyira rémisztő, hogy az a "valami" bennem állandóan ritmusra dolgozik és ha megáll akkor meghalok. Szóval az a tudat, hogy rá vagyok utalva, meg hogy kedve szerint bármikor megállhat és ezzel megölhet.. Ez így kicsit bután hangzik, de nagyon félek, hogy megáll vagy valamit csinál én meg rosszul járok vagy nagyon meghalok. Lehet valami bajom vele? Benne van, hogy 16 évesen megáll valakinek a szíve? Egyik volt ismerősöm 18 évesen összeesett és meghalt az utcán. Egyszerűen meghalt. Igaz, ő már szívbetegen született, de ez mindig eszembe jut, és nagyon félek. Mit mondtok erre?

12

Ha betekerem a leander levelét és elszívom mi bajom lehet?

tudom hogy hülye kérdés.(xd) de lécci normális válaszokat.

8

Miért gondolják sokan, hogy a "Malbi" az egy jó minőségű cigi, amivel fel lehet vágni?

A magyar sznobéria, a menőző fiatalok piedesztálra emelték a Marlborot, a "Majbi lájt" köztük a legkedveltebb cigi, mintha az valami húde minőséget képviselne. Holott aki élt USAban, mint én az tudja, hogy ott kint az egy proli/munkás cigi, kb a magyar Symphoniával van egy kategóriában ott és árban is abban a kategóriában van.

7

Régebb miért cigarettáztak annyian és mégis bírták a fizikai munkát/jó volt a tüdőkapacitásuk?

Manapság is sokakat ismerek, akik cigarettáznak, mégis kitűnő formában vannak és jól bírják a tempót, jobban sokszor, mint a nemdohányosok. Ez mitől van ?

5

A West ice márkájú mentolos cigiben hol van a mentol? A szűrőben vagy magában a dohányban?

5

A Lifa nevezetű cigiről mit lehet tudni? Ismeri valaki?

2

Milyen erősek ezek a cigik?

narancs Pall Mall:
Kék cigik:
ezüst Pall Mall:
világoszöld Pall Mall:
sötétzöld Pall Mall:
fehér alapon pink viráhmintás Pall Mall:
Dunhill Switch:
Marlboro Blue Frost:
piros cigik:
Valamint a véleményeteket is kérem róluk,légyszíves!:)

1

Dohányzási kérdések?

1. Hány éves korodban szoktál rá?
2. Most hány éves vagy?
3. Milyet szívsz,és mennyit?
4. Kedvenced?
5. Szüleid mit szóltak?
6. Fiú vagy lány vagy?
Csak kíváncsiság.
Elolvashatjátok,ha érdekel az enyém,de nem muszáj:
Sajnos 16 évesen szoktam rá. Most 19 vagyok. Általában kék Pall Mall,narancs Pall mall,kék multi,Dunhill Switch,vagy Marlboro Blue Frost-ot szívok.Naponta 6 szál. Kedvencem a Dunhill Switch,a Marlboro Blue Frost,és a narancs Pall Mall. 1 évig titkoltam,17 éves koromig. Majd 17. szülinapomon egyenesen a szemükbe mondtam. Nyilván nem örültek,de értékelték,hogy a szemükbe mondtam.(Azt a mai napig nem tudják,hogy előtte már 1 éve szívtam.)
És tudom,hogy egy lánytól nem szép,de lány vagyok.
És ti?:)
Előre is köszönöm a válaszokat!

6

Már 2. napja nem dohányzom. Mi az az idő amikor elmondható valakiről, hogy ha eddig kibírta, akkor letud szokni a cigiről?

28

Hogyan lehet leszokni a dohányzásról?

Egy erős dohányosnak hogy lehet leszokni a cigiről? A mamámról lenne szó. Naponta 3 doboz cigit szív el, és már csak 46%-os a tüdeje. Valaki aki már volt ilyen helyzetbe vagy akárki írja le hogyan lehet leszokni a cigiről. Nagyon fontos lenne, előre is köszi.!

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!