Találatok a következő kifejezésre: Ha ennyire a cigi, miért (1 db)

Ha ennyire rossz a cigi, miért árulják, és miért dohányzik ennyi ember?

Legjobb válasz: a cigivel dopamin kerül a szervezetbe, ez jó közérzetet okoz. Késõbb utána lecsökken a szintje, ez okozza az elvonási tünetet és azért gyújt ujra hogyezt a jó érzést érezze

a cigivel dopamin kerül a szervezetbe, ez jó közérzetet okoz. Késõbb utána lecsökken a szintje, ez okozza az elvonási tünetet és azért gyújt ujra hogyezt a jó érzést érezze
Mert gyenge jellemû igénytelen, a többi embert leszaró fajzatok.
A dohányipar ebbõl ér ezáltal pedig nem kis jövedéki adó kerül be a kasszába, ezért árúlják.Nemcsak nikotinfüggõk léteznek akik maga a csökkent nikotinmennyiséget potolják az újabb cigikkel, vannak mint én megszokásból cigizõk.Egy adott mozdulat, például ha kávézok autómatán rágyujok, máskor viszont eszembe sem jut mert az adott dolog közben nem szoktam dohányozni.Ez már kialakult dolog, ugyanakkor nem okoz semmilyen problémát ha éppen nem gyujthatok rá majd csak fél nappal késõbb :)
Az az államot nem érdekli, hogy te hogyan teszed magad tönkre, de az annál inkább, hogyha megveszed megy a pénz az államnak ezért árulják...
Kimaradt hogy azért is dohányoznak emberek, mert pl. egy szolíd "jókislány" vagy "jófiú" kiléphet a szerepébõl, és egy idõre más lehet. A dohányzás elterjedt, látjuk a médiában. Egy régi krimi, a magánnyomozó az irodájában ül: füst és alkoholgõz. Apró ajándék egy fontos embernek: kubai szivar... Rögzült tudatalatti viselkedésforma, feltételes reflex...
Az elsõ válasz jól megindokolja, hogy miért dohányzik az ember. A dohány termékeket meg azért árulhatják, mert minden ország korrupciós mutatóját egyértelmüen meg tudja mutatni az, hogy egy lakosságra mérgezõ termék mennyire terjedhet el és milyen a hatóságok elnézõ magatartása. Magyarországon egyértelmû, hogy nagy a korrupció, hiszen a Közterület Felügyelet nem büntetet meg magánszemélyt a csikk eldobásáért és a Fogyasztó Védelmi Hatóság meg nem tiltja be a dohánytermékeket holott erre minden lehetõsége meg lenne mivel sokkal kevésbé ártalmas termékeket is betiltott már.
Hát a fene tudja, én pl. azért, mert szeretek dohányozni. Tudom, hogy egészségtelen, de nekem jól esik egy sör mellé, beszélgetéshez. Vagy munka után, amikor már jól elfáradtam és várom a buszt. Modnuk már abbahagytam, mert terhes vagyok, de nem áltatom magam azzal, hogy nem fogok visszaszokni, tudom magamról, hogy ha már nem szoptatok és társaságba megyek, úgyis el fogok csábulni. Hát ez van. Káros szokás, meg minden, de még mindig jobb, mint ha heroinozna az ember, vagy minden pénzét szerencsejátékra költené.
megszokásból, ja és menõzésbõl, és nem utolsósorban unalomûzés miatt.
Azért árulják, mert a sok adó, amit rátesznek, nem kevés bevétel az államnak.
Mert a cigi is drog, és az állam a díler...


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Milyen Davidoff touch fajták vannak és mik az értékei? (nikotin, kátrány. )

0

Régen közintézményben nyitott térben lehetett dohányozni?

9

Miért van az, hogy már annyiszor megfogadtam, hoyg többet nem cigizek, majd mindig rágyújtok megint? Pedig tudom, hogy nem kell!

Időszakonként mindig elcsábulok, rágyújtok. Pedig teljesen tisztában vagyok vele, hogy nincs szükségem a cigire, büdös, drága, hülyeség.
De időnként megint rágyújtok. Pl. Nem cigiztem 3 hete, most megint eszembe jutott, hogy jó lenne cigizni.
És ezt csinálom 1 éve.
Pl nyáron cigiztem júniusban, majd augusztus elején, majd szeptember elején.
Nem érzek olyan erős késztetést, hogy "jajj meghalok ha nem cigizhetek" csak egyszerűen elő jön, hogy jó.
Káros, meg utálom mikor cigiszagom van, de valahogy jó érzés addig amíg cigizek...
Nem értem hogyan.
Elszívok 1-2 szálat, majd utána eszembe jut, hogy nem is kell, majd elő jön, hogy de jó lenne elszívni most is egyet...
Mégis ez mitől van? Tehát nem cigizek mindig, csak időnként jön elő, de nem napi szinten, ilyen havi szinten. Tudom, hogy nem jó, meg nem is kell, de jön, hogy jó lenne.
Ez valami tudat alatti függőség?

7

Ha légcsőhurutom van és úgy cigizek, az nagyon rossz?

1

Szerintetek hol tudok venni Nyíregyházán Djarum Black cigarettát?

1

Nikotin tapasszal leszokott már valaki a cigről?

Le szeretnék szokni...de..nincs sok akarateröm...Kaptam tapaszt..igaz...2hónapja lejárt...felraktam...tényleg nem kell annyira...ma is csak 3szálat szivtam...(Több mint egy dobozzal szivtam idáig).Van valaki aki leszokott a tapasszal?

5

Most rá vagyok szokva a cigire vagy nem?

Az van,hogy csak akkor szívom mikor épp elkap a gondolat nem kényszeresen hanem mikor kedvem van azaz épp arra gondolok úgy van,hogy 1 hétig nem szívom utána eszembe jut és napi 1-2 szál utána egy ideig megint szünet utána megint párszál de egyhuzamba nem cigarettázok! lassan fél éve! Ez mit jelent nem tudok rászokni?

2

Ez jó ciginek számít? Melyik itthoninak felel meg kb?

http://fn.hir24.hu/Root/Shared/Pictures/2013/07/30/ukran-cig..

7

Hogyan szokjak le a cigiről?

Tippek vagy bármi jöhet

6

Hol lehet olcsóbban Djarum cigarettát vásárolni?

Itthon kb 2000Ft / doboz az ára, így a kérdésem léynege az lenne, hogy nem tudjátok-e hogy hol / hogy lehe tolcsóbban szerezni? esetleg külföldröl?

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!