Találatok a következő kifejezésre: Ha en allampolgar vagyok, a ferjem (4 db)

Ha en magyar allampolgar vagyok, a ferjem olasz, es a gyermekunk Spanyolorszagban fog megszuletni, akkor o milyen allampolgar lesz?

Legjobb válasz: Nem tudom a spanyol törvényeket, mert minden országban más ha ott születik megkapja-e azzal az állampolgárságot is vagy nem. két állampolgársága lehet valakinek. úgy tudom hogy kettös állampolgárság nem lehet szoval ha valaki olaszhoz házasodik le kell mondani a magyar állampolgárságárol és utánna vissza honosítani. (vicces) szóval a gyerekednek megkérheted a magyar papírjait neki a te rßeszedröl automatikusan jár. aztán döntsétek el mit akartok hogy spanyol(ha az ott születéssel lehetséges) vagy olaszt választjátok.

Nem tudom a spanyol törvényeket, mert minden országban más ha ott születik megkapja-e azzal az állampolgárságot is vagy nem. két állampolgársága lehet valakinek. úgy tudom hogy kettös állampolgárság nem lehet szoval ha valaki olaszhoz házasodik le kell mondani a magyar állampolgárságárol és utánna vissza honosítani. (vicces) szóval a gyerekednek megkérheted a magyar papírjait neki a te rßeszedröl automatikusan jár. aztán döntsétek el mit akartok hogy spanyol(ha az ott születéssel lehetséges) vagy olaszt választjátok.
a gyermek nem kapja meg a spanyol allampolgarsagot, csak 1 evvel a szuletese utan. A szuleteskor a magyar es az olasz allampolgarsag igenyelheto. A gyermek 1 eves koraban kerheti a spanyol allampolgarsagot, amit a tobbivel 18 eves koraig tarthat meg, utana valasztania kell, hogy spanyol akar-e lenni vagy nem, ha igen, akkor a tobbirol le kell mondania, ha nem, akkor csk spanyolrol. (nincs kettos vagy tobbes allampolgarsag).
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszt!

Ha en Magyar Allampolgar vagyok, a ferjem osztrak, es a babank ausztriaban születik meg? Kettös Allampolgarsagot kap automatikusan?

En nagyon szeretnem ha a magyart is megkapna!

Legjobb válasz: Szia! Az egyik ismerõsöm Angliában szülte meg a kislányát, és csak az angol állampolgárságot kapta meg. Azt sajnos nem tudom, hogy Ausztriára is ez a jellemzõ, mivel szomszédos ország, de az is lehet, hogy ez nem számít. Sajna csak ennyit tudtam segíteni.

Szia! Az egyik ismerõsöm Angliában szülte meg a kislányát, és csak az angol állampolgárságot kapta meg. Azt sajnos nem tudom, hogy Ausztriára is ez a jellemzõ, mivel szomszédos ország, de az is lehet, hogy ez nem számít. Sajna csak ennyit tudtam segíteni.
Mink Németországban lakunk.Magyar állampolgárok vagyunk.Jelenleg a gyerekek is magyar állampolgárok.Ha letelik a 8 bejelentett itt töltött év, kérhetünk nekik Német állampolgárságot.Akkor 16 éves korukig 2 ös állampolgárok lesznek és ök döntik el melyiket válasszák.
Szerintem olyan állampolgár lesz ahol megszületik! Tehát osztrák..
Megkapja a kettos allampolgarsagot, de nem automatikus. Kervenyezni kell a magyar szuletesi anyakonyvi kivonatot, azon mar rajta lesz, hogy magyar. Azon ne csodalkozz, ha esetleg csak a magyar allampolgarsag lesz rairva. Nalunk a magyar anyakonyvin az van, hogy magyar, az utlevelben is, mig az olasz hivatalos papirokon meg olasz allampolgar a fiam. :o)
Szia, van olyan, hogy leszármazási jogcím, ez alapján lehet kettõs állampolgár, mivel te magyar vagy joga van magyar állampolgársághoz, és mivel a férjed osztrák így ahhoz is, találtam neked egy cikket, bemásolom.. kettös állampolgárság Kedves Ágnes Én ausztirában élek, és itt is vagyok férjnél. Már csak napok kérdése hogy megszülessen elsö gyermekünk. Szeretnénk ha ö megkaphatná a magyar és osztrák állampolgárságot is. Van ilyenre még lehetöség? Ha igen , hol tudok utána járni mire van hozzá szükségünk? És hol tudom kérdelmezni? Köszönettel: Nikolett 1001. kérdés: nickole.s 2010-03-12 20:00:09 Kedves Nikolett! Az Európai Unió nem szabályozza az állampolgárság megszerzésének kérdését, arra az egyes tagállamok nemzeti jogszabályai vonatkoznak. Az osztrák állampolgárság megszerzésével kapcsolatos kérdésekben a kinti állampolgársági törvény az irányadó, errõl az illetékes kinti hivatal szolgálhat részletes felvilágosítással, illetve a hivatalos osztrák tájékoztató oldalon olvashat róla: http://help.gv.at/Content.Node/26/Seite.260000.html Magyarországon az állampolgárságról szóló 1993. évi LV. törvény értelmében születésétõl fogva magyar állampolgárnak tekintendõ a magyar állampolgár gyermeke, függetlenül születési helyétõl. Mindezek értelmében az Önök gyermeke ausztriai születése ellenére az Ön révén magyar állampolgár már biztosan lesz. (Az édesapa révén feltehetõen osztrák állampolgárságot is szerez.) A magyar állampolgárok külföldön történt anyakönyvi eseményeit Magyarországon is anyakönyveztetni kell, ezért szükséges lesz majd a gyermek hazai anyakönyvezése. Magyarországon egy speciális anyakönyv tartalmazza a magyar állampolgárok külföldön történt anyakönyvi eseményeit, az ún. hazai anyakönyv, melyet a fõvárosi fõjegyzõ vezet. A születés hazai anyakönyvezését formanyomtatványon kell együttesen kérelmeznie a gyermek szüleinek. Az ügyintézést a kinti magyar konzulátuson keresztül is lehet kezdeni, illetve meghatalmazott útján Magyarországon is intézhetõ a magyar anyakönyvezés. A témában figyelmébe ajánljuk az alábbi oldalt: http://www.euvonal.hu/index.php?op=kerdesvalasz_reszletes&ke.. Üdvözlettel:
A kérdező hozzászólása: Nagyon szepen köszönöm a valaszokat! Sokat segitettetek!

Én román állampolgár vagyok magyar személyivel. Férjem szír állampolgár állandó tartózkodási engedéllyel.3 gyerekünket hogy tudnám a nevére iratni? Mert még mindíg az én nevemet viselik. (Ha egyátalán lehet. )

Legjobb válasz: A gyerekek magyar állampolgárok? Az õ gyerekei? Ha az övé, akkor apaságit kell csinálnia, hogy elismeri a gyerekeket, aztán minkettõtök aláírásával beadjátok a névváltoztatási kérelmet. (Miért nem adott apaságit már a születésekkor?) Ha nem az õ gyerekei, akkor az apának le kell mondania a gyerkekrõl és hozzá kell járulnia, hogy a férjed örökbefogadja õket. Akkor mindhárom résztvevõ aláírásával egy örökbefogadást kell elindítanotok.

A gyerekek magyar állampolgárok? Az õ gyerekei? Ha az övé, akkor apaságit kell csinálnia, hogy elismeri a gyerekeket, aztán minkettõtök aláírásával beadjátok a névváltoztatási kérelmet. (Miért nem adott apaságit már a születésekkor?) Ha nem az õ gyerekei, akkor az apának le kell mondania a gyerkekrõl és hozzá kell járulnia, hogy a férjed örökbefogadja õket. Akkor mindhárom résztvevõ aláírásával egy örökbefogadást kell elindítanotok.
A kérdező hozzászólása: A gyerekeim is román állampolgárok és a férjem gyerekei.
A kérdező hozzászólása: Így is az a menete amit írtál és biztos sikerül?


Igényelhetem a gyest? Jelenleg gyed-en vagyok! 180 munkanapom van és nem tutom hogy igényelhetem a gyest! Ha igényelhetem mi kell hozzá? Hozzáteném hogy nem vagyok magyar állampolgár, de a gyeekem és férjem igen.

Legjobb válasz: én itt élek már egy ideje, és ritkán járunk haza. eddig minden juttatást itt kaptam, csak a gyest nem tudom hogy kaphatom-e!

A kérdező hozzászólása: én itt élek már egy ideje, és ritkán járunk haza. eddig minden juttatást itt kaptam, csak a gyest nem tudom hogy kaphatom-e!
Akkor meg szerintem kaphatod. Érdeklõdd meg a hivatalban, sajnos nem tudok ebben segíteni. De ahogy elnézem, mások sem nagyon. :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a véleményed
Akkor igényeld a hazádban.
http://www.hrportal.hu/hr/mikor-jar-a-hazankban-dolgozo-kulf.. A fenti linken található cikkben mindent megtalálsz.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a linket!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!