Találatok a következő kifejezésre: Ha en allampolgar vagyok, a (17 db)

Ha illegálisan kint vagy a szintén illegális pároddal és kint születik gyerek akkor a gyerek amerikai állampolgár lesz? Ha igen akkor én igényelhetem a zöldkártyát?

Legjobb válasz: Egy kedves barátom így járt. Mindketten illegálisan voltak Amerikában. Mindketten feketén dolgoztak. A barátom favágóknál a barátnõje fekete mosogató volt. 3 évig elvoltak úgy, hogy csak 10-15 alkalommal kellett költözködniük, mert a szokásos bevándorlási razzia volt. De mindig megoldották. Tovább mentek egy másik városba és tovább dolgoztak. 3 év után jött a baba. Persze se biztosítás se tb semmi.. A baba egy New yorki kórházban született Eliza lett a neve.. A kislány amerikai állampolgár lett, de a szülõknek annyi lett. Amit 3 év alatt kemény munkával összespóroltak (a barátom elmondása szerint volt pár millió forint átszámolva) azt majdnem a háromnegyed ment is a kórházi számlákra, és a babára. Ezek után nem volt értelme ott maradni, mert nem volt annyi pénzük hogy eltartsák a kicsit..Hazajöttek.. Ha a kislány betölti a 21 évét õ bármikor visszamehet mert õ amerikai/magyar állampolgár..De a szülõk jelenleg tiltó listán vannak..

Egy kedves barátom így járt. Mindketten illegálisan voltak Amerikában. Mindketten feketén dolgoztak. A barátom favágóknál a barátnõje fekete mosogató volt. 3 évig elvoltak úgy, hogy csak 10-15 alkalommal kellett költözködniük, mert a szokásos bevándorlási razzia volt. De mindig megoldották. Tovább mentek egy másik városba és tovább dolgoztak. 3 év után jött a baba. Persze se biztosítás se tb semmi.. A baba egy New yorki kórházban született Eliza lett a neve.. A kislány amerikai állampolgár lett, de a szülõknek annyi lett. Amit 3 év alatt kemény munkával összespóroltak (a barátom elmondása szerint volt pár millió forint átszámolva) azt majdnem a háromnegyed ment is a kórházi számlákra, és a babára. Ezek után nem volt értelme ott maradni, mert nem volt annyi pénzük hogy eltartsák a kicsit..Hazajöttek.. Ha a kislány betölti a 21 évét õ bármikor visszamehet mert õ amerikai/magyar állampolgár..De a szülõk jelenleg tiltó listán vannak..
A kérdező hozzászólása: Thanks!
Amerikai állampolgár lesz, de amikor beadjátok a kérvényt, valószínû, hogy kitoloncolnak és 10 évre kitiltanak. A gyerek természetesen elvileg bármikor visszamehet.

Ha en magyar allampolgar vagyok, a ferjem olasz, es a gyermekunk Spanyolorszagban fog megszuletni, akkor o milyen allampolgar lesz?

Legjobb válasz: Nem tudom a spanyol törvényeket, mert minden országban más ha ott születik megkapja-e azzal az állampolgárságot is vagy nem. két állampolgársága lehet valakinek. úgy tudom hogy kettös állampolgárság nem lehet szoval ha valaki olaszhoz házasodik le kell mondani a magyar állampolgárságárol és utánna vissza honosítani. (vicces) szóval a gyerekednek megkérheted a magyar papírjait neki a te rßeszedröl automatikusan jár. aztán döntsétek el mit akartok hogy spanyol(ha az ott születéssel lehetséges) vagy olaszt választjátok.

Nem tudom a spanyol törvényeket, mert minden országban más ha ott születik megkapja-e azzal az állampolgárságot is vagy nem. két állampolgársága lehet valakinek. úgy tudom hogy kettös állampolgárság nem lehet szoval ha valaki olaszhoz házasodik le kell mondani a magyar állampolgárságárol és utánna vissza honosítani. (vicces) szóval a gyerekednek megkérheted a magyar papírjait neki a te rßeszedröl automatikusan jár. aztán döntsétek el mit akartok hogy spanyol(ha az ott születéssel lehetséges) vagy olaszt választjátok.
a gyermek nem kapja meg a spanyol allampolgarsagot, csak 1 evvel a szuletese utan. A szuleteskor a magyar es az olasz allampolgarsag igenyelheto. A gyermek 1 eves koraban kerheti a spanyol allampolgarsagot, amit a tobbivel 18 eves koraig tarthat meg, utana valasztania kell, hogy spanyol akar-e lenni vagy nem, ha igen, akkor a tobbirol le kell mondania, ha nem, akkor csk spanyolrol. (nincs kettos vagy tobbes allampolgarsag).
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszt!
Magyar.
Magyar lesz, mint a szulei
Magyar sajna nem amerika anglia..
nem lesz brit, csak 1983-ig lehetett ott születéssel megszerezni
Kérvényezni lehet majd az angol állampolgárságát, ha az elsõ két évében nem hagyta el huzamosabb idõre az országot.
Ez már amerikában is csak úgy mûxik ha a szülést megelõzõ évben már igazolhatóan, és életvitelszerûen kint éltél.


Ha én nem vagyok magyar állampolgár de a gyerekeim itt születtek nem automatikus nekik a magyar állampolgárság?

Legjobb válasz: Nem, de ha itt fognak élni és tanulni, akkor "nagyon könnyen" (pár év alatt) megkapják.

Nem, de ha itt fognak élni és tanulni, akkor "nagyon könnyen" (pár év alatt) megkapják.
Ha egyik fél sem magyar attól, hogymagyarországon születik nem kapja meg automatikusan az állampolgárságot. Ez minden országban másképpen van, van ahol a születés jogán automatikusan jár az állampolgárság valahol nem.
Ha Magyarországon lakóhellyel rendelkezõ hontalanok a szülei, akkor megkapja. (Hontalan= az a személy, akit saját törvényei szerint egyetlen állam sem tekint polgárának.) Mindezt a gyermeki hontalanság kiküszöbölésére. Akkor is megkapja automatikusan, ha Magyarországon talált ismeretlen szülök gyermeke. Ez is csak vélelmezett állampolgárság, ellenbizonyításig áll fent. (Pl. kiderül, hogy anya nem hontalan, hanem orosz állampolgár, akkor a gyermek elveszti magyar állampolgárságát, vagy fény derül arra, hogy a szülõk lakóhellyel nem rendelkezõ hontalanok, nem pedig ismeretlenek, a gyermek ekkor is elveszti az állampolgárságát.) Egyébként nem automatikus. Kedvezményt jelenthet honosításnál, ugyanis, az, aki az ország területén született, és kiskorúsága idején magyarországi lakóhelyet létesített (és az is aki hontalan), az 5 évi folyamatos lakóhely esetén honosítást kérhet.

Ha en Magyar Allampolgar vagyok, a ferjem osztrak, es a babank ausztriaban születik meg? Kettös Allampolgarsagot kap automatikusan?

En nagyon szeretnem ha a magyart is megkapna!

Legjobb válasz: Szia! Az egyik ismerõsöm Angliában szülte meg a kislányát, és csak az angol állampolgárságot kapta meg. Azt sajnos nem tudom, hogy Ausztriára is ez a jellemzõ, mivel szomszédos ország, de az is lehet, hogy ez nem számít. Sajna csak ennyit tudtam segíteni.

Szia! Az egyik ismerõsöm Angliában szülte meg a kislányát, és csak az angol állampolgárságot kapta meg. Azt sajnos nem tudom, hogy Ausztriára is ez a jellemzõ, mivel szomszédos ország, de az is lehet, hogy ez nem számít. Sajna csak ennyit tudtam segíteni.
Mink Németországban lakunk.Magyar állampolgárok vagyunk.Jelenleg a gyerekek is magyar állampolgárok.Ha letelik a 8 bejelentett itt töltött év, kérhetünk nekik Német állampolgárságot.Akkor 16 éves korukig 2 ös állampolgárok lesznek és ök döntik el melyiket válasszák.
Szerintem olyan állampolgár lesz ahol megszületik! Tehát osztrák..
Megkapja a kettos allampolgarsagot, de nem automatikus. Kervenyezni kell a magyar szuletesi anyakonyvi kivonatot, azon mar rajta lesz, hogy magyar. Azon ne csodalkozz, ha esetleg csak a magyar allampolgarsag lesz rairva. Nalunk a magyar anyakonyvin az van, hogy magyar, az utlevelben is, mig az olasz hivatalos papirokon meg olasz allampolgar a fiam. :o)
Szia, van olyan, hogy leszármazási jogcím, ez alapján lehet kettõs állampolgár, mivel te magyar vagy joga van magyar állampolgársághoz, és mivel a férjed osztrák így ahhoz is, találtam neked egy cikket, bemásolom.. kettös állampolgárság Kedves Ágnes Én ausztirában élek, és itt is vagyok férjnél. Már csak napok kérdése hogy megszülessen elsö gyermekünk. Szeretnénk ha ö megkaphatná a magyar és osztrák állampolgárságot is. Van ilyenre még lehetöség? Ha igen , hol tudok utána járni mire van hozzá szükségünk? És hol tudom kérdelmezni? Köszönettel: Nikolett 1001. kérdés: nickole.s 2010-03-12 20:00:09 Kedves Nikolett! Az Európai Unió nem szabályozza az állampolgárság megszerzésének kérdését, arra az egyes tagállamok nemzeti jogszabályai vonatkoznak. Az osztrák állampolgárság megszerzésével kapcsolatos kérdésekben a kinti állampolgársági törvény az irányadó, errõl az illetékes kinti hivatal szolgálhat részletes felvilágosítással, illetve a hivatalos osztrák tájékoztató oldalon olvashat róla: http://help.gv.at/Content.Node/26/Seite.260000.html Magyarországon az állampolgárságról szóló 1993. évi LV. törvény értelmében születésétõl fogva magyar állampolgárnak tekintendõ a magyar állampolgár gyermeke, függetlenül születési helyétõl. Mindezek értelmében az Önök gyermeke ausztriai születése ellenére az Ön révén magyar állampolgár már biztosan lesz. (Az édesapa révén feltehetõen osztrák állampolgárságot is szerez.) A magyar állampolgárok külföldön történt anyakönyvi eseményeit Magyarországon is anyakönyveztetni kell, ezért szükséges lesz majd a gyermek hazai anyakönyvezése. Magyarországon egy speciális anyakönyv tartalmazza a magyar állampolgárok külföldön történt anyakönyvi eseményeit, az ún. hazai anyakönyv, melyet a fõvárosi fõjegyzõ vezet. A születés hazai anyakönyvezését formanyomtatványon kell együttesen kérelmeznie a gyermek szüleinek. Az ügyintézést a kinti magyar konzulátuson keresztül is lehet kezdeni, illetve meghatalmazott útján Magyarországon is intézhetõ a magyar anyakönyvezés. A témában figyelmébe ajánljuk az alábbi oldalt: http://www.euvonal.hu/index.php?op=kerdesvalasz_reszletes&ke.. Üdvözlettel:
A kérdező hozzászólása: Nagyon szepen köszönöm a valaszokat! Sokat segitettetek!

Ha nagyobb háború törne ki több ország részvételével és én kettős állampolgár lennék és újra beindulna a legénység besorozása mind két országban ahol állampolgár vagyok és mindkét országból megkapnám a behívót melyik parancsnak kell eleget tegyek?

Mondjuk ha az egyik behívónak eleget teszek akkor a másik behívó parancs figyelmen kívül hagyása dezertálásnak számít és büntethet? leszek ezért? Az adott országban priuszom lesz? Mi van ha a két állam amelyekben állampolgár vagyok szövetséges és ugyanazon oldalon lép be a háborúba és úgy hívnak be mindkét helyre? Mi van ha a két ország ellentétes oldalon lép be a háborúba és úgy hívnak be mindkét helyre katonának?

Legjobb válasz: Adott országtól függ. De ha éppen olyan országgal vannak hadban, amelynek az egyik állampolgára vagy, akkor szerintem elõbb kerülsz fogolytáborba, mint a hadseregbe (lásd: japánok Amerikában a második vh alatt, pedig õk nem is voltak kettõs állampolgárok). Mindenesetre érthetõ nem valószínû, hogy dilemmával találkoznál, ellenben gyanúval annál inkább.

Adott országtól függ. De ha éppen olyan országgal vannak hadban, amelynek az egyik állampolgára vagy, akkor szerintem elõbb kerülsz fogolytáborba, mint a hadseregbe (lásd: japánok Amerikában a második vh alatt, pedig õk nem is voltak kettõs állampolgárok). Mindenesetre érthetõ nem valószínû, hogy dilemmával találkoznál, ellenben gyanúval annál inkább.
Nem véletlenül van a mondás, hogy nem lehet egyszerre két Istent hinni, két hazát szolgálni.
A kérdező hozzászólása: Olyankor mondjuk mi van ha a két ország együtt egy oldalon szövetségben lép be a háborúba és mindkét országból megkapom a katonai behívómat és az egyiknek ország behívásának mondjuk eleget teszek, beállok katonának, akkor a másik országban ahonnan szintén megkaptam a beívómat de nem tettem eleget állampolgári kötelességemnek eljárás indulhat ellenem és megbüntethetnek. Jelzem a két ország szövetséges.
Ezt a két országnak kell elintézniük, de ha közös ahadsereg, akkor valószínûleg nem lesz gond. És hangsúlyozom: a konkrét törvényektõl függ, mikor vagy hadköteles. Mert ha pl. nincs állandó lakhelyed az egyik országban, akkor lehet, hogy ez felmentést ad a besorozás alól. Nincsenek egyetemes törvények ezzel kapcsolatban.
Európában már nem nagyon soroznak. Profi hadsereg van már szinte mindenütt.
És egy 3. országból haza kell jönnöm, ha éppen nyaralok és behívót kapok?

Ha a gyermekem Németországban született (2010-ben), az apja és én is magyar állampolgárok vagyunk, (így ö is az lett) lehet e valamennyi idö után automatikusan német, esetleg kettös állampolgár? Ha ö lehet én is megkaphatom utána?

Legjobb válasz: én úgy tudom hogy az hogy egy adott országban születik akor még nem kapja meg az állampolgárságot, pláne ha egyik szülõ sem az adott ország állampolgára. de az meg pláne abszurdum lenne ha ezekután még te is megkapnád :) ilyen nincs ez nem így mûködik.

én úgy tudom hogy az hogy egy adott országban születik akor még nem kapja meg az állampolgárságot, pláne ha egyik szülõ sem az adott ország állampolgára. de az meg pláne abszurdum lenne ha ezekután még te is megkapnád :) ilyen nincs ez nem így mûködik.
A kérdező hozzászólása: ezért kérdezem... A konzulátuson zagyváltak vmit, hogy 8 év után mi is megkaphatjuk egy ismerös emlegetett valami 4 évet, én sem tudom. Nem mintha ez lenne a legfontosabb csak gondoltam, ha lehetösege van ra. Sajnos mindenki mást mond, minden portálon mást írnak, még a konzulátuson sem tudnak megegyezni, hogy is van pontosan. Ha majd egyszer világos lesz a helyzet...
jah én is félreértelmeztem kicsit a kérdést. tehát ti még most is ott éltek? és már elég régóta? mert akkor más lehet a helyzet.. sõt ha már annyi ideje akkor tényleg nem kizárt hogy megkaphatjátok ti is.. azt hittem hogy csak épp kint született a gyerek de ti itthon éltek már.
A kérdező hozzászólása: egészen pontosan 5 éve élünk kint és úgy tervezzük, szeretnénk még maradni. A magyar állampolgárságomat nemnagyon szeretném feladni, ha kettösre mód van úgy megfontolnám. Bár lehet nincs rá lehetöség, akkor úgysem aktuális.
az én nagyim amcsiba ment és amikor az unokatesóim megszülettek, automatikusan amerikai állampolgárok lettek de a nagyim ettõl még nem lett amerikai állampolgár és ez tuti így volt40 évvel ezelõtt

Én román állampolgár vagyok magyar személyivel. Férjem szír állampolgár állandó tartózkodási engedéllyel.3 gyerekünket hogy tudnám a nevére iratni? Mert még mindíg az én nevemet viselik. (Ha egyátalán lehet. )

Legjobb válasz: A gyerekek magyar állampolgárok? Az õ gyerekei? Ha az övé, akkor apaságit kell csinálnia, hogy elismeri a gyerekeket, aztán minkettõtök aláírásával beadjátok a névváltoztatási kérelmet. (Miért nem adott apaságit már a születésekkor?) Ha nem az õ gyerekei, akkor az apának le kell mondania a gyerkekrõl és hozzá kell járulnia, hogy a férjed örökbefogadja õket. Akkor mindhárom résztvevõ aláírásával egy örökbefogadást kell elindítanotok.

A gyerekek magyar állampolgárok? Az õ gyerekei? Ha az övé, akkor apaságit kell csinálnia, hogy elismeri a gyerekeket, aztán minkettõtök aláírásával beadjátok a névváltoztatási kérelmet. (Miért nem adott apaságit már a születésekkor?) Ha nem az õ gyerekei, akkor az apának le kell mondania a gyerkekrõl és hozzá kell járulnia, hogy a férjed örökbefogadja õket. Akkor mindhárom résztvevõ aláírásával egy örökbefogadást kell elindítanotok.
A kérdező hozzászólása: A gyerekeim is román állampolgárok és a férjem gyerekei.
A kérdező hozzászólása: Így is az a menete amit írtál és biztos sikerül?

Ha a párom külföldi állampolgár, én meg magyar, és még nem vagyunk házasok, akkor hogy lehet megoldani, hogy kettős állampolgár legyen a kisbabánk?

Sziasztok!

Legjobb válasz: Nem minden esetben igaz, hogy magyar állampolgár lesz a gyerek. Mi Németországban élünk, mindketten magyarok vagyunk. De mivel itt fogok szülni, nekünk kell majd eldönteni, hogy magyar VAGY német legyen, mert itt nincs kettõs állampolgárság. Tehát ha a németet választjuk, le kell mondani a magyarról. Fontos lenne tudni, hogy melyik országról is van szó.

Nem minden esetben igaz, hogy magyar állampolgár lesz a gyerek. Mi Németországban élünk, mindketten magyarok vagyunk. De mivel itt fogok szülni, nekünk kell majd eldönteni, hogy magyar VAGY német legyen, mert itt nincs kettõs állampolgárság. Tehát ha a németet választjuk, le kell mondani a magyarról. Fontos lenne tudni, hogy melyik országról is van szó.
ha kint szulsz kulfoldon azt az allampolgarsagot kapja meg a gyerek ahol szuletik! ha pedig meg te sem vagy kulfoldi allampolgar akkor sponzoraljon a parod!
1993. évi LV. törvény a magyar állampolgárságról 3. § (1) Születésénél fogva magyar állampolgárrá válik a magyar állampolgár gyermeke. Tehát a magyar állampolgárságot mindenképpen megkapja, a születési helyétõl függetlenül. Hogy a párod állampolgárságával is így van-e, azt az õ országa állampolgársági törvényébõl lehetne megtudni.
Nálunk ugyanez a helyzet.Tudni kéne, hogy a párod melyik országból való.Magyarországon ha szülsz, akkor a kicsi magyar lesz. Én párom szlovákiai, én ott szülök, így lesz a babám kettõs állampolgár. Azt nem tudom mi a helyzet ha nem vagytok házasok, de mi ezzel kapcsolatban mindent az anyakönyvvezetõnél kérdeztünk meg.
Ez egy kicsit kusza. Magyar állampolgárságú anya gyerek magyar állampolgár lesz, függetlenül a szülés helyétõl. A többi a másik állam törvényeitõl függ. Környezõ államokkal olyan megegyezés van, ami kizárja a kettõs állampolgárságot. Nõvéreméknek el kellett dönteniük, hogy szlovák VAGY magyar állampolgár legyen-e!!!
A mäsodik välaszolonak igaza van, mindegy hol születik a baba a magyar polgär gyereke magyar lesz mindenkäpp.Az anyakönyvezetötöl kärdeztem meg.Mi häzasok vagyunk, Ausztriäban fogok szülni, mikor megszületik a baba, meg lesz az oszträk anyakönyve, azt elviszük Magyarorszägba, le kell forditatni magyar nyelvre äs azzal kell be menni a helyi hivatalba, Kettös ällampolgäru lesz a baba.
Mi is ebben a cipõben voltunk (igaz házasságban). Én román állampolgár voltam (és vagyok is, mert a kettõs állampolgárság Romániában megengedett)a két gyerekem meg automatikusan magyar állampolgár (mivel itt szültem), de jogosultak a román állampolgárságra is, ami egy külön adminisztratív procedúra és 18 éves korukig kérhetik. A mi esetünkben ez van, de természetesen ezt mindig az adott állam határozza meg. Tehát érdemes látni mindkét állam alkotmányos törvényeit erre vonatkozóan még a szülés elõtt, hogy ennek megfelelõen készüljetek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszát! Egy kicsit bonyolult a helyzet, mert párom egyébként magyar, magyarnak született, csak 2 évesen kivitték Dániába, és így dán állampolgár lett. A magyar állampolgárság készülõben van neki, így kettõs állampolgár lesz majd, ha egyszer elkészül :-) És ebben az esetben hogy milyen állampolgár lesz a baba? Valaki ismeri a dán jogszabályokat? Köszi mégegyszer

Ha ki szeretnénk menni a feleségemmel külföldre (New York-ba), és kint születne meg a kisbabánk, azzal ő kettős állampolgár lenne? (Én és a párom is magyar állampolgárok vagyunk. )

A kiköltözéssel kapcsolatban érdekelne még egysmás:

Legjobb válasz: ha ott szuletik akkor megkapja az amerikai allampolgarsagot(asszem) de ezzel ti nem sokra mentek hiszen nektek nincs allampolgarsagotok es letelepedesi vizumotok sem munka es allando lakcim nelkul. az a masik dolog hogy 27 hetes terhesen mar nem is repulhet plane nem hinnem hogy beengedik az usa-ba, tehat joval elobb ki kene menni hogy ott szulessen a baba. viszont csak 90 napot tolthettek vizum nelkul kint.es ha nem dolgoztok es nincs biztositasotok akkor minden rengeteg penzbe kerul. azt meg ha jol tudom nem lehet megcsinalni hogy turistakent kint maradsz es munkat keresel.

ha ott szuletik akkor megkapja az amerikai allampolgarsagot(asszem) de ezzel ti nem sokra mentek hiszen nektek nincs allampolgarsagotok es letelepedesi vizumotok sem munka es allando lakcim nelkul. az a masik dolog hogy 27 hetes terhesen mar nem is repulhet plane nem hinnem hogy beengedik az usa-ba, tehat joval elobb ki kene menni hogy ott szulessen a baba. viszont csak 90 napot tolthettek vizum nelkul kint.es ha nem dolgoztok es nincs biztositasotok akkor minden rengeteg penzbe kerul. azt meg ha jol tudom nem lehet megcsinalni hogy turistakent kint maradsz es munkat keresel.
A kicsi nem kapna egybõl amerikai állampolgárságot.Részt kell venni/azt hiszem 4/terhesgondozáson.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!