Találatok a következő kifejezésre: Ha en allampolgar vagyok, (20 db)

Ha én nem vagyok magyar állampolgár de a gyerekeim itt születtek nem automatikus nekik a magyar állampolgárság?

Legjobb válasz: Nem, de ha itt fognak élni és tanulni, akkor "nagyon könnyen" (pár év alatt) megkapják.

Nem, de ha itt fognak élni és tanulni, akkor "nagyon könnyen" (pár év alatt) megkapják.
Ha egyik fél sem magyar attól, hogymagyarországon születik nem kapja meg automatikusan az állampolgárságot. Ez minden országban másképpen van, van ahol a születés jogán automatikusan jár az állampolgárság valahol nem.
Ha Magyarországon lakóhellyel rendelkezõ hontalanok a szülei, akkor megkapja. (Hontalan= az a személy, akit saját törvényei szerint egyetlen állam sem tekint polgárának.) Mindezt a gyermeki hontalanság kiküszöbölésére. Akkor is megkapja automatikusan, ha Magyarországon talált ismeretlen szülök gyermeke. Ez is csak vélelmezett állampolgárság, ellenbizonyításig áll fent. (Pl. kiderül, hogy anya nem hontalan, hanem orosz állampolgár, akkor a gyermek elveszti magyar állampolgárságát, vagy fény derül arra, hogy a szülõk lakóhellyel nem rendelkezõ hontalanok, nem pedig ismeretlenek, a gyermek ekkor is elveszti az állampolgárságát.) Egyébként nem automatikus. Kedvezményt jelenthet honosításnál, ugyanis, az, aki az ország területén született, és kiskorúsága idején magyarországi lakóhelyet létesített (és az is aki hontalan), az 5 évi folyamatos lakóhely esetén honosítást kérhet.

Én román állampolgár vagyok magyar személyivel. Férjem szír állampolgár állandó tartózkodási engedéllyel.3 gyerekünket hogy tudnám a nevére iratni? Mert még mindíg az én nevemet viselik. (Ha egyátalán lehet. )

Legjobb válasz: A gyerekek magyar állampolgárok? Az õ gyerekei? Ha az övé, akkor apaságit kell csinálnia, hogy elismeri a gyerekeket, aztán minkettõtök aláírásával beadjátok a névváltoztatási kérelmet. (Miért nem adott apaságit már a születésekkor?) Ha nem az õ gyerekei, akkor az apának le kell mondania a gyerkekrõl és hozzá kell járulnia, hogy a férjed örökbefogadja õket. Akkor mindhárom résztvevõ aláírásával egy örökbefogadást kell elindítanotok.

A gyerekek magyar állampolgárok? Az õ gyerekei? Ha az övé, akkor apaságit kell csinálnia, hogy elismeri a gyerekeket, aztán minkettõtök aláírásával beadjátok a névváltoztatási kérelmet. (Miért nem adott apaságit már a születésekkor?) Ha nem az õ gyerekei, akkor az apának le kell mondania a gyerkekrõl és hozzá kell járulnia, hogy a férjed örökbefogadja õket. Akkor mindhárom résztvevõ aláírásával egy örökbefogadást kell elindítanotok.
A kérdező hozzászólása: A gyerekeim is román állampolgárok és a férjem gyerekei.
A kérdező hozzászólása: Így is az a menete amit írtál és biztos sikerül?

Ha nagyobb háború törne ki több ország részvételével és én kettős állampolgár lennék és újra beindulna a legénység besorozása mind két országban ahol állampolgár vagyok és mindkét országból megkapnám a behívót melyik parancsnak kell eleget tegyek?

Mondjuk ha az egyik behívónak eleget teszek akkor a másik behívó parancs figyelmen kívül hagyása dezertálásnak számít és büntethet? leszek ezért? Az adott országban priuszom lesz? Mi van ha a két állam amelyekben állampolgár vagyok szövetséges és ugyanazon oldalon lép be a háborúba és úgy hívnak be mindkét helyre? Mi van ha a két ország ellentétes oldalon lép be a háborúba és úgy hívnak be mindkét helyre katonának?

Legjobb válasz: Adott országtól függ. De ha éppen olyan országgal vannak hadban, amelynek az egyik állampolgára vagy, akkor szerintem elõbb kerülsz fogolytáborba, mint a hadseregbe (lásd: japánok Amerikában a második vh alatt, pedig õk nem is voltak kettõs állampolgárok). Mindenesetre érthetõ nem valószínû, hogy dilemmával találkoznál, ellenben gyanúval annál inkább.

Adott országtól függ. De ha éppen olyan országgal vannak hadban, amelynek az egyik állampolgára vagy, akkor szerintem elõbb kerülsz fogolytáborba, mint a hadseregbe (lásd: japánok Amerikában a második vh alatt, pedig õk nem is voltak kettõs állampolgárok). Mindenesetre érthetõ nem valószínû, hogy dilemmával találkoznál, ellenben gyanúval annál inkább.
Nem véletlenül van a mondás, hogy nem lehet egyszerre két Istent hinni, két hazát szolgálni.
A kérdező hozzászólása: Olyankor mondjuk mi van ha a két ország együtt egy oldalon szövetségben lép be a háborúba és mindkét országból megkapom a katonai behívómat és az egyiknek ország behívásának mondjuk eleget teszek, beállok katonának, akkor a másik országban ahonnan szintén megkaptam a beívómat de nem tettem eleget állampolgári kötelességemnek eljárás indulhat ellenem és megbüntethetnek. Jelzem a két ország szövetséges.
Ezt a két országnak kell elintézniük, de ha közös ahadsereg, akkor valószínûleg nem lesz gond. És hangsúlyozom: a konkrét törvényektõl függ, mikor vagy hadköteles. Mert ha pl. nincs állandó lakhelyed az egyik országban, akkor lehet, hogy ez felmentést ad a besorozás alól. Nincsenek egyetemes törvények ezzel kapcsolatban.
Európában már nem nagyon soroznak. Profi hadsereg van már szinte mindenütt.
És egy 3. országból haza kell jönnöm, ha éppen nyaralok és behívót kapok?


Ha illegálisan kint vagy a szintén illegális pároddal és kint születik gyerek akkor a gyerek amerikai állampolgár lesz? Ha igen akkor én igényelhetem a zöldkártyát?

Legjobb válasz: Egy kedves barátom így járt. Mindketten illegálisan voltak Amerikában. Mindketten feketén dolgoztak. A barátom favágóknál a barátnõje fekete mosogató volt. 3 évig elvoltak úgy, hogy csak 10-15 alkalommal kellett költözködniük, mert a szokásos bevándorlási razzia volt. De mindig megoldották. Tovább mentek egy másik városba és tovább dolgoztak. 3 év után jött a baba. Persze se biztosítás se tb semmi.. A baba egy New yorki kórházban született Eliza lett a neve.. A kislány amerikai állampolgár lett, de a szülõknek annyi lett. Amit 3 év alatt kemény munkával összespóroltak (a barátom elmondása szerint volt pár millió forint átszámolva) azt majdnem a háromnegyed ment is a kórházi számlákra, és a babára. Ezek után nem volt értelme ott maradni, mert nem volt annyi pénzük hogy eltartsák a kicsit..Hazajöttek.. Ha a kislány betölti a 21 évét õ bármikor visszamehet mert õ amerikai/magyar állampolgár..De a szülõk jelenleg tiltó listán vannak..

Egy kedves barátom így járt. Mindketten illegálisan voltak Amerikában. Mindketten feketén dolgoztak. A barátom favágóknál a barátnõje fekete mosogató volt. 3 évig elvoltak úgy, hogy csak 10-15 alkalommal kellett költözködniük, mert a szokásos bevándorlási razzia volt. De mindig megoldották. Tovább mentek egy másik városba és tovább dolgoztak. 3 év után jött a baba. Persze se biztosítás se tb semmi.. A baba egy New yorki kórházban született Eliza lett a neve.. A kislány amerikai állampolgár lett, de a szülõknek annyi lett. Amit 3 év alatt kemény munkával összespóroltak (a barátom elmondása szerint volt pár millió forint átszámolva) azt majdnem a háromnegyed ment is a kórházi számlákra, és a babára. Ezek után nem volt értelme ott maradni, mert nem volt annyi pénzük hogy eltartsák a kicsit..Hazajöttek.. Ha a kislány betölti a 21 évét õ bármikor visszamehet mert õ amerikai/magyar állampolgár..De a szülõk jelenleg tiltó listán vannak..
A kérdező hozzászólása: Thanks!
Amerikai állampolgár lesz, de amikor beadjátok a kérvényt, valószínû, hogy kitoloncolnak és 10 évre kitiltanak. A gyerek természetesen elvileg bármikor visszamehet.

Ha a gyermekem Németországban született (2010-ben), az apja és én is magyar állampolgárok vagyunk, (így ö is az lett) lehet e valamennyi idö után automatikusan német, esetleg kettös állampolgár? Ha ö lehet én is megkaphatom utána?

Legjobb válasz: én úgy tudom hogy az hogy egy adott országban születik akor még nem kapja meg az állampolgárságot, pláne ha egyik szülõ sem az adott ország állampolgára. de az meg pláne abszurdum lenne ha ezekután még te is megkapnád :) ilyen nincs ez nem így mûködik.

én úgy tudom hogy az hogy egy adott országban születik akor még nem kapja meg az állampolgárságot, pláne ha egyik szülõ sem az adott ország állampolgára. de az meg pláne abszurdum lenne ha ezekután még te is megkapnád :) ilyen nincs ez nem így mûködik.
A kérdező hozzászólása: ezért kérdezem... A konzulátuson zagyváltak vmit, hogy 8 év után mi is megkaphatjuk egy ismerös emlegetett valami 4 évet, én sem tudom. Nem mintha ez lenne a legfontosabb csak gondoltam, ha lehetösege van ra. Sajnos mindenki mást mond, minden portálon mást írnak, még a konzulátuson sem tudnak megegyezni, hogy is van pontosan. Ha majd egyszer világos lesz a helyzet...
jah én is félreértelmeztem kicsit a kérdést. tehát ti még most is ott éltek? és már elég régóta? mert akkor más lehet a helyzet.. sõt ha már annyi ideje akkor tényleg nem kizárt hogy megkaphatjátok ti is.. azt hittem hogy csak épp kint született a gyerek de ti itthon éltek már.
A kérdező hozzászólása: egészen pontosan 5 éve élünk kint és úgy tervezzük, szeretnénk még maradni. A magyar állampolgárságomat nemnagyon szeretném feladni, ha kettösre mód van úgy megfontolnám. Bár lehet nincs rá lehetöség, akkor úgysem aktuális.
az én nagyim amcsiba ment és amikor az unokatesóim megszülettek, automatikusan amerikai állampolgárok lettek de a nagyim ettõl még nem lett amerikai állampolgár és ez tuti így volt40 évvel ezelõtt

Ha en magyar allampolgar vagyok, a ferjem olasz, es a gyermekunk Spanyolorszagban fog megszuletni, akkor o milyen allampolgar lesz?

Legjobb válasz: Nem tudom a spanyol törvényeket, mert minden országban más ha ott születik megkapja-e azzal az állampolgárságot is vagy nem. két állampolgársága lehet valakinek. úgy tudom hogy kettös állampolgárság nem lehet szoval ha valaki olaszhoz házasodik le kell mondani a magyar állampolgárságárol és utánna vissza honosítani. (vicces) szóval a gyerekednek megkérheted a magyar papírjait neki a te rßeszedröl automatikusan jár. aztán döntsétek el mit akartok hogy spanyol(ha az ott születéssel lehetséges) vagy olaszt választjátok.

Nem tudom a spanyol törvényeket, mert minden országban más ha ott születik megkapja-e azzal az állampolgárságot is vagy nem. két állampolgársága lehet valakinek. úgy tudom hogy kettös állampolgárság nem lehet szoval ha valaki olaszhoz házasodik le kell mondani a magyar állampolgárságárol és utánna vissza honosítani. (vicces) szóval a gyerekednek megkérheted a magyar papírjait neki a te rßeszedröl automatikusan jár. aztán döntsétek el mit akartok hogy spanyol(ha az ott születéssel lehetséges) vagy olaszt választjátok.
a gyermek nem kapja meg a spanyol allampolgarsagot, csak 1 evvel a szuletese utan. A szuleteskor a magyar es az olasz allampolgarsag igenyelheto. A gyermek 1 eves koraban kerheti a spanyol allampolgarsagot, amit a tobbivel 18 eves koraig tarthat meg, utana valasztania kell, hogy spanyol akar-e lenni vagy nem, ha igen, akkor a tobbirol le kell mondania, ha nem, akkor csk spanyolrol. (nincs kettos vagy tobbes allampolgarsag).
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszt!

Ha ki szeretnénk menni a feleségemmel külföldre (New York-ba), és kint születne meg a kisbabánk, azzal ő kettős állampolgár lenne? (Én és a párom is magyar állampolgárok vagyunk. )

A kiköltözéssel kapcsolatban érdekelne még egysmás:

Legjobb válasz: ha ott szuletik akkor megkapja az amerikai allampolgarsagot(asszem) de ezzel ti nem sokra mentek hiszen nektek nincs allampolgarsagotok es letelepedesi vizumotok sem munka es allando lakcim nelkul. az a masik dolog hogy 27 hetes terhesen mar nem is repulhet plane nem hinnem hogy beengedik az usa-ba, tehat joval elobb ki kene menni hogy ott szulessen a baba. viszont csak 90 napot tolthettek vizum nelkul kint.es ha nem dolgoztok es nincs biztositasotok akkor minden rengeteg penzbe kerul. azt meg ha jol tudom nem lehet megcsinalni hogy turistakent kint maradsz es munkat keresel.

ha ott szuletik akkor megkapja az amerikai allampolgarsagot(asszem) de ezzel ti nem sokra mentek hiszen nektek nincs allampolgarsagotok es letelepedesi vizumotok sem munka es allando lakcim nelkul. az a masik dolog hogy 27 hetes terhesen mar nem is repulhet plane nem hinnem hogy beengedik az usa-ba, tehat joval elobb ki kene menni hogy ott szulessen a baba. viszont csak 90 napot tolthettek vizum nelkul kint.es ha nem dolgoztok es nincs biztositasotok akkor minden rengeteg penzbe kerul. azt meg ha jol tudom nem lehet megcsinalni hogy turistakent kint maradsz es munkat keresel.
A kicsi nem kapna egybõl amerikai állampolgárságot.Részt kell venni/azt hiszem 4/terhesgondozáson.

Ha apa is es en is magyar allampolgarok vagyunk, de masik unios orszagban elunk mar egy ideje es itt is fog megszuletni a babank, akkor a gyerek milyen allampolgar lesz? Es mi lesz az anyanyelve?

Lehet mas az anyanyelve, mint ami az allampolgarsagbol kovetkezne logikusan?

Legjobb válasz: Szia! Az, hogy mi az anyanyelve tõletek függ. Ha ti szeretnétek egyszer majd Mo-n élni, Mo-ra jönni, szeretnétek, hogy a nagyszülõkkel tudjon kommunikálni a gyerek, ha ti magyarul beszéltek egymással, akkor megtanítjátok magyarul. Nekem pl. nagyon-nagyon nem tetszik, ha valaki hangoztatja a magyar felmenõit, és egy büdös szót sem beszél magyarul. Üdv.

Szia! Az, hogy mi az anyanyelve tõletek függ. Ha ti szeretnétek egyszer majd Mo-n élni, Mo-ra jönni, szeretnétek, hogy a nagyszülõkkel tudjon kommunikálni a gyerek, ha ti magyarul beszéltek egymással, akkor megtanítjátok magyarul. Nekem pl. nagyon-nagyon nem tetszik, ha valaki hangoztatja a magyar felmenõit, és egy büdös szót sem beszél magyarul. Üdv.
A kérdező hozzászólása: Koszi mindenkinek. Skociaban vagyunk, de a jogszabaly gondolom ua lesz, mint Angliaban. Bongeszem a linket, sikerult megnyitni, koszi.
Csak egy peldaval tudok szolgalni, angliaban elunk a pici itt fog szuletni es magyar allampolgar lesz magyar anyanyelvel, mivel a jogszabalyok itt igy szolnak. Neked kell utanezni az adott orszag jogszablyanak, de altalaban a szulo allampolgarsagat kapja.
Szia! Én Szlovákiában élek, és Budapesten szeretnék illetve remélhetõleg ott fogok szülni. A kicsi automatikusan magyar állampolgár lesz, mivel ott születik, mi utána érdeklõdtünk és ezt mondták. Mi viszont szeretnénk a kettõs állampolgárságát is kérni. Az anyanyelve viszont mindenféleképpen magyar lesz!
2. válaszoló vagyok: a legtöbb országban a szülõk állampolgárságát kaphatja csaka gyermek, kevés az olyan ország, ahol a születés helye lenne mérvadó (ha jól tudom, ilyen például az USA). Jó kérdés, hogy a nemzetiségrõl a szülõknek azonnal kell nyilatkozniuk? Szerintem ha igen, azt is csak a szülõk nemzetisége alapján lehet meghatározni (ez mondjuk akkor lenne érdekes, ha nem mind a ketten lennétek magyarok).
Állampolgársága: az adott ország ahol született. Bár a kettõs állampolgárságot jobb lenne kérvényezni. magyar-x:) Anyanyelve, az a nyelv amin tanítjátok. Amúgy ha folyton külföldön lesztek akkor a gyerek kétnyelvû lesz.
Az állampolgárság az adott állam által meghatározott szabályoktól függ. Elõfordulhat, hogy a születés helye a mérvadó és így olyan ûállampolgár lesz, amelyik országban éltek, de az is lehet, hogy a szülõk állampolgársága a márvadó. Ezt Nektek kell leérdeklõdni. Az anyanyelve csak Tõletek függ.
A kérdező hozzászólása: Jott kozben ujabb valasz, igy a komment egy resze ertelmetlenne valt. Bocs.
A kérdező hozzászólása: Szamomra egyertelmu, hogy beszelni fog majd magyarul. Ha otthon elnenk, akkor viszont csak angolul beszelnek a gyerekkel, tehat mindegy, hol elunk, a gyerek mind a ket nyelvet beszeli majd folyekonyan. Viszont hivatalosan mi lesz az anyanyelve? Mi lesz a szuletesi anyakonyvi kivonataba irva? Azt mi szulok donthetjuk el? Es ha en azt mondom, uzbeg, akkor uzbeg lesz az anyanyelve? Es az allampolgarsaga?
A kérdező hozzászólása: Mi a helyzet a gyerek anyanyelvevel?
En vagyok a linket kuldo valaszolo. Nagyon szivesen! A mi babank anyanyelve angol lesz mert mi itt is fogunk elni kint Angliaba nem megyunk haza Magyarorszagra. En mindenkeppen magyarul fogok a picivel beszelni de az anyanyelve angol lesz mint az apukajanak. Bolcsode angol, oviba majd angolul fog beszelni, ugyhogy nem bonyolitom tul. Persze ezt csak en gondolom igy, nem tudom, hogy ennek van-e valamilyen hivatalos utja. De ha valamit be kell jegyezniuk hivatalosan valahova a baba szuletese utan es tollunk varjak ra a valaszt mi az angolt valasztjuk. De ennek meg en is megprobalok utanna jarni mert ez csak pusztan az en velemenyem.
Nem kötekedni akarok, de hol szerepel hivatalosan az anyanyelv? Mert én csak arról tudok, hogy az állampolgárság egy adat a személyes adatok között. De az anyanyelv ? ezzel még nem találkoztam... És szerintem az lesz az anyanyelve, amit tanítasz neki. Ha magyarul beszéltek egymás közt, akkor magyar, ha angolul, akkor angol. Ez rajtatok múlik...
Magyar.
Magyar lesz, mint a szulei
Magyar sajna nem amerika anglia..
nem lesz brit, csak 1983-ig lehetett ott születéssel megszerezni
Kérvényezni lehet majd az angol állampolgárságát, ha az elsõ két évében nem hagyta el huzamosabb idõre az országot.
Ez már amerikában is csak úgy mûxik ha a szülést megelõzõ évben már igazolhatóan, és életvitelszerûen kint éltél.

Ha elvállok és van egy 7 honapos kislányom aki 700km-re lakik erdélyben az anyjával, én magyarországon élek mind a hárman román állampolgárok vagyunk az anya teljesen eltilt a gyerektől mit lehet ilyenkor tenni? van láthatásom?

Legjobb válasz: A romániai jogszabályokat nem tudom, de szerintem hasonlóan mint itt természetesen megítélnek váláskor egy láthatást. Az anya nem tilthat el a gyerektõl (persze ha nem vagy menthetetlen alkoholista, nem verted össze...). Az teljesen mindegy, hogy hol élsz.

A romániai jogszabályokat nem tudom, de szerintem hasonlóan mint itt természetesen megítélnek váláskor egy láthatást. Az anya nem tilthat el a gyerektõl (persze ha nem vagy menthetetlen alkoholista, nem verted össze...). Az teljesen mindegy, hogy hol élsz.
Nem jogos az eltiltás, tehát perelhetsz a láthatásért. Csak jelentened kell, hogy szabálytalanul jár el, de ha jól értem, még nem váltatok el. Majd a válás lezártával meg kell egyeznetek a láthatás feltételeirõl. Biztos, hogy engednie kell, hogy lásd a gyereket.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!