Találatok a következő kifejezésre: Ha en allampolgar (30 db)

Ha en magyar allampolgar vagyok, a ferjem olasz, es a gyermekunk Spanyolorszagban fog megszuletni, akkor o milyen allampolgar lesz?

Legjobb válasz: Nem tudom a spanyol törvényeket, mert minden országban más ha ott születik megkapja-e azzal az állampolgárságot is vagy nem. két állampolgársága lehet valakinek. úgy tudom hogy kettös állampolgárság nem lehet szoval ha valaki olaszhoz házasodik le kell mondani a magyar állampolgárságárol és utánna vissza honosítani. (vicces) szóval a gyerekednek megkérheted a magyar papírjait neki a te rßeszedröl automatikusan jár. aztán döntsétek el mit akartok hogy spanyol(ha az ott születéssel lehetséges) vagy olaszt választjátok.

Nem tudom a spanyol törvényeket, mert minden országban más ha ott születik megkapja-e azzal az állampolgárságot is vagy nem. két állampolgársága lehet valakinek. úgy tudom hogy kettös állampolgárság nem lehet szoval ha valaki olaszhoz házasodik le kell mondani a magyar állampolgárságárol és utánna vissza honosítani. (vicces) szóval a gyerekednek megkérheted a magyar papírjait neki a te rßeszedröl automatikusan jár. aztán döntsétek el mit akartok hogy spanyol(ha az ott születéssel lehetséges) vagy olaszt választjátok.
a gyermek nem kapja meg a spanyol allampolgarsagot, csak 1 evvel a szuletese utan. A szuleteskor a magyar es az olasz allampolgarsag igenyelheto. A gyermek 1 eves koraban kerheti a spanyol allampolgarsagot, amit a tobbivel 18 eves koraig tarthat meg, utana valasztania kell, hogy spanyol akar-e lenni vagy nem, ha igen, akkor a tobbirol le kell mondania, ha nem, akkor csk spanyolrol. (nincs kettos vagy tobbes allampolgarsag).
A kérdező hozzászólása: Koszonom a valaszt!
Magyar.
Magyar lesz, mint a szulei
Magyar sajna nem amerika anglia..
nem lesz brit, csak 1983-ig lehetett ott születéssel megszerezni
Kérvényezni lehet majd az angol állampolgárságát, ha az elsõ két évében nem hagyta el huzamosabb idõre az országot.
Ez már amerikában is csak úgy mûxik ha a szülést megelõzõ évben már igazolhatóan, és életvitelszerûen kint éltél.

Ha össze akarunk házasodni a párommal, akkor milyen papírokra lesz szükségünk abban a helyzetben, ha én román állampolgár vagyok?

1990 óta itt élek, most 25 éves vagyok, itt végeztem el az iskolákat (ált. isk., érettségi, szakma), aztán dolgoztam, most Gyeden vagyok, szóval úgy élek, mint bárki más. Megvan minden papírom (személyi, lakcímkártya, TB kártya, Adó kártya, stb., ami kell). Már régesrégen meg kellett volna csinálnom az állampolgárságot, nem tartana semmib?l (azt mondták a hivatalban, vizsgáznom sem kéne), le van fordítva az anyakönyvi kivonatom is (OFFI), csak gyerekkoromban anyámék nem intézték, utána meg én halasztgattam.

Legjobb válasz: Köszönöm a válaszod! Akkor nekem nem kell Romániából semmilyen papír, meg engedély, meg ilyesmi, igaz?

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod! Akkor nekem nem kell Romániából semmilyen papír, meg engedély, meg ilyesmi, igaz?
Eredeti szül.akvi kivonat kell, de az nálad van, azt kell az OFI-nak magyarra fordítani.A többi szükséges iratot az elõzõ válaszomban megtalálod. Még vmi, férjed ...-né nevét ne vedd fel, mivel Románia ezt a névviselési formát nem ismeri, te pedig román állampolgár vagy. Hagyd meg a lánykori neved, aztán a magyar állampolgárság megszerzése után ha akarod felveheted a férjed nevét ...-né-ként is.


Ha én nem vagyok magyar állampolgár de a gyerekeim itt születtek nem automatikus nekik a magyar állampolgárság?

Legjobb válasz: Nem, de ha itt fognak élni és tanulni, akkor "nagyon könnyen" (pár év alatt) megkapják.

Nem, de ha itt fognak élni és tanulni, akkor "nagyon könnyen" (pár év alatt) megkapják.
Ha egyik fél sem magyar attól, hogymagyarországon születik nem kapja meg automatikusan az állampolgárságot. Ez minden országban másképpen van, van ahol a születés jogán automatikusan jár az állampolgárság valahol nem.
Ha Magyarországon lakóhellyel rendelkezõ hontalanok a szülei, akkor megkapja. (Hontalan= az a személy, akit saját törvényei szerint egyetlen állam sem tekint polgárának.) Mindezt a gyermeki hontalanság kiküszöbölésére. Akkor is megkapja automatikusan, ha Magyarországon talált ismeretlen szülök gyermeke. Ez is csak vélelmezett állampolgárság, ellenbizonyításig áll fent. (Pl. kiderül, hogy anya nem hontalan, hanem orosz állampolgár, akkor a gyermek elveszti magyar állampolgárságát, vagy fény derül arra, hogy a szülõk lakóhellyel nem rendelkezõ hontalanok, nem pedig ismeretlenek, a gyermek ekkor is elveszti az állampolgárságát.) Egyébként nem automatikus. Kedvezményt jelenthet honosításnál, ugyanis, az, aki az ország területén született, és kiskorúsága idején magyarországi lakóhelyet létesített (és az is aki hontalan), az 5 évi folyamatos lakóhely esetén honosítást kérhet.

Ha Én mint magyar állampolgár eladok egy ingatlant külföldön, de a pénzt nem hozom, utalom haza, hanem helyben költöm el, van –e adókötelezettségem Magyarországon és ha igen, mekkora?

Úgy tudom, hogy az ingatlan után ott kell adózni, ahol az fekszik, vagy tévedek?

Legjobb válasz: Magyar állampolgárként és magánszemélyként így van, ahogy leírtad: ott kell adóznod ahol fekszik.

Magyar állampolgárként és magánszemélyként így van, ahogy leírtad: ott kell adóznod ahol fekszik.
Nekem ilyen eszembe nem jutna! Kulfoldon elek, dolgozok, ott fizetem az adot, veszek egy hazat, kesobb eladom, es meg Magyarorszagnak fizessek??? Ugyan, miert? Ez meg viccnek is rossz, mar bocs. De kerdezd meg toluk, sot meg mast is, amit tudni akarsz nagyon pontosan euvonal.hu

Ha en Magyar Allampolgar vagyok, a ferjem osztrak, es a babank ausztriaban születik meg? Kettös Allampolgarsagot kap automatikusan?

En nagyon szeretnem ha a magyart is megkapna!

Legjobb válasz: Szia! Az egyik ismerõsöm Angliában szülte meg a kislányát, és csak az angol állampolgárságot kapta meg. Azt sajnos nem tudom, hogy Ausztriára is ez a jellemzõ, mivel szomszédos ország, de az is lehet, hogy ez nem számít. Sajna csak ennyit tudtam segíteni.

Szia! Az egyik ismerõsöm Angliában szülte meg a kislányát, és csak az angol állampolgárságot kapta meg. Azt sajnos nem tudom, hogy Ausztriára is ez a jellemzõ, mivel szomszédos ország, de az is lehet, hogy ez nem számít. Sajna csak ennyit tudtam segíteni.
Mink Németországban lakunk.Magyar állampolgárok vagyunk.Jelenleg a gyerekek is magyar állampolgárok.Ha letelik a 8 bejelentett itt töltött év, kérhetünk nekik Német állampolgárságot.Akkor 16 éves korukig 2 ös állampolgárok lesznek és ök döntik el melyiket válasszák.
Szerintem olyan állampolgár lesz ahol megszületik! Tehát osztrák..
Megkapja a kettos allampolgarsagot, de nem automatikus. Kervenyezni kell a magyar szuletesi anyakonyvi kivonatot, azon mar rajta lesz, hogy magyar. Azon ne csodalkozz, ha esetleg csak a magyar allampolgarsag lesz rairva. Nalunk a magyar anyakonyvin az van, hogy magyar, az utlevelben is, mig az olasz hivatalos papirokon meg olasz allampolgar a fiam. :o)
Szia, van olyan, hogy leszármazási jogcím, ez alapján lehet kettõs állampolgár, mivel te magyar vagy joga van magyar állampolgársághoz, és mivel a férjed osztrák így ahhoz is, találtam neked egy cikket, bemásolom.. kettös állampolgárság Kedves Ágnes Én ausztirában élek, és itt is vagyok férjnél. Már csak napok kérdése hogy megszülessen elsö gyermekünk. Szeretnénk ha ö megkaphatná a magyar és osztrák állampolgárságot is. Van ilyenre még lehetöség? Ha igen , hol tudok utána járni mire van hozzá szükségünk? És hol tudom kérdelmezni? Köszönettel: Nikolett 1001. kérdés: nickole.s 2010-03-12 20:00:09 Kedves Nikolett! Az Európai Unió nem szabályozza az állampolgárság megszerzésének kérdését, arra az egyes tagállamok nemzeti jogszabályai vonatkoznak. Az osztrák állampolgárság megszerzésével kapcsolatos kérdésekben a kinti állampolgársági törvény az irányadó, errõl az illetékes kinti hivatal szolgálhat részletes felvilágosítással, illetve a hivatalos osztrák tájékoztató oldalon olvashat róla: http://help.gv.at/Content.Node/26/Seite.260000.html Magyarországon az állampolgárságról szóló 1993. évi LV. törvény értelmében születésétõl fogva magyar állampolgárnak tekintendõ a magyar állampolgár gyermeke, függetlenül születési helyétõl. Mindezek értelmében az Önök gyermeke ausztriai születése ellenére az Ön révén magyar állampolgár már biztosan lesz. (Az édesapa révén feltehetõen osztrák állampolgárságot is szerez.) A magyar állampolgárok külföldön történt anyakönyvi eseményeit Magyarországon is anyakönyveztetni kell, ezért szükséges lesz majd a gyermek hazai anyakönyvezése. Magyarországon egy speciális anyakönyv tartalmazza a magyar állampolgárok külföldön történt anyakönyvi eseményeit, az ún. hazai anyakönyv, melyet a fõvárosi fõjegyzõ vezet. A születés hazai anyakönyvezését formanyomtatványon kell együttesen kérelmeznie a gyermek szüleinek. Az ügyintézést a kinti magyar konzulátuson keresztül is lehet kezdeni, illetve meghatalmazott útján Magyarországon is intézhetõ a magyar anyakönyvezés. A témában figyelmébe ajánljuk az alábbi oldalt: http://www.euvonal.hu/index.php?op=kerdesvalasz_reszletes&ke.. Üdvözlettel:
A kérdező hozzászólása: Nagyon szepen köszönöm a valaszokat! Sokat segitettetek!

Mi az eljárás, ha én román állampolgár vagyok és férjhez mentem egy magyar álampolgáru férfihez?

Most volt az esküvönk és nem tudom mijen papirokat és hol kell eljárnom ahoz, hogy minden meg legyen, mert fel vettem a férjem nevét, de ö magyar állampolgár én meg román, de meg van a tart.engedélyem (lakcímkártya, TAJ, ADÓ)és februárba kell szülnöm is.

Legjobb válasz: Otthon van.

Otthon van.
Az anyakönyvvezetõt keresd meg, õ segit.
Szégyeljétek magatokat, de mélységesen akik belekötnek abba aki a segítséget kér!!!!!
17.17-es látom, te is jobban befogadod a kinaiakat mint a határon túli magyarokat. Szégyeldd magad.
17:25 "a magyat meg pusztuljon meg..." ..a kerdezot ne hasonlitsd a kinaiakhoz, ugyanis o is ugyanolyan magyar, mint te.Bezzeg, ha nem lett volna az a franya Trianon akkor nem lenne semmi bajod a kerdezovel.Mindenkinek joga abba az orszagba koltozni aminek erzi magat...Az ilyen emberek, mint te az orszag szegyenei es nem a bevandorlok.
17:25 - akkor te se menny Nemetorszagba , Angliaba stb. dolgozni, mert elveszed az ottaniaktol a penzt.Sztem szegyelhetned magad a felfogasod miatt.Arra nem is gondolsz, hogy a kerdezo nem anyagi okokbol koltozott Magyarorszagra, hanem egyszeruen azert, mert, ha magyarnak szuletett szeretne a nemzete hazajaban elni.Kivancsi avgyok, ha te lennel hataron tuli magyar, hogy esne az, ha igy beszelnenek rolad a magyarorszagiak.Nehogy azt hidd, hogy te nagyobb magyar vagy, mert Magyarorszagon elsz, ugyanolyan magyar a kedves kerdezo is, mint te, ha nem nagyobb.
Menj be az okmányirodába szerintem
A kedves határon túli "magyar" tanuljon meg helyesen írni.
Menj haza.
Nem fogadom be jobban a kínaiakat, se másokat, de én se megyek más országba és veszem el a pénzt az ottaniaktól, csak mert én szegényebb országból jöttem. Az ilyenek mindig jobban járnak, a magyar meg pusztuljon meg.
Kérdezõ... Román vagy. Román voltál. Román leszel... Mit kell ezen problémázni?
A kérdező hozzászólása: de már bánom hogy megkérdeztem, itt tényleg primitiv emberek vannak, nem tudom minek ez az oldal, ha már kérdezni sem lehet, és normálisan válaszolni sem tudnak. sokan unatkoznak látom Tisztelet a kivétel
A kérdező hozzászólása: 17:44 nagyon köszönöm, hogy ki állsz melettem...Erdélyi vagyok és a szüleim itt élnek már nagyon régen, azért jöttem én is ide 4 éve.
A kérdező hozzászólása: 17:25 os nagyon aranyos vagy, de honnan veszed, hogy en el veszem mas penzet...hidd el en jobban meg kell dolgozzak az itteni penzert.
18:00 sajnos igazad van, ezt tapasztalom én is. :(
Nem járok szavazni. Csak azt látom, hogyha régen jelentkeztem valahová, kit vettek fel? A románt, mert olcsóbban is megcsinálja. Leépítéskor kit tartottak meg? A cigányt, mert olcsóbban is megcsinálja. A magyarok meg hagyják ezt. Na.
Primitív, intoleráns, szélsõséges, rosszindulatú, elõítéletes "emberek" véleményére ki kíváncsi? Többek között az ilyenek miatt tart itt a világ, ahol tart...
Nem ez volt a kérdés emberek!!!! Így is úgyis itt telepedik le, akinek tetszik tetszik, akinek nem, annak nem. Én sajnos nem tudok a kérdésben segíteni, de legalább a téma ne menjen el más irányba!
17:25 Te egy akkora bunko vagy hogy utni lehetne veled.Az ilyen ocsmany emberek mint te szavaznanak megint a hataron tuli magyarok allampolgarsagara nemmel.
Bla bla bla... De unalmasak vagytok.
Amúgy remélem, csaj vagy. És mi az, hogy kell szülnõd te rákos?

Ha a párom osztrák állampolgár, én pedig magyar, nem vagyunk hazasok, de itt ausztriaban is fizetem a tb-t es van bejelntett lakcimem, a szuletendo gyermekunk osztrak vagy magyar allampolgar lesz?

Legjobb válasz: Magyarországon és Ausztriában is vérségi elv van érvényben. Tehát az állampolgárságot a származáshoz kötik. Magyar áp.szülõk gyereke automatikusan magyar állampolgár, osztrák áp. szülõk gyereke osztrák állampolgár, akárhol is születik. Ha az egyik szülõ osztrák áp., a másik magyar áp., akkor a gyerek kettõs állampolgár lehet. Azonban le is mondhat az áp-ról, így lehet csak osztrák vagy csak magyar áp. is.

Magyarországon és Ausztriában is vérségi elv van érvényben. Tehát az állampolgárságot a származáshoz kötik. Magyar áp.szülõk gyereke automatikusan magyar állampolgár, osztrák áp. szülõk gyereke osztrák állampolgár, akárhol is születik. Ha az egyik szülõ osztrák áp., a másik magyar áp., akkor a gyerek kettõs állampolgár lehet. Azonban le is mondhat az áp-ról, így lehet csak osztrák vagy csak magyar áp. is.
Osztrak, es en is ausztriabol irok, mi sem vagyunk meghazasodva... De amugy lehet kettosallampolgar is...attol fugg mit szeretnetek... :)
Nem lehet kettesállampolgár, Ausztria nem ismeri el ezt a fogalmat.Ha az apa osztrák, függetlenül attól hogy házasak vagytok-e vagy sem, a gyerek megkapja automatikuson az osztrák állampolgárságot, ehhez az apának kell benyujtania egy nyilatkozatot a hatoságok felé.
A kérdező hozzászólása: Koszonom a kommenteket. Kedves elso, csak erdeklodes keppen, Te merre vagy? En Güssingben.
( Mi is itt vagyunk Salzburgban! ;) )
Kettõs állampolgár lesz, pontosan :)

Én román állampolgár vagyok magyar személyivel. Férjem szír állampolgár állandó tartózkodási engedéllyel.3 gyerekünket hogy tudnám a nevére iratni? Mert még mindíg az én nevemet viselik. (Ha egyátalán lehet. )

Legjobb válasz: A gyerekek magyar állampolgárok? Az õ gyerekei? Ha az övé, akkor apaságit kell csinálnia, hogy elismeri a gyerekeket, aztán minkettõtök aláírásával beadjátok a névváltoztatási kérelmet. (Miért nem adott apaságit már a születésekkor?) Ha nem az õ gyerekei, akkor az apának le kell mondania a gyerkekrõl és hozzá kell járulnia, hogy a férjed örökbefogadja õket. Akkor mindhárom résztvevõ aláírásával egy örökbefogadást kell elindítanotok.

A gyerekek magyar állampolgárok? Az õ gyerekei? Ha az övé, akkor apaságit kell csinálnia, hogy elismeri a gyerekeket, aztán minkettõtök aláírásával beadjátok a névváltoztatási kérelmet. (Miért nem adott apaságit már a születésekkor?) Ha nem az õ gyerekei, akkor az apának le kell mondania a gyerkekrõl és hozzá kell járulnia, hogy a férjed örökbefogadja õket. Akkor mindhárom résztvevõ aláírásával egy örökbefogadást kell elindítanotok.
A kérdező hozzászólása: A gyerekeim is román állampolgárok és a férjem gyerekei.
A kérdező hozzászólása: Így is az a menete amit írtál és biztos sikerül?

Ha illegálisan kint vagy a szintén illegális pároddal és kint születik gyerek akkor a gyerek amerikai állampolgár lesz? Ha igen akkor én igényelhetem a zöldkártyát?

Legjobb válasz: Egy kedves barátom így járt. Mindketten illegálisan voltak Amerikában. Mindketten feketén dolgoztak. A barátom favágóknál a barátnõje fekete mosogató volt. 3 évig elvoltak úgy, hogy csak 10-15 alkalommal kellett költözködniük, mert a szokásos bevándorlási razzia volt. De mindig megoldották. Tovább mentek egy másik városba és tovább dolgoztak. 3 év után jött a baba. Persze se biztosítás se tb semmi.. A baba egy New yorki kórházban született Eliza lett a neve.. A kislány amerikai állampolgár lett, de a szülõknek annyi lett. Amit 3 év alatt kemény munkával összespóroltak (a barátom elmondása szerint volt pár millió forint átszámolva) azt majdnem a háromnegyed ment is a kórházi számlákra, és a babára. Ezek után nem volt értelme ott maradni, mert nem volt annyi pénzük hogy eltartsák a kicsit..Hazajöttek.. Ha a kislány betölti a 21 évét õ bármikor visszamehet mert õ amerikai/magyar állampolgár..De a szülõk jelenleg tiltó listán vannak..

Egy kedves barátom így járt. Mindketten illegálisan voltak Amerikában. Mindketten feketén dolgoztak. A barátom favágóknál a barátnõje fekete mosogató volt. 3 évig elvoltak úgy, hogy csak 10-15 alkalommal kellett költözködniük, mert a szokásos bevándorlási razzia volt. De mindig megoldották. Tovább mentek egy másik városba és tovább dolgoztak. 3 év után jött a baba. Persze se biztosítás se tb semmi.. A baba egy New yorki kórházban született Eliza lett a neve.. A kislány amerikai állampolgár lett, de a szülõknek annyi lett. Amit 3 év alatt kemény munkával összespóroltak (a barátom elmondása szerint volt pár millió forint átszámolva) azt majdnem a háromnegyed ment is a kórházi számlákra, és a babára. Ezek után nem volt értelme ott maradni, mert nem volt annyi pénzük hogy eltartsák a kicsit..Hazajöttek.. Ha a kislány betölti a 21 évét õ bármikor visszamehet mert õ amerikai/magyar állampolgár..De a szülõk jelenleg tiltó listán vannak..
A kérdező hozzászólása: Thanks!
Amerikai állampolgár lesz, de amikor beadjátok a kérvényt, valószínû, hogy kitoloncolnak és 10 évre kitiltanak. A gyerek természetesen elvileg bármikor visszamehet.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!