Találatok a következő kifejezésre: Ha emeltszintű teszek, (3 db)

Ha emeltszintű érettségit teszek, akkor el kell érnem egy bizonyos százalékot hogy megkapjam a 40 pontot érte? Úgy értem van valamilyen százalékhatár ami alatt nem kapható meg a plusszpont?

Legjobb válasz: az emeltért mindenképpen kapsz plusz 40 pontot, midnegy hány százalékot érsz el, csak néha szívás mert ha emeltet csinálsz vmibõl és csak 23 % akkor az a plusz 40 ponttal még mindig kevesebb pont összesen mintha egy közepet csinálsz 80-90%ra asszem. csak akkor menj vmibõl emeltre ha tényleg vágod és azzal akarsz továbbmenni, mert amúgy meg ha nem kijelöltm akkor nem is kapsz érte plusz pontot

az emeltért mindenképpen kapsz plusz 40 pontot, midnegy hány százalékot érsz el, csak néha szívás mert ha emeltet csinálsz vmibõl és csak 23 % akkor az a plusz 40 ponttal még mindig kevesebb pont összesen mintha egy közepet csinálsz 80-90%ra asszem. csak akkor menj vmibõl emeltre ha tényleg vágod és azzal akarsz továbbmenni, mert amúgy meg ha nem kijelöltm akkor nem is kapsz érte plusz pontot
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, és még annyi kérdésem lenne, hogyha nem azzal a tantárggyal akarok továbbtanulni(adott esetben föcivel)akkor is figyelembe veszik majd a 40 pontot, bármilyen szakra jelentkezem...?
Van százalékhatár! 20%, tehát a kettes szintjét minimum el kell érni. Ha föcibõl emeltet teszel, csak akkor számolják a 40 többletpontot, ha az általad megjelölt szak esetében a földrajz felvételi tantárgy. Pl: földrajz Ba, környezettan Ba, biológia Ba, kémia Ba, matematika Ba, földtudományi Ba. Ha szereted a földrajzot, akkor érdemes emelt szintût tenned belõle, fõleg ha ezzel szeretnél késõbb továbbtanulni. Ha nem, akkor is megéri, tartaléknak jól jöhet egy ilyen típusú szak is.

Ha két emeltszintű érettségit teszek, akkor beszámítják a középfokú nyelvvizsgámat pluszpontként?

Úgy hallottam,hogyha két emeltszint? érettségim van,akkor nem kapok pluszpontot a nyelvvizsgámért. Igaz ez?

Legjobb válasz: Nem, mivel a ét emelt érettségi már kiteszi a maximálisan kapható pluszpontokat.

Nem, mivel a ét emelt érettségi már kiteszi a maximálisan kapható pluszpontokat.
Így van! Maximális plusz pont az 100. Az emelt szintû érettségiért 50et kapsz. Ha van kettõ akkor 100at. Így a nyelvvizsgádat már nem számítják be.
2. válaszoló vagyok: Akkor beszámíthatják attól hogy két emelted van ha például olyanra szakra is beadod ahol csak az egyik emelt érettségidet fogadják el. Mert pl. azt a tárgyat nem választhatod a felvételinél. Pl. ha van emelt bioszod meg fizikát, szerintem a bioszt nem fogadják el pl. mérnökin, akkor ott beszámítják a nyelvvizsgát meg a fizikáért az 50et. :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!