Találatok a következő kifejezésre: Ha elveszik vezetésért a (3 db)

Ha elveszik ittas vezetésért a jogosítványomat, hogyan tudom visszaszerezni?

Bírság, vagy újra kell vizsgázni?

Legjobb válasz: Ha rajtam múlna, ittas vezetésért senkinek nem vennék el a jogosítványát! Fejbe lõnék, helyben. Amúgy pedig eddig az ittasság fokától függött, mostantól 0 tolerancia van, azaz helyszínen elveszik a jogsit, max. 3 hónapra. Közben zajlik az eljárás, és hoznak egy döntést. Ebben lesz, mennyi idõre tiltanak el és mire köteleznek.

Ha rajtam múlna, ittas vezetésért senkinek nem vennék el a jogosítványát! Fejbe lõnék, helyben. Amúgy pedig eddig az ittasság fokától függött, mostantól 0 tolerancia van, azaz helyszínen elveszik a jogsit, max. 3 hónapra. Közben zajlik az eljárás, és hoznak egy döntést. Ebben lesz, mennyi idõre tiltanak el és mire köteleznek.
Szia. En kinnt elek Olaszorszagban...hat itt a tolerancia az -0, ha elkapnak csont reszegen, nemcsak a jogsidat veszik el, de a kocsidat is! Kiszabjak a buntetesedet, mondjuk 1000 euro, amit 5 napon belul ki kell fizetned, ha nem tudod a rendorseg eladja a kocsidat, mivel nem tarolhatja evekig....vagy , ha balesetet is okozol...ott mar le is csuknak, szoval itt nagyon kemeny a helyzet, de jo is, mert aki iszik az ne vezessen!!
Az unokatestvéremnek most vették el ittas vezetésért a jogsiját.õ kapott egy 100.000ft-os büntetést és 2 évre vonták be a jogsiját.ha megint akar majd akkor 2 év után pszihológus dönti el , hogy vizsgázhat-e újra és mennyiért.akár 280.000ft is lehet a vizsga díja.
Csatlakozom az elõttem szólóhoz Ittas vezetés után nem kellene visszaadni Kár hogy nem így van
úgy hallottam még pszichológus vagy terapeutát is kell látogatni... hát ha még nem vették el akkor jól gondolkodj el azon hogy iszol vagy vezetsz!!! vért fognak izzadni és kemény pénzbe kerül, megéri mindez azért a pohárkáért. és olyan könnyen már nem fog menni, függ persze az alkohol szintjétõl is, de még az elõzõ napi alkoholfogyasztás is ott van a vérben.... most majd lehet sofõrszolgálatot bérelni!! OLCSÓBB!!
Éppen elsõ gyermekünket várjuk a Kedvesemmel, aki egy sofõrszolgálatnál dolgozik.Rengeteg részeg barom vezet éjjel.egyik pl csak úgy beleszállt egy parkoló autóba olyan este 9 körül takony részegen.Ilyenkor mindig az jut az eszembe, h mi lett volna, ha ott ülök a parkoló autóban, és várok valakit...Nem olyan drága történet a soförszolgálat... Ha meg ittál és vezetsz és elkaptak, meg is érdemled, és ha rajtam múlna sosem kapnád vissza a jogsidat. Amúgy minimum 3 hónap, de lehet ebbõl olyat is kihozni, h 3 hónap után visszakapod, de ha utána akár csak gyorhajtással kapnak is el x évig, akkor azonnal bevonják.(Ez olyan szabadlábrahelyezéses történet...)Attól függ, h mennyit ittál, hogyan kaptak el, és melyik rendõr milyen jóbarátod.
nagyon remélem, hogy sehogy! aki ittasan vezet, potenciális gyilkos és börtönben van a helye.

Ha ittas vezetésért elveszik a jogosítványt, számít abban, hogy mennyi időre veszik el, az hogy mennyit ivott az illető?

El?z? este ittam többet és másnap reggel csak 1 sört.Sürg?sen el kellett mennem kocsival,csak a másik faluba.

Legjobb válasz: Igen számít! A jogsidat, ha jól tudom, miden esetben minimum fél évre elveszik minimum (ha gally részeg vagy és balesetet okozol akkor örökre), és a pénzbírság is 30.000tõl felfelé változhat. Amugy nem értem az egészet, mert ha szonda nem mutat semmit, akkor nem vihetnek be vérvételre. Tehár vérvételt Te kérhetsz, ha szonda alkoholt jelez pedig nem is ittál, vagy teszem azt bekaptál egy diannás cukrot, mert akkor a vérvétel igazol Téged, de azt Te kérheted, Õk nem kötelezhetnek rá, ha a szonda totál negativot mutat.

Igen számít! A jogsidat, ha jól tudom, miden esetben minimum fél évre elveszik minimum (ha gally részeg vagy és balesetet okozol akkor örökre), és a pénzbírság is 30.000tõl felfelé változhat. Amugy nem értem az egészet, mert ha szonda nem mutat semmit, akkor nem vihetnek be vérvételre. Tehár vérvételt Te kérhetsz, ha szonda alkoholt jelez pedig nem is ittál, vagy teszem azt bekaptál egy diannás cukrot, mert akkor a vérvétel igazol Téged, de azt Te kérheted, Õk nem kötelezhetnek rá, ha a szonda totál negativot mutat.
Nem tudok arról, hogy számítana, de mindenesetre, remélem, tanultál a dologból. A pénzbírság általában hat számjegyû szokott lenni ittas vezetésnél.
Nekem 1.8 ezrelékért 14 hónapra vették el a jogsimat. Csináltak viszont egy környezettanulmányt, amiben megállapították, hogy én tulajdonképpen rendes ember vagyok, mert nem lopok befûtött gõzmozdonyt. Tehát a pénzbüntetés csak 30ezer lett.
A kérdező hozzászólása: Az 1.hozzászólónak: Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy kiperdültem a csúszós úton és kitörtem egy fényvisszaverõ bóját, leesett a rendszámtáblám, na akkor jöttek a rendõrök. Biztosra vették, hogy ittam és gyorsan mentem. Én jól bepánikoltam és nagyon zavartan viselkedtem.Ezek 4.-szer fújatták meg velem a szondát, mikor is bevittek vérvételre. Mindez külföldön történt velem, azért vagyok ennyire bizonytalan, mert fogalmam sincs itt hogy mennek a dolgok.
Ha a szonda nem mutatott ki értékelhetõ alkoholfogyasztást, a vérvétel se fog olyan mértékût, ami súlyos lehet az ügyben.
A kérdező hozzászólása: Köszi, ez némiképp megnyugtat!
Attól függ az egész hogy mennyit állapít meg a labor a vérmintádból.Ha alacsony volt akkor szabálysértés ha több akkor meg bûntény. Külföldön nem tudom hogy mi a gyakorlat. Ahol segíteni tudnak: http://www.jogiforum.hu/

Ha biciklin elkap a rendőr ittas vezetésért elveszik a jogsit?

Legjobb válasz: Ezt most komolyan kérdezed? És szerinted a biciklizés jogosítványhoz kötött? Az egy dolog, hogy van jogsid, az ittas bringázáshoz semmi köze. Van következménye az ittas tekerésnek, gondolom pénzbírság, de semmi más.

Ezt most komolyan kérdezed? És szerinted a biciklizés jogosítványhoz kötött? Az egy dolog, hogy van jogsid, az ittas bringázáshoz semmi köze. Van következménye az ittas tekerésnek, gondolom pénzbírság, de semmi más.
Én is úgy tudom, hogy ittas biciklizésért csak pénzbírságot adnak... Nálunk a gyökérzsaruk beálltak a kocsma elé és ott szondáztatták a nyuggereket... Nagyon gáz volt...
Olyannyira NEM veszik el, hogy ha többféle kategóriára szóló jogosítványod is van (teherautó, kamion), csak arra a jármûre szólót veszted el, amit éppen vezetsz, amikor elkapnak ittas vezetésért. Mert csakis annak a jármûnek a vezetéséért vonhatnak felelõsségre, amit vezetsz. A fenti válaszoló logikáját követve: sose lehet tudni, ha bevisznek ittas vezetésért, még rád verik a szomszéd lakás kirámolását is...:) A kettõnek semmi, de semmi köze egymáshoz.
Igen elveszik a jogosítványt, ha van jogosítványod. Ugyanis ittasan kerékpárra sem ülhetsz, ha van jogsid, akkor ugye ezt tudod. A rendõr bizony elveszi a jogsid!
Dehogy veszi el! Milyen alapon vehetné el? Akinek nincs jogsija attól mit vesz el, a BKV bérletét? Ne ijesztgessétek a kérdezõt feleslegesen.
Dehogy veszi. Nem is érdekli a rendõrt, hogy van-e jogosítványod. Ugyanis a bicikliseknek is tisztában kell (kéne) lenniük a KRESZ-szel, ellenkezõ esetben meg: a törvény nem tudása nem mentesít alóla... Azon kívül ki az, aki felajánlja: "biztos úr, kéri a jogosítványomat is? Mert van ám!"
Miért venné el semmi köze nincs hozzá mivel a biciklihez nem is kell jogosítvány.A másik biztos nem fogja a RENDÕR meg kérdezni, hogy"drága uram/hölgyem tessék meg mutatni a jogosítványát.MONDGYUK ÉN MÁR LÁTTAM OLYANT, HOGY A RENDÕR EL AKARTA KÉRNI AZ EGYIK BICIKLISTÕL ÉS AZT MONDTA NEKI MAGA NORMÁLIS BIZTOS ÚR:) )
Lehet, hogy nem veszik el, de gondold csak el, ha okozol valami galibát, akkor biztos megnézik, hogy van-e jogsid. Ha esetleg bíróság elé is kerülsz emiatt, ott már sok minden megtörténhet...
Az én logikámnak igenis van egyenesági ok-okozati összefüggése az ittas vezetés következményeit illetõen. Ne próbáld ezt gyengíteni a hozzászólásoddal kedves elõzõ!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!