Találatok a következő kifejezésre: Ha elvégzek okj képzést, (17 db)

Idegenvezetés! Milyen iskolában, hol érdemes tanulni? Esetleg van valakinek tapasztalata ilyen téren? Annyit tudok hogy létezik ilyen OKJ-s képzés. Azzal mennyit érek ha elvégzem?

Legjobb válasz: Én tavaly ballagtam általánosból, szóval most fogok végezni a IX. osztállyal a KERI-ben (Kereskedelmi-, Vendéglátó- és Idegenforgalmi Szakközép- és Szakiskola). Itt érettségi után -ha maradsz még 2 évig-, akkor egy OKJ-s képzésen vehetsz részt. (Szerintem ez nem ér valami sokat, szóval szerintem, hogyha egy ilyen típusú iskolába szeretnél menni, mindenképp kalkuláld bele a fõsulit is.) Szerintem én érettségi után lelépek, mert ebben az iskolában inkább a vendéglátásnak van nagy jövõje (én is idegenvezetõ szeretné/szerettem volna lenni), és én mindigis tanár szerettem volna lenni, ezért megpróbálnám a fõiskolát. Sok sikert a pályaválasztáshoz! :)

Én tavaly ballagtam általánosból, szóval most fogok végezni a IX. osztállyal a KERI-ben (Kereskedelmi-, Vendéglátó- és Idegenforgalmi Szakközép- és Szakiskola). Itt érettségi után -ha maradsz még 2 évig-, akkor egy OKJ-s képzésen vehetsz részt. (Szerintem ez nem ér valami sokat, szóval szerintem, hogyha egy ilyen típusú iskolába szeretnél menni, mindenképp kalkuláld bele a fõsulit is.) Szerintem én érettségi után lelépek, mert ebben az iskolában inkább a vendéglátásnak van nagy jövõje (én is idegenvezetõ szeretné/szerettem volna lenni), és én mindigis tanár szerettem volna lenni, ezért megpróbálnám a fõiskolát. Sok sikert a pályaválasztáshoz! :)

Szerintetek mennyire van esélyem elhelyezkedni, ha elvégzem a területfejlesztési szakasszisztens felsőfokú (OKJ-s) képzést?

Szeptemberben elkezdtem az iskolát, azzal a reménnyel, hogy önkormányzatoknál jól ellehet vele helyezkedni, viszont azóta sok olyan véleményt hallottam, hogy nem lesz rá esélyem, nem tudom most mi tév? legyek...az iskola 2 éves, fizet?s és mivel nappali tagozatos vagyok, dolgozni sem tudok mellette, szerintetek felesleges pénz-és id? kidobás?

Legjobb válasz: Nekem település- és területfejlesztés szakirányos diplomám van, az Eltén végeztem és nem találtam munkát. Gondolom egy OKJ-val még inkább hátrányban vagy, ha egyáltalán hirdetnek ilyen irányban munkát. Én évek alatt kb. 2-3 területfejlesztéssel kapcsolatos állás találtam, sajnos nincs rá szükség, ma ebben az országban nem fejlesztenek, inkább lerombolnak mindent. Önkormányzatnál voltam gyakorlaton, fel is vettek volna de mire végeztem, addigra a régi dolgozókat is leépítették, nemhogy engem felvettek volna.

Nekem település- és területfejlesztés szakirányos diplomám van, az Eltén végeztem és nem találtam munkát. Gondolom egy OKJ-val még inkább hátrányban vagy, ha egyáltalán hirdetnek ilyen irányban munkát. Én évek alatt kb. 2-3 területfejlesztéssel kapcsolatos állás találtam, sajnos nincs rá szükség, ma ebben az országban nem fejlesztenek, inkább lerombolnak mindent. Önkormányzatnál voltam gyakorlaton, fel is vettek volna de mire végeztem, addigra a régi dolgozókat is leépítették, nemhogy engem felvettek volna.
A kérdező hozzászólása: Igen, sajnos pont hasonlókat mondtak mostanában mások is, ezért lennék kíváncsi minél több véleményre, el kell döntenem mit kezdjek ezzel...egy félévet már mindenképp ki kell fizetnem, vajon érdemes a többi félévet is kifizetnem és végig ülnöm az órákat?


Ha elvégzek egy okj képzést, akkor tudok nagyobb cégeknél állást találni, ahol másokat általam vesznek föl az adott munkakörre?

Üdv!

Legjobb válasz: Hogy erre bárki is válaszolni tudjon, szükséges lenne tudnunk a képzés pontos nevét.

Hogy erre bárki is válaszolni tudjon, szükséges lenne tudnunk a képzés pontos nevét.
A kérdező hozzászólása: Juj tényleg!Bocsi.A képzés személyügyi ügyintézõ.

Ha elvégzek egy dajka OKJ-s képzést mialatt Gyed-en vagyok és vissza megyek majd dolgozni az oviba, hogyan befolyásolja a bérem és mikortól?

Arra gondolok, hogy GYED alatt többet kapnék már(garantált bérminimum 114 e.)vagy maradna a minimálbér 98 e. és ha vissza megyek GYES-után csak akkor nőne az összeg ha egyáltalán nő?

Legjobb válasz: Átsorolást csak akkor kapsz ha visszamész dolgozni. Ha már GYED-en nagy akkor nem tudsz mit tenni. Az meg hogy ténylegesen átsorolnak e a munkahelyeden érdeklõdd meg.

Átsorolást csak akkor kapsz ha visszamész dolgozni. Ha már GYED-en nagy akkor nem tudsz mit tenni. Az meg hogy ténylegesen átsorolnak e a munkahelyeden érdeklõdd meg.

Ha elvégzem a lent linkelt OKJ-s képzést képes leszek számlát adni?

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]

Legjobb válasz: Számlát végzettség nélkül is tudsz adni, legyél egyéni vállalkozó és úgy máris tudsz adni. Sõt mondok neked olyat, hogy végzettség se kell a weblapkészítéshez, elég néhány komolyabb referenciamunka és akkor nem azt nézik, hogy milyen papírod van, hanem, hogy mit tudsz.

Számlát végzettség nélkül is tudsz adni, legyél egyéni vállalkozó és úgy máris tudsz adni. Sõt mondok neked olyat, hogy végzettség se kell a weblapkészítéshez, elég néhány komolyabb referenciamunka és akkor nem azt nézik, hogy milyen papírod van, hanem, hogy mit tudsz.
"komolyabb referenciamunka és akkor nem azt nézik, hogy milyen papírod van, hanem, hogy mit tudsz." Magánszemély, vagy kisebb cég nem fogja nézni, de nagy és világhírû cég bizony kérni fogja a papírost. Ez kb olyan, hogy jogsi nélkül se vezethetsz autót mert megbüntetnek, céget is megbüntetik, ha papír nélkül alkalmaz olyan munkára amire elõ van írva a végzettség megléte.

Ha egy OKJ-s webdesinger képzést elvégzek, az munkát ad?

Kapok róla lapot hogy elvégeztem stb., és azzal már munkát is találhatok?

Ha elmegyek egy OKJ képzésre és azt elvégzem akkor utána hova tudok elhelyezkedni?

Legjobb válasz: Baaammeeeg... " Ha elmegyek vonattal Debrecenbe és leszálltam, utána hol tudok egyet kajálni? " Kb. ilyen szintû a kérdés... -.-'

Baaammeeeg... " Ha elmegyek vonattal Debrecenbe és leszálltam, utána hol tudok egyet kajálni? " Kb. ilyen szintû a kérdés... -.-'
Ha van ismeretséged, rokonod vezetõi poszton, pláne politikus, akkor mindegy milyen tanfolyam és az is hogy egyáltalán elvégzed-e találsz állást. Ha ezek közül nincs, akkor megint mindegy milyen tanfolyamot végzel, a fõvárosban, meg néhány nyugati megyében van esélyed, máshol meg semmi. Én faluban lakom az Ormánságban, van 9 darab OKJ-s végzettségem, és esélyem sincs állást találni....
oda ahol keresik azt az okjs szakmával rendelkezõ munkavállalót.
Ugyan MILYEN OKJ-s képzést?
Attól függ milyen képzést akarsz elvégezni. Egy gyorstalpaló bolti eladót, egy több éves ápolónõit, estin irodai asszisztensit? Mindegyikkel más-más területen lehet elhelyezkedni. Kicsit pontosíts. De, szerintem minden képzéshez tartozik egy általános munkaköri leírás, persze cégen belül az változhat némileg.
Én nagyon mellette vagyok az okj-s képzéseknek, mert ha pl. egy 2 éves képzésre jelentkezel, akkor átvesztek minden körültekintõen, és te sem fogsz ráparázni, ha esetleg a munka világába kerülnél. :) Ha pénzügyi vonalon kezdesz okj-s képzést, akkor még az is lehet, hogy a cég, ahol alkalmazott leszel felajánlja neked, hogy végezz el egy ehhez kapcsolódó másik szakmát, és persze õk finanszírozzák. Ezzel csak annyit akartam mondani, hogy rengeteg lehetõséged van, csak tudni kell a szakmákat egymással kombinálni. Arról nem is beszélve, hogy a felsõoktatásba is beleszámít, ha késõbb terveznél ilyet. Remélem segítettem.

Jár pluszpont az ELTE-TTK ra való jelentkezésnél, ha elvégzek egy vegyipari technikus OKJ-s képzést?

Legjobb válasz: Szerintem max ha kémia szakra jelentkezel. De inkább érdeklõdj az intézmény tanulmányi osztályán, ott pontosabb felvilágosítást kapsz:)

Szerintem max ha kémia szakra jelentkezel. De inkább érdeklõdj az intézmény tanulmányi osztályán, ott pontosabb felvilágosítást kapsz:)
A kérdező hozzászólása: Kémia szakra szeretnék menni igen, és érdeklõttem az egyetemnél is, aztmondták hogy csak 21-én tudják megmondani, de az okj-re meg 20-áig kell jelentkezni...
Mert?:D Szabin van az aki ért hozzá?:) Szerintem jelentkezz az OKJ-re, ha 21.-én azt mondják, hogy nem jár érte többletpont, akkor legfeljebb visszamondod a jelentkezésed, illetve kiiratkozol.
A kérdező hozzászólása: Hát én se nagyon hiszem el hogy nincs az épületbe olyan ember aki tudja... De köszi a választ!
Egyébként emeltszintû az okj képzés? Mert középszintûért nem jár plusz pont.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!