Találatok a következő kifejezésre: Ha elvégzek okj (39 db)

Szerintetek mennyire van esélyem elhelyezkedni, ha elvégzem a területfejlesztési szakasszisztens felsőfokú (OKJ-s) képzést?

Szeptemberben elkezdtem az iskolát, azzal a reménnyel, hogy önkormányzatoknál jól ellehet vele helyezkedni, viszont azóta sok olyan véleményt hallottam, hogy nem lesz rá esélyem, nem tudom most mi tév? legyek...az iskola 2 éves, fizet?s és mivel nappali tagozatos vagyok, dolgozni sem tudok mellette, szerintetek felesleges pénz-és id? kidobás?

Legjobb válasz: Nekem település- és területfejlesztés szakirányos diplomám van, az Eltén végeztem és nem találtam munkát. Gondolom egy OKJ-val még inkább hátrányban vagy, ha egyáltalán hirdetnek ilyen irányban munkát. Én évek alatt kb. 2-3 területfejlesztéssel kapcsolatos állás találtam, sajnos nincs rá szükség, ma ebben az országban nem fejlesztenek, inkább lerombolnak mindent. Önkormányzatnál voltam gyakorlaton, fel is vettek volna de mire végeztem, addigra a régi dolgozókat is leépítették, nemhogy engem felvettek volna.

Nekem település- és területfejlesztés szakirányos diplomám van, az Eltén végeztem és nem találtam munkát. Gondolom egy OKJ-val még inkább hátrányban vagy, ha egyáltalán hirdetnek ilyen irányban munkát. Én évek alatt kb. 2-3 területfejlesztéssel kapcsolatos állás találtam, sajnos nincs rá szükség, ma ebben az országban nem fejlesztenek, inkább lerombolnak mindent. Önkormányzatnál voltam gyakorlaton, fel is vettek volna de mire végeztem, addigra a régi dolgozókat is leépítették, nemhogy engem felvettek volna.
A kérdező hozzászólása: Igen, sajnos pont hasonlókat mondtak mostanában mások is, ezért lennék kíváncsi minél több véleményre, el kell döntenem mit kezdjek ezzel...egy félévet már mindenképp ki kell fizetnem, vajon érdemes a többi félévet is kifizetnem és végig ülnöm az órákat?

Ha elvégzek egy ápolói OKJ-t, lesz munkám itthon vagy külföldön?

Legjobb válasz: legkeresettebb szakma itthon és külföldon is!Itthon nem sokat fizet ugyan, de kint nagyon jól!Ezt taRemélem tudok segíteni? Ingyenes Államilag elismert OKJ-s emelt szintû ápoló képzés indul esti tagozaton,korhatár nélkül, diák igazolvánnyal.jelentkezni: http://www.efeb.hu/szakkozepiskola/jelentkezes www.efeb.hu Tel:0670 930 5521láltam:

legkeresettebb szakma itthon és külföldon is!Itthon nem sokat fizet ugyan, de kint nagyon jól!Ezt taRemélem tudok segíteni? Ingyenes Államilag elismert OKJ-s emelt szintû ápoló képzés indul esti tagozaton, korhatár nélkül, diák igazolvánnyal.jelentkezni: http://www.efeb.hu/szakkozepiskola/jelentkezes http://www.efeb.hu Tel:0670 930 5521láltam:
A lányom most végzett Berettyóújfaluban. Ahová beadta az önéletrajzot, mindenhova behívták, elbeszélgetésre. Õ válogathatott! Keresettek!
Munka mindíg van. Csak megfizetni nem nagyon akarják.
Én ápolási asszisztens végzettséget szereztem, de szeretném megcsinálni az ápolónõi vizsgát is.Minden kórházban azt mondták, esélyem sincs elhelyezkedni.De ez csak ápolási asszisztens végzettség, semmire nem jó.
Itthon is biztos, hogy lesz vele munkád, mert a kórházak folyamatosan vesznek fel ápolót. :)


Idegenvezetés! Milyen iskolában, hol érdemes tanulni? Esetleg van valakinek tapasztalata ilyen téren? Annyit tudok hogy létezik ilyen OKJ-s képzés. Azzal mennyit érek ha elvégzem?

Legjobb válasz: Én tavaly ballagtam általánosból, szóval most fogok végezni a IX. osztállyal a KERI-ben (Kereskedelmi-, Vendéglátó- és Idegenforgalmi Szakközép- és Szakiskola). Itt érettségi után -ha maradsz még 2 évig-, akkor egy OKJ-s képzésen vehetsz részt. (Szerintem ez nem ér valami sokat, szóval szerintem, hogyha egy ilyen típusú iskolába szeretnél menni, mindenképp kalkuláld bele a fõsulit is.) Szerintem én érettségi után lelépek, mert ebben az iskolában inkább a vendéglátásnak van nagy jövõje (én is idegenvezetõ szeretné/szerettem volna lenni), és én mindigis tanár szerettem volna lenni, ezért megpróbálnám a fõiskolát. Sok sikert a pályaválasztáshoz! :)

Én tavaly ballagtam általánosból, szóval most fogok végezni a IX. osztállyal a KERI-ben (Kereskedelmi-, Vendéglátó- és Idegenforgalmi Szakközép- és Szakiskola). Itt érettségi után -ha maradsz még 2 évig-, akkor egy OKJ-s képzésen vehetsz részt. (Szerintem ez nem ér valami sokat, szóval szerintem, hogyha egy ilyen típusú iskolába szeretnél menni, mindenképp kalkuláld bele a fõsulit is.) Szerintem én érettségi után lelépek, mert ebben az iskolában inkább a vendéglátásnak van nagy jövõje (én is idegenvezetõ szeretné/szerettem volna lenni), és én mindigis tanár szerettem volna lenni, ezért megpróbálnám a fõiskolát. Sok sikert a pályaválasztáshoz! :)

Ha elvégzek egy kereskedelmi szakközépiskolát utána még milyen "szakmákat" tanulhatok OKJ-n?

Nem tudom ,hogy mûködik ez az egész ?

Legjobb válasz: akármit. esetleg ha ezen az irányon akarsz továbbmenni és érettségizel szakmai tárgyakból akkor felmentést kaphatsz néhány vizsga alól.

akármit. esetleg ha ezen az irányon akarsz továbbmenni és érettségizel szakmai tárgyakból akkor felmentést kaphatsz néhány vizsga alól.

Ha elvégzek államilag finanszirozott OKJ tanfolyamot utána tudok államilag finanszirozott föiskoláta/egyetemre menni?

Legjobb válasz: Igen, de ha használod a keresõt van kismillió kérdés errõl a témáról, ott minden le van írva.

Igen, de ha használod a keresõt van kismillió kérdés errõl a témáról, ott minden le van írva.
persze
A kérdező hozzászólása: köszike a válaszokat :)

Ha elvégzek egy dajka OKJ-s képzést mialatt Gyed-en vagyok és vissza megyek majd dolgozni az oviba, hogyan befolyásolja a bérem és mikortól?

Arra gondolok, hogy GYED alatt többet kapnék már(garantált bérminimum 114 e.)vagy maradna a minimálbér 98 e. és ha vissza megyek GYES-után csak akkor nőne az összeg ha egyáltalán nő?

Legjobb válasz: Átsorolást csak akkor kapsz ha visszamész dolgozni. Ha már GYED-en nagy akkor nem tudsz mit tenni. Az meg hogy ténylegesen átsorolnak e a munkahelyeden érdeklõdd meg.

Átsorolást csak akkor kapsz ha visszamész dolgozni. Ha már GYED-en nagy akkor nem tudsz mit tenni. Az meg hogy ténylegesen átsorolnak e a munkahelyeden érdeklõdd meg.

Jár pluszpont az ELTE-TTK ra való jelentkezésnél, ha elvégzek egy vegyipari technikus OKJ-s képzést?

Legjobb válasz: Szerintem max ha kémia szakra jelentkezel. De inkább érdeklõdj az intézmény tanulmányi osztályán, ott pontosabb felvilágosítást kapsz:)

Szerintem max ha kémia szakra jelentkezel. De inkább érdeklõdj az intézmény tanulmányi osztályán, ott pontosabb felvilágosítást kapsz:)
A kérdező hozzászólása: Kémia szakra szeretnék menni igen, és érdeklõttem az egyetemnél is, aztmondták hogy csak 21-én tudják megmondani, de az okj-re meg 20-áig kell jelentkezni...
Mert?:D Szabin van az aki ért hozzá?:) Szerintem jelentkezz az OKJ-re, ha 21.-én azt mondják, hogy nem jár érte többletpont, akkor legfeljebb visszamondod a jelentkezésed, illetve kiiratkozol.
A kérdező hozzászólása: Hát én se nagyon hiszem el hogy nincs az épületbe olyan ember aki tudja... De köszi a választ!
Egyébként emeltszintû az okj képzés? Mert középszintûért nem jár plusz pont.

Ahhoz, hogy bankban dolgozzak elég ha elvégzek egy pénzügyi, számviteli ügyintéző (OKJ) tanfolyamot?

Ahogy olvastam azt irták, hogy elvárás legalább középfokú szakirányú (közgazdasági, pénzügyi) végzettség. Érettségivel rendelkezem. Segítsetek :)

Legjobb válasz: És ez? http://www.mua.hu/kepzesek/banki-szakugyintezo

A kérdező hozzászólása: És ez? http://www.mua.hu/kepzesek/banki-szakugyintezo

Ha elvégzem a c++ okj képzést akkor dolgozhatok programozóként?

www.vallalkozósuli.hu

Legjobb válasz: Ha az érdekel, hogy törvény engedi-e, akkor 8 általánossal hajléktalanként sem tiltja semmi, hogy programozóként dolgozz. Hogy a képesítésed mire elég, azt a munkáltató dönti el, méghozzá a saját szubjektív megítélése szerint.

Ha az érdekel, hogy törvény engedi-e, akkor 8 általánossal hajléktalanként sem tiltja semmi, hogy programozóként dolgozz. Hogy a képesítésed mire elég, azt a munkáltató dönti el, méghozzá a saját szubjektív megítélése szerint.
Elsõ jól mondja. Egy ilyen képzés ad valamennyi alapot, de azt, hogy elég-e a tényleges munkára az adott helyen fogják felmérni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!