Találatok a következő kifejezésre: Ha elváltam, a közös házunkon van (2 db)

Ha elváltam, és a közös házunkon van még hitel, az megfeleződik-e. A lakásban most én lakom. A vele felvett hiteleket ki fizeti tovább?

Legjobb válasz: Az, aki a hitelszerzõdésen adósként, kezesként vagy adóstársként szerepel. A vagyonmegosztásban van döntés a hitelrõl, a ház sorsáról és minden ilyen kérdésrõl. Az ingatlan ha közös tulajdon, akkor a hitel is közös kötelezettség, így azt felesben kell viselni. Viszont a "már kifizetett rész" is közös. Az, hogy ki fizeti tovább és milyen módon, az a ti döntésetek, végsõ soron pedig a bíróság fog ítélni felõle.

Az, aki a hitelszerzõdésen adósként, kezesként vagy adóstársként szerepel. A vagyonmegosztásban van döntés a hitelrõl, a ház sorsáról és minden ilyen kérdésrõl. Az ingatlan ha közös tulajdon, akkor a hitel is közös kötelezettség, így azt felesben kell viselni. Viszont a "már kifizetett rész" is közös. Az, hogy ki fizeti tovább és milyen módon, az a ti döntésetek, végsõ soron pedig a bíróság fog ítélni felõle.

Elváltam és külön élek, de használati jogom van a házra. Az állandó lakcímem is a volt közös lakásunk. Megtudtam, hogy a hátam mögött ki akar jelenteni. Megteheti-e és ha igen, milyen lépéseket tehetek ennek megakadályozására?

Legjobb válasz: Keverik a szezont a fazonnal. Az allando lakcim azt jelenti, hogy eletvitel szeruen ott elsz. Ha ez nem all fennt, akkor valoban kenyszerkijelenthet. Ettol a hasznalati jogod, vagy a haszonelvezeted nem szunik meg.

Keverik a szezont a fazonnal. Az allando lakcim azt jelenti, hogy eletvitel szeruen ott elsz. Ha ez nem all fennt, akkor valoban kenyszerkijelenthet. Ettol a hasznalati jogod, vagy a haszonelvezeted nem szunik meg.
Hülyeséget beszélsz utolsó, akkor sem lehet kijelenteni ha nem ott lakik, mert ha pl albérletbe van és a tulaj nem engedi bejelenteni akkor is kell az állandó, akkor mi lesz? Anélkül nem lehet, így nem jelentheti ki, akárhogy is ármánykodik. Mi sem ott lakunk 8 év ahova be vagyunk jelentve....
Használati jogot nem tud kijelenteni, az örök életre szól.
Joga van kenyszerkijelenteni, ha nem laksz ott. Ettol fuggetlenul, ha akarsz, barmikor visszamehetsz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az infókat. Csak kiegészíteném, a ház a közös tulajdonunk, de én 7 éve elköltöztem. A bíróság 1 szobát és a közös helységeket jelölte ki nekem, szint úgy neki+a gyerekek szobái. A vagyon elosztást nem sürgettem a gyerekek miatt. Most már nagyok és idén kéne rendeznie a lakás feléért járó összeget. Mivel a végzés szerint osztott a tulajdon, úgy hallottam nem számít mióta nem lakom ott, bármikor visszaköltözhetnék. (ügyvédhez ment és valami kényszerkijelentésrõl beszélt, a baj, hogy nem mondhatom neki, hogy tudom, mert a gyermekeim figyelmeztettek)
Ez ellen kiskapu az, hogy ha azt mondja, hogy nem végleges szándékkal költözött ki csak átmenteti.
Gondolom errõl van szó: Ha a közös lakás valamelyik házastárs különvagyona vagy önálló bérlete, a lakáshasználati jog ezt a házastársat illeti meg. A bíróság a másik házastársat kivételesen, és csak abban az esetben jogosíthatja fel a lakás megosztott vagy kizárólagos használatára, ha a lakáshasználatra jogosult gyermek nála van elhelyezve.
most már utolsó elõtti
Haszonélvezeti jogról van szó? Nem lehet kijelenteni!
A tulajdonjogodat nem értinti a lakcímrendezési eljárás, de ehhez is bizonyítania kellene férjednek, hogy az ingatlant végleges szándékkal hagytad el. A polgárok személyi adatainak és lakcímének nyilvántartásáról szóló 1992. évi LXVI. törvény végrehajtásáról rendelkezõ 146/1993. (X.26.) Korm. rendelet 35.§ (3) bekezdése szerint, ha a polgár igazolja, hogy a lakásába bejelentkezett személy ténylegesen nem lakik ott, a jegyzõ – miután megállapította, hogy a bejelentett lakcím nem valós a lakcímet a nyilvántartásban „fiktív” jelzéssel szerepelteti mindaddig, amíg a polgár valós lakcímét be nem jelenti -. Nem szerepeltethetõ „fiktív” jelzéssel a lakcím, ha a jegyzõ eljárása során megállapítja, hogy az érintett – a lakás végleges elhagyásának szándéka nélkül – átmenetileg nem tartózkodik a lakásban. http://net.jogtar.hu/jr/gen/getdoc2.cgi?dbnum=1&docid=993001..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!